Любители на котки - тема 52

• 53 340
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте, отново се включвам при вас, защото пак се захванах с приютяване на изхвърлени котенца. Проблема е следния: пълни бяха бълхи. Напръскахме ги леко по гръбчетата с Фронтлайн, но бълхите в голяма част останаха. Свързахме се с ветеринар, който обясни, че е трябвало буквално да ги изкъпем в препарата, така както ние сме направили само сме поразгонили бълхите. Каза също така че новото пръскане може да стане след поне 3-4 дни. Сега котките са при мен и честно казано бълхите ги измъчват много, разпространиха се и по къщата Sad Не може ли още сега да ги напудрим например с Тапилан (до колкото знам е по-лек препарат), или по-рано да ги напръскам с Фронтлайн... Положението е много зле, не че не мога да изтърпя ако кажете "не може"... Котенцата са на двайсетина дни.

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 12:59 от BlaCk RoSe

# 676
  • София
Малките спасени котенца ги натривам обикновено с пудра, целите. Нищо не остава.
Самото полагане на пудра не стресира животинката, щото е като галене и мачкане, пък и след това не предизвиква желание да се изближе.

Обаче се съм комбинирала с Фронтлайн. newsm78

Но пък с някакъв спрей, уж за малки котки, преди повече от десетилетие едва не убих близначетата Кьорчо и Дундьо.

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 13:05 от Емел

# 677
  • София
Моите не са ваксинирани. И са на доста години. Преди 14 години докторите много не настояваха за такива неща, а и смятам, че стресът им от посещение при вет е много по-голям от вероятността да се разболеят. Все пак риск има. На позната котето се зарази без да излиза от къщи от котешка чума (каквото и да означава), защото имало друго болно коте във входа и явно заразата е пренесена по някакъв начин и у тях. Тогава думите ѝ бяха, че в бъдеще винаги ще си ваксинира котките.

Ани 2002, напълно подкрепям думите ти за домашните котки, пуснати на село, но тъй като постът ти е свързан най-вече с този на Близначе - не мисля, че случаят е такъв. Близначе имаше една страшно бясна котка, която се опитваше да гледа в апартамент и беше стресирала всички в къщи, включително и малката ѝ дъщеря. Тогава заведе Зара на село при баща си. Котката не се опитва да си търси храна, нито да оцелява, а просто има достъп до двор и свободата да беснее на воля. Новото коте е прибрано преди месец от улицата и със сигурност не е свикнало на апартаментски живот. Прибраха го малко да го закрепят, но с цел да го заведат на село, а не просто да експериментират с животното.

BlaCk RoSe, не знам как се постъпва с толкова малки котета, но къщата си може да напръскаш с Биокил. Безобиден е за топлокръвни и запазва действието си около седмица, а може и повече. Преди години довлякохме бълхи от мазето и с него изчистих апартамента, а и котките напръсках  Laughing. Последното не ти го препоръчвам, защото са много малки.

# 678
Ето го и моето коте:
http://prikachi.com/images/907/3655907P.jpg
http://prikachi.com/images/917/3655917s.jpg
http://prikachi.com/images/919/3655919r.jpg

Има нужда от една хубава баня, но все още го е страх от новото място и може би няма да е днес. Все още не мога да й измисля име, Дайте някои идеи. Казаха ми, че все още е малко за ваксини и т.н. , но мисля да се посъветвам с ветеринар. Много се радвам! Heart Eyes Heart Eyes

# 679
  • на североизток от Рая
   `GHOst whisSpeRer* ~, котенцето ти е малка, сладка БУБОЛИНА !
 Харесва ли ти това име?  Blush

# 680
  • София
Ghost  , много е сладка муцуната  Heart Eyes Пожелавам ви шастлив и дълъг съвместен живот.
За 2-3 дни най-много ще се успокои и ще свикне.За ваксините не знам как стоят нещата, но за вътрешно обезпаразитяване не е рано, в случй че предишните собствении не са го направили.От вета можеш да си вземеш пастичка за малки котета,хапчетата не са много подходящи, или поне не всички.

Орех я взеха преди малко!  Laughing
Много мило момиче.Обеща да ми праща снимки и септември ще ме покани на гости, да се видим с котето Simple Smile
ето една спяща от вчера

# 681
  • Пловдив
GHOst whisSpeRer, много е  хубаво,пъструшко!Честито/харесва ми  много на последната снимка/

# 682
  • на брега на морето
Леле какво тумбаче! И какви огромни ушета! Как е опънала баджаците Joy Марипоса, момичето ще смени ли името й?

# 683
  • София
Котьо , не знам, попита ме дали си знае името, аз и казах, че отговаря на всякакви имена - според настроението  Laughing  Тя има дъщеря, предполагам , че заедно ще изберат име.
Щракни в/у снимката и ще влезнеш в албума, има още по-смешни пози.

BlaCk RoSe, какъв фронтлайн използва? Спрея или пипети?
Аз използвам ето този - http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=455
в линка е даден за кучета, всъщност е за всякакви космести животни.
Пръскам по цялото тяло, като с ръка разнасям и втривам за да не се превиши дозата.Пазя нос и уста.Изключително ефективен е.Сигурна ли си че не са се разкарали бълхите? В първите 1-2 часа полудяват, започват да скачат и хапят, но вече са отровени и не се задържат в къщата.
Биокил, който Таня препоръча също е ефективен с/у всякакви твари, но за толкова малки котета ще ме е страх да го използвам.Можеш стаята да напръскаш с него.
Ако днес си ги пръскала , изчакай да минат 4-5 часа от третирането и ако не са измрели още ще го мислим.

# 684
  • София
Марипоса, спрея използваме. Вчера не бяха при мен котетата - две други момичета са ги намерили и са ги спасили - били са в ужасно състояние, полу-умрели... Та те вчера сутринта са пръснали по два пъти на гръбчето само - било ги е страх да използват повече препарат. Днес пообяд все още са пълни с бълхи, скачат навсякъде около тях, а при всяко разгърване на козинката се виждат по 3-4... Те не могат да спят спокойно - постоянно се стряскат и се чешат, жал ми е направо. То и аз след един час контакт с тях, след като се изкъпах, смених дрехи и т.н., пак пренесох няколко бълхи в леглото и изкарах една безсънна нощ Sad
Преди час ги напръсках пак, този път обилно (както беше казал ветеринарят), може да съм сгрешила че не изчаках още няколко дни, но като знам че тия гадини се размножават с всеки час  Sad А и малките трябва да стоят в къщата на топло. Аз не живея сама и родителите ми не приемат добре идеята да съжителстват с бълхи... Сега спят спокойно, надявам се всичко да е наред, че ми е доста притеснено Sad

# 685
  • София
Добре си направил.Щом са спокойни малките гадта измира.
Колко на брой са котетата?С какво ги храните?

# 686
Благодаря ви, момичета! Ето още 2 снимки как със сина ми играят на компютъра Joy hahaha
http://prikachi.com/images/364/3656364g.jpg
http://prikachi.com/images/368/3656368x.jpg

# 687
  • София
Три са. С адаптирано мляко за котенца досега, днес им дадох пауч и накиснати гранулки на Роял Канин за малки котенца. Само едното не яде от паничка, та го храня предимно с млякото и е голяма борба за пауча - много му харесва, но не се справя да го хапне - топи се в него, бута го с лапи,залепва муцунката и смуче, не дъвче като останалите. С акането ми беше притеснено, но две вече видях че се справят (с мяучене и малко трудно, но важното е че успяват самички), на третото не му е подуто или твърдо коремчето - сигурно и то се е справило, но не съм открила произведението Simple Smile Като са ги намерили са били с гной по очите, залепнала мръсотия по козината, сега изглеждат вече много по-добре, но са мръснички. Обезпаразитихме ги и вътрешно. Като добият вид ще кача няколко снимки и ще пусна обяви за осиновители. Кога впрочем мога да ги изкъпя? Предполагам поне на месец да станат...

# 688
Шаренката бубулинка е много мила! Heart Eyes
А Орехчо какъв е прилеп само... Joy

Ето кадър и от нашето ново попълнение. Вече не се казва Ники, а Мони /от Монстър, щото е абсолютен монстър, гадината му проклета! Twisted Evil/

Отказва да ползва легенче - категорично. Пикае си спокойно ЗАД легенчето. Мъж ми реши, че сигурно има клаустрофобия, та затова Laughing Ама аз си знам - от чиста проклетия си е!

# 689
Орехчето и шарената госпожица са страхотни сладури!  Heart Eyes Добре са се уредили и двете.

Мисля, че Богданка няма нужда, щом не се среща с друго (външно) животно.
Ами там е проблема, че това не е хептен гарантирано  Confused От време на време лови мишки които влизат в къщата, а и колкото и да внимаваме, винаги има някакъв риск да я изтървем навън. В квартала освен други домашни котки има и диви еноти и скунксове които евентуално могат да й предадат бяс. Оня енот дето ви показвах снимка преди месец-два се оказа бесен, нападнал на съседа кучето, и повикаха полиция. Та, по принцип рискът е малък, но все пак съществува, затова не мога да преценя какво да правя. Ще помисля още две-три седмици, и най-вероятно ще я заведа да й ги бият пак.

Дидитка, какво става с този розов разкошенко на приятелката ти?
Ами, наскоро им ходихме на гости и горкият има видима буца на гърба  Cry Но иначе изглеждаше спокоен и весел, май не го боли. Не му дават много време, няколко месеца, но поне е на 13 години и си е поживял човека.

Общи условия

Активация на акаунт