раждане със секцио

• 82 724
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, аз също ще раждам секцио, живот и здраве, и макар че се подготвям психически за това приключение, ме е адски страх  Confused Ми ако изпадна в някаква тиха форма на истерия в операционата, какво ще ме правят хората? Да не говорим, че в стресови ситуации получавам сърцебиене и качвам горна граница на кръвното  ooooh!

Моля някоя мама да ми каже как се пребори със страха преди операцията и въобще какво беше емоционалното състояния на прага на операционната? 

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 16:53 от Анонимен

# 451
Аз се разревах. Исках да си тръгвам. Беше си цирк...Но никога преди не съм била нито лежала в болница, нито оперирана. Та нормална реакция е да се страхуваш.
Мъжът ми беше там, а той ми действа МНОГО успокоително. Жалко, че мама я нямаше, защото и тя ми действа така.
Голяма роля, затова че се поуспокоих, изигра анестезиоложката. Беше прекрасен, мил и внимателен човек, обясни ми ТОЧНО какво ме чака и се шегуваше през цялото време. Дори ме галеше по косата. Абсолютно непозната жена!
Не се страхувай. След много малко бебето ти ще е в ръцете, а този миг осмисля всичко. Знам, че звучи клиширано, но като родиш, ще разбереш смисъла.
Стискам ти палци и ти пожелавам кротко бебе и бързо възстановяване.

# 452
Надя на Коцето фолкаджията при секциото със спинална упойка получила нещо като нервна криза и й направили пълна упойка. Искай си пълна упойка.

# 453
Аз ще раждам в Токуда и май май там избягват пълна упойка...или поне с такива впечатления съм останала  Thinking Знам, че в темата има мами, които са раждали там и искам да ги питам кога ги тестват за упойки и въобще тестват ли ги?

Аля Иванова, от твоята уста в Божиите уши  Hug

# 454
Rosa Linda, аз не съм раждала в Токуда, но знам, че навсякъде правят тест за упойки. На мен ми направиха след като ме приеха.
Анестезиологът ми обясни всичко подробно. Притеснявах се много предната вечер, сън не спах, но сутринта си казах, че е време да се срещнем и това сякаш ме крепеше.
Слязох в родилна зала, сложиха ме да седна, анестезиолога ми каза, че ще усетя леко щипване, сложиха ми упойката и след малко започнаха.
Аз съм тахикардична, та ме помолиха да не се вълнувам много, а да си мисля само за хубави неща. Анестезиологът продължи да ми обяснява какво се случва, държеше ми ръката през цялото време, шегуваха се, каза, че леко ще ме натисне и докато го каже, чух как бебето изплака.
Просто дишах дълбоко и си мислех хубави неща.
Няма нищо страшно, просто си мисли за най-красивата и истинска среща в живота ти.
Леко раждане.

# 455
Аз се изненадах от себе си преди секциото...Мислех,че ще се притесня,но до последно не стана...Като отидох в пред операционна и като ми сложиха катетъра пък не мислех за нищо друго освен за него/щото не е мн приятно/...И така докато легнах на масата...Абе не знам , но не трябва за лошото да се мисли!Само позитивни мисли!

# 456
Chin, първо да ти кажа, че малчото е голям сладур  Heart Eyes Пу-пу-пу

Много ми харесва подписа ти "Вдишвам надежда, издишвам страха", ще си мисля за него  Hug

Fraqueza , дано и аз изненадам себе си така  Praynig  Praynig Praynig

# 457
Аз раждах в Токуда. Правят стандартен тест за медикаменти. Иначе екипът със сигурност е подготвен за всякакви ситуации, така че няма страшно. Много са внимателни анестезиолозите и обясаняват всяка своя стъпка. Аз не съм се страхувала прекомерно, не ми беше първо влизане в операционна, основно се вълнувах от срещата с бебето. Успех.

Искай си пълна упойка.

Това го решава анестезиолога, а и пълната упойка не е непременно най-доброто решение.

# 458
Мен доста ме беше страх, но си е точно като на изпит, умираш от шубе пред вратата и влезеш ли се мобилизираш и оставяш хората да си вършат работата. Моето секцио беше планирано, възстанових си се много бързо, кърмих си нормално и сега след 6 години имам много хубав спомен от цялата работа и почти никакъв белег. Никога преди и след това не съм била в болница, но ако пак се налага без никакво притеснение ще ида да раждам така.

# 459
  • София
Мен пък въобще не ме беше страх,то ни и изненада де,уж бях планирано...та си и бях вечеряла доволно и прочие...отидох с ясната идея че е ножа до кокала,но легнах супер спокойна на масата. Grinning И аз съм с много хубав спомен от този ден-от всичко. Crazy
А пълната упойка не е по-добре от спиналната,ако може спинална-най -добре.Важна е и най-първата среща,да чуеш и видиш детето си-това е ...неописуемо Heart Eyes Crazy

# 460
Аз бях със спинална. След като извадиха бебето и цунках, толкова много се развълнувах, че не спирах да плача. Анестезиолога ми предложи да ме приспи за 15на мин докато ме зашият  Simple Smile. Събудих се тъкмо като ме изкараха от операционната  Simple Smile

# 461
  • София
...След като извадиха бебето и цунках ....... Анестезиолога ми предложи да ме приспи за 15на мин докато ме зашият  Simple Smile. Събудих се тъкмо като ме изкараха от операционната  Simple Smile
И при мен така стана Simple Smile

# 462
  • София
И мен не ме беше страх - сигурно защото и на мен не ми беше първо влизане в операционна... И както са казали момичетата - и аз съм с много хубав спомен от този ден. Възстанових се за 2-3 дни, но не спирах да се движа. Пълната упойка, по мое мнение и спомен, е пълна отврат. Дано никога не ми се наложи пак. Събуждането ми беше кошмарно, после - повръщане, кръвно на съвсем долна граница... Раждах със спинална упойка - никакви проблеми  Peace А и толкова се вълнувах от това, че ще раждам, че всичко ми беше някак като сън, все едно гледам филм отстрани, но с моето участие в главната роля Laughing Докато се усетя, и всичко беше свършило.
Rosa Linda - няма страшно! Пожелавам ти леко раждане, здраво хубаво бебе и същите хубави спомени от този ден, като при нас!  Hug

# 463
Като се сподели с анестезиолог за страх от спиналната упойка и още повече в частна клиника ще се съобразят. Аз не съм имала проблеми след пълната упойка. Нито ми е било лошо, нито съм повръщала, нито нищо.
Мен ме е страх от спиналната, притеснява ме нечувствителността на краката и че няма да се върне чувствителността, и ще остана парализирана.

# 464
Те докторите ако уйдисваха на всеки страх на пациентите... Обективно пълната анестезия е по-животозастрашаваща, какъв по-силен аргумент против нея? Страхът от постоянно обездвижване е плод на неинформираност.

Общи условия

Активация на акаунт