Януарските бонбони, правят пакости милиони /18/

• 28 077
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро!

Много ми липсва времето, когато спокойно си киснех по 2 часа и кусур на компа, а бубите спяха. Сега става страшно направо. А днес съм и с каката и свекървата  Crazy

С тия колектори за урина...нищо не направих. Трябва ми нов факирски метод  Crossing Arms

В Норвегия мислим да "забягваме" с ММ и децата, ама е все още груб прокт-мечта  Crazy

# 646
Добро утро!

И ние сме малко с разстройство. Вчера пихме доста оризова вода. Взех му и една безмлечна и безплодова каша, ама толкоз безвкусно нещо... Не я яде. Спрели сме пюретата. Ако няма ефект днес ще взимам прахченца.

# 647
  • в Надежда-та
Мила някой беше споменал памук в памперса Rolling Eyes Thinking

# 648
  • някъде
За Норвегия и др скандинавски държави ако няма конкретно предложение за работа незнам как би могло да стане.За мен вариантите за преместване в др държава са два - оферта за работа за мъжа ми или покана от приятели.Нямам чак такива близки приятели в чужбина,а за работа за мъжа ми е много трудно,тъй като на него му трябва перфектен език в работата,а скандинавски езици не се учат лесно.Та ще си седим тук . Tired

# 649
Имам въпрос към ЛЛЛ - Евридика, Мимсат ако още четете:
След около месец и половина ще пътуваме за БГ с бебка за около месец. Часовата разлика е 10 часа (идвайки там губим 10 часа) и ще се наложи да обърнем деня с нощта. Как ще се отрази това на кърменето, след като организма, вече е "програмиран" през деня да произвежда повече. Имаме 6 кърмения дневно и 1-2 през нощта. Не цедя. Нямам напрежение в гърдите нощно време, дори и при 1 кърмене. Моля за съвети - как да запазим съществуващото положение Simple Smile
pepink@,

малко се забавих с отговора, но въпросът ти е още актуален, тъй като не сте тръгнали, нали? Simple Smile
След пътуване от толкова далеч е нормално да има джет лаг (постепенно нагаждане към часовата разлика). Това нагаждане ще бъде не само за кърмата, но и за организма като цяло. За Рая също ще важи часовата разлика, така че за 4-5 дни вероятно и двете ще свикнете с новото българско време.
Ако оставиш на Рая да си суче, когато й се прииска и тя да те води, може би ще се напаснете най-бързо. Възможно е дори изобщо да не усетиш разлика в напълването на гърдите и производството на мляко.   bouquet

# 650
Само се записвам, че много имам да чета преди да се включа  Simple Smile

# 651
Мила,аз взех урина с памук.Непосредственно след събуждането сутринта смених памперса и сложих памук,след половин час шушона се беше изпишкала.

# 652
  • София
Здравейте!

Ние с върнахме от почивка на планина, много добре ни се отрази!

Там започнах захранването и се натъкнах на следния проблем - бебата не иска да яде с лъжица. На някой случвало ли се е? Моля, ако имате идея как да я приуча, дайте акъл. Първите дни хапваше по 1-2 лъжички пюре, после съвсем отказа да отваря уста дори. След седмица безуспешни опити реших да пробвам да дам пюрето с биберон, за да разбера дали проблем е лъжицата или новата храна. Е, от шишето изяжда всичко на екс.

# 653
  • София
Здравейте,
преспах мъника и хоп пред компа  Mr. Green Е, няма такъв рахат да ти спи детето по час, два през деня! Такова нещо не ми се беше случвало от както Виктор се е родил. Все спеше по 20 мин. и то трябваше да е гушнат  ooooh! И до вц-то ходех с него... А сега от както му излязоха двете зъбчета е дооооста кротък и добричък. Да го похваля, че все се оплаквам от него  Blush
Излязоха кръвните резултати. Хемоглобинът му е малко нисък - 104, не съм говорила още с педи, но се порових в нета и открих следната табличка:

новородени - 116 - 193 g/l
1д. -152 - 235g/l
2 -6 д. -150 - 240g/l
14 - 23д. -127 - 187g/l
24 - 37 д. - 103 - 179g/l
40 - 50 д. - 90 - 166 g/l
2 - 2,5 м. - 92 - 150g/l
3 - 3,5 м. - 96 - 128g/l
6 -7м. -101 - 129g/l
8 - 10м. -105 - 129g/l
11 - 13,5 м. - 107 - 131g/l
1,5 - 3 г. - 108 - 128g/l
5г - 111 - 143g/l; 10 г. -119 - 147g/l; 12 г. - 118 - 150g/l
15 г. - 128 - 168 g/l

Доста от мненията бяха, че към 6-тия месец хемоглобинът е по-нисък, но към годинка се нормализирал и без да се пие нещо. Та не съм се притеснила много, много. Ще погледна какви пюрета мога да му вкарам, та с храни да му вдигна стойностите. Идеи?  Thinking

Иначе утре заминаваме за Сандански. С нетърпение чакам тази почивка, че тук взе да ми писва.

А каква буря имаше през нощта  Shocked Имах чувството, че ще падне небето...
Еления, стискам палци малкия бързо да се оправи  Praynig
Бебеш, а вие как сте?

# 654
Мелона,позната история!Моята маймунка няколко пъти ми го прави този номер-от лъжицата не иска да яде,с биберона изсмуква всичко.Говорих с лекарката,при която ходим на частно,тя каза,че изобщо не е проблем в такива случаи да и давам пюрето с шише,все някога щяла да се научи да го яде с лъжица.Сега вече излапва всичко с лъжицата,но в началото на захранването не беше точно така.Не се притеснявай изобщо,ще свикне и с лъжичката!

# 655
Бебеш, а вие как сте?

Tired кашлящи,сополиви и обринати - много скапан вирус Tired

# 656
  • София
Сестра ми ще ходи в Норвегия, но не е намерила инфо какви са цените, входове в музеи, билети за градския транспорт и т.н.

# 657
Благодаря ви дружки за активната подкрепа! Hug
Мисля,че Вики днес е по-добре. PraynigПак ака често,но поне е посгъстил акото.Милия,си е весел и не дава никаква индикация когато е наакан,та се налага да го проверявам на 5 мин.,защото се оказ че по половин час си седи с наакано дупе,без гък да каже,само си играе и усмивки раздава.Резултата обаче е пламнало червено дупе.Та сега това ще лекуваме,но съм съгласна,това е по-малкото зло.
Давам Линекс бейби и редувам със Смекта,а екелтролититите на Хумана си ги пие вместо вода.Купих НА-мляко и за щастие го пие.Приготвам го с оризова вода.Отделно давам и морковения ОРС-200 на ХИП.Оризовата каша на милипа обаче май се оказа млечна,та ще я спирам временно...Мисля днес да му дам и бананче...
Бире,и на Вики му се появиха въпросните пъпчици само че по нослето и бузките-съвсем леко се забелязват.И на каката и се появиха като новородена,изчезнаха и на 6-тия месец се показаха пак.Просто растът децата и кожата има се снабдява с мастни тъканчета,мисля,че е защитна реакция на жегата..или просто етап от развитието на кожата.....Ох, стига съм расъждавала. Mr. Green
Какче,разбирам те за съня.И моите деца са от неспящите.Надявах се поне каката като порастне да се успива,но уви-ляга в 23ч,буди се в 6.30 CrazyИ буди всички катоо вика "Събудени смееее!" Crazy

# 658
Привет майчета, и Деничка се оака миналата седмица. Четири дни бяхме на лечебна хумана и оризова каша,пррахчета ентерол,после минахме на пюре от морков,морков с пасиран ориз и към кашата добавях печена и пасирана ябълка и кърмене.Вече уж се оправяме ,днес дадох пюре от банани с оризово нишесте,правих и запарка от мента с билката камшица-по съвет на докторката и и добавях в кашата по капсула лактофлор или лакто-4. Купих и хидратин алфа-електролити,но тйй като и давах да суче често тя не се обезводни,не беше раздразнителна,но имаше колики преди изхождане и приплакваше.Може да се пие и запарка от джоджен. Месо още не съм въвеждала в менюто ,викам си да поотминат жегите. Мляко и глутен също. Мисля да дам авокадо като по-калоричен зеленчук,но дали е дразнещо за червата,че нали бяхме разстроени?От кашите давам оризова с 6 плода-много приятна, ориз и царевица на Нестле и елда на Хип. Ядем горе-долу така в 6 сутринта кърмене,поиграва и заспива. В 10-10,30 плодово пюре 125г и кърмене. 14-14,30 зеленчуково пюре и кърмене,в 18-18,30 каша, 19,30 вечерен тоалет,20,00 кърмене ,малко игра в леглото и сън,и към 02 кърмене.В срядя сме на преглед.

# 659
И Вико пи кърма -130 мл и е ок!

Общи условия

Активация на акаунт