Изгубени в превода 3

• 157 336
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 45

Тази песен като дете я пеехме  freestyla, waka maka fon вместо freestyla rock the microphone

# 46
истинска случка:
дошъл един руснак на гости ...
седнали на масата българи и този руснак. Кой превеждал и говорил правилно руски, кой не, обаче по едно време единия от българите в разговора казал: Ташак си правя...
Друг българин решил да се прояви като преводач и след кратък размисъл се обърнал към руснака и казал: Он делает себе... тестис!  Crazy  Mr. Green

# 47
  • София
Срещам бащата на една приятелка и му правя комплимент:
- Със страхотни очила си- казвам му
- А, те са на дъщеря ми, но много ме болят очите и затова. Наистина ли стоят добре?
- Да, не изглеждат дамски, те са унисекс.
- Е, щом казваш, аз от марки не разбирам....
 Joy hahaha Joy

# 48
  • забравих си мисълта...
Имаше един период  когато не бях си идвала в България около две години и за този период разговорите ми на български език се водеха само между мен и дъщеря ми и то само в отсъствието на съпруга ми. В негово присъствие разбира се и с нея разговарях на немски, за да не се чувства той изолиран. Прибирайки се в България и чувайки българска реч, всичко ми звучеше някак странно и първият ден се обръщах понякога с мисълта: "А това са българи", което ме разсмиваше, та нали съм си в БГ.
Пътувайки от София за Пловдив един човек ме попита: "А вие от кой край на България сте?" Аз в първият момент го приемам буквално и отговарям: "Ами аз не съм от края, а от средата някъде, от Пловдив." Човекът се усмихна и каза: "Е аз пък съм от края, от Варна съм".

# 49
Бойко Борисов: "....Между другото, като дойде повиквателната ми, Дянков, чета: „мотострелкови войски” и изпаднах в дива радост, казвам: Ето това е, мотори, оттам стреляш, нападаме… А всъщност от всичко това под мотострелкови войски разбирай кашик, пехотинец – само тичаш. Возенето е просто да те изкарат на подножието на баира, дотам е возенето. И оттам нататък е само тичане, въобще за мотори не става и въпрос..." http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/07/15/to-kashici-to-kradci-a- … i-borisovi.124080

Joy Joy Joy

# 50
 Преди два дни в Слънчев бряг, вървим по самата улица, защото са пълни тротоарите и един викач на ресторант ни крещи и мята с ръца да се дръпнем:"КерифОл, керифОл!!!", зад нас един файтон...дръпнахме се, но чак след 2-3 минути зацепих какво е "КерифОл".

# 51
....... но чак след 2-3 минути зацепих какво е "КерифОл".

Да не би да е - be careful  Rolling Eyes

Ооофф, ей ме на и аз изгубена ooooh!, ама из темите Laughing...редактирам втората част от поста си, че беше за друга тема... ooooh! Whistling

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 12:16 от Tumba_lumba

# 52
Ооофф, ей ме на и аз изгубена ooooh!, ама из темите Laughing...редактирам втората част от поста си, че беше за друга тема... ooooh! Whistling
И аз изгубена, заради редактираната част от поста ти прерових цялата тема отначало   Grinning

# 53
....... но чак след 2-3 минути зацепих какво е "КерифОл".

Да не би да е - be careful  Rolling Eyes

Баш  Grinning

# 54
И аз изгубена, заради редактираната част от поста ти прерових цялата тема отначало   Grinning
Хърмаяни Hug Laughing Wink, сори Blush ... ама то не случайно съм си лепнала титлата "крайно разсеяна"... ooooh! Whistling Laughing

ПП Аааа, Инфантилна, познах, познах, в началото викам какъв ще е тоя карфиол Blush Laughing, ама после като се зачетох...ааа.....светнах се.... Laughing Peace Wink

# 55

Тази песен като дете я пеехме  freestyla, waka maka fon вместо freestyla rock the microphone

Още един прочит на тая китна песен! hahaha

# 56
Била съм около 6-7-8 годишна, не помня точно колко.
Качвам се в асансьора и след мен влиза един мъж и пита "Ти на кой си?".
Естествено, предвид факта, че сме в асансьор, си мисля, че ме пита за етажа и отговарям "На деветия".
Той се пули и вика "Как на деветия?". Аз уточнявам "На деветия - на последния".
Мъжът пак върти очи "Ама как се казва? Иван-Драган-Стоян?"
Аз в още по-голямо недоумение (откога пък етажите си имат имена) "Не му знам името... последният е."

Провеждайки безумния диалог аз все пак си натискам бутончето за последния етаж, мъжът слиза някъде на по-долните етажи.
Аз продължих да се чудя откога са кръстили етажите с имена, а той... кой знае какво си е помислил за майка ми.   Laughing ooooh!  Силно се надявам да се е усетил, че аз говоря за етажа, а не за баща ми.

# 57
  • София
Това последното предизвика бурен смях по семейному.
И аз без да се замисля бих казала "на осмия" Simple Smile
Мен на село често ме питаха по този начин и всеки път не схващаха чия съм, защото казвах Иван Ангелов. Та трябваше да уточнявам прякор. И разговора завършваше "А, ти си Тръчково" Simple Smile

# 58
Днес - за втори път във форума  Blush
Потребителка пита нещо за презентационни дъски, но аз си чета претенциозни дъски, и се чудя какво ли толкова претенциозно може да има в една дъска  ooooh!

# 59
  • София
Много се забавлявах като ви четях момичета- а ми беше толкова скапано днес.....
Ето и от мен малко :
Като малка не можеха да ме убедят че песента се пее:
небето като от коприна
Аз си пеех - небето от КОПРИВА newsm78 Laughing
Имах и аз една колежка от Ямбол- много сладко момиче и въпреки че отдавна живееше в София  диалекта си й беше останал
Та идва тя един ден при мен и ми бърбори нещо за някакви фактури ....
Но само фактурите й разбрах - а тя все повтаряше
Уния дивитяхту фахтури....дивитяхту на /еди коя си фирма/
 Grinning Grinning Grinning
По въпроса от преди
Дуда и от по Владайски е черница
На женския полов орган баба му викаше  боди-боди newsm78
Суркам и в шоплука е влача си краката
Но най се озадачих като отидох преди мнооого години в Петрич с едно гадже- кой където срещнеше и се заговореше с него

- Шо праиш
отговаряше
-нищо  шетам newsm78
Брей че работни хора/при нас шетам е да вършиш къщна работа/
Но след цял ден пулене на тия работни млади хора- бяха все на моя възраст преди пълнолетие  Laughing
Се престраших и попитах какво аджеба толкова са се разшетали
Та ми обясниха- при тях шетам било- като при нас шляя се ,мотая се
 hahaha

Общи условия

Активация на акаунт