Да преправим старите мебели - 9

• 102 620
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Спунк, vanina_g , благодаря  Hug!

vanina_g , показвай, показвай  Grinning.

# 406
Някой да има опит с промяна на цвета на входна врата, която не е от масив? В момента е някакъв светло кафяв цвят и ми се искаше да я направим като интериорните ни врати, които са ПВЦ в цвят венге.

# 407
Най- добре да покажеш снимки, иначе трябва да гадаеме  newsm78

# 408
имам плоскости от вратички от гардероб, от които искам да направя маси;
молбата ми е да ме светнете за крачетата как се слагат, че да не падат чинийките после

# 409
СедеФка, страхотен куфар! Очите ми останаха в него, мда...
LaValetta, браво, момиче! Екстра е станало шкафчето, а с панерчетата е много свежо.
И на мен винаги ми се е искало да си имам такава етажерка, ама вратичките на всичките ми шкафове са здрави и ми е жал да ги махам. Обаче пък имам едни вратички, останаха след като изхвърлих един абсолютно мухлясал гардероб. От няколко години престояват в мазето и се чудя какво да ги правя. С дърворезби са и са дъбови, та умувам усърдно в какво да ги превърна. Мислех просто да ги закача на стената като декорация, да прикрия някое голямо огледало с тях и от вътрешната страна да се закачат разните му гребенчета, фибички и финтифлюшки, но няма кой да ми асистира /предвидила съм да има стабилна дървена рамка около огледалото - нещо като греди, с дебелина поне 10 см., за да може да се оформи достатъчно пространство отвътре за кукичките, обаче някой трябва първо да ми монтира на стената въпросните гредички/. И освен това трябва да имам поне 20 кв. спалня, за да не ми се свиди пространството на стената.
СедеФка, сега ми хрумва, защо просто не си купиш някаква точилка, или друг стругован елемент от Мосю Бриколаж и да отрежеш от там необходимата дължина за крачета на куфара? Може и една проста чамова табуретчица да си вземеш и да й изтръгнеш крачетата:
http://www.leglata.com/modules.php?name=Mebeli&type=regions&region=67

# 410

И още за използването на куфарите. Peace

# 411
София, подарява се страхотен бюфет :

http://prodavalnik.com/byufet-tsena-0-00-lv-i2404602

Peace

# 412
Здравейте, и аз да се " запиша " на 28 стр.
Напоследък нямам много време, а и нищо не правим у дома за да се включа, но се надявам да мога да се включа адекватно в най-скоро време.
  bouquet

# 413

Нещо май не се подарява вече. newsm78 Grinning

# 414
Сигурно е подарен  Thinking

# 415
Здравейте, напоследък съм редовен читател на тази интересна тема. Адмирации за красотите, които създавате. От попрочетеното тук се вдъхнових да преработя един стар соц.шкаф т.нар. "бар-шкаф за телевизор" в модерна секцийка за телевизора и аквариума ми. Моля ви за съвет, защото прочетох за толкова много марки бои и лакове, със и без шкурене, че вече се обърках. Шкафът е тъмен цвят с много дебел пласт лак /имам виброшлайф и снощи започнах да го изшкурвам с шкура 80, но лакът няма свършване/, а искам да стане чисто бял без да прозира дървото с ето такъв лак ефект:
Та питането ми е може ли да се получи такъв ефект с акрилна боя,  с или без лак или трябва да използвам нещо друго? Необходимо ли е да се изшкурва до дъно лака който ми се струва че е на много дебел пласт или мога да карам мързелишката Wink
Всякакви съвети ще ми бъдат полезни. Благодаря предварително Simple Smile

# 416
Седефка, браво за куфара!

Аз захванах през седмицата едно шкафче за обувки вкъщи и ще го покажа тези дни. Този Аквис обаче наистина е много малко покривен- 6 ръце трябваха на някои места, за да е хубав плътен бял цвят- взе ми здравето...

Scorpi_D , моят съвет е шкури... и после Боро контакт за всеки случай... но нека по-опитните се изкажат..

например на това шкафче задниците са му някакъв гнусен шперплат такъв с яко лак.... и аз не знам как се казва де... и то няма шкурене... намазах с боро и пак имаше едно малко участъче където едва захвана...

и нещо за вдъхновение:
http://www.salvagesecretsblog.com/2011/08/salvaged-bathroom-vanities.html

# 417
 Sad Явно няма да ми се размине шкуренето, но понеже никога не съм използвала бои и лакове на водна основа какво ще кажете-може ли да се постигне този лак ефект или да мажа примерно с автоемайллак или нещо друго ...Thinking

# 418
Scorpi_D този огледален ефект няма начин да го докараш с боядисване. Може да си стане просто боядисани в бяло вратички. Това дето го шкуриш какъв тип е ?
Такова ?

Или такова ?

Вероятно е второто щом трудно пада лака.
Преди да лакираш, не бързай с Бороконтакта, пробвай първо с боята на скрито място, изчакай един ден, опитай да я олющиш, ако издържи, значи ще стане и без спойка. Ако пада, тогава с Бороконтакт.

# 419
rosy_bosy  по-скоро е като второто, мисля си, че не е масивно дърво. При това положение ако го намажа с боя Аквис и отгоре някакъв лак на водна основа дали поне ще се доближи до това, което искам?

Общи условия

Активация на акаунт