Априлки 2012, тук се съберете и радостта си споделете!

• 36 891
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте ! И аз ще се представя ...
Имам една неуспешна бременност, която съм оставила в миналото и гледам право напред.
Вчера бях на преглед , за да се установи бременността. Всяка седмица ще ходя до 12-та, докато всичко си дойде на мястото, заради първия път. Моля се да имам здраво бебе на финала  Praynig Пожелавам го на всички нас !
Пълно спокойствие ме е обзело и гледам да не чета излишно във форумите, защото има много луди моми, които питаш страхотии, затова се информирам само с необходимото.

За килограмите - аз съм наобратно , от 61,5 сега съм 59,5кг. Говорих с лекарката, каза че е възможно и повече после си наваксвали най-вече след 6-тия месец.
Успех момичета!

П.С Трябва да измислим кой ще поддържа темата.

# 541
Здравейте от мен,
да се отчета  - вчера ми беше първия преглед - всичко е наред - 9г.с., -5кг., продължава отвратителното ми състояние - отпадналост и вс. друго, доки каза, че е абсолютно нормално, и да карам на таратор и солети, то не че друго мога да хапна.
Относно книгите, когато се роди синът ни - доста изчетох сега от разстоянието на времето мога да кажа - децата сами ни водят, просто трябва да ги наблюдаваме/следваме.
Духи Пухни - живот и здраве ще се възползвам от твоите съвети за кърмене, първия път кърмих 5 месеца и кърмата от само себе си спря, но началото беше кошмар и вече знам защо  - от незнание, и затова, че никой нищо не ми обясни, а уж им пукало повече майчета да кърмят - дрън-дрън!!!Може би единствено то това сега като се замисля се панирам, като се сетя за какъв кошмар ставаше дума.

Приятни почивни дни!

# 542
и аз много искам да си кърмя бебчетата, но още ми е рано да мисля за раждане и кърмене.

# 543
  • Плевен
Добре дошли на новите мами. Twins_mommy - съжалявам за случилото се. Пожелавам ти само хубави емоции да ти носят децата ти от тук насетне. Много е сладка Йоанна. Да ти е жива и здрава. Antonelly, радвам се, че стиснатите палчета са свършили работа. Все така ще е за напред! Simple Smile

# 544
Здравейте  wavey
Мислих, мислих и реших да се присъединя към вас, макар че все още не съм ходила на лекар, но пък си имам  EFP и съм мнооооого щастлива. По калкулаторите в нета термина ми излиза на 29 април, което означава, че мястото ми е при вас - това също много ме радва, защото като ви чета и виждам колко сте позитивни, разбирам, че ни очакват невероятни месеци заедно  newsm44
За себе си мога да кажа, че живея в София и имам дъщеричка на четири и половина. В момента обаче съм в Несебър и се чудя къде да отида на лекар в Бургас или във Варна, при кого и кога да го направя? Ако може да ми препоръчате някой лекар докато съм тук /а това ще е още около месец/ ще съм ви много благодарна.
Толкова за сега от мен, на всички ни желая една много лека и изпълнена с положителни емоции бременност, която да финализираме с най-сладките бебоци и на всеки да му се падне пола за който си мечтае Wink

# 545
Добре дошла на ellyivo  Hug

# 546
Здравейте !Приемате ли нови попълнения?
чета ви от 2-3 седмици , но не смеех да пиша, беше ме страх!Но днес ходих на лекар и си видях моето бебче  Heart Eyes имам си сърчице с пулсации, това ми е втора бременноста.Първото ми дете е на 2г7месеца.Термина ми е за 12 април в 7,1г.с съм.Много се радвам, че съм точно сред вас и че ще споделяме заедно радостите и тревогите (дано тревогите да са по малко!) от нашите бременности Simple Smile

# 547
Радвам се на всички новодошли момичета-бъдещи майчета!!!Дано наисти да споделяме пове4е хубави неща и по-малко тервоги!!!

# 548
Добре дошли на всички нови бъдещи мамчета!Аз днес ходих на преглед и видях малката точица!С таткото сме много щастливи, но и страшно притеснени!

Желая на всички леко бременеене и да гушкаме  Praynig сладки пухчета през заветния АПРИЛ!:)

# 549
dollyjojo, и аз бях много притеснена .. според изчисленията на моя доктор съм с една-две седмици напред, като влезнах в болница преди 2 седмици смяташе, че съм осма, но там ме гледаха на ехограф, измерваха и апаратът отчете седма и един ден (затова си и смених календарчето отдолу Simple Smile ) ... докторът там ми каза, че няма страшно (аз щото съм на кортикостероиди, които са ми много малко като количество, но все пак ме е старх). Сега чакам 12,09 да ходим на ФМ - та ще видим .. до тогава - паника и  Praynig

добре дошли на всички нови мамчета!

за килограмите и протокола - уф, уф за 9г.с. вече 3кг отгоре, 47кг, а трябва да съм 45,9 ... спрях се на този калкулатор за килограми - от което не ми става по-добре, щото и огледалото и той казват същото, бързо растеш, мацее Sad http://www.bebeimama.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0 … %D0%BB%D0%BE.html

# 550
Хеейй много странички сте изписали в мое отсъствие  Grinning Първо честито на новите мамчета и второ моля мамите от София да кажат къде ходят на прегледи, че от толкова четене в нета, все противоречиви мнения. В края на другата седмица съм на преглед за да чуем сърчицето и ще намеря все къде да отида, но по важното е да си намеря някой изпитам лекар, който да ми следи занапред бременността - дай Боже. Целувам ви всички и  Hug Hug

# 551
zlatoto87, ти си с мен Grinning И на мен ми излиза термин 11-12 април. Ужасно се радвам, че си имате биещо сърчице. Пожелавам го и на себе си. А как ще дочакам сряда... Rolling Eyes Вече никакво търпение не ми остана. Искам да си го видя Praynig baby_neutral

# 552
D&G аз съм в София и също трудно се реших кой да следи бременността ми. Първите 3 прегледа ходих в Токуда, но какво да кажа - не съм доволна. Накараха ме да направя всички изследвания, но лекарката каза, че ще благоволи да прегледа резултати чак след месец. Гледа ме на 2Д ехограф, не ми изпринтира снимка, защото принтера не работеше. Горещо ми препоръчаха МЦ Фемина и днес бях там. Попаднах на много мила лекарка, а прегледа беше повече от обстоен. Рагледаха ми идследванията, обясни ми кое какво е на екрана - а то едно малко червейче, но даже и мозъка се видя. Апаратурата им е много добра. Та с 2 думи, мисля там да си следя бременността.  Sunglasses
Поздрави и успех на всички бъдещи мами, аз съм в 8 седмица и 2 дни и ще съм една от първите Априлки.

# 553
  • sofia
Хеейй много странички сте изписали в мое отсъствие  Grinning Първо честито на новите мамчета и второ моля мамите от София да кажат къде ходят на прегледи, че от толкова четене в нета, все противоречиви мнения. В края на другата седмица съм на преглед за да чуем сърчицето и ще намеря все къде да отида, но по важното е да си намеря някой изпитам лекар, който да ми следи занапред бременността - дай Боже. Целувам ви всички и  Hug Hug

Първо, здравейте на новите бъдещи майчета! Hug
И аз имам проблем с намирането на лекар. Като за начало си търся да си имам един по ЗК, а отделно съм си записала час в Токуда за средата на септември чак. Но дотогава искам да отида поне някокло пъти на лекар, имам направление от личен лека, а и искам да ми пуснат необходимите изследвания... Sad Да ви питам по този повод - ако например отида с това направление при даден лекар, но след прегледа установя, че не ми харесв, как да се откаьа от него и мога ли да си използвам същото направление за друг? Sad Мерси!!!  bouquet

Иначе на мен изобщо не ми се гади и това ми е малко странно....за сметка на това се чувствам супер отпаднала - все едно не съм яла и спала с дни...

# 554
А, ето нещо ново от ВВС...... относно калориите, които трябва да се приемат по време на бременност..

http://www.bbc.co.uk/news/health-14450593

Статията е дълга и засяга по-скоро проблемите на пълните жени в Англия, но най-ценното според мен са тези два параграфа:

"No extra calories are needed during the first 28 weeks of pregnancy and only an extra 200kcal per day are required during the last 12 weeks, the equivalent of two small slices of bread."

"Pregnancy weight gain varies and depends on many things - including the weight of the baby, the amount of amniotic fluid and the mother's increased blood volume - as well as body fat. Some additional fat is stored during pregnancy to provide a reserve for breast feeding when the baby is born."

Общи условия

Активация на акаунт