Изгубени в превода 3

• 157 283
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 180
Забелязвам вчера, че кафето ми е свършило. Пращам щерката до магазинчето. Тя се връща грейнала от щастие, с кафе в торбичката - "Мамооо, взех "Нова Ванилия"
Случките с нея не са ми една и две. Най-любима ми е тази с Левски. Преди две години, покрай честването на смъртта му, в детската около месец по рано им разказваха за него, учеха много стихчета истории. Тя беше много респектирана от личността му и все за това говореше. Искаше да идем да поднесем цветя на паметника. На 19 февруари, след детска, купуваме един букет и тръгваме къмто паметника. Там много народ, но намерихме място за нашето букетче. Дъщеря ми се изпъва и започва да рецитира стихче (бабите я гледат възхитени). Накрая се изцепва - "И да си жив и здрав!" Аз...  #Crazy . Питам после - " Защо го каза нали знаеш, че е обесен?" Тя - "Е, аз на паметника го казах" Както и да е - вървим към къщи и тя продължава неуморно да разказва истории за Левски. По едно време - "Мамо, знаеш ли кой е помагал на Левски?" Аз - "Кой?" Тя - "Ами Турско Робство!" С мъжа ми щяхме да се задушим от смях и така и не успяхме да я убедим, че това не е човек, и че се е борил срещу турското робство.

# 181
  • Sofia
Я, кога възникна третата тема, аз още втората не съм дочела..

Вчера гледаме реклама с дъщеря ми на "Софи Паркър" и тя коментира, че била гледала вече Софи в парка.
Днес пък каза, че винаги заедно гледаме "Шеф от отвъдното".  Laughing

# 182
bess ми напомни за случка с моя син (мисля, че може и да съм го разказвала друг път).
Бил е на 3-4 години. Също беше много впечатлен от Левски.
Взимаме го от детската градина, а той гордо показва рисунка, която е направил.
Гледам аз с възхита Simple Smile и виждам две буболечки, паячета или слънчица с очички и устички - кръглички, с по няколко чертички отстрани. Естествено изказвам очарованието си от произведението на изкуството, но все пак решавам да попитам какво е нарисувал. Синът ми ме погледна изненадан и сериозен с репликата "Как не виждаш, бе мамо, това сме Васил Левски и аз"

На вилата сме. Дъщеря ми - на около 5 години.
В дъното на двора баща ми си беше направил нещо като барака за инструменти.
Ходили до бараката с щерката и тя се връща развълнувана "Мамо, мамо, да знаеш, да не ходиш към бараката, защото там се е настанило да живее едно страшно животно - незабравка".
Оказа се, че страшното животно е невестулка.

# 183
  • София
Я, кога възникна третата тема, аз още втората не съм дочела..

Вчера гледаме реклама с дъщеря ми на "Софи Паркър" и тя коментира, че била гледала вече Софи в парка.
Днес пък каза, че винаги заедно гледаме "Шеф от отвъдното".  Laughing

Много яко!!! Joy

# 184
  • София
Моята дъщеря вече знае колко мразя турски сериали и когато пропусна точно в 20:00 да сменя канала, започва да крещи: Мамооо, започва Златната клечка! На кой канал да ти превключа?

# 185

В дъното на двора баща ми си беше направил нещо като барака за инструменти.
Ходили до бараката с щерката и тя се връща развълнувана "Мамо, мамо, да знаеш, да не ходиш към бараката, защото там се е настанило да живее едно страшно животно - незабравка".
Оказа се, че страшното животно е невестулка.

hahaha hahaha hahaha
Правилно е казало детето,забравя ли се  лесно невестулка?

# 186
Майка ми твърди, но аз нямам спомен:
Един от първите дни в ДГ.Когато аз бях дете я нямаше модата с обявяване на менюто на дъска, затова майка ми всеки ден ме питаше какво е имало за ядене.Веднъж, още в началото съм казала:
- Днес имаше едно много хубаво ядене, но мОсака ли беше, Москва ли беше, не помня.
От този момент майка ми се сконфузила и започнала да предлага и у дома мусака.

# 187
Днес едни колежки ме помолиха:
-Съблечи се да ти видим роклята Crazy
/имаха предвид да сваля работното облекло,но се получи доста смешно Joy/

# 188
Мъжът и детето ( тогава четиригодишно) играят на войници. Малкият казва : " Тате, взел съм един на припек! ( т. е. на прицел).
Пак тогава. Промивам ожуленото му коляно ( на детето, не на мъжа Mr. Green ) с кислородна вода и той подскача: " Мамо, раната страшно ме осмърдя!"

# 189
  • София
Моя приятелка праща дъщеря си на пазар:
- Да купиш от тоя новия прах за пране, дето го рекламират.
- Кой бе, мамо?
- Е, оня бе ТРИПЕР пауър.  Joy

# 190
Преди няколко дни ансансьора в блока ни беше пропаднал в шахтата. На следващата сутрин излизаме със синът ми и той се изказва :"надявам се днес ансансьорът да не е припаднал"   Joy.

Пак с него отиваме на някъде. Стигаме до спирката и той пита:" С автобус ли ще ходим или с крак?" Хората го гледаха  Shocked. Причината за тези "преводи" е, че е двуезичен и прекарва повечето време от годината извън България.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 18:41 от Tali Dan

# 191
  • София
Детето на една приятелка, преди години:
-Мамо, Х. е получил мозъчно земетресение.

# 192
Баба ми която е на 83г. да ми е жива и здрава е най-комичната личност която познавам.
Преди време казва на баща ми:" в селото ще правят кметството на реутален дом" баща ми само започна да се смее и тя пак повтаря жаната и се чуди какво става, а той:"какво се прави в него" и тя започва:"погребенията, е що се правиш на див, опелото" тук вече всички толкова се смяхме докато и обясним, че думата е ритуален, от ритуал, а не от реутан.
Подобни случки имаме с велосипед- тя си го казваше фелоступед и то много уверено.
Ноктите се режят с моторизачка hahaha

# 193
Като ученички сме се събрали в една приятелка и играем на "кой е предмета?" Една от нас си намисля предмет в стаята, казва първата буква и се опитваме да го познаем. Мойта приятелка си намисля предмет с Л и се започва едно познаване... накрая на нея и писна и вика: "Ох, ама много стееее - лазглавница бе хора"  Shocked  hahaha

Същата до ден днешен не можеш да я убедиш, че месеца е ФевРуари, а не Февуари. Според нея така е по-лесно и така трябва да е, точка!  Laughing

# 194
 Laughing Laughing Laughing   Лъзглавницата и аз съм я казвала и то в същата игра.  Laughing   Flutter

Общи условия

Активация на акаунт