Изгубени в превода 3

• 157 299
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 765
  • IT
Мен много ме дразни -"Имахме много хубаво време с .......(име на човек)."
В моята професия масово се използват английски думи. Но днес много се смях като видях кода на един софтуер, писан от българи, в който функции, променливи и т.н. бяха смесица между английски и български -напр. GetFakturi, или CreateOtchetiForms.

# 766
  • Германия
флорални нотки, пълни с нюанси

Великолепно! Ако не си обичах подписа, веднага бих го сменила с това проникновение.  hahaha

Случването ми бърка в малкия мозък, да. Както и 'уверявам' без пряко допълнение. И на английски е грешно, вашта баба!  Twisted Evil
Какво имаш предвид с болднатата част? Нещо не мога да се сетя. Thinking

Флоралните нотки ми напомниха за описанието на едно радио в сайта, откъдето го слушам:
Цитат
Радио Melody е насочено към широк кръг от аудитория.

# 767
"Президентът увери, че еди-какво си ще стане." Уверявам, мисля, че изисква пряко допълнение, точно както и assure. Но езикът е все по-волна птица, затова не смея да съм категорична.   Laughing Дразни си ме и не го приемам за правилно.

# 768
Сетих се за една от най-бруталните "грешки в превода " , дори самата Марая Кери е била удостоена да чуе ," невероятното" изпълнение : http://www.youtube.com/watch?v=mnlSLN63Loc

# 769
Сетих се за една от най-бруталните "грешки в превода " , дори самата Марая Кери е била удостоена да чуе ," невероятното" изпълнение : http://www.youtube.com/watch?v=mnlSLN63Loc

Е, това си е класика в жанра  Joy

# 770
Абе я аз да ви питам, някой знае ли от къде идва лафът "дърти мъди уедър"? Mr. Green
Знам, че е от поне 30-40 години...

# 771
  • Майничка
dirty muddy weather

# 772
Абе я аз да ви питам, някой знае ли от къде идва лафът "дърти мъди уедър"? Mr. Green

Това намерих на първо четене -  дали жаргонния превод е верен - не знам newsm78

"Какво означава “Дърти Мъди у Ветър / Dirty Muddy Weather”? Буквално преведено от английски – “Мръсно кално време”. На тротоарен български означава ветър, който ти качва мъдете на камбанарията."

http://boyan.izkustvo.net/13-%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB-2011 … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 773

Това намерих на първо четене -  дали жаргонния превод е верен - не знам newsm78

"Какво означава “Дърти Мъди у Ветър / Dirty Muddy Weather”? Буквално преведено от английски – “Мръсно кално време”. На тротоарен български означава ветър, който ти качва мъдете на камбанарията."

http://boyan.izkustvo.net/13-%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB-2011 … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Ето това чукане чаках! smile3532 newsm44 smile3532

# 774
  • София
Достоен член на клуба:  Laughing

Цитат
tarsq edna pesen. mislq, 4e be6e frenska, izpalnqvana ot jena . mn 4esto puskaha po radioto prez 2011-2012g. v pesenta se pee ot roda- fi leydi shustafa stiferai shuleiku mezu, fi shi..so bahriyaut..dararam dam dam daram dam daram ili pak tararam-pararam.. neznammm, skoro ne sam q slu6ala Grinning 4uva6e se kato dararam (molq, da bada izvinena, za6toto nqmam nikakva predstava za frenskiq) glasat na jenata be6e nejen, dumite kato 4e li se povtarqha ot nqkoq druga izpalniteleka ( glasa zvu4e6e kato na malko dete) ili pak ot samata neq. pesenta ne be6e mnogo bavna nito pak prekaleno mnogo ritmi4na. spe6noo, ako q namerite mnogo 6te sam vi blagodarna,za6toto q tarsq ot mn vreme Sad Sad
Шегата настрана, на мен това ми прилича на http://www.youtube.com/watch?v=2jcPoYoU37w&feature=kp  newsm78

# 775
И аз за нея си помислих, но предложих Заз на авторката. Тя обаче я отхвърли.  Thinking Сега ще чакаме да видим за Жолю Таксито.  Mr. Green

# 776
  • София
Интересно ми е и на мен това пусто дарарарам какво ще излезе.  Joy

# 777
  • На острова
Колежката ми идва един ден с черна дълга риза, която супер много прилича на моята, но нейната има два джоба отпред на гърдите, а моята не. Решавам да и споделя тази така важна констатация, при което и казвам: "I have exactly the same black shirt, but without the jobs over here" посочвайки към бюста. Тя почва да се хили, щото и е смешно, че съм объркала pocket с jobs, а аз цял ден после не мога да се спра от хилеж, щото за мен джоб си е съвсем job   Mr. Green

# 778
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Колежката ми идва един ден с черна дълга риза, която супер много прилича на моята, но нейната има два джоба отпред на гърдите, а моята не. Решавам да и споделя тази така важна констатация, при което и казвам: "I have exactly the same black shirt, but without the jobs over here" посочвайки към бюста. Тя почва да се хили, щото и е смешно, че съм объркала pocket с jobs, а аз цял ден после не мога да се спра от хилеж, щото за мен джоб си е съвсем job   Mr. Green

добре, че не е руско говоряща  Whistling

# 779
  • София
''АРТЕКА''  (надпис с големи букви близо до едно ГКПП с Гърция, от гръцка страна)

Пак в Гърция, преди седмица ядем в Пефки. Менюто предлага lamp souvlaki, а аз се дзверя цяла минута докато схвана що за местен специалитет е това  Joy

Общи условия

Активация на акаунт