раждане със секцио

• 82 698
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Аз не съм чувала за раждане при което жената еднолично да си е избрала вида упойка без съгласуване с анестезиолог. Поспри с обобщенията. Радвай се на добре уредената система, от която също немалко хора са пропищели, но карай, темата не е за сравнение на NHS и Здравната каса.

# 511
Аз не съм чувала за раждане при което жената еднолично да си е избрала вида упойка без съгласуване с анестезиолог. Поспри с обобщенията. Радвай се на добре уредената система, от която също немалко хора са пропищели, но карай, темата не е за сравнение на NHS и Здравната каса.

Нямах предив точно раждане , но знам за такива случаи когато буквално си избират упойката , отделно че лекарите ги таксуват с различни цени за различни упойки !
Пропищели има от която и да било система, но лично аз предпочитам като отида на лекар да не ме гледат в ръцете ...

# 512
Кой не предпочита? Laughing Мен ако питаш, е недопустимо дори и в частни клиники да се слуша до такава степен пациентката, но...

Впрочем според мен проблемът е, че спиналната упойка не е навлязла като стандартна практика във всяка болница, поради което в по-малките (и не само) градове реално няма избор.  Confused

# 513
  • София

Впрочем според мен проблемът е, че спиналната упойка не е навлязла като стандартна практика във всяка болница, поради което в по-малките (и не само) градове реално няма избор.  Confused
Peace и идва най-вече от необучени анестезиолози.

# 514
Да. Дано се прави нещо по въпроса.

# 515
  • Sunshine state

Това е напълно вярно.В отделението,където майка ми работи,навлезе в близките 2-3 години.Преди това се правеха секциа само и единствено с пълна упойка,което си е чисто и просто излишно натоварване на организма за жените,можещи да ползват спинална.Просто тук сме изостанали на светлинни години.
Никой и по никакъв повод не може да си избере еднолично с каква упойка да роди. Naughty Няма такова нещо и който си мисли,че отиваш на частно и си казваш аз искам да родя еди как си,се лъже.Аз родих в частна клиника и имах сериозна консултация с анестезиолога,на която уточнихме всичко по предстоящата операция. Peace

# 516
  • Across the Multiverse
Да разбрах , че има и друга причина , но така написано звучи малко несериозно Simple Smile като имам си причина но няма да ви я кажа Simple Smile ОК не я казвай ,но така нито ние можем да сме полезни , нито тя на нас.
Няма И друга причина, а единствено друга причина (както всички са разбрали, без Трой).
Темата не е за това каква ми е причината за секцио, а за да си помогнем с различна информация и смятам, че има начин да сме полезни едни на други. Твоето е любопитство просто.

За упойките бях на една лекция и анестезиолога каза, че по правило не препоръчва на никой пълната упойка ( при нея рисковете са по-големи) и като цяло в западната практика е сведена до минимум употребата и, но много жени у нас идвали и казвали: "Искам да ме приспите и като се събудя да бъда майка!" Той обясни, че ако няма медицинска причина за обратното в този случай се съобразява с желанието на пациентката, защото тя настоява да е така. Та за съжаление това е родната картинка.

# 517
Това е вторият елемент на проблема - че има доста жени, които постъпват така. Чак пък толкова да е страшно, не е.  Stop

# 518
  • Across the Multiverse
Да, за съжаление. Но страха си е страх- основателен или не, той си е там и дори да се интересуваш и много да изчетеш страх ли те пак ще постъпиш както си знаеш.

# 519
Голям проблем при българките е, че се допитваме до приятелка, която е минала по дадения път вече и спрямо това, което и се е случило, вземаме Категорични решения за себе си. Това е грешно, мили момичета. Допитвайте се до лекари, ако трябва чуйте и второ, ако се наложи и трето мнение, но не вземайте сами решения, без да са медицински обосновани.
Друг е проблемът с качеството на лекарското ни обслужване, но винаги можем да чуем и друго (специализирано) мнение.
Раждането не е шега-работа. Операцията - още по-малко!

Късмет на  бъдещите мами и дай Боже по-малко лекарски грешки и човешки загуби.

# 520
Има си препарати, които да се добавят в системата за успокоение. Вероятно може да се подберат такива, които да не пречат на бебето, знам ли. Щото отговорността е на лекарите и ако вземе страхливата родилка да не се събуди от упойката, тях ще погнат.

Аля, съгласна съм за допитването и последствията от него. Има разлика между избир и информиран избор, а усещанията са субективна работа, което често се забравя. Аз помолих приятелка да ми разкаже в подробности за секциото си, защото ме интересуваше цялата процедура. На нейното "и да знаеш, по-добре епидурална, че после мноооого боли!" отговорих, че чак пък толкоз не може да ме стресне болката. Факт, познавам си организма, не се наложи допълнително обезболяване. Но пък като знаех какво след какво следва ми беше някак по-уютно, каквато и беше целта на питането ми.

# 521
  • Across the Multiverse
Подрепям на 100%. Българина отива на лекар и после си купува от хаповете дето пие комшията. Най-добрия вариант остава да се информираме от всякакви източници, но да си вземаме решения за здравето с помощта на лекар и с глава на раменете.
А иначе можем само да си пожелаем повече кадърни лекари и повече късмет и вяра!  Peace

# 522
След първото секцио се възтанових много трудно.
След второто бях свежа като краствичка!И ден след изписването обикалях магазините,защото бебан се роди голям и дрехите за новородено,които бяхме подготвили не му ставаха.
Въпреки че вторият път бях 15кг по-тежка от първото раждане,въпреки,че разрезът бе много по-голям се възтанових светкавично.
Има значение кой те оперира и как те шият и лепят.
Аз съм за секцио(щом е наложително)но не и планово.Детето трябва да си се износи докрай -докато му е комфортно вътре и не реши само да излиза.Планово и предизвикано раждане,за мен е "изнасилване".

# 523
elenia, аз мислех също като теб. За мен това е вид вмешателство и стрес за бебето. Да, но моят лекар не мисли така. Според него ако започне родова дейност е много по-опасно. Детето навлиза в родовите канали, времето е много малко, тогава не е планово секцио, а спешно.
Аз родих 17 дни преди термин без да имам показания за толкова ранно раждане. Бях в шок, въобще не исках да раждам, предвид това, че съм дребна и се притеснявах колко ще ми е голямо бебето и дали ще е готово за външния свят.  Причината за по-ранното ми раждане- идващите празници през май, настояване на свекърва ми, която е главна акушерка в същата болница и поемане на най-малки рискове според тях. Така е било писано- реших да не се противопоставям. Слава Богу родих живо и здраво, доносено и съвсем нормално на килограми бебе Simple Smile
Успех на всички, които им предстои това изживяване и весели празници...   bouquet

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 16:42 от chin

# 524
17 дни преди термин?! Crazy
Да ти е живо и здраво!
Колко кг и см се роди,ако не е тайна?

Причината за по-ранното ми раждане- идващите празници през май, настояване на свекърва ми, която е главна акушерка в същата болница и поемане на най-малки рискове според тях. Така е било писано- реших да не се противопоставям.
В големи рискове са влязли според мен,ама карай. ooooh!
И изобщо ги няма тези филми,че видиш ли като ти почнат болките и хоп-веднага бебето слиза по родовите пътища.Любимата им рпилика е това,за да могат родилките първескини да се стреснат и да ги наемат планово.За тях това е най-лесно,сигурно и доходно. Confused

Общи условия

Активация на акаунт