Да преправим старите мебели - 9

• 102 695
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Спунк,функционално,лесно,добро решение. Peace 

# 256
И аз с въпрос - откъде купувате плетени кошници- чекмеджета? Заложих на пловдивския Бриколаж, но нищо не намерих. И дървени крачета вече не зареждат. Проверих и в Jusk, там пък ми се видяха много високи цените на тези кошнички, а и малко груби на пипане бяха.

# 257
LaValetta,провери в магазин за 1 лв. и в Кауфланд май съм ги виждала.Но можеш и сама да си ги оплетеш от вестници.

# 258
Баст, благодаря  Hug! Ще проверя и там. Иска ми се да са готови, още не ми се плете  Laughing.

# 259

-Ще ми трябват ли много стяги, за да стегене фурнира. Може ли отгоре да затисна с нещо друго тежко?
-Може ли да се лепи с някое от съвременните лепила или трябва с туткал?
-Според вас дали ще стане хубаво?
-А ще помагате ли после? Praynig

Преди N на брой години се занимавах с интарзия, та имах възможността да видя как се лепи фурнир във фабрични условия върху плоскости. Такааа  newsm78 да видим дали ще се успея да обясня ... там плоскостта се намазва с лепило (от типа на Прома-нямам представа какво е било лепилото, но миришеше отвратително - не съм се сещала да разпитвам за такива подробности) отгоре се слага фурнирът, обръща се плоскостта - същата процедура и всички плоскости се нареждаха на метални преси, където под висока температура се пресират, т. е. обикновените дърводелски стяги не ти вършат работа, ако нямаш подобни метални плочи, които да изпълнят функцията на преса. В домашни условия се опитвах да си направя плот за маса с интарзия - лепих фурнира с лепило Прома (в онези години трудно се намираше лепило за дърво) и с ютия - получиха се много въздушни възглавници, леко с нож правех фини разрези, с ютията минавах отново, в крайна сметка получи се. Можеш да опиташ с лепило за дърво и с ютия, но на слаб градус, много слаб. Ще намажеш плоскостта с лепило и внимателно ще започнеш да полагаш фурнира от единия край, като ще притискаш с ютията. Така кантирах скоро плотовете за кухненските шкафове - но това е малка повърхност ... все пак нищо не пречи да опиташ. А на въпроса откъде можеш да си намериш естествен фурнир ... това вече е много труден въпрос ... сега ще попитам моя любим чичо Гугъл ... питах го, дотук излезе това: http://www.jaf-bulgaria.com/furnir/

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 21:21 от дремеща

# 260
дремеща, мерси. Точно така мисля да направя. Фурнир разбрах, че се продава в завод фурнир. дано все още да работи и да мога да си купя. След това ще го лакирам 1-2 пъти сигурно?

# 261
Да, след това се лакира, като след първата "ръка", ако са се получили мехурчета се минава или с много фина шкурка, или с груб вълнен парцал, за да ги обере и тогава се минава втори път. Ако прецениш, че е нужно още един път да лакираш ... продължаваш. Simple Smile Успех Simple Smile

# 262
Мерси, ще пробвам, дано стане. После ще покажа снимки, надявам се да стане стахотна маса. Била е много красива и понеже имам подобна искам да имам две, за другата стая Crazy

# 263
alra мисля си, че ако пуснеш снимка - преди и след - ще стане по- добре!
Вижда ми се много трудоемко преправянето  newsm78
Най- добре пусни едно фото преди да започнеш интервенцията- току виж си смениш плановете!  Mr. Green
дремеща  липсваш!   bouquet

# 264
Mama_Nana Благодаря!   bouquet
Цитат
Зависи какво е дървото - чам, бук, дъб ....
Там е работата, че искам да променя цвета на един шкаф от ламинирано ПДЧ. В началото си мислях, че ще стане с много тъмен лак, но като лакирам няколко ръце като драсна с нокът се лющи. Сега започвам да си мисля за боя, но каква не мога да измисля.

# 265
alra мисля си, че ако пуснеш снимка - преди и след - ще стане по- добре!
Вижда ми се много трудоемко преправянето  newsm78
Най- добре пусни едно фото преди да започнеш интервенцията- току виж си смениш плановете!  Mr. Green
дремеща  липсваш!   bouquet

PeaceОК! Така ще направя! Ще я снимам преди и след! Дано "след" да е скоро! Няма да се мотам Hug

# 266
Уж нищо нямаше да правя това лято, но имам един свободен уикенд и то се е видяло накъде отиват нещата Laughing

Един въпрос: боядисвали ли сте изкуствен фурнир и с какво?

# 267
Момичета, здравейте,
Първо да ви поздравя за нещата, които показвате. Страхотни са!  bouquet
Имам една молба.
Преди няколко месеца бе публикувана снимка на боядисан долен шкаф от старите бюфети. Беше в различни цветове и много красив.
Искам да го покажа на една приятелка, но 2 дни преравям темите и не успявам да открия фотото.
Ако някой се сеща дали би бил така добър да ми подскаже>?  bouquet

# 268
Mama_Nana Благодаря!   bouquet
Цитат
Зависи какво е дървото - чам, бук, дъб ....
Там е работата, че искам да променя цвета на един шкаф от ламинирано ПДЧ. В началото си мислях, че ще стане с много тъмен лак, но като лакирам няколко ръце като драсна с нокът се лющи. Сега започвам да си мисля за боя, но каква не мога да измисля.

Не мога да ти дам конкретен отговор за ламинирано ПДЧ, но не бих го шкурила, ако все пак се налага - има петно или нещо, което да се отстрани - шкурка от 200 нагоре, иначе рискуваш да го надраскаш. Бих пробвала първо с грунд за пластмаса и тогава боя /зависи на каква основа е грунда/.
Мисля, че в тази тема прочетох за Бороконтакт като грунд, но не го намерих, и отгоре боя.

Търсейки из форума попаднах на това - мнение 1002
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=6664;sa=showPosts;start=990

Можеш да попиташ момичето каква боя е ползвала.

Ще се радвам да споделиш какво се е получило!  Grinning

# 269
Уж нищо нямаше да правя това лято, но имам един свободен уикенд и то се е видяло накъде отиват нещата Laughing

Един въпрос: боядисвали ли сте изкуствен фурнир и с какво?

Даа, преди години, когато нямах никакви познания в тази сфера. Laughing

Без шкурене или други предварителни действия бях напръскала със спрей (не знам каква боя е съържал, но може би е била ацетонова някаква) две ниски масички, по-скоро нещо като малки етажерки.
Беше уж временно докато живеехме под наем, но сега съм ги сложила в избата и гледам, че са в добро състояние.

Дали да не пробваш с авто-емайл лак на спрей?

Общи условия

Активация на акаунт