раждане със секцио

• 82 718
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Проверих, лекуват я в неврохирургия, значи явно е неврологично, дам.  Mr. Green Все съм си мислела, че е ортопедично заболяване.

# 481
Толкова се бях информирала от упойките при секцио, но явно съм пропуснала, че при изкривявания спинална не се слага.  Rolling Eyes Тук за пръв път чета това.
Имам лека степен на сколиоза, а бях със спинална. И никъде не са ме питали, и не съм писала /имаше едни "въпросници" преди интервенцията, които се попълваха за информация на анестезиолога/, че имам такова изкривяване...  Rolling Eyes

# 482
Дисковата херния неврологично заболяване ли е?  Rolling Eyes

Би трябвало. Нали става въпрос за възпален нерв. Thinking

Дисковата херния е неврологично заболяване, при което нерва е притиснат в следствие на дисковата херния Wink

# 483
Толкова се бях информирала от упойките при секцио, но явно съм пропуснала, че при изкривявания спинална не се слага.  Rolling Eyes Тук за пръв път чета това.
Имам лека степен на сколиоза, а бях със спинална. И никъде не са ме питали, и не съм писала /имаше едни "въпросници" преди интервенцията, които се попълваха за информация на анестезиолога/, че имам такова изкривяване...  Rolling Eyes

Зависи на какво ниво е и в каква степен  е изкривяването. Ако е на ниво цервикални или торакални прешлени и е съвсем слабо , едва ли ще ти предложат пълна упойка.

# 484
Неврологичните при ,които се налага пълна са много.Но обикновено дискови хернии или шипове,радикулопатит,износване на пеждупрешлените дискове,множествена склероза ,ужреждания на корените на определени нерви и т.н.

# 485

Зависи на какво ниво е и в каква степен  е изкривяването. Ако е на ниво цервикални или торакални прешлени и е съвсем слабо , едва ли ще ти предложат пълна упойка.

Принципно заради друго мед. показание /заради което се налагаше секциото/ пълната упойка е противопоказна за мен.
Но се чудя как така щом е толкова важно показание за вида на упойката, да не питат въобще дали човек има някакво евентуално изкривяване  Rolling Eyes
Във въпросниците имаше за много други неща, но не и за това....

# 486
  • Across the Multiverse
Изчетох темата от-до и благодаря на всички за информацията. Засега и на мен ми се очертава секцио и исках да се информирам. Аз съм с доста ниско кръвно и си мисля, че по-добрия вариант за упойка би бил спинална, логично ми се струва, вие какво мислите? (по принцип не ми е само това причината да предпочитам този вид упойка) Искам да попитам дали се сещате за нещо, свързано със секциото, което никой не ви беше казал и не сте се сещали да попитате, а в последствие ви е направило впечатление? Може да не е супер важно, а просто нещо, което вас ви впечатлило в положителен или отрицателен аспект. Мерси предварително на всички които ще се включат с отговори на моите въпроси.

# 487

Принципно заради друго мед. показание /заради което се налагаше секциото/ пълната упойка е противопоказна за мен.
Но се чудя как така щом е толкова важно показание за вида на упойката, да не питат въобще дали човек има някакво евентуално изкривяване  Rolling Eyes
Във въпросниците имаше за много други неща, но не и за това....
Не питат защото сколиозата е предимно на торакални прешлени , а спиналната упойка се слага на лумбарните Wink Проблем е когато проблема е  на лумбарните прешлени!

# 488
Изчетох темата от-до и благодаря на всички за информацията. Засега и на мен ми се очертава секцио и исках да се информирам. Аз съм с доста ниско кръвно и си мисля, че по-добрия вариант за упойка би бил спинална, логично ми се струва, вие какво мислите? (по принцип не ми е само това причината да предпочитам този вид упойка) Искам да попитам дали се сещате за нещо, свързано със секциото, което никой не ви беше казал и не сте се сещали да попитате, а в последствие ви е направило впечатление? Може да не е супер важно, а просто нещо, което вас ви впечатлило в положителен или отрицателен аспект. Мерси предварително на всички които ще се включат с отговори на моите въпроси.

Ниското кръвно само по себе си не е предпоставка за секцио , а от пълната упойка най много да ти падне още повече Simple Smile Да не говорим че доста жени са с ниско кръвно по рождение и това не е никакъв проблем Wink
И ако имаш въпроси не разбирам защо не питаш анестезиолога ,ами си седнала да питаш в форума:)

# 489
  • Варна

Ниското кръвно само по себе си не е предпоставка за секцио , а от пълната упойка най много да ти падне още повече Simple Smile Да не говорим че доста жени са с ниско кръвно по рождение и това не е никакъв проблем Wink
И ако имаш въпроси не разбирам защо не питаш анестезиолога ,ами си седнала да питаш в форума:)

Точно обратното - ниското кръвно е по-голям проблем при спиналната упойка.

# 490
Gigito, мисля, мисля и не се сещам нещо да ме е изненадало, освен наличието на кислородна маска.  Laughing Явно добре са ме информирали преди това. А, да, бях подготвена за много по-силни следоперативни болки, отколкото всъщност изпитах, но това е индивидуално.

Трой, жената едва ли разполага са анестезиолог на повикване, затова пита тук. Това не значи, че ще пропусне консултацията преди операцията.

# 491
  • Sunshine state
Аз съм с постоянно ниско кръвно и не съм забелязала да ми е било проблем при операцията.Бях със спинална и епидурална анестезия.Първото,което ми хрумна е за кислородната маска,която не пожлах да ползвам,понеже ми беше неудобна на самото лице.То няма голяма разлика с нея или без нея.За ниското кръвно ми помагаше дълбокото и равномерно дишане. Peace
И да не забравим контракциите след операцията.Не се плаши от тях.Аз не знаех,че ще са толкова силни,но ми минаха след около 30мин. Hug
Troy,доколкото разбрах,причината за секцио не е ниското кръвно на жената,а друга.Споменава ниското кръвно информативно. Peace

# 492
И аз по принцип съм с ниско кръвно .Първото ми секцио беше със спинална упойка , второ - с пълна .Единственият "проблем" , който съм имала е , че когато трябваше да ставам за раздвижване , много ми причерняваше .След вливане на гликоза , нещата влизаха в релси. Wink

# 493
Аз малко преди операцията бях с кръвно 60/90 (стана ми лошо от абоката). С ниско кръвно бях цялата бременност, но бях с пълна упойка и не съм имала проблеми (освен, че не ме аспирираха добре, но това е друга тема). При ставането и на мен ми стана лошо. За второто раждане ако съм секцио ще искам спинална упойка.
Цитат
Искам да попитам дали се сещате за нещо, свързано със секциото, което никой не ви беше казал и не сте се сещали да попитате, а в последствие ви е направило впечатление?
Трой, мисля, че е ясно какво има в предвид Гигито, за това не е редно да сме груби с нея!

# 494
  • Across the Multiverse
Да съм написла някъде, че ниското ми кръвно е предпоставка за секцио??? "Седнала" съм да питам във форума защото ще се срещам с анестезиолог най-рано след седмица и дотогава събирам информация и мнения на хора минали през това.
Хексе, защо ниското кръвно е по-голям проблем при спиналната упойка?

Общи условия

Активация на акаунт