)! Мириамс, много си готина, а Дени - голям сладур! Благодарности на Мила 

Илка, страхотно написано и аз напълно подкрепям!Съгласна съм,че тя е в най-лошото положение и за всичко съм виновна аз
!Мислех си,че за последен път съм бременна и няма да имам повече деца,Алек беше голям и не ме търсеше много,цялото ми внимание беше за нея!Тази бременност и раждане ни дойде на всички като гръм от ясно небе,да не говорим,че бях бременна само 5 месеца
.Но детето е жизнено,не се спира,нищо анемично не виждам в него и аз категорично отказвам да го тъпча с гадния малтофер.
!
То няма как да не е така с такива готини момичета и бебоци. Момичета благодаря ви за приятно прекараното време
Специални благодарности на Мила и на малката Мила
Запознахме се с Мириамс и сладура Дени и дано отново ни дойдат на гости. Мириамс, обещала си да ни поглезиш с твоите вкусотии, така че задължително те очакваме отново. Обещаното си го търсим 
И този период ще отмине, но всичко за съжаление ще е на твоята глава.
Евичка с Марвълъс също много ни липсват 
, пиши по-често, че заралийския отбор много вяло се представяме
напоследък, в кой край на града си?

А и може би това, че все вървите след нея да я "пазите" допринася към поведението й. Тя търси твоето внимание, ти ходиш след нея, защото се притесняваш да не нашамари някое дете, тя получава нужното й внимание. Не върви и да й кажеш, че няма да играе с другите деца, ако се държи така. Нея не я интересува играта с другите, това няма да е наказание, Напротив, тя сигурно предпочита да си е у дома с теб. Всички обяснения, че така не е хубаво, че другите ще ги заболи, че няма да искат да си играят с нея - въобще няма да минат, тя търси друг ефект, не иска да си играе с децата, иска вниманието на мама. Но в никакъв случай не пробвай и с оттегляне на твоята благосклонност към нея, т.е. да я игнорираш, да й покажеш, че не ти харесва поведението й и ако продължава така едва ли не ще я лишиш от твоето внимание. Това още повече ще я афектира, защото не само, че няма да е получила това, което търси, но и ще е загубила и малкото, което има. Съответно самототата и гнева й ще нарастнат двойно и ще е още по-трудно да ги овладеете.
Но наградата трябва да е нещо такова, малко, символично, а не да й кажеш "Ако се държиш добре ще получиш сладолед", това вече си е подкуп! Слагай награди и на Алек и Цвети. "Барво, Алек си оправи леглото - Награда! Браво - Цвети си изяде обяда - Награда!" - всеки му според възможностите. Импровизирай!
Колко е хубаво, че още октомврийчета се присъединяват към нас
Ние тук всички сме приятели, надявам се да ти е хубаво при нас 

Засега ти правиш точно това, което е нужно
Знам че е крайно, но ме избива на агресия. Представих си изоставените дечица в домовете и ми тръгнаха сълзите... А тя си има прекрасно бебче и съзнателно го лишава от майчина любов. Май не знае, че мама е ЦЕЛИЯ СВЯТ за малкото човече и че за него нищо не съществува извън МАМА.
)
И Симонка,каква перличка е,разкошна
) А вие едни позитивни и усмихнати (завижд,завижд)
Краси 
) Сега вече е доста по-различен,според мен просто е период,който трябва да се израсте
)Толкова малко дете няма изграден характер според мен,надали с разговори и молби ще успее да се осъзнае
) И това с наградите ,одобрявам го,но не мисля,че е правилен пиодход да подкупваш детето,за да се държи добре
защотот и това е временно,докато трае ефекта от радостта,а както знаем на децата изненадите бързо им омръзват!Ако я пуснеш на детска градина,където да не си до нея,сама да види поведението на другите деца едно към друго,според мен нещата ще се нормализират
) А ти не упреквай себе си,за мен си една от най-добрите майки,които познавам,с огромно сърце.Трябва да се отделите малко една от друга и нещата ,ще се нормализират,както е написала м9м9
) Казвам ти го от личен опит,всякакви поощрения и награди,и игри опитах,нищо не се получи до момента с детската градина. 
Хубав празник на Симонка-бонбонка желая 
А и аз след онова убийство,съм леко скептично настроена към нея
Чета ви отгоре,отгоре. Тези дни нещо не съм в настроение и с мъжа ми се караме и е нещо гаден период. Дано по-бързо отминава. Малката започна да пълзи и сега обикаля из къщи и бърши пода,успява и да се задържа изправена сама за няколко секунди. Това е новото около нас. Вчера свекърва ми много ме ядоса - малката стъпва с едното краче на пръсти,а другото на цял крак,но не съм се притеснила,мисля,че все още не е притеснително. Тя обаче ми разви теория как на малката не и достигало крачето до земята да стъпила
и да е водя на лекар за консултация.