Да преправим старите мебели - 9

• 102 679
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, имам бързо въпросче и ще се радвам ако някой ми помогне. Имам 3 ратанови коша в цвят гнусно кафяво. Искам да ги боядисам с латекс в розово и да ги ползвам за кошове за играчки на детето(имам останал латекс с отлично качество и покрива супер в цвета на стаята, в която ще пребивават).  Ще стане ли? Трябва ли да ги намажа с нещо за контакт преди това или направо да действам с латекса.
Ще стане Peace Няма нужда да ги мажеш с контактен грунд, само ги почисти с обезмаслител и ги изкъпи, ако имат мазни петна, защото няма да хване латекса върху мазнотии.
От мен съвет при мазането. Сложи ги полегнали върху найлон при мазането с латекса. Мажеш с четка първо отвътре, като въртиш коша. След това така и отвън- легнал. Първата ръка латекс ще дръпне веднага, втората можеш да я изчакаш 2-3 часа да изсъхне добре, за да прецениш дали ти харесва така или има нужда от трета, най- вече от външната, видима страна. След това задължително нанасяш 2 ръце безцветен лак на водна основа. Аз, а и други майчета сме доволни от безцветния на Лакпром. Четката за латекса гледай да е с дълъг и мек косъм, за да се напъхва хубаво по оплетката на коша.
Ето какво може да се получи:
http://media.snimka.bg/6585/019424551.jpg?r=0 - преди
http://media.snimka.bg/6585/019424669.jpg?r=0 - след
http://media.snimka.bg/6585/019424609.jpg?r=0 - на 2 ръце латекс без лак все още
http://media.snimka.bg/6813/019880643.jpg?r=0 - още една, само на латекс, с лак не съм я снимала

# 136
Седефка, много ти благодаря, на този ефект се надявам и аз. Иначе упорито вярвах, че 1 ръка ще е достатъчна  newsm78. С толкова покри тавана от жълто на розов. Дано не се наложат 3 ръце, че направо не ми се мисли колко време ще отнемат тези 3 коша. Хайде 2 да са дано...

# 137
Някой не търсеше ли стар мукавен куфар ?

Оттук аз ще взема малкият-големия остава свободен :
http://bazar.bg/obiava.php?id=1713885

И още нещо,което на мен ми хареса :
http://prodavalnik.com/dvoyka-klasicheski-stolove-za-trapezariya-i2288257

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 12:00 от Анонимен

# 138
Моите мъки с този шкаф продължават. Купих водоразтворим лак Тик на Оргахим и вчера мацнах едно чекмедже, като първо го позашкурих. Стана отвратително рижаво.  Mr. Green Сега се чудя дали да не го смеся с Палисандър, да стане по-тъмно или да купувам друг лак.
Отделно малко се съмнявам, че лака ще хване добре на меламиново покритие. Шкафа е подложен на системен тормоз от децата и си мисля, че ще се обели бързо. Нещо взе да ми изчезва ентусиазма, а така ми се искаше да го префасонирам.  Sad
И друго да питам: Боро контакт прозрачен ли е, мога ли да го положа под лака или е само за под боя?

# 139
Вкъщи сме ползвали "Бетонконтакт", не е прозрачен, розов е.

Ето снимка на Бороконтакт, вижда се цветът в бутилката, пак розов  значи:

# 140
  • най-шареното място
Доколкото разбирам, искаш да запазиш рисунъка на ламината.  Тикът си е оранжев. може това да е причината - имаш много светла основа и оранжев лак. Ианче за белене, аз съм боядисвала върху огледален лак /над фурнир/ и нямаше проблеми никакви. Без контакти при това.

# 141
Седефка, много ти благодаря, на този ефект се надявам и аз. Иначе упорито вярвах, че 1 ръка ще е достатъчна  newsm78. С толкова покри тавана от жълто на розов. Дано не се наложат 3 ръце, че направо не ми се мисли колко време ще отнемат тези 3 коша. Хайде 2 да са дано...
Богиня Simple Smile,
страшно ми е любопитно как седи розов таван, дали можеш да ни го покажеш  Flutter

# 142
Цитат
Доколкото разбирам, искаш да запазиш рисунъка на ламината.
Да, точно така, искам ако може да се запази. Не че е някакъв разкошен рисунък, но ако го няма шкафа ще стане съвсем скучен.
Кои са качествените лакове? Ще купувам нов, поне да не грабна някой боклук, да издържа на набезите на децата.

# 143
Вземи си Килмакс / има го при препаратите за тази цел / във всеки магазин за препарати. Гарантирано моите ги изтреби . А на един стогодишен стол от мазето и едно също толкова шкафче си правеха купчинки всеки ден ...То всъщност не зная от кой вид са-правеха малки дупчици и купчинки ситен прах.

Дай малко повече инфо за този препарат. Търсачката не го познава.  Sad

# 144
Аз да се оплача - нито в Пещера, нито в Пазарджик не намерих нито Килмакс, нито какъвто и да било препарат срещу дървояди. Явно тук, при нас в прованса, дървояди са в категория "домашни любимци"  Laughing.

Доверих се на импрегнатор, вече минах и с грунд, и с акрилатна боя. Пък да видим. Утре ще покажа надстройката на бюфета.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 23:20 от LaValetta

# 145
Той не е срещу дървояди. За обща употреба-пълзящи и др. Висока аерозолна опаковка-обикновено е до Райд-а. Турски.
Дрещу дървояди точно е Бохемит форте ли беше и ли плюс. Но е много скъп-около 35 лева. Има го на Бриколаж и строителните хипермаркети.

# 146
Да не говориш за Килтокс - спрей?  Има за пълзящи и за летящи. Макс е Райд-макс.

Ако дупчиците са единични и не е голяма площ, със спринцовка се вкарва чист спирт или някакъв разтворител за бои.

# 147
Последни новини от ателието:
Стол преди:

И току-  що довършен / съхне / :

И един между другото - от мазето , правен с латекс. Но него се чудя къде да го сложа...

Вече започвам големия проект - гардероба...

# 148
Цитат
Моите мъки с този шкаф продължават...
Такааа, аз пак зациклих.
Пробвах върху едно вътрешно чекмедже и там където съм минала 2 ръце, като го търна с нокът се олющва. При една ръка го няма този проблем. Вчера купих цвят палисандър, но трябва да мина поне 3 ръце за да стане донякъде цвета който търся. Сега съм в дилема: Да мина с Боро контакт и отгоре с боя - обаче тя пък каква ще е...Или да купя трети лак с наситен цвят, който да мацна само 1 ръка.  newsm78
Мога ли в лака на водна основа да сипя байц за по наситен цвят или говоря глупости?  Embarassed

# 149
Цитат
Моите мъки с този шкаф продължават...
Такааа, аз пак зациклих.
Пробвах върху едно вътрешно чекмедже и там където съм минала 2 ръце, като го търна с нокът се олющва. При една ръка го няма този проблем. Вчера купих цвят палисандър, но трябва да мина поне 3 ръце за да стане донякъде цвета който търся. Сега съм в дилема: Да мина с Боро контакт и отгоре с боя - обаче тя пък каква ще е...Или да купя трети лак с наситен цвят, който да мацна само 1 ръка.  newsm78
Мога ли в лака на водна основа да сипя байц за по наситен цвят или говоря глупости?  Embarassed
Можеш да сипеш байц, да. Ще се лющи и още как. Няма здрава основа, няма сцепление...Върху ПДЧ задължително контактен грунд Naughty Той е розов, но след като ще нанасяш много тъмен лак отгоре може би ще покрие розовия отенък Rolling Eyes, пробвай пак някъде на скрито място. Намажи с грунда, сложи оцветителя в лака и пробвай. Ако не ти хареса тогава купувай боя. Аз мисля, че ще стане и с тъмния лак. Каква марка и цвят лак каза, че си купила?

Другарко Рени, столчетата са чудни Peace Направо са неузнаваеми. Продължавай с гардероба.

Аз в лудостта си да сложа крака на куфарчето вчера демонтирах тези от едното нощно шкафче, което е от страната на мъж ми. Замалко да си замина като муха без история ooooh! Върнах ги на мястото им, естествено, но си навлякох непрекъснато наблюдение какво правя. Чувствам се днес като в Биг Брадър Mr. Green Ама точно такива крачета мноого ще му отиват, да му се не види Crossing Arms Сега ще трябва да търся по секциите "направи си сам" в големите хипермаркети.

Общи условия

Активация на акаунт