На море в Турция - тема 15

• 135 029
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, ние ще пътуваме до Анталия със самолет от Варна и сме с бебе на 7 месеца, сега като се замислих мога ли да взема суха смес каша, пюрета, бебешка вода в самолета и колко багаж ми е позволено? В хотела, който сме си избрали пише , че има бебешка храна /каквото и да значи това/, но ние тепърва се захранваме и не знам да разчитам ли на нея.

И аз ти препоръчвам да вземеш храна от тук, защото детето е твърде малко, за да разчиташ на тази в хотела. В ръчния багаж можеш да вземеш вода, чай или друга течност, която е предназначена за бебето. Изискванията са да я поставиш в прозрачен плик, но до сега не ми се е случвало да ми правят проблем ако не е. Само веднъж или два пъти са ме карали да опитвам течността. В другия багаж можеш да вземеш каквото решиш за бебето - пюрета, каши, АМ и т.н. Аз като пътувах за пръв път с малко дете почти бях решила да помъкна и вода от тук. Wink По въпроса с багажа - стандартното изискване на повечето авиокомпании е до 20 кг. на човек, но за бебето май нямаш допълнителни 20 кг. Ръчния багаж трябва да е 1 брой на човек, с определени размери, които можеш да видиш в сайта на авиопревозвача или да попиташ ТО.

# 556
  • София
Здравейте,някой летял ли е вече с Пегасус? Има ли нещо важно, което трябва да се знае? Организирал ли е някой трансфер от летището в Измир до Кушадасъ? Всяка информация ще ми е полезна  Hug

# 557

В събота тръгваме за Алания.
Има ли някой пътувал с кола до там?
Ейми, пожелавам ви хубава почивка. Живо ме интересува пътуването до Алания с кола.
ние пътуваме вече за втори път с кола....пътищата им са супер...пътува се много бързо.били сме до алания,а тази година до сиде.върнахме се в понеделник.границата се минава бързо..
[
Моля за съвет. Хотел/и в Чанаккале за 1 нощ. чист с норм. удобства. Без излишен лукс.

Няма да се разсърдя, ако посочите и 1-2 хубави кръчми в близост.

Предварително благодаря

[/quote]

Здравейте от слънчева Алания...
Пътя до тук е прекрасен.
Като се върнем ще разказвам за хотела ,и снимки ще кача.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 09:40 от еими

# 558
Момичета, другата седмица заминавам за Мармарис. Хотелът е "Ideal Prime Beach" 5*. Тук не намерих информация за него, но ако някой е ходил моля да сподели. Препоръчаха ми го от агенцията и затова го избрах. Иначе, аз като се върна от почивката, ще пиша пътеписи.  Grinning

# 559
  • София
И аз се интересувам от пътя до Анталалийското крайбрежие с кола, колко време отнема? В кои хотели ще почивате в Алания и Сиде? Тази година пътувахме със собствен транспорт до Бодрум, убихме се от път.
Някой питаше за хотели с пясъчни плажове в района на Бодрум - Клуб Армония, Клуб Воидж Торба. Ние бяхме в Палома Ясмин Ризорт, също е пясъчен, при първа възможност ще пусна снимки.
Относно питането за Пегасус - имахме огромно желание да ги ползваме, но се отказахме, тъй като цената на трансфера от Измир до Бодрум или Кушадасъ за нас 4-мата струва колкото самолетните билети от София до Измир. Освен това полетите бяха в неудобни часове и изяждаха от времето за плаж и престой в хотела.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 09:51 от summer beauty

# 560
  • София
В Бодрум бяхме няколко години подред в WOW Bodrum Resort, има пясъчен плаж - тясна плажна ивица. Хотелът го препоръчвам с две ръце.

# 561
И ние сме били в Палома Ясмин в Бодрум през 2005 г. Плажът беше с пясък, но много тясна ивица и пясъкът беше черен и гаден. На влизане в морето имаше камъни. Може би са направили някакви подобрения сега. Иначе хотелът е супер.

# 562
ndimitrova,милинка,summer beauty-много ви благодаря за отговорите за Бодрум.Ще са ми от полза ако се решим да пътуваме октомври,притеснението ми е че ще сме с дете,а дали ще е топло,то от водата не излиза?

# 563
  • София
Да, пясъчната ивица е тясна, само на едно място се разширява. Има малки камъчета при влизане в морето. Хотелът наистина е много красив, а и целия район. Хванахме периода на един от големите им празници - Шекер байрама, голямо глезене падна.

# 564
  • София
Октомври не е подходящ за Бодрум, тъй като там сезонът приключва по-рано и пада качеството на обслужване в хотелите. Голяма част от хотелите затварят около 10.10. Може и да е топла водата през деня, не зная. Най-късно в Бодрум съм оставала до към 20.09 и вечер трябваше жилетка.
Била съм в Кушадасъ през октомври и в морето не ставаше за къпане, беше студено.
Препоръчвам ви да се ориентирате към Анталия по това време.

# 565
Милинка,кога пътуваш ?Нещо загубих ориентир !
Как ми се ходи отново !!!!!!!!!!!!!

# 566
  • София
Утре заминавам, следобяд е полетът. Вече психически съм на плажа.Simple Smile
Обикновено ходим в Турция през септември и това му е хубавото - когато всички вече са излизали в отпуска, аз си знам, че моята предстои. Някак удължавам лятото. Simple Smile

# 567
  • София
Да и за мен тогава е най хубаво,държи влага поне до НГ Mr. Green

# 568
милинка,благодаря ,и пожелавам страхотна почивка!!!А аз ако се решим да пътуваме,ще пиша да споделя за хотела.

# 569
  • София
Миналата седмица се върнахме от Мега Сарай, Белек.
Е няма такъв разкош! Само ще кажа, че беше наистина Мега изживяване!

Общи условия

Активация на акаунт