Изгубени в превода 3

• 157 488
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 600
 Ама специално за тази песен съм си говорила няколко пъти с приятелки, като започнем да се присещаме за детството и шорандосифой моментите- та всички са я пеели по този начин:)
 Пак я слушах, аз съм му фенка-ами това пее Mr. Green

# 601
  • Варна/Лондон
Ама специално за тази песен съм си говорила няколко пъти с приятелки, като започнем да се присещаме за детството и шорандосифой моментите- та всички са я пеели по този начин:)
 Пак я слушах, аз съм му фенка-ами това пее Mr. Green
шорандосифой Laughing  я помня по друг начин, явно варненския акцент си казва думата:''Шоора му сифой, еунджия сони пешора''. Laughing

# 602
''Шоора му сифой, еунджия сони пешора''. Laughing

newsm20

# 603
 Joy Joy Joy

Шорандосефой пеят, какво ни е чудно, че така го чуваме.  Laughing

# 604
  • София (Възраждане)
Ми че то шорандосифой не е чак толкова далече от оригиналния текст, само дето не е една дума..
все пак португалски е.
Малко ли са разните песни на чист нашенски български, текстът на които не се разбира никак на моменти.
Ей, например Миро  с "Губя контрол", слушахме веднъж с мъжа ми по радиото в колата, нищо не разбрахме от един определен пасаж, мъжът ми каза, че всеки път го чува  като"Не вярвах човек на прасе да прилича-а-а..." Ей сега ще потърся текста в нета, че да си оправя МИРОгледа Mr. Green
Хъ, било: ...Няма след теб друг на теб да прилича...  newsm78 #Crazy

# 605
  • На острова
Шоорандусифой, кейонджия шони пешорааа,
Шорандусифой кейонджия шони пешорааа,
Шорабистара аурембра деама,
кеюнджия на сo бе куеда..

Никога няма как да я забравя тази песен  Mr. Green ..И аз имам невероятни бисери относно песните, но за жалост не ги помня в момента..

Еникачуоки кърти  Joy

# 606
  • На брега на реката
Шоорандусифой, кейонджия шони пешорааа,
Шорандусифой кейонджия шони пешорааа,
Шорабистара аурембра деама,
кеюнджия на сo бе куеда..

Ей това беше страхотия  Joy.

# 607
 Joy
 Докато още сме на музикална вълна, говорим си преди време с една приятелка, пак за английския ни от детството и я питам дали е пяла припева на тази песен   "вагонче с мас, вагонче с мас". Тя започва да си я пее тихичко и на момента с "Hey Mister postman" запява "Хей, мистър боцман" Mr. Green И до ден днешен си мислела, че е така.

# 608
  • Луната ни пази
Явно на времето и аз доста от песните съм ги чувала като вас Simple SmileSimple SmileSimple Smile А и доста дълго време си мислех, че Франки Милър пее за някоя си Челси, а то го разяждала ревност човека.

# 609
Е пак по-добре отколкото от Пласиго Додоминго и Андреа Пагароти... Или пък любимата ми песен "Абе Мария"... Joy Детска му работа. Mr. Green hahaha

# 610
Преди години, когато U2 нашумяха, наш приятел наполовина германец ни осветли, че много на мода там е една група У Две.
Друг приятел, който от години е в щатите, питаше как казваме тук "дабъл чийзбургер", ми как - казваме му двоен.

# 611
Joy
 Докато още сме на музикална вълна, говорим си преди време с една приятелка, пак за английския ни от детството и я питам дали е пяла припева на тази песен   "вагонче с мас, вагонче с мас". Тя започва да си я пее тихичко и на момента с "Hey Mister postman" запява "Хей, мистър боцман" Mr. Green И до ден днешен си мислела, че е така.

Ахахах, наистина, и аз винаги съм го чувала като 'боцман'.

Имам си личен 'фаворит' в това отношение аз, много, много обичам I belong to you на Лени Кравиц,
обаче вече не е същото откакто почнах да чувам 'You belong to Митю' в припева.

# 612
  • Германия
Както и в Sympathy for the devil на Rolling Stones. Вместо "Please to meet you" - чичо Митю.

A в Let's get rocked на Def Leppard - "7 day weekend, up all night" сестра ми ме открехна, че е "седми уикенд съм пиян".  Grinning

И последно: небезизвестната песен "Sweet dreams are made of this" се оказа и най-грешно чуваната: Sweet dreams are made of cheese,
who am I to diss a Brie.

Има си и продължение:
I cheddar the world and the feta cheese,
everybody's looking for Stilton.

# 613
Когато стигнем до тази тема винаги първо се сещам за Youssou N'Dour - 7 Seconds ft. Neneh Cherry
В първия куплет за мен винаги ще си остане обръщението - пу..о ма  Blush

# 614
  • пак там
А да разпознаете "Месечина, бате"? Жокер - бате ви Стинг  Mr. Green

Или култовият хит от преди няколко години "В рейс се блещя"?

Общи условия

Активация на акаунт