На море в Турция - тема 15

• 135 159
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • Beyond the Frontiers
В чужбина обикновено пътувам служебно и в хотелите се застояваме по ден, два и то най-вече вечер, но бакшиш на портиера, ако помогне с багажа - 1-2 евро, на камериерката задължително при заминаване в пепелника оставям 2-3 евро /говорим за 1 или 2 нощувки/, на екскурзовода и шофьора при екскурзии 5-10 евро /те си ги делят/.

# 301
 Аз пък не бях доволна от обслужването. Чистачките идваха когато им скимне, понякога сутрин, понякога следобед, в деня след пристигането ни пък въобще не дойдоха, на рецепцията бяха вечно намусени и не поздравяваха, да не говорим, че никой не говореше немски и дори що годе нормален английски. В ресторанта имаше едно единствено момче на видима възраст 17-18 години, което отсервираше чиниите, и по всички маси се трупаха мръсни чинии от шведката маса. Автобусът не можеше да мине по тясната уличка, на която не намира хотелът, така че трябваше да слезем на около 100 метра и да стигнем до хотела пеша, а когато пристигнахме същото 17-18 годишно момче, което вечер отсервира чиниите, тръгна да ни носи единствения куфар (ние бяхме трима) до стаята, която беше на броени метри от рецепцията, а ние вече си го бяхме носили по цялата улица до хотела. Давайки ни ключовете на рецепцията дори не ни се усмихнаха, да не говорим, че не ни и поздравиха, когато влязохме в хотела  ooooh! , а просто ни гледаха въпросително. Така че бакшиш-нито стотинка на никого! и вече си знаем, не в този хотел, и никога повече в турски хотел с 3 звезди  Crossing Arms

# 302
Огледалото на форума, какво очаквате от хотел 3* в Турция? Знаеме, че турските звезди са завишени. В България това отговаря на 1-2. На обслужващия персоналв тези хотели светът им е крив, камо ли да проявят някаква любезност, та била тя и чисто служебна.

# 303
Огледалото на форума, какво очаквате от хотел 3* в Турция? Знаеме, че турските звезди са завишени. В България това отговаря на 1-2. На обслужващия персоналв тези хотели светът им е крив, камо ли да проявят някаква любезност, та била тя и чисто служебна.

Аз не съм била преди в Турция, това ми бе първото летуване там, и наистина не знаех какви очаквания да имам. Сега обаче се ориентирах доста добре, и знам в кой от видяните курорти да отседна следващото лято, и в кой хотел. Също така знам къде да не отседна, и за какво да внимавам при пазаруване и въобще по време на почивката си. ndimitrova, доколкото знам ще отседнете във Веноса, поздравявам ви за избора, това определено е най-впечатляващият хотел в трите турски курорта, които видях, два от автобуса и с пиш паузи в хотелите, и третия, в който бяхме ние.

# 304
  • София
Като чета Огледалото на форума и се сещам за нашата почивка в Турция. Laughing И на мен дори не ми е хрумнало да дам бакшиш.

# 305
  • Beyond the Frontiers
Е, тя идеята е да даваш, ако си доволен. Така че няма нищо лошо, че не сте дали.

# 306
Огледалото на форума, Благодаря за поздравленията и се надявам да няма неприятни изненади. Аз също съм си патила и то в 5* хотел затова много внимавам. Истината е, че трябва да гледаме рейтингите  и най-важното да искаме мнение, нали затова е този форум.

# 307
През 2010 г., първо посещение в Кушадасъ, бяхме в хотел 4 звезди. Бяхме доволни и сме оставяли бакшиш на камериерките в стаята.
Тази година бяхме в 5 звезден, в същия курорт. Излишно е да казвам, че бяхме много доволни. Когато реших да оставя бакшиш както миналата година, останах изненадана. Никой не го беше взел. Бяха оставили парите на шкафчето...   bouquet

# 308
  • Beyond the Frontiers
През 2010 г., първо посещение в Кушадасъ, бяхме в хотел 4 звезди. Бяхме доволни и сме оставяли бакшиш на камериерките в стаята.
Тази година бяхме в 5 звезден, в същия курорт. Излишно е да казвам, че бяхме много доволни. Когато реших да оставя бакшиш както миналата година, останах изненадана. Никой не го беше взел. Бяха оставили парите на шкафчето...   bouquet

Най-вероятно не са разбрали, че е бакшиш. Камериерките по принцип не пипат пари оставени в стаята.

# 309
Аз съм била  в хотели с 3 и 4 звезди и явно съм голяма късметлийка, тъй като и в  Кемер, и в Алания, и в Мармарис ни обслужваха усмихнати и ведри момичета и момчета. Съгласете се , че и клиентът е от значение  Wink
Винаги оставям бакшиш - всеки ден на нощното шкафче или на самото легло за камериерката -1-2- евро , в кутиитв за бара и кухнята-по 5 $ или евра, те си ги делят после, в автобусчето за трансфера. Възхитена съм от обслужването в Турция!

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 23:33 от bodilchence

# 310
Пониже смятаме да пътуваме с кола до Бодрум или дидим (не сме избрали хотел все още) имате ли информация за цената на дизела и бензина и колко се плаща на ферибота??

# 311
  • София
Предварително се извинявам, че ще питам нещо, което сигурно 100 пъти е коментирано, но колко е летищната такса за Анталия в момента?

Благодаря предварително   bouquet

# 312
  • София
Предварително се извинявам, че ще питам нещо, което сигурно 100 пъти е коментирано, но колко е летищната такса за Анталия в момента?

79 евро за полетите на Sky Airlines и 89 евро за полетите на Bulgaria Air Peace

# 313
  • София

79 евро за полетите на Sky Airlines и 89 евро за полетите на Bulgaria Air Peace

Много благодаря!

# 314
  • Beyond the Frontiers
П.П. има и една горивна такса, която варира като размер и се доплаща 20 дена преди тръгване.

Общи условия

Активация на акаунт