раждане със секцио

• 82 720
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • Sunshine state
Rosa Linda,ще ти отговоря от позицията си на абсолютна пъзла.Толкова ме е страх от всякакъв вид медицинска намеса,че направо изпадам в ужас и от едно елементарно взимане на кръв. Confused Абсолютно се ужасявах от секциото и дните преди операцията си мислех само за това.
В самият ден бях спокойна.Отидох сутринта напълно подготвена какво ме очаква и повтаряйки си,че в край на сметка това бебе трябва да излезе по някакъв начин и мърдане няма.Друго,което много ме успокояваше е мисълта,че много мои приятелки са минали през това и ей на,живи са здрави са,не таят лоши спомени.Страховете ми абсолютно не се оправдаха и мога да ти кажа,че само ще се навиеш излишно,ако очакваш нещо страшно и едва ли не кански болки. Naughty
Няма такова нещо.Дишай спокойно,бъди уверена и си повтаряй как съвсем скоро ще сте си у дома и дори няма да се сещаш за болницата.Колкото и клиширано да звучи,всичко минава и се забравя.Не е болка за умиране.  Hug
Стискам ти палци всичко да мине по мед и масло и скоро да се похвалиш с едно здраво бебче тук.  bouquet

# 466
Аз желаех и ми препоръчаха пълна упойка. Има и индикации за пълна упойка.
Мен ме е страх от парези или парализи, колкото и да пишат нам къде си се правела упойката, и нам си как.
В Бг сме, може да се избере упойката стига да няма контраиндикации за някоя и да налага правенето на другата.

# 467
  • София
Kalifornia едва ли някой не го е страх от парези и прочие.
Има индикации за пълна упойка разбира се спор няма,например при дадено изкривяване на гръбнака или ускорено протромбиново и много други,но това не я прави по-добра,напротив.
Знаеш,че при пълна упойка те интубират/обикновено/, поддържат те изкуствено с апарат докато трае операцията,освен това имат 3 мин. да извадят бебето за да няма проблеми след това,отдено екип неонатолози дебнат на линия строени ако има нещо с бебето веднага да реагират-на мен лично това ми звучи много по-страшно отколкото спиналната. Не,че ако се налага няма да се подложа и на пълна при раждане,но да не дава Господ  Praynig за малко ми се размина пълната.

Но всъщност е важен финала-жива мама и живо бебе,без значение как ..секцио или не. Peace

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 19:22 от magnet_for_happiness

# 468
Момичета, благодаря ви за подкрепата и съветите  Hug

Относно упойката ще се доверя изцяло на анестезиолга, каквото реши, такова ще бъде  Peace

# 469
Момичета, благодаря ви за подкрепата и съветите  Hug

Относно упойката ще се доверя изцяло на анестезиолга, каквото реши, такова ще бъде  Peace

Това е най-правилното решение.
Късмет, бъдещо мамче. Simple Smile

# 470
Страх не съм изпитвала никакъв, отидох легнах смеех се през цялото време доктора ми е приятел и си разказвахме глупости , но аз съм си непукис по принцип Simple Smile упойка не исках пълна сметнах , че излишно бях със спирална и всичко приключа за около 30-35 минути после ми беше малко зле от упойката, но и това се преживява Simple Smile

# 471
Има индикации за пълна упойка разбира се спор няма,например при дадено изкривяване на гръбнака или ускорено протромбиново и много други,но това не я прави по-добра,напротив.

По скоро при дискови хернии, а не изкривявания Simple Smile

# 472
Точно при изкривявания на гръбначния стълб и неврологични заболявания пълната упойка е задължителна!

# 473
  • Sunshine state
Изобщо при какъвто и да е проблем с гръбнака,спиналната упойка би била проблем.  Peace
Колкото и да ме убеждават как изкривяването не представлявало пречка,никога не бих рискувала със спинална анестезия и се съмнявам,че и лекар ще рискува. Wink

# 474
  • София

По скоро при дискови хернии, а не изкривявания Simple Smile
Аз имам дискова,освен това и стари фрактури на 1 и 3-ти лумбални прешлени,на 3-ти лумбален ми беше маргинална фрактурата, а спиналната се бие м/у 3-ти и 4-ти и въпреки това бях със спинална Wink биха ми я м/у 4-ти и 5-ти по изключение Wink Не е и мит,че при сколиоза /изкривяване/се прибягва до пълна...

Цитат
Изобщо при какъвто и да е проблем с гръбнака,спиналната упойка би била проблем
Пупи,не е така...много зависи от качеството на анестезиолога и на конкретния случай де,аз имам и хронично несрастване на прешлена и въпреки това ми се размина пълната упойка.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 18:41 от magnet_for_happiness

# 475
Точно при изкривявания на гръбначния стълб и неврологични заболявания пълната упойка е задължителна!
Ако някой е запознат, би ли обяснил по-подробно какви точно неврологични заболявания са предпоставка за пълна упойка? Аз, не знам защо, мислех, че при неврологични проблеми пълната трябва да се избягва  Thinking Това с невролог ли трябва да го обсъдя или с анестезиолог, какво е вашето мнение?

# 476
  • Sunshine state
Ако някой е запознат, би ли обяснил по-подробно какви точно неврологични заболявания са предпоставка за пълна упойка? Аз, не знам защо, мислех, че при неврологични проблеми пълната трябва да се избягва  Thinking Това с невролог ли трябва да го обсъдя или с анестезиолог, какво е вашето мнение?
Би трябвало да се консултираш с анестезиолог,който да се запознае с диагнозата на невролога.Тоест и с двамата и на база тази диагноза да прецени коя упойка би била удачна в твоя случай. Peace

# 477
Ако някой е запознат, би ли обяснил по-подробно какви точно неврологични заболявания са предпоставка за пълна упойка? Аз, не знам защо, мислех, че при неврологични проблеми пълната трябва да се избягва  Thinking Това с невролог ли трябва да го обсъдя или с анестезиолог, какво е вашето мнение?
Предпоставка е примерно ако имаш дискова херния на ниво Л3-Л4, Л4-Л5 тъй като там поставят иглата за упойката , а това може да доведе до усложнения !

# 478
Дисковата херния неврологично заболяване ли е?  Rolling Eyes

# 479
  • Варна
Дисковата херния неврологично заболяване ли е?  Rolling Eyes

Би трябвало. Нали става въпрос за възпален нерв. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт