Най-нелепият подарък

• 321 404
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 2 685
  • София
Цвете за имен ден е съвсем нормално, бих била поласкана.

# 2 686
  • Благоевград

Цветето е прекрасно и го гледам с много обич и внимание, но не очаквах такъв подарък.

# 2 687

Цветето е прекрасно и го гледам с много обич и внимание, но не очаквах такъв подарък.
Това, че ти влагаш старание при избора на подаръци не означава, че и другите го правят. Хората са различни. Някои се стараят, защото им е тръпка, на други им е досадно, други пък са стиснати. Свиквай.

# 2 688
  • Down south

А какво очакваше?
Нещо базирано на подаръците, които ти си им правила, тоест нещо обмислено и съобразено?

Понякога си мислим, че хората знаят, какво очакваме и какво бихме искали.
 Жалко, че "четенето на мисли" не е кой знае колко напреднало.

# 2 689
  • София
Явно влагаш по-голямо значение в думата имен ден, аз за моя и от близките си получавам цветя и нещо дребно тип бонбони. Съвсем нормално ми се вижда цвете, бих допълнила с шоколад или вино, но не бих го помнила определено, че някой ми е подарил само това, все пак не е рожден ден, годишнина, сватба или кръщене.

# 2 690
  • Благоевград
Когато имат желание им се получават нещата. Подарявали са ми прекрасни бижута.
Знаят какво харесвам, знаят интересите и вкуса ми, пък може да попитат и мъжа ми, както направиха за рождения ме ден. Просто този път беше от ред да мине. Една картичка да ми бяха нарисували децата щеше да ме трогне и зарадва в пъти повече, отколкото подарък по задължение.

# 2 691
  • Sofia
Важно е,че са те уважили.
Не се обиждам,ако не ми подарят нищо/не каня заради подаръци и предпочитам сама да си купувам каквото искам/,по-важно ми е да си изкарам хубаво на празника,да се посмеем и забавляваме.

# 2 692
Кантар и аз не бих подорила, защото не бих се сетила. Бих подарила, ако зная за някого, че се кани да купува. Имаше един период, синът ми беше много злояд и поднормен, аз всеки ден го качвах на кантара, но беше полусчупен, със стрелка. Тогава имах много разходи и бях в неплатено майчинство, не че е бил огромен разход, де но не ми се даваха пари. Е, купих си електронен, но бих се радвала в този период някой да ми подари.
А лично за себе си съм стигнала до извод, че напълнявам точно когато спра да се тегля. Когато се следи теглото, някак се настройва човек да не допуска качване, не говоря за драстични болести, при коитоэне може да се овладее тегло.
Цвете в саксия е много хубав подарък за имен ден.
Въобще, има нежелани подаръци, но не могат да се окачествят като нелепи.

# 2 693
Ужас, не останаха подходящи подаръци, всичко може да обиди всеки.. Кантар - дебел/а си, отслабни; грим - да си се поглеждала скоро в огледалото; парфюм - къпи се по-често; дрехи, бельо - с голяма вероятност няма да улучиш и пак проблем; ваучер - за някои е безлично...

# 2 694
  • софия
Много е относително това с подаръците. Аз много бих се зарадвала на един кантар,защото отдавна нямам. Дори когато бях в дебелия си период щях да се зарадвам на подобен подарък. Тогава сама си купих,ако някой ми беше подарил хич нямаше да съм против. Но ето че има хора,за които би било обидно. Та хубавият подарък за един би бил нелеп за друг.

# 2 695
За мен пък цвете в саксия е най-логичният подарък и бих се радвала да ми дават по-често (цъфтящи).
Не е в категорията нелеп подарък, но да ви кажа, подаръкът може да е желан и пак да не става - веднъж някой ме пита какво искам, казах кутия за бижута, е беше ми подарено най-грозното и кичозно нещо, облепено с пластмасови скъпоценни камъни. Не мога да го снимам, защото не знам къде е, сигурно отдавна е хвърлено. Има толкова прилични кутии до 20 лв...
И аз не бих подарила кантар. Ако е за дома, първо ще се сетя за тостер, миксер, чопър и т.н. Подарявали са ми тостер, ползвах го, докато изгоря.

# 2 696
Много е относително, мен повече ме радва вниманието на хората, не толкова да гледам какво са ми подарили. В по-младежките ми години имах позната, с която някак се посприятелихме, тя обикновено не ходеше на такива празници, беше от проблемно семейство, парите все не стигаха и намираше поводи да откаже, но и ние си я знаехме. Поканих я на рожден ден, като бях сигурна, че ще откаже. Тя пък се съгласи. Дойде и ми подари едно портмоне, ново с етикет, но от някакъв материал като ....мушама за маса, нещо подобно. Една от приятелките ми доста презрително го изгледа и после дойде да го обсъжда, като ме питаше "и ти това ще го носиш ли изобщо?". Вярвайте, така ме ядоса, хем наистина ми беше приятелка, с тия въпроси, че после, точно пред нея гледах да си извадя портмонето и ровичках в него, само и само да ме види, че го нося. А тя много добре знаеше положението на другото момиче, но не си спести подмятанията. Та, различна стойност могат да имат подаръците. Аз даже на по-близки, като подарявам нещо, обикновено казвам "дано ти хареса, пък като не - подарявай го и ти". Никога не е сигурно, че ще нацелиш нечие желание, колкото и да се стараеш. Може да стане, може и не.

# 2 697
  • София
Преди години майка ми учителстваше в едно училище, което събираше повече бедни деца. За завършването си нейният клас и подари часовник. Стоящ, с шарени пера отгоре, които се въртят и светят, като се включи в ток джаджата.
Кич отвсякъде. Но децата са ги събирали доста трудно тези пари, отделяйки от малкото, които имат. За мен това в никакъв случай не е нелеп подарък.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 13:41 от АРТЕМИС

# 2 698
В Пепко има хубави кутии за бижута и до 10 лв - скоро ги гледах. Нормална кутия от дърво (или някаква имитация). Не е до възможности, а до вкус в случая.

# 2 699
  • София /Абсурдистан
Вкус другарче няма, но тук говорим за отбиване на номер или тотално несъобразяване.

Общи условия

Активация на акаунт