Изгубени в превода 3

• 157 374
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 870
Последно: никъде и никога не съм казвала, че тези изрази не съм ги чувала. Чувала съм ги и още как. Както и много други. Казах само, че хората около мен не говорят така. Близките ми също. Аз съм като майката на Даун. В семейство на родителите ми в България никога не се е псувало или говорело по-вулгарно. Сега в моето семейство е същото. Хората, с които общувам също не изоползват "пиперлив език".

# 871
Да де, ама някак не е редно да слагаш останалите в "някаква прослойка", защото това точно не е определящо.

# 872
Последно: никъде и никога не съм казвала, че тези изрази не съм ги чувала. Чувала съм ги и още как. Както и много други. Казах само, че хората около мен не говорят така. Близките ми също. Аз съм като майката на Даун. В семейство на родителите ми в България никога не се е псувало или говорело по-вулгарно. Сега в моето семейство е същото. Хората, с които общувам също не изоползват "пиперлив език".

To не нужно да псуваш да ти куца общуването ти го доказа в последните няколко страници. Госпожицата също каза, че ги е чувала, ама ти веднага да и лепнеш етикет. Комедия, ама не по Шекспир.  hahaha А кой колко повече  ги е чувал? Sunglasses

# 873

To не нужно да псуваш да ти куца общуването ти го доказа в последните няколко страници. Госпожицата също каза, че ги е чувала, ама ти веднага да и лепнеш етикет. Комедия, ама не по Шекспир.  hahaha А кой колко повече  ги е чувал? Sunglasses
Ами аз не само съм ги чувала, но ги и използвам. И какво от това?
 Даже хора, които се пазят като от огън да не пуснат поне една "пиперлива" ми изглеждат като вегетарианците, които тайно от останалите си хапват месо, но пред обществото са целите "в бяло"...

# 874
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
съвсем я омазахте тая тема  Tired

да се върнем към идеята, а?

чели ли сте Пратчет? Пощоряване? "кралската мента" още ми докарва тръпки.  Whistling

# 875
Аз съм вегетарианка, не ям тайно месо, но псувам и използвам жаргон. В коя класация отивам?  Thinking Laughing

# 876
  • Пловдив
чели ли сте Пратчет? Пощоряване? "кралската мента" още ми докарва тръпки.  Whistling
Дааааа Joy

# 877
В отбора на всички останали Simple Smile. Всички сме луди по своему. Не е добре, обаче да се пристъпва границата на добрия спор и да се забива в "защита до дупка", защото става скучно.

# 878
Темата ми навя мисълта за 'saggy tits weather'.  Laughing

Ползвайте думите както ви е кеф, но имайте едно наум, че такова понятие като „перфектен„
английски не съществува. Без значение дали пиете чай с Кралицата, или се тъпчете с най-вкусния индийски кебап.

Езиците, за разлика от някои хора, се развиват. Изменят се. Приемат нови неща, други изоставят като архаични, или безумно остарели.

МГМ, предлагам да се предадеш. Форумките могат и разбират от всичко Wink

# 879

Ползвайте думите както ви е кеф, но имайте едно наум, че такова понятие като „перфектен„
английски не съществува. Без значение дали пиете чай с Кралицата, или се тъпчете с най-вкусния индийски кебап.

Езиците, за разлика от някои хора, се развиват. Изменят се. Приемат нови неща, други изоставят като архаични, или безумно остарели.

Благодаря за информацията. Къде да сме ги чували ние тези неща! Английския го гледаме по филмите и на кратинка. Благодря за краткия курс по съвременнен английски. Oт утре започвам да piss-вам навсякъде, където отида. И дъщеря си и племеницата си ще науча да ползват съвременен английски. Явно са поизостанали в езиковото си развитие децата. Ей сега ще им пусна едно съобщенийце "It's pissing down here; bring your raincoats" да видим какво ще ми отговорят.  Laughing

# 880

Благодаря за информацията. Къде да сме ги чували ние тези неща! Английския го гледаме по филмите и на кратинка. Благодря за краткия курс по съвременнен английски. Oт утре започвам да piss-вам навсякъде, където отида. И дъщеря си и племеницата си ще науча да ползват съвременен английски. Явно са поизостанали в езиковото си развитие децата. Ей сега ще им пусна едно съобщенийце "It's pissing down here; bring your raincoats" да видим какво ще ми отговорят.  Laughing

Софи, много те харесвам, но наистина не мога да приема, че pissing off е неизползван израз. Тук всички, ама всички го използват. В работата, между колеги и по-лоши се ползват. С клиентите сме на "по-високо" ниво.
"Shit" се чува по около 200 пъти в офиса, а и fuck, не по-рядко. Както казах, познавам човек, който не използваше нито един от изредените, но е изключение и не е свързано с ерудиция или социална среда.

И ако исках да съм по-остра, щях да те попитам: Are you shitting me?  Grinning

# 881
Досааада. аман, стига вече, егати превземката дето си. sophiemmaspencer, к'вото искаш прави, никой не го интересува, не ангажирай и другите.

# 882
Мъжът ми доста се забавлява със споровете и твърденията тук относно изрази, водещи началото си от физиологията. Преди го бях питала за Роби Уилямс, сега - за pissing off, pissing down, shit и т.н., и за това, в какви среди се употребява, образовани, необразовани, често ли.... /самият той е с доста добро образование, съответно семейството му/. Та, той каза, че са доста често употребявани във неформална среда, колегиална, за младите да не говорим. Само за Fuck каза, че не е много добре да се употребява често и навсякъде Embarassed Макар че преди около месец имаше мъничък скандал с Принц Филип и неговите думи към журналист/фотограф - беше нещо от рода на "направете шибаната снимка по-бързо", по-късно ще потърся клипа. Каква ли е неговата среда, хахах  Laughing

Така че, нека просто се забавляваме, а не да се определяме....

# 883
  • UK
Явно ние всички, включително принц Филип, сме в онази определената класа, а Софи и познатите й са в друга класа сами със себе си, и никой не я е чувал и виждал тая класа, толкова е ексклузивна. Там не само не използват думата акам, ами изобщо не акат. Simple Smile

# 884
Това ще да е някакъв местен диалект/жаргон или такъв на опоределена прослойка. Не мога да си представя никой от познатите ми, живеещи в Кралството да употреби Pissing down. Изразът не особено приличен.

https://www.youtube.com/watch?v=rNdrgjjsHsM

Общи условия

Активация на акаунт