Да преправим старите мебели - 9

• 102 580
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
А, никого няма да бия за оцета!  Laughing  Благодаря за съветите! Мина ми през ума да го натъркам с ванилия (за канела не се сетих), но се чудя дали съчетанието на тежка, стара миризма и хубава нова няма да стане...убийствено! Иначе оцетът се измириса, това не ме притесняваше. Забелязах, че и моите мебели от детската ми, за двайсетина години са променили аромата си. В тях са стояли винаги само играчки и чисти дрехи, гарнирани със сапун в кутийка, по стара традиция. Не сме пушили в стаите, няма мухъл и все пак времето си е оказало влиянието. Може и да има роля нещо в ПДЧто, знам ли.

Арт мама, а този лак, има ли си собствена миризма? Ще го потърся!
Исках да ти кажа (за изтеглящите се легла),че като претапицирахме холовата гарнитура на родителите ми сменихме и колелцата с някаква светлосиви, с хубава гума. Не беше никак скъпо, а промяната е драстична! Преди имахме четири ботура (фотьойли и табуретки), които се чудехме как да поместим из стаята, а сега децата се забавляват да се пързалят с тях Simple Smile

# 91
  • най-шареното място
Миришеше малко на химия докато нанасях. После може би леко още ден два.
Купихме го съвсем случайно след гледане на рафтовете. Мегахимски мисля беше, този с тефлон, който беше най-скъп, не мe питай защо... другия трябва нещо да не ни е паснал... Директно с валяк, на ела, доведе даже до лека грапавост - дъските бяха лееко мъхести, и това се подсили с лака.

Мисля, че се вмирисева фурнира. Боядисах в бяло тъмен фурнир преди 2 години - пускаше кафяво - явно от някъкъ байц. Значи не е бил и запечатан, за да може да не попива миризми.

PS ходих да видя каква е марката лазурен акрилатен лак - Aquis.

# 92
Сода бикарбонат слагаш в една купичка и я забравяш в гардероба.За ръждата пробвайте с напоен тампон с Кока Кола и леко почистете  с фина шкурка.

# 93
  • В Голямото село
Моля ви посъветвайте ме каква боя (вид, марка, каквото и да е) да използвам, за да боядисам в цвят детско чамово легло - някоя от по-малко миришещите и по-малко канцерогенните, подходяща за детска стая  Praynig

# 94
Ще опитам и със содата, но едва ли ще има голям ефект - това е открита етажерка.

За боядисването на чамово легло, мога да споделя един страничен ефект на нашата боя - някаква боя на водна основа, точно с цел да не е токсично в детската. Не миришеше, изсъхна бързо, но проблемът е, че много трудно се поддържа. Нашите мебели са светло жълти, но има места, на които винаги изглеждат мръсни и черни. А като се търка боята излиза и остава в кърпата, с която търкам.

# 95
Здравейте момичета!
Отдавна следя темата и се възхищавам от уменията ви да правите "от нищо - нещо". Реших и аз да се пробвам в преобразяването на този шкаф. Някой лакирал ли е ПДЧ с цветен лак? Искам да стане като тази етажерка, малко по-тъмен тон от паркета. Какъв лак трябва да взема, за да хване на ПДЧ-то?
Ох така искам да махна и шкафа и етажерката, но няма да е това лято.  Sad Засега само тапета си заминава.

# 96
  • най-шареното място
Вероятно няма да лакираш ПДЧ-то а покритието му - или фурнир, или ламинат. Май е второто.
Аз само съм боядисвала с акрилатни бои, но предполагам, че а лака нещата са подобни. Ако няма нова технология, драскаш леко със средна шкурка наред за контакт и лакираш. Ако е много лъскаво, може и с грунд преди лака, но при мен огледален лак се покри без грунд. Тона ще си опрделиш относително лесно защото имат мостри.

# 97
a_shikoff,
а вие сложихте ли грунд преди боята?

И аз имам чамови мебели боядисани с латекс и не са мръднали.

Латексът се измива, ако мога така да кажа със спирт или препарати на тази основа.

Може да се запечата естествено с лак на водна основа, така съм направила със шкафчетата в кухнята, но това беше о-скоро заради лъскавият ефект.

# 98
Арт мама, благодаря ти.
Покритието е ламинат. Ако го надраскам с шкурка, няма ли след това да се виждат драскотините, нали лака е прозрачен?

# 99
  • най-шареното място
Няма да се вижда. Те дават лека граповост, не резки. Трябва ти контактна повърхност. Ако имаш подвижни полици пробвай на долната страна на една. Ако не, малко по-трудно, но става и на неподвижна или гърба, ако и той е със същото покритие и ще е на стена долепена мебелта. Миеш, драскаш, вапцаш Simple Smile.

# 100
Melany99, не се сещам да сме слагали грунд, дори си мисля, че не сме. Това беше преди десет години. Мисля, че лакирането отгоре е по-важно в случая, но и това не сме направили. Навремето никой не ни предложи лак, който да е водоразтворим и решихме, че ако ще слагаме обикновен, ще се изгуби ефекта на боята. Латекс не съм ползвала и не знам какви са качествата.

# 101
Страхотни идеи!Особено това с щайгите много ме изкефи!

# 102
Ехооо,бързам да показвам какво сътворих  Party
http://ilinak.snimka.bg/arts/edno-ot-mnogoto-hobita.605072.24358161.big

# 103
Acid, столчетата и масичката са се получили много сладурски. Браво на майсторката!

# 104
  • Перник
Момичета, страхотни сте!
Шанта, аз дето не харесвам стари мебели, се влюбих в твоя гардероб  Heart Eyes

И като цяло темата ме накара да погледна с други очи вехториите, сред които живея - сега само си мисля кое как да преправя  Crazy

Миналата седмица дребния беше малко болен, та не ми се занимаваше, но скоро ще снимам творенията на мъжа ми и ще ги покажа.

Общи условия

Активация на акаунт