Най-нелепият подарък

• 321 397
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 2 700
  • Mediterraneo
Да се подари кантар на чувствителен човек, е все едно да подариш гребен на някой без коса.

Плешивият се вижда, че е без коса. Но не мога да знам всеки колко е чувствителен на тема килограми- справки Красива мама, където 45 килограмови жени се тюхкат колко са дебели. Така че- не, не е едно и също, ама хич.

# 2 701
Много е относително, мен повече ме радва вниманието на хората, не толкова да гледам какво са ми подарили. В по-младежките ми години имах позната, с която някак се посприятелихме, тя обикновено не ходеше на такива празници, беше от проблемно семейство, парите все не стигаха и намираше поводи да откаже, но и ние си я знаехме. Поканих я на рожден ден, като бях сигурна, че ще откаже. Тя пък се съгласи. Дойде и ми подари едно портмоне, ново с етикет, но от някакъв материал като ....мушама за маса, нещо подобно. Една от приятелките ми доста презрително го изгледа и после дойде да го обсъжда, като ме питаше "и ти това ще го носиш ли изобщо?". Вярвайте, така ме ядоса, хем наистина ми беше приятелка, с тия въпроси, че после, точно пред нея гледах да си извадя портмонето и ровичках в него, само и само да ме види, че го нося. А тя много добре знаеше положението на другото момиче, но не си спести подмятанията. Та, различна стойност могат да имат подаръците. Аз даже на по-близки, като подарявам нещо, обикновено казвам "дано ти хареса, пък като не - подарявай го и ти". Никога не е сигурно, че ще нацелиш нечие желание, колкото и да се стараеш. Може да стане, може и не.
Евалла момиче! Така се прави! Много се ядосвам като се опитат да ме въвлекат в подигравателно обсъждане.

# 2 702
Преди доста години ми се случи същото като на labrex. Приятелка, която няма много възможности ми подари разни неща, които и останалите видяха. Едната от другите присъстващи изгледа всичко с такова пренебрежение, че ми стана много неловко. До ден днешен се надявам приятелката ми да не е видяла или да не се е засегнала на тая тъпа постъпка. Все още си пазя едно преспапие от този подарък и ми е още мил, пък нека не е скъп на пари. Скъп е на спомени!

# 2 703
Тарталета,
Мани ги тези. Някои сме 72-кг лелички, личи ни отвсякъде. 😜

# 2 704
  • Варна
Аз не бих се разсърдила на подарък, който не ми харесва. Писах за такъв, който е очеизвадно, че не е за мен отвсякъде. Нито ми е по мярка, нито вече ми е за годините, нито ще ми се впише в работното облекло, абе нищо. Даже като го показах на една друга приятелка и думите й бяха: Тези твои приятелки не те ли познават? И става дума за хора, с които от деца се знаем.....

Та едно е да ти подарят нещо, което ти става, но не ти харесва, друго е нито да не е за теб като размер, нито нищо.

Та определения като кич не мисля, че са фатални. Вкуса всеки го разбира по свое му. Но пък да знаеш, че някой няма финансовата възможност и все пак не е дошъл с празни ръце и е проявил нужното уважение, а ти го коментираш грозно, говори за теб много повече от подаряващия подарък. А и аз в такъв случай при удобен повод бих поставила на място невъзпитания човек.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 22:14 от scalestone

# 2 705
Аз не съм коментирала финансови възможности, надявам се, че никой не се опитва да ми припише това. Жената, която ми подари грозната кутия за бижута има нормални финансови възможности. Кутията може и да е скъпа, нямам представа къде се продава. Не е налична и няма как да я снимам, за да разбера Simple Smile

# 2 706
Жената може наистина да е харесала въпросната кутия, има хора със странни вкусове. Имам много близка приятелка, която има отвратителен, кичозен вкус за облекло и вещи. Независимо от това ми е една от най-добрите приятелки, знам, че винаги, когато ми подарява нещо, го е избирала с любов, обаче ... Най-много се радвам, когато ми подари книга.

# 2 707
  • Варна
pppqqq, този пост визирах с финансите.

Много е относително, мен повече ме радва вниманието на хората, не толкова да гледам какво са ми подарили. В по-младежките ми години имах позната, с която някак се посприятелихме, тя обикновено не ходеше на такива празници, беше от проблемно семейство, парите все не стигаха и намираше поводи да откаже, но и ние си я знаехме. Поканих я на рожден ден, като бях сигурна, че ще откаже. Тя пък се съгласи. Дойде и ми подари едно портмоне, ново с етикет, но от някакъв материал като ....мушама за маса, нещо подобно. Една от приятелките ми доста презрително го изгледа и после дойде да го обсъжда, като ме питаше "и ти това ще го носиш ли изобщо?". Вярвайте, така ме ядоса, хем наистина ми беше приятелка, с тия въпроси, че после, точно пред нея гледах да си извадя портмонето и ровичках в него, само и само да ме види, че го нося. А тя много добре знаеше положението на другото момиче, но не си спести подмятанията. Та, различна стойност могат да имат подаръците. Аз даже на по-близки, като подарявам нещо, обикновено казвам "дано ти хареса, пък като не - подарявай го и ти". Никога не е сигурно, че ще нацелиш нечие желание, колкото и да се стараеш. Може да стане, може и не.

# 2 708
  • София
Заради такива коментари е най-добре да се подарява ваучер. Всеки има различен вкус. За едните дадена вещ може да е кич, за другите - изкуство; една дреха може да е красива в нечии очи, а в други - парцал. А и не е ли най-важно да се съберат близки и приятели по даден повод? Този обичай с подаряването на подаръци никога не съм го приемала добре точно защото човек не винаги може да отдели сума ( макар и минимална) за подарък и не винаги човекът, на когото подаряват ще  оцени жеста.
Аз например никога не съм умеела да избирам подходящи подаръци. Затруднявам се, потискам се, защото знам, че все ще се намери някой да коментира злобно зад гърба ми. Отделно, че никога не съм имала и финансова възможност за по-скъп подарък. Когато започнаха да се появяват подаръчните ваучери бях много доволна.
На мен самата за миналия ми РД ми подариха гифт карта, с която можех да пазарувам не само на едно място, а в  различни обекти, работещи със съответния издател на картата. Оказаха се изненадващо много места. Накупих си неща, които ме радват и в момента, а ще го правят  и в бъдеще. Картата е вече празна, но си я пазя като спомен, защото е красива, а не банална банкова карта.

# 2 709
Е, не можело. Било като пари в брой - безлично. Показвало, че не си се напънал да прочетеш нечии мисли, а отбиваш номера.

# 2 710
Едни приятели подариха на рожденика, друг приятел, цяла кора с яйца, защото той яде промишлени количества яйца. Много се зарадва 😁

# 2 711
Ваучерите са супер Purple Heart Стига да не са от прекалено скъп магазин - примерно ваучер за 20 лв, за магазин в който всичко струва от 100 лв нагоре. Просто ще остане неизползван - 20% са нищо.

# 2 712
Е, дали ще получиш ваучер или пари в брой - все тая. Дори с парите можеш да си купиш всичко, а не само от определени места. Това е просто по-елегантен начин да ти се дадат пари и според мен се практикува от не най-близките. На мен досега не са ми подарявали ваучер, обикновено близките ми дават парите.
Реално е по-добре да си избереш сам подарък, защото ще си вземеш каквото ти харесва. От друга страна - понякога един подарък, макар и грозен или несполучливо избран може дълго време да ти топли душата, ако е от скъп за тебе човек. Родителите ми ги няма, но винаги ще помня с колко радост и любов са ми подарявали неща, специално избирани за мен и готвени като изненада.

# 2 713
И парите са супер подарък - като бях малка, бабите ми все пари ми даваха по празници и често това ми бяха любимите подаръци. Никой не им е казвал, просто така си знаеха.
Обаче ако ти ги даде чужд човек е малко странно - ваучер е по-прилично.

# 2 714
Елемента на изненадата при подаръка за мен е много ценен,както и посланията, което носи,като отношение и оценка за нас от подаряващия.Никога не бих се зарадвала на пари, скучно е и е липса на въображение, ако имам нужда от нещо,вероятно и сама бих си го купила,подарък не се подарява,защото имаме нужда нещо,а за да ни докосне и сюрпризира.Ползвани вещи,подаръци-отбивки на номера (чорапи,ама от скучните,да речем), ваучер (щото не ни се вниква в характера на човека),пари(за най-лесно, щото парата си и голямата работа)...не биха ме зарадвали,грам

Общи условия

Активация на акаунт