Януарските бонбони, правят пакости милиони /18/

• 28 095
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Привет на всички!

Честит имен ден на всички, които празнуват днес! Честити месечинки на бебоците! В този ред на мисли да почерпя и за моята Радостина:

Нашето захранване добре върви, не съм заместила хранене. Въвела съм картоф, морков, тиквичка, ябълка и круша. Хапва както готови пюрета, така и домашно приготвени (с купешки зеленчуци, но ако намеря домашни ги предпочитам).  Хапва детето, но като количество не повече от 100 - 120 гр., после си дояжда с мляко. Приготвила съм оризова млечна каша (на Милупа, с АМ), тиква и пащърнак за следващи въвеждания.

Ноеми, добре завърнала се! Ние сме в Синеморец след месец, вижда ми се много далеч.

Рошавата гарга, добре дошла!

Цикъл си имам вече, около месец след спирането на кърменето.

Радостина не седи самостоятелно все още, но обича някой да я държи седнала. Не пълзи, но се придвижва влачейки се назад  Laughing

Това от мен. Отивам да поспортувам малко.

Лека вечер   bouquet

# 406
...които децата вече са по 8-9 дори и 10кг а са на нашата възраст
А ние не можем да стигнем още 6 кг. Embarassed, а аз все си мислех, че всички бебета са пухкави.
И като са бухтички не значи, че като пораснат ще са такива.
Калифорния - и аз установих, че динята не е много лесна за стомахчето. И по този повод, четох, че имала  висока киселинност и затова не е много добре да се дава на малки бабета. А как и харесваше на Рая  Sad
Ноеми - добре завърнала се. Завиждам за обиколката.
Честит Имен Ден на всички празнуващи.
Емили - нормално е храната да излиза на цели парчета в акото, просто защото не е сдъвкана, а не защото не се приема. Като ги захраним с по-едри парчета ще видите за какво става въпрос - шарени кюфтенца.
Бубе - аз знам, че бебетата трябва да ядат пълномаслено кис. мляко
Аз пък днес ще давам овесена каша.
Цитат
...принципа е такъв ,че накрая трябва да ви останат 2 хранения с мляко сутрин и вечер ...
Стефи - принцип, принцип, ама според кой - според тукашния до 1 год има 5 млечни хранения на ден, заедно с твърдите храни. То с тия принципи и норми и четене всичко вече ми е каша.
mrm - Рая не може да стои седнала стабилно - веднага се килва като матрьошка.
И кърмя, и цикъл си имам вече редовен.
Агент - и аз като теб с кашата - всеки ден - по 2 ч.л. - или в кис. мляко или в по-рядките пюрета.

# 407
И ние не сядаме, но аз и не бързам. Педи каза в края на този месец да го оставям на възглавници, но аз всеки ден си го слагам и на крака в мен, и на дивана да постоява по малко. Обръща се от гръб по корем, но още не може да схване като му показвам какво трябва да прави за да се преобърне наобратно...  Mr. Green
Няма какво да се джафкаме кой с какви принципи е и колко кила му е детето, както някой каза - колкото хора, толкова и мнения... От компетентни, по-компетентни!  Mr. Green Hug
Всеки си знае сам за детето, не е нужно да знае и за другите деца. Ако не знаем нещо, затова питаме!  Peace
Тези дни не мога да намеря да купя чист пащърнак... Пък дори и с картофи... Явно много се тачи, в 4 детски големи магазина го няма...  Crazy
Ето идея за който питаше с каквод а продължи захранването - пащърнак.  Flutter НА мен не ми харесва на вкус, но Макси винаги го яде доста шумно...  Mr. Green

МилаИванова, аз няколко пъти съм питала педи за комарите, но тя каза, че сме прекалено малки да ползваме каквото и да е. Комарници за количката/кошарата имате ли??

Инка, зависи какъв сок ще правиш. Аз съм правила морков и ябълка през ренде и после марля, защото става по-бързо и не миеш толкова, колкото ако ползваш сокоизстисквачката...

Стефи Красимирова
, разсмя ме със статистиката за джафкането и страниците на темите  Mr. Green

# 408
  • някъде
Немога да приема две мл хранения,пък ако ще и не д-р,ами нобелов лауреат да ми го каже!
Дадох пюре с черен дроб-изяде всьо Shocked

# 409
Немога да приема две мл хранения,пък ако ще и не д-р,ами нобелов лауреат да ми го каже!
Дадох пюре с черен дроб-изяде всьо Shocked
Не можеш да приемеш ти, ама е, на момичето си слуша педиатъра и изпълнява.
Всеки си има глава на раменете си и си преценя - кого да слуша, да чете ли или да кара през просото. Peace

Не съм съгласна със статистиката на темите, имало и такива дето започват с джафкане  hahaha Joy Mr. Green Laughing

# 410
  • София
Биричке, МилаИванова - за комарите взех едно спрейче на Чико, за бебета от 0+. Още не съм го ползвала и не знам действа ли. Иначе комарници имаме и за количка и на прозорци. Взех и едни лепенки за количка, креватче и т.н.

# 411
Мами, я някой да каже нещо за боровинките??  Rolling Eyes

Снуки, какви са тези лепенки, моля те, поясни! Simple Smile

# 412
# 413

Hug А от аптека ли ги купи, и това цената само на една лепенка ли е, или както е сниман комплект??  Rolling Eyes

# 414
добре де, как да има 5 млечни хранения (че евентуално и още немлечни) като дара яде 4 пъти на ден!?

аз замествам само зеленчуковото, т.е. обедното хранене и то когато съм въвела докрай нещо ново, сиреч веднъж на 6 дни Laughing Laughing Laughing

и дара не седи стабилно, само се климбуца. на 3 месеца й беше голям зор да седне, сега не дава да я сложа дори. седи само на гърнето, иначе се опъва и се опитва да легне, ама така е - защо да седи детето като може да лежи? Laughing Laughing Laughing

бире, и аз днес видях зор с пащърнака. толкова ли пък се яде тази гнус?
едва намерих пащърнак с картофи. да видим сега и дали дара ще го яде...

# 415
  • София, Лагера
mariyap, честит празник (празници  Laughing)!

Анабела, честито и на Радостинка!  Hug

Ама, Гарге, идвай, пиши, пиши, нали сме за това!  Peace Та, уелкъм, де  Wink А за храната - и зелен боб яде, и още много други неща  Wink Но по малко.

Noemi, добре сте си дошли Simple Smile
(а ако ме научиш как правиш чудото с малкото багаж всяка вечер ще те споменавам в молитвите си!)
хихихи, мога да ти пратя списък с багажа  Whistling. Ама пера на морето. Не ми пречи  Wink

Мила, аз мажа с репелент на Чико. Билков е, бил безвреден  Peace

Инка, да ти предложа къмпинг Оазис? Страхотно е! От тази година има и ток. Супер девствено и райско място!!!

За цикъла
- то това с кърменето и липсата му е до време. Ако кърмя до 2 години, нима 2 г няма да имам  Wink. Предния път ми дойде на 8-ия месец. Сега ми е чудно кога ще ме изненада.

МРМ, на вашата възраст и Тервел не седеше  Peace

# 416
Ехоо, не съм ви забравила, имаме си баба и дядо.
Цикъл нямам.
Няма с какво да се похвалим - напротив, ама да не се оплаквам. Накратко
- не сяда, аз я слагам тя се сърди и ляга по гръб.
- много е общителна - смее се на всеки, който и се мерни отпред да я зака4а.
- никакви пюрета не харесвяа, само каша и то бананова.
-та затова още сме само на кърма и едно ядене каша, а се захранваме от 7 седмици.
- днес и предложих кисело мляко и направи най киселата физиономия досега.
- като не иска да ги яде пюретата застава мирно, гледа ме в о4ите, стиска устата и ако се правя на маймуна да я излъжа, пуска усмивка, но със стисната уста - като 4ибурашка.
- мама е тук и вместо да отслабвам дебелея Laughing

# 417
За боровинките (blueberries & cranberries) пише, че може към 7-8 мес., но и те са висококиселинни и за предпочитане на пара или печени (което много не си го представям), но е факт, че има готови пюрета с боровинки за 6 + мес.
А някой правил ли е домашно пюре от зелен фасул? Нещо не можах много да го пасирам  newsm78
Овесената каша се изяде Simple Smile + малко банан (като всичко останало - хич не е капризно моето бебе  Heart Eyes)
Ноеми - и аз искам списъка с багажа. ММ вика преди двамата с един сак ходехме за 1 месец на море, сега за два дена една кола не ни стига  Joy А аз викам, че ни е малка колата.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 21:23 от pepinka1

# 418
  • София

Hug А от аптека ли ги купи, и това цената само на една лепенка ли е, или както е сниман комплект??  Rolling Eyes

От аптеката до нас, цената там е 2,20лв, като включва 6 лепенки (една опаковка). Аз купих няколко опаковки, че ще ми трябват скоро.  Wink

# 419
  • Пазарджик
Привет и от мене,нямате изчитане.Скапано време ,цял ден вътре заради жегата и тъкмо излезнах ме и заваля,и сега пак в къщи. smile3511
За краткото време в което бяхме вън на моята приятелка майка и дала на Нели сладолед,ей побеснях #2gunfireбило е гледало жално детето и примлясквала.Помолих я да държи количката за да влезна до аптеката,че улицата е главна  и ме е страх да не тръгне към пътното платно.

Нели също не седи сама стабилно ,клатушка се ,но в количката и в столчето където може да се държи е доста наперена.Много е мързелива. Mr. Green

Инка,Бирето ти е отговорила ,но и аз така съм правила сокчета.

За комарите ,мажа с Чико и слагам РЕПЕЛЕНТНИ ЛЕПЕНКИ на количката,Бире за 6бр.-2.40лв.

Бубе питай за краставицата,аз вече два пъти дадох на Нели,от нашата градина.

Общи условия

Активация на акаунт