раждане със секцио

• 82 661
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • Sunshine state
Виж това не го знаех.Много хитро.  Peace
Може би не са ме накарали,защото бях с френски маникюр с прозрачен лак и реално плочката на нокътя се виждаше ясно. Peace

# 586
  • София
На мен се наложи да ми оправят прическата но малко,че се наложи спешна операция и нямах време за порядъчна подготовка в нас, клизма също ми направиха..бях си и вечеряла стабилно....
Нощницата ми я вдигнаха нагоре,бях с лак и на ръцете и на краката-нямах време да го махна в нас а и въобще не се сетих за него, там също не обърнаха внимание и Пупи не бях с френски, а с червен лак.А сещам се-докато се качвах на масата в операционната една жена каза,че ми е много хубав цвета на лака.
От катетъра и мен ме боля при първото пишкане,после вече не.

# 587
Пупи, аз съм чела, че им е необходимо да следят дали се променя цвета на ноктите и затова можело само с прозрачен лак.  Simple Smile Но явно не навсякъде го искат.
Косми и за нямах, но ето че от хормоните явно се появиха!  Cry То е мъхче, но си е видно и мен сигурно ще искат да ме бръснат! Аз по-добре да отида на кола-маска предварително, но за всеки случай ще питам и в болницата. А отдолу ще съм се подготвила, независимо с колко мъки, че да ме бръснат те сигурно ще е кошмар!
А за катетъра според мен зависи колко внимателно и кадърно са го поставили. А като знам някои медицински лица колко са внимателни и ни съчувстват за болките и т.н.  ooooh!

Абе, има си доста неудобства, които се преживяват докато си в болницата, но са неизбежни, а и си струват всичките!

# 588
Пупи, аз съм чела, че им е необходимо да следят дали се променя цвета на ноктите и затова можело само с прозрачен лак.  Simple Smile Но явно не навсякъде го искат.
Косми и за нямах, но ето че от хормоните явно се появиха!  Cry То е мъхче, но си е видно и мен сигурно ще искат да ме бръснат! Аз по-добре да отида на кола-маска предварително, но за всеки случай ще питам и в болницата. А отдолу ще съм се подготвила, независимо с колко мъки, че да ме бръснат те сигурно ще е кошмар!
А за катетъра според мен зависи колко внимателно и кадърно са го поставили. А като знам някои медицински лица колко са внимателни и ни съчувстват за болките и т.н.  ooooh!

Абе, има си доста неудобства, които се преживяват докато си в болницата, но са неизбежни, а и си струват всичките!
Честно да ти кажа преди да родя и аз много се притеснявах, премислях всичко по няколко пъти. Като му дойде реда... въобще не съм се замисляла, такава еуфория ти е всичко, толкова бързо ти се случват нещата, че въобще не обръщаш внимание на тези неща.
Мъх имах и аз докато бях бременна, сега забелязвам, че е започнал да пада малко по малко...
Линеа неграта повече ме притеснява. Избледняла е, но още си стои.

# 589
То и моя корем не е космат, но акушерката видя някакви малки косъмчета, които каза, че ще и пречат. Така и не попитах на какво ще пречат.
Иначе аз редовно си тегля бръснача отдолу и не знам дали се налага за операцията  Blush

# 590
  • София
То и аз редовно си го тегля (и по време на бременността също), ама в болницата акушерката реши да повтори. Но корема не са ми бръснали, иначе ми се беше появил някакъв мъх по време на бременността, който вече го няма.

# 591
Мъхът по корема изчезва, спокойно. Мен там ме бръснаха, щото трябвало изцяло, пък аз само причесчица си бях направила. Ми така ми  каза една приятелка, дето ражда в същата болница - само областта на разреза да бръсна.  Crossing Arms

Аз също гълтам всеки срам като вляза в болница, притрябвали са ми излишни негативни емоции. Laughing

# 592
То и аз редовно си го тегля (и по време на бременността също), ама в болницата акушерката реши да повтори.
То и моя корем не е космат, но акушерката видя някакви малки косъмчета, които каза, че ще и пречат.
Ето това ме притеснява! Все нещо решават!  ooooh! Ами ако не им дам какво? Ще ме набият ли? Или ще ме оставят сама да се оправям с операцията?  hahaha

Честно да ти кажа преди да родя и аз много се притеснявах, премислях всичко по няколко пъти. Като му дойде реда... въобще не съм се замисляла, такава еуфория ти е всичко, толкова бързо ти се случват нещата, че въобще не обръщаш внимание на тези неща.
И аз на това разчитам!   Peace Иначе сега само глупости мисля. Колкото и да осъзнавам, че е тъпо - все тая!
Относно бръсненето отдолу, нали съм още с малък корем, та не знам дали ще ми е трудно. Сигурно - като на всяка друга!  Mr. Green

# 593
Аз се бях обръснала само 15 минути преди операцията...
иначе от катетъра проблеми се получават,ако много се дърпа маркуча докато е в канала...

# 594
Аз бръснах опипом, не можех да се видя.  Mr. Green

Мonikamaria, и да ти избръснат мъха, какво толкова, той ще си падне така или иначе след месец-два.

# 595
  • Across the Multiverse
Бръсненето с големия корем е огромен зор, поне за мен.- по спомен, опипум, с огледалце, все ми трудно! А иначе мисля, че дори и само мъхче да е на корема пак бръснат от хигиенна гледна точка.

# 596
  • София
Аз бръснах опипом, не можех да се видя.  Mr. Green

То и аз така,и то все по-редовно,че не се знаеше знаеше ли се,но пак ме хвана "неподготвена" Mr. Green

# 597
Така, така. багажчето ми беше приготвено на 1 май, а събитието се очакваше в края на месеца. Ама докторът ми беше втълпил, че не бива да се допуска да започне нормално раждането, че гледах да съм изрядна и готова за бърза реакция.  Laughing

# 598
Моя термин беше за 15.12.11 г. Но пусти околоплодни води оказа се, че са замърсени каза докито. В 38 г.с. родих. Бебчо беше с 35 см. обиколка на главата, 3560 гр. 52 см. Все си мисля колко ли щеше да е ако се беше родил когато той си решеше  Thinking Ей, на този въпрос никога няма да си отговоря.

Сравнявайки моето секцио с това, което съм чела и са ми разказвали, разбирам, че всичко е много индивидуално. Повечето коментари бяха много негативни- адски болки, трудно възстановяване, невъзможност да си гледаш бебето без чужда помощ и разни такива. При мен обаче не беше така. Още в болницата се възстанових, само ставането от леглото ми беше малко зор, но за седмица и това отмина. Не ме боля главата от упойката, белега е почти незабележим.

Я да попитам- момичета, така като си докосвате белега от операцията имате ли болка или загуба на чувствителност? Моя белег сякаш не го усещам при натиск. Иначе пък като си натисна пъпа ме наболява.  newsm78

# 599
  • Sunshine state
MuJIuHka,аз пък срещах предимно положителни коментари-бързо възстановяване,бързо раздвижване,поносима болка и т.н. Така се настроих положително и не съм очаквала кански мъки. Peace Има голямо значение нагласата от самото начало.Ако очакваш да родиш естествено и в последния момент ти кажат да се готвиш за секцио,със сигурност ще ти е по-трудно да го приемеш и обратното.Ако лекарят ми беше отказал операцията(както се и опита да направи,не му се сърдя,разбираемо е),щях направо да се паникьосам. Confused
Белегът и мястото около него са ми леко безчувствени,като изтръпнали.Нямам болка,но понякога много ме сърби и се чеша. Laughing
За бръсненето с корема-беше си направо предизвикателство.И аз като повечето се бръснех с опипване. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт