Отговори
# 495
Бургазлийки, мноооого съм доволна аз от срещичката (както винаги Wink)! Мириамс, много си готина, а Дени - голям сладур!  Благодарности на Мила Heart Eyes

Алтай се прибра с темп. 37,1, но я усетих, само беше леко топъл... е вече не го разбирам това нещо! Последно имаше 37.3 преди 4 дни и след това нищо!  Thinking

Не съм, този спанак беше в менюто от кухнята, както и да е, всичките 5 лъжички, които изяде вече са в памперса. Confused

# 496
Мирче, как е Евичка? Дано се е оправило милото Hug

Бургазлийки, чакаме снимки и ние да се порадваме Party Hug

# 497
Илка и от мен един пръст на горе (палец) за поста.  Laughing

Готвим се с пълна пара за РД ние и не съм чела много, ама не сте и писали много.  Rolling Eyes

# 498
Мила, може би не съм се изразила правилно. Права си, но свекървата и майка и ме ненавиждаха първите 4г, сега се промениха, но тогава все аз бях лошата. Та на детето внушаваха само негативни неща за мен, подбиваха ми авторитета, според мен откъсвайки се от среда, която му внушава, че майка му е голямо зло и попадайки на място, което говори за майката с любов, доста повлия върху него и той погледна с други очи на мен. Вече беше и по-голям/2г и 8м/, след първия ден в детската той не се откъсваше от мен, даже свекървата възкликна, че той ме обичал. При условие, че не съм се променила грам към него, само съм сменила обкръжаващата го среда, промяната беше страшна. Обещах си, че ако имам второ дете няма да го дам на бабите да го гледат.
Аз си го гушкам и до днес, целувам, чела съм по 4-5 приказки преди сън, винаги само аз съм била до него, когато е бил болен, само аз съм над него за учене, само аз го извеждах на разходка. До 7г възраст спеше при нас, заедно с него ходим на театър. Бабите го гледаха, докато бях на работа, но детето не се държеше добре към мен, докато не тръгна на детска. Сега е едно прекрасно 11г дете, което споделя с мен и търси моята близост, но не изпитва потребност да е около бабите. Имало е моменти, в които той изгаря от температура с дни, но само аз съм до него, "ДОБРИТЕ И ЗАГРИЖЕНИ" баби не се качиха да попитат за него, да не говорим да се грижат. Той вижда всичко това и оценява кой се грижи за него, но тогава само аз си знам колко пъти съм плакала като ми е казвал, че не ме обича, а обича само баща си и бабите. Те го питаха пред мен и той като ехо отговаряше. Все едно му беше промит мозъка.
Затова разбирам Хайли по отношение на нейните проблеми със свекърва и. Който не е патил, не може и да предположи, колко може да са опасни /любимите/ баби.

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 23:34 от m9m9

# 499
   Hug Илка, страхотно написано и аз напълно подкрепям!Съгласна съм,че тя е в най-лошото положение и за всичко съм виновна аз  Sad!Мислех си,че за последен път съм бременна и няма да имам повече деца,Алек беше голям и не ме търсеше много,цялото ми внимание беше за нея!Тази бременност и раждане ни дойде на всички като гръм от ясно небе,да не говорим,че бях бременна само 5 месеца  Laughing!В момента много се говори с нея,а откакто си дойде баба и още повече,но нищо не действа!Тя сега разбира уж и след броени секунди е ступала някой,непрекъснато и като надзиратели вървим след нея защото е беля след беля.Казвам ви  че ако напиша книга за подвизите и милионерка ще стана  Laughing!Извинете,че ви натоварих,разбирам какво и е,правим всичко по силите си,но не става!А на мен просто понякога ми изгърмяват бушоните от безсилие,наревавам се и пак отначало,всеки ден е борба.А и Цвети вече си иска своето,иска да ходи,да се изправя,да подскача,да лази,много живо и страхотно дете е,просто искам някой да ме клонира тука за има няма 2-3 годинки,това е.
  Цвети е качила доста този месец,ама и добре си хапва,по-малки количества,но разнообразно,нищо не ми отказва.Цока си за десерт.Вече е 8600 и 68см.Лошото е че хемоглобина след 2 месеца месо,жълтък,елда,спанак,сок от червени плодове и какво ли още не е пак 92  ooooh!.Но детето е жизнено,не се спира,нищо анемично не виждам в него и аз категорично отказвам да го тъпча с гадния малтофер.
  barbaletka ,дано вече се маха гадния вирус и да закрепнете,че най-гадното нещо на света ми е болно детенце  Hug!
  Краси и на вас успех с операцията и много стиснати палци от нас!

# 500
Вече се присъединявам към октомврийчетата!
Бебето ми се роде на 07,10,2010 /термин11,10,2010/
Момиченце-Зорница

# 501
  • София
Добре дошла на новата мама Nadenka77 и бебка Зорница. Надявам се да се чувстваш добре сред нас.

Хейли - много се зарадвах, като прочетох за добрите изследвания. Хайде сега да мине по живо по здраво и операцията та да си отдъхнеш вече.

Арим - как е сладката Евичка?

барбалетка - лелее, ама тоя летен вирус е ужасен. Дано бързо се оправяте.

# 502
  • Бургас
Ехо, май само аз будувам  Simple Smile
Наденка , добре дошла!
Срещата беше както винаги супер  Party То няма как да не е така с такива готини момичета и бебоци. Момичета благодаря ви за приятно прекараното време Hug Специални благодарности на Мила и на малката Мила Heart Eyes Запознахме се с Мириамс и сладура Дени и дано отново ни дойдат на гости. Мириамс, обещала си да ни поглезиш с твоите вкусотии, така че задължително те очакваме отново. Обещаното си го търсим  Laughing
Пиша посред нощите , защото утре като ме подхване моя дребосък абсурд да мога да кача снимки, та ето и снимки от моя апаратhttp://oktomvri2010.snimka.bg/other/burgaska-sre6ta-27-07-11.609717.24398951 Да допълня, че Мила  сигурно също ще качи снимки от фотосесията на бебоците , бяха невероятни  Heart Eyes
Съни,  Hug  И този период ще отмине, но всичко за съжаление ще е на твоята глава.
Барбалетка, да се оправяте по  - бързичко!
Хейли, стиснати палчета и от мен!
Мис Файн , и вие с Мишелка ни липсвате  Hug Евичка с Марвълъс също много ни липсват  Hug
Буболеченце, знаеш ли сега като тръгнах да ти пиша се сетих, че може да му дадеш на Алтай гастрокинд. В листовката изрично е написано , че се използва при всякакъв вид стомашни неразположения , както при диария , така и при запек, тоест действието му е регулиращо. Аз на нашия постоянно му давам, че нали му е доста деликатен стомаха. А иначе температурата според мен е от обезводняване, защото иначе той е доста жизнен и нямаше вид на болен.
Хайде лека от мен smile3524

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 02:57 от nani-banani

# 503
  • София
Някой да знае как са Тони и малките?

# 504
Ех, бургазлийки, пак сте си спретнали невероятна срещичка! С удоволствие се полюбувах на снимките!
Nadenka77 welcome, пиши по-често, че заралийския отбор много вяло се представяме Party напоследък, в кой край на града си?

Иринополис, чудни снимки гледах, и Гого и Рая, пък и майка им и татко им май добре са си прекарали на басейна Flutter

Хейли fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Барбалетка- бързо оздравяване, и на теб , и на малкия! И мен първите 2 дни на морето ме хвана този ми ти летен вирус и  се чувствах толкова зле и отпаднала..., много е неприятно...

Щях да пиша и още, но Йоана се събуди току-що...и ще дописвам после пак

П.П. На морето беше суупееер, ама времето мина тоолкова бързо... Cry

# 505
  • София
Съни, не си мисли, че някъде си сбъркала или че имаш вина. Сега ти е трудно сама с тримата, особено с дете малки принцеси, но след година ще си най-щастливата мама! Голям батко с две малки красавици, които още съвсем малко и ще започнат да се разбират и да играят заедно. Всяко дете си има темперамент. Явно твоята госпожица е по-мъжка момиче. Има и такива деца, които шамарят за здравей и чао. Но според мен не е чак такава драма. Поне ще знаеш, че тя няма да е нашамарената  Wink А и може би това, че все вървите след нея да я "пазите" допринася към поведението й. Тя търси твоето внимание, ти ходиш след нея, защото се притесняваш да не нашамари някое дете, тя получава нужното й внимание. Не върви  и да й кажеш, че няма да играе с другите деца, ако се държи така. Нея не я интересува играта с другите, това няма да е наказание, Напротив, тя сигурно предпочита да си е у дома с теб. Всички обяснения, че така не е хубаво, че другите ще ги заболи, че няма да искат да си играят с нея - въобще няма да минат, тя търси друг ефект, не иска да си играе с децата, иска вниманието на мама. Но в никакъв случай не пробвай и с оттегляне на твоята благосклонност към нея, т.е. да я игнорираш, да й покажеш, че не ти харесва поведението й и ако продължава така едва ли не ще я лишиш от твоето внимание. Това още повече ще я афектира, защото не само, че няма да е получила това, което търси, но и ще е загубила и малкото, което има. Съответно самототата и гнева й ще нарастнат двойно и ще  е още по-трудно да ги овладеете.
Най-ефективно ми се струва метода с поощряването на доброто поведение и игнориране, до колкото е възможно на лошото такова. Т.е. когато направи нещо, което е хубаво, дори и да ти се струва, че е съвсем в реда на нещата тя да го прави, като примерно да се облече сама сутринта, да ти донесе салфетка, докато храниш Цвети, да помогне на батко си да си подреди стаята, винаги й казвай "Барво!", но искрено браво, а не просто така, по задължение. Опитай се да й покажеш, че това е поведението, което толерираш. Вземи малко лепенки с любими герои и щом направи добро дело й давай награда, лепи й на блузката. Ида ги обожава и правят чудеса. Хвали се на всеки, който я види. Носи ги със себе си, когато излизате и щом се държи добре с децата й сложи лепенка и кажи "Днес Весела се държи много добре, даде кофичката си на Марийка и получава Награда! Урааа!", сигурна съм ,че с гордост ще си носи импровизираната награда и ще се фука с нея Wink Но наградата трябва да е нещо такова, малко, символично, а не да й кажеш "Ако се държиш добре ще получиш сладолед", това вече си е подкуп! Слагай награди и на Алек и Цвети. "Барво, Алек си оправи леглото - Награда! Браво - Цвети си изяде обяда - Награда!" - всеки му според възможностите. Импровизирай!
Ще се справиш! Сигурна съм! Вярвай в себе си! Важното е да излъчваш увереност в това, което правиш. Малките зверчета усещат и най-малкото колебание у нас и се възползват максимално. Не им се давай! Битката тепърва започва  Mr. Green

Това беше за добро утро! Който е станал в 6:30, мозъкът му в 8 работи вече на пълни обороти  Joy

# 506
  • София
Ехооо...
Днес моята кукличка става на 9 месеца - броим я за голямо момиче вече   newsm44

Да ми е здравичка и добричка малката принцеска  newsm32
Сега чакаме и първото зъбче, но то мноооого се забави  Rolling Eyes

# 507
  • София
Наденка, добре дошла в отбора  Hug Колко е хубаво, че още октомврийчета се присъединяват към нас  newsm44 Ние тук всички сме приятели, надявам се да ти е хубаво при нас  Hug

Краси, всичко ще мине перфектно и ще остане зад гърба ти, миличка! Стискам палчета за вас  Heart Eyes

Съни, не само че не си виновна за Весето, ами правиш това, което повечето от нас не биха могли. Аз не бих се справила толкова добре като теб я всъщност не бих издържала на напрежението. Весето е по-буйно дете, но като порасне още малко всичко ще си дойде на мястото  smile3521 Засега ти правиш точно това, което е нужно  Mr. Green

Хей бургаските мами сте мнооого хубавииииииии, а бебешоците ви са разкошни!

Орхидейке, с огромно извинение ще споделя, че ми се иска да понатупам твоята приятелка  newsm11 Знам че е крайно, но ме избива на агресия. Представих си изоставените дечица в домовете и ми тръгнаха сълзите... А тя си има прекрасно бебче и съзнателно го лишава от майчина любов. Май не знае, че мама е ЦЕЛИЯ СВЯТ за малкото човече и че за него нищо не съществува извън МАМА.

Преди 2-3 дни срещнах Тони с децата - всички са добре вече. Но тя е много изморена и отслабнала, определено е майка-героиня!

Ева вече редуцира диша по-чисто, отминава настинката най-после  newsm44
Търся си някой да ми изпере диваните - ако знаете фирма с качествени услуги за София, споделете моля! Четох темичката, но искам прясно инфо, ако може.

Аз хуквам да бачкам, че днес започваме малко ремонтче у нас.
Приятен ден на всички  1swing

# 508
Добро утро Simple Smile)

Честити месечинки на сладурковците ни!Честита месечинка на Ева[/size] Simple Smile

Бургазлийки,ама разкошни сте,а бебоците  Heart Eyes И Симонка,каква перличка е,разкошна Simple Smile) А вие едни позитивни и усмихнати (завижд,завижд)  Hug

Мила и 2те ти дечица са просто разкошни  Hug

Стиснати палчета за всички,на които им предстоят интервенции и други събития изискващи стискане на палци  Hug Краси  Hug

Съни,моят син беше подобие на малко зверче между 2рата и 3тата си годинка,а беше само дете.Аз също не веднъж съм се упреквала,плакала, мъчила и т.н. С какви ли не подходи се опитвахме и не та не !И той като Весето само тормозеше децата,викаше,пищеше като му се направеше забележка,минавали са покрай мен хора с репликите : "Горкото мамче!" Стана на 2 години и 9 месеца и го записахме на детска градина,първите няколко месеца и там създаваше проблеми,но явено сред повечко деца и под общ режим,нещата се нормализираха Simple Smile) Сега вече  е доста по-различен,според мен просто е период,който трябва да се израсте Simple Smile)Толкова малко дете няма изграден характер според мен,надали с разговори и молби ще успее да се осъзнае Simple Smile) И това с наградите ,одобрявам го,но не мисля,че е правилен пиодход да подкупваш детето,за да се държи добре  Peace защотот и това е временно,докато трае ефекта от радостта,а както знаем на децата изненадите бързо им омръзват!Ако я пуснеш на детска градина,където да не си до нея,сама да види поведението на другите деца едно към друго,според мен нещата ще се нормализират Simple Smile)  А ти не упреквай себе си,за мен си една от най-добрите майки,които познавам,с огромно сърце.Трябва да се отделите малко една от друга и нещата ,ще се нормализират,както е написала м9м9 Simple Smile) Казвам ти го от личен опит,всякакви поощрения и награди,и игри опитах,нищо не се получи до момента с детската градина. Hug

Зарат,ама завидях ти бе женааааааааа !Честита годишнина на патерица,следващата година по случай 2рата-2 седмично пътешествие!

Олееее,приятно прекарване на РД-то  Hug  bouquetХубав празник на Симонка-бонбонка желая  Hug

София,хайде да се видим(поне тези,които още сме си тук де) Нека да е на заведение обаче,тази Борисова леко писна  Hug А и аз след онова убийство,съм леко скептично настроена към нея  Peace

# 509
Здравейте Wink Чета ви отгоре,отгоре. Тези дни нещо не съм в настроение и с мъжа ми се караме и е нещо гаден период. Дано по-бързо отминава. Малката започна да пълзи и сега обикаля из къщи и бърши пода,успява и да се задържа изправена сама за няколко секунди. Това е новото около нас. Вчера свекърва ми много ме ядоса - малката стъпва с едното краче на пръсти,а другото на цял крак,но не съм се притеснила,мисля,че все още не е притеснително. Тя обаче ми разви теория как на малката не и достигало крачето до земята да стъпила #2gunfire #Cussing out и да е водя на лекар за консултация.
 Да оздравяват малките болни сладурковци.
Хубав ден!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт