Какви коронки да изберем?

• 4 807
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
Търсих тема за сравнение на коронките, но не успях да намеря такава, в която става въпрос за всички основни видове.
Трябва да избера между следните варианти. Давам и информацията, която ми каза стоматолога и ми даде време да помисля:

- Металокерамика с метален праг - 340 лв - здрави, добри, не много естетични, но става въпрос за задни зъби, не са био
- Металокерамика с керамичен праг - 380 лв - керамичният праг давал малко по-добра естетика
- Чиста керамика - 550 лв - много по-естетични и био, нямало вредни материали, но дали са достатъчно здрави за задни зъби
- Цирконий с керамика - 940 лв - най-добрият вариант, здрави, естетични, био?, но дали си струва цената. Някакси ми се струва много скъпо и неоправдано.

Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря предварително!

# 1
Щом е за задни зъби според мен най-удачният вариант е металокерамика, именно заради здравината й, а върху задните зъби има голямо натоварване при хранене.
Освен това добре изработената металокерамика също може да бъде естетична. Peace
Между другото мисля, че цените, които са ти казали, са малко завишени.
Най-често металокерамиката върви 180-250 лв.
Успех!

# 2
Благодаря за отговора!
Може би са малко завишени цените, но харесвам много този зъболекар. Страх ме е да отида при друг, защото доста съм патила.

# 3
а кой е твоят зъболекар?

# 4
Д-р Въжаров, София

# 5
Аз имам циркониева керамика, поставяла съм я в Пловдив и ми излезе 600 лева, каква е
тази цена от 980 при теб???? Shocked

# 6
а кой е твоят зъболекар?

Щом се харесвате толкова  Wink , закръгли ги на 1000 и слагай циркониева керамика. На практика в момента няма по-добро нещо от нея.

Сериозно сега - за задни зъби , метал с керамика и керамичен праг е перфектно, изобщо няма нищо неестетично и нищо небиологично.

П.п. Поздрави на колегата и ако ме вземе зарязвам собствения си център и почвам на 40% при него  Laughing Laughing Laughing

# 7
Здравйте аз съмна същата дилема в момента но за задни ще сложа металокерамика но ще ми излезе по 160 на коронка явно в столицата е скъпо Simple Smile

# 8
На много места една металокерамична корона се изработва за около 150 - 160 лева.

Общи условия

Активация на акаунт