От Франция до България - превоз на покупките ни (4)

• 41 417
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Дай и аз помрънкам!
Ползвала съм англиски превозач, какво да ви кажа - пишах им един меил в средата на юни с запитване - и все още чакам отговори Laughing

Между друго - колко служители искате да работят на Смарт? 10-20???? Извинете ми, ама с какво на всички ще платят зарплата???

Аз получавам пратки от Украйна. Повярвайте - аз платя не по 3 лева за кг, а около по 10 лева.
И хора не работят с превоз и държат специално офис - а просто слагат пратка ми в автобус и той тръгва. И при такава цена - вчера и моята пратка някъде загубях се, а по точно спряла на път. А стойноста на моята пратка не като вашите ( не искам никой обидя) а в 10 пъти поскъпа.

Кажите ми мрънкащи - колко трябва вземат Смарт или друг превозач за превоз. За для осигуря - транспорт от Франция до бг, офиси, транспорт до еконт и поща и още 10 човеа работници?

Някой от вас ще плати по 10 лева за кг? Ако има желаещи - аз ще отворя фирма за превоз - и обещавам и през ноща ще обрабатвам пратки Peace

# 436
И каква е равносметката от СД?
Пет дни пътуват- пет дни обработват...

# 437

Между друго - колко служители искате да работят на Смарт? 10-20???? Извинете ми, ама с какво на всички ще платят зарплата???.................

Кажите ми мрънкащи - колко трябва вземат Смарт или друг превозач за превоз. За для осигуря - транспорт от Франция до бг, офиси, транспорт до еконт и поща и още 10 човеа работници?

Някой от вас ще плати по 10 лева за кг? Ако има желаещи - аз ще отворя фирма за превоз - и обещавам и през ноща ще обрабатвам пратки Peace

Сега ще го напиша отново:
от Англия до Бг 1кг -2.20
от Фр до Бг 1кг - 3 лв

1 тир - 15 тона струва 6500 лв да се наеме и да превози пратките.

Ай сега vishenka отваряй фирма, че поне да имаме вътрешен човек.

И стига писахте че без пари ни карат нещата, щото е смешно.

P.S. Ама съм блейка #Crazy в бързината вместо 15 тона/ толкова събира един Тир/ съм написала 1 тон.
Фирмите в повечето случаи наемат част, пространство от тези 15 тона и плащат само за него.

Та сметките са си много точни.

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 16:41 от Anais

# 438
Точно! И аз исках да кажа, че не ми правят услуга като ми превозват пратките, това е бизнес за тях и сигурно си правят сметката, цената не е благотворителна.
А това с автобуса, нормално е да е по-скъпо, някой поема отговорност да пренесе нещо си, без това да му е основния предмет на дейност, това е вид услуга, може и да не го прави.

# 439
  • Mediterraneo
А, то остана да приемам нещата като да ми правят услуга! Моля ви!

# 440
Ох не знам, може не съм добре с математика newsm78
Но според мен 1 тон =1000 кг, занчи ако 1 кг струва 3 лева
1000кг*3 лева=3000 лева

Или аз нещо бъркам?

# 441
  • София
Ох не знам, може не съм добре с математика newsm78
Но според мен 1 тон =1000 кг, занчи ако 1 кг струва 3 лева
1000кг*3 лева=3000 лева

Или аз нещо бъркам?
Не бъркаш, ама ако не е камион , а бус, както досега.... 3000 лв са само за нафта, тол такси и хонорара за шофьора... Mr. Green

# 442

Сега ще го напиша отново:
от Англия до Бг 1кг -2.20
от Фр до Бг 1кг - 3 лв
1 тир - 1 тон струва 6500 лв да се наеме и да превози пратките.
1 тон по 3 лв = 45 000 лв.

Ай сега vishenka отваряй фирма, че поне да имаме вътрешен човек.
И стига писахте че без пари ни карат нещата, щото е смешно.

Ами, не искам да се заяждам, но тия сметки, поне според математиката дето аз я учих едно време, не са верни. В един тон има 1000 кг., по 3 лв. правят 3000 лв. Хайде да не се прехласваме чак толкова по печалбата на превозвачите. Съгласна съм, че си плащаме за услугата, и въпросът е принципен. Също принципно сте имали избор, и сте избрали по-евтината услуга. Мисля, че е нормално да не очаквате същите екстри, които съпътстват по-скъпата.  И в заведенията към кафе от 0.40 лв. не дават безплатни бисквитка и сметана Peace 

П.П. Ева, Vishenka изпреварихте ме, но аз да си кажа    Hug

# 443
  • Варна
А, то остана да приемам нещата като да ми правят услуга! Моля ви!

Дефакто транспорът е услуга. Laughing
Нека не се впускаме в безсмислени спорове, ясно е, че пратките ще тръгнат, когато всички бъдат обработени. Нали искаме нашите пратки, които са в рамките на един курс да бъдат сметнати и таксувани заедно. И не виждам смисъл да броим печалбата или разходите на фирмите, едва ли може да знаем всички подробности по процеса. Peace

# 444
Не им разбирам сметките, защото съм далеч от тази материя и нямам представа кое колко им струва и от кое колко печелят, а и не ме интересува.
Интересува ме да си получа поръчката (собствената, а не чужда Wink) в някакъв разумен срок. 21 дни в мълчание след датата на получаване на френски адрес не е разумен срок по моите разбирания, и затова повече нямаше да поръчам през Petit S, дори и да не се бяха отказали от дейността.

СД ще ги пробвам, но в крайна сметка можете ли да ми кажете колко най-много ви се бавят техните пратки след получаването им на френския адрес (т.е. да елиминираме фактора забавяне от самите ЛР)

# 445
 Моето колет че от  Пети солей днес пристигна в офиса на Екон .  Изобщо няма смисъл да коментирате превозвачите , защото никак не е проста тази работа , а бих казала че са много точни и се стараят  Simple Smile Който бърза има алтернатива - DHL

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 15:49 от svetul4eto

# 446
Който бърза има алтернатива - DHL

Който има пари да пазарува с DHL на цени с 20% по-високи от тези за френския пазар, няма да пазарува от ЛР, а ще избере по-качествени неща, хайде да не се заблуждаваме.  Peace

# 447
Светулче, и аз споделям твоето мнение. С всяка поръчка ние се съгласяваме с условията на дадения превозвач, а и доколкото си спомням срока на доставка за СД беше 10 дни от тръгването на курса от Франция. И смятам, че не е наша работа да им смятаме колко им е печалбата! Пазарувам от близо 2г. и първите ми пратки съм ги чакала по 40 дни с БП.
А от СД съм доволна -обединиха ми няколко пратки от 2 магазина в една и платих значително по-малка сума в сравнение с очакваната.

# 448
 Да си признаем че е много по евтина доставката от преди е естествено в доброто старо време ползвахме и безплатни кодове за доставка но тази река пресъхна  Cry
Та споко аз вярвам че ще стане и по добре:) Представете си ТИР ове пълни с пакети просто трябва технологично време за обработка за да няма изненади - "а този колет не е мой  Sick"или пратен в Младост3 вместо в Младост 2 например newsm78

# 449
Момичета извинявам се за въпроса предварително Simple Smile , но какво ви изписва в сайта на Colissimo когато е доставена пратката ,че с преводача се обърках ! Предваритено благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт