Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 15

• 40 323
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • на Дъждовен остров
verdim и аз като Angel_Dust ще те посъветвам първо да си направиш тест като си го купиш от аптеката.   

# 541
verdim, понеже и тестът няма да ти се стори сигурен. Вероятно си прочела в колко случаи не е отчел в началото, може да си направиш кръвен тест. Но той е повечко от 20 лв. Прилошаването не е критерии. Аз имах миналата година такова, но... дали си бях внушила или е имало нещо друго, което е далеч от бременността.

Лекарите виждат плода към 6-7 г.с. Освен ако не отидеш в някой кабинет с твъъърде допотопна техника.

# 542
  • София
verdim, а защо така реши, че е цветна бременност (даже изобщо бременност) само заради някаква сънливост и отпадналост и при наличието на цикъл? Без тест, без преглед, без нищо? И как така лекарите може да не видят плода до третия месец  Shocked Първо се вижда плоден сак, след това самия плод (и плод не е правилно да се каже, първо е зародиш, после ембрион, фетус и накрая - плод), после сърдечна дейност... Едно е да не се вижда плоден сак, друго - да има такъв (което би трябвало да се види доста преди третия месец), но да няма плод в него...
Като за начало си вземи един прост уринен тест. Ако искаш - може направо кръвен. Моя съвет - направи си кръвен, ако е положителен - на лекар.

# 543
  • София
Подкрепям Мелинда. Преди да четеш за "цветната бременност" и да се плашиш (защото кървенето не е хубав признак), виж дали изобщо си бременна. Купи си обикновен тест от аптеката или си направи кръвен тест.

И не е вярно, че не се вижда бременност до третия месец... При мен още в 5 г.с. видяха сакчето, а в 7 г.с. вече беше потвърдена и сърдечна дейност  Peace

# 544
  • Добрич
Как да предпазя спалнята,т.е. матрака от намокряне ако евентуално се събудя с изтекли води някоя сутрин.
На някоя мама на която и се е случвало-много ли е количеството останало в леглото и как се чисти или съхне след това?

# 545
  • София
Sneakers, ако се притесняваш можеш да купиш някакъв протектор. На мен ми изтекоха водите у дома, не помня да се е мокрил матрака. Почти веднага се изстрелях към 00.

# 546
  • Добрич
Да мислих за протектор,но ако са 2-3 литра върху него едва ли ще свърши работа. То не че има много други възможности,но някой може да е открил...
А миришат ли на нещо?

# 547
Най-лесното е найлон, но пък шумулка, спарва (дори и под чаршаф).

# 548
  • на Дъждовен остров
Да мислих за протектор,но ако са 2-3 литра върху него едва ли ще свърши работа. То не че има много други възможности,но някой може да е открил...
А миришат ли на нещо?

Днес гледах в магазин, че продават точно такива протектори даже ставали да ги слагаш и в колата си преди да седнеш.  Обаче не съм купила.  Предполагам и в БГ ще ги има.

# 549
Sneakers - моят доктор ми каза,че е възможно да има някакъв зеленикав цвят, може да са безцветни водите, защото аз също се притеснявам за това. 

А аз искам друго да ви попитам.. аз съм в 36 г.с и още нямам така нареченото изтичане на коластра,задължително ли е и трябва ли да се притеснявам???????

# 550
  • Добрич
Sneakers - моят доктор ми каза,че е възможно да има някакъв зеленикав цвят, може да са безцветни водите, защото аз също се притеснявам за това. 

А аз искам друго да ви попитам.. аз съм в 36 г.с и още нямам така нареченото изтичане на коластра,задължително ли е и трябва ли да се притеснявам???????

Не е задължително! И аз нямам,досега само веднъж имах една жълта капка на бял сутиен. По-принцип нося бели сутиени,ако имах още щях да забележа.

А имаме в къщи един протектор,ще го сложа още тази вечер като съм се сетила,но не мисля че ако стане нещо ще е достатъчен. А спалнята и матрака са ни нови и много ще ме е яд да ги намокря...

# 551
  • Berlin
Аз също нямах коластра до 2рия ден след раждането, тогава тръгна.
Предполагам, че е индивидуално.

# 552
Благодаря ви за успокоението, че наистина се бях притеснила с тази коластра.  newsm10

# 553
Ама, момичета, какво ви става? Количеството на околоплодните води е около литър. В края на бременността намаляват... Дори и да плиснат изведнъж (както сте гледали по филмите Grinning) пак няма да са цялото налично количество.

# 554
  • София
Благодаря ви за успокоението, че наистина се бях притеснила с тази коластра.  newsm10

аз също нямах преди да родя, кърмих си успешно над година...не се тревожи.

Общи условия

Активация на акаунт