раждане със секцио

• 82 696
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Аз също родих 17 дни преди термин. Плановото ми беше за 12 дни по-рано, но се страхувахме от руптура /2-ро секцио ми е/, пък и бебона си вървеше точно седмица напред. Роди се 3 800, а казваха че ще е най много 3100.

# 526
elenia Според него ако започне родова дейност е много по-опасно.
Ако ще е секцио и съм на мнение, че трябва да е планово! Но ако е просто страх, че евентуално може да е секцио, това е пълна глупост!

# 527
Тук говорим за планово секцио по медицински причини- едър плод за мен, тесен таз. ( за информация, преди да забременея бях 38кг на ръст 153см)
Бебето ми се роди 3 килца, абсолютно доносено, без никакви проблеми. Според УЗ трябваше да е около 3600гр, в последствие се оказа, че заради голямата глава, с която се роди, УЗ е смятал грешно Wink Предстояха 5 почивни дни, нямах контракции, нито тапата беше паднала, но Никола беше слязъл много надолу, като добавим това, че по УЗ вървеше напред, според тях нямаше да дочакам да минат празниците.
Ако трябва да съм честна, ако зависеше от лекаря ми (д-р Б. Славчев) и мен, щяхме да изчакаме още, но свекърва ми настояваше за преди празниците, а аз реших да не предизвиквам съдбата, спорейки. Не, че ако беше тръгнала родова дейност нямаше да ми направят спешно секцио и пак да си родя, но предвид, че за тях беше по-опасно, а и пълната анестезия, която щеше да е задължителна, някак си склоних.  Оператор ми беше изключително добър лекар, спасявал родилка, износила извънматочно бебето си, като и двамата са живи  и здрави.
 В този случай да имаш много близък, работещ в болница е кофти, защото те са се нагледали на всякакви патологии и в такива моменти, страхът ги води.
 Хубаво е да се сондират мнения, но е много важно да се има доверие на лекаря.

Илр, не разбрах кое точно е пълна глупост?  newsm78

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 15:52 от chin

# 528
Хайде темата да не се превръща в поредното за/против секциото, моля.

Всяка планова операция е по-нискорискова от съответната спешна.

chin, мисля, че Илр имаше предвид да се планира секцио само заради страха на родилката от естественото раждане.  Peace

# 529
  • Sunshine state
Хайде темата да не се превръща в поредното за/против секциото, моля.

Всяка планова операция е по-нискорискова от съответната спешна.

Peace
Да са ни живи и здрави децата,пък няма значение по какъв начин са се появили на бял свят.  bouquet

# 530
chin, исках да кажа, че ако жената реши да е секцио, то според мен трябва да е планирано! Ако жената иска естествено раждане, но реши да роди секцио, защото евентуално може да е секцио и доктора е казал : "ако започне родова дейност е много по-опасно" , ето това ми се вижда глупаво, защото винаги в хода на едно нормално раждане може да се наложи секцио. Като не коментирам кой, как е решил да ражда. Ако някого го е страх е по-добре да е секцио! Това е личен избор!

# 531
Честита Нова Година. Да сте живи и здрави и вие, и вашите близки..  bouquet

ИЛР, да, съгласна съм с теб. В моя случай обаче беше планово секцио. При мен естественото раждане не стоеше като опция.   bouquet

# 532
Здравейте и от мен!  Simple Smile Честита нова година на всички и бъдете, вие и вашите семейства, много щастливи!  bouquet
Аз също ще раждам със секцио по медицински причини, но дори и да нямах такива показатели пак щях да родя така. Просто не искам да преживявам естественото раждане. Ако говорим за мен лично, това би било травма.
Секциото ми ще бъде планово. От една страна и на мен ми се иска бебето само да си избере датата, но се утешавам с това, че това да се появи на планирана дата всъщност явно пак си е част от съдбата му. А и въобще не харесвам идеята да се чака раждането да започне, за да се оперирам.
Относно упойките и самата операция не се притеснявам въобще. Бити са ми пълни упойки 4 пъти, а сериозни операции съм имала 2. И двата пъти раздвижванията не са ми били никакъв проблем. Вторият път дори станах след няколко часа и се мих сама. Е, има болка и сериозно дърпане отвътре, но това въобще не е нещо, което ще ме притесни. От пълните упойки нямам лоши спомени, освен силното замайване като се събудиш, но то преминава бързо. При първата ми операция, освен пълна упойка, се е наложило да ми бият и една спинална в един момент, честно казано така и не разбрах защо.
За раждането държа много упойката да не е пълна (а дали спинална или епидурална - анестезиологът ще прецени) главно и единствено защото много държа на първия контакт с бебето! Страхотен поддръжник съм на идеята, че детето трябва да се даде в ръцете на майката веднага и  да се остави да полежи върху нея малко. Чела съм, че в чужбина при желание това се практикува дори при секцио, но у нас се съмнявам, че ще се получи!  Sad Е, поне ще мога да си го видя веднага и дано поне за миг ми го дадат.
Иначе съм много "за" майките да имат избор как да родят и се ужасявам от постоянните спорове "за или против секциото", на които попадам често!  ooooh! Не ги разбирам просто! Тук в темата прочетох някои много интересни мнения- "Къде сме ги били видели крещящите родилки (т.е. нямало болка при нормално раждане)?" и "При нормално раждане най-много да има някоя сплескана главичка!" като второто не знам дали е смешно или тъжно!
Това е от мен! Весело изкарване на оставащите празнични дни! Simple Smile

# 533
Ох, малко се успокоих като ви чета.Налагало се да влизам в болница и са ми правени операции, но тази се различава по всички останали. Смятам да раждам в Токуда-секцио по медицински причини, и като чета се успокоявам. От няколко дни сънувам преддстоящото раждане....остават ми още няколко седмици-хем много радостни,че ще видя бебчо,хем от страх.

# 534
Не знам дали е много по темата, но току що по ТВ чух следната реплика  от реклама за предаването ''Такъв е животът" от бъдеша майка....
 " Не мисля, че съм толкова неспособна жена, за да не си родя детето по естествен начин" ....

ooooh!

# 535
  • Sunshine state
Nevi77,разбирам страха ти,но не се настройвай предварително.Аз успявах някак си да потисна тежките мисли и в самия ден,докато се осъзная,то взе,че свърши. Simple Smile Не е толкова страшно,не се тревожи! Hug
Witchy,то това не е до способности,но щом така смята.. Wink
Мони,ако имаш някакви въпроси,питай!
Няма страшно момичета,всичко ще бъде наред.  bouquet

# 536
Благодаря за подкрепата ви! Знам,че не би било толкова страшно, та вие сте минали по няколко пъти през раждането, но се съгласете,че за всеки който не го е  изпитъл е нормален страх. Опитвам се да не мисля, и се радвам на живота около мен и с голямо нетърпение чакам малкия принц да се появи. Но колкото наближава месецът и датата -толков аповече се стяга нещо в мен. Имам много голямо доверие на Д-рката която ще води плановото секцио, но се опасявам бебчо да не тръгне по-рано от оговореното. #Crazy

# 537
Няма страшно, Неви, избрала си си много печена лекарка.  Hug

" Не мисля, че съм толкова неспособна жена, за да не си родя детето по естествен начин" ....

ooooh!

Мхм. И на мен ми казваха, че може да се роди нормално и седалищно бебе. Аз обаче реших, че съм неспособна (да причиня подобно нещо на детето).  Grinning

# 538

ooooh!
Е, аз опитах....ама... еми след 4 часа мъки.... оказа се че съм неспособна да родя нормално...... И аз много се възмутих като го чух, още повече на мен ми е болна тема това  #Cussing out

Цитат
Мхм. И на мен ми казваха, че може да се роди нормално и седалищно бебе. Аз обаче реших, че съм неспособна (да причиня подобно нещо на детето).  Grinning

И бебка в девети беше с дупето и бях решила, че ако не се обърне ще е секцио пък и доктора каза, че не може да рискуваме. По принцип може и нормално да се роди, ноооо по-добре да си неспособна  Peace

# 539
Мамчета по-важното е да се роди живо и здраво , а не от къде и в двата случая даваме нов живот на малките ни съкровища. Дали сме способни да родим , да способни сме макар и да е  по оперативен път, след като сме забременяли и сме ги носили дълго в утробата, никой няма право да казва, че сме неспособни. Та ние даряваме нов живот. И в двата случая има болка -дали в момента на раждането или след това-нас ни боли ен някой друг. Ние ги носим 9 месеца в утробата, това малко ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт