Кухните - 38 тема

• 95 353
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
ми аз нямам кантове. Вратичките са боядисани изцяло. Кантове имам на талашитените мебели - демек ПДЧ... Иначе аз тръгнах уж лично съобщение да ти пиша за тел на майстора, но ненам кво съм усвинила в бързината. Моля те да редактираш съобщението и да махнеш номера на човечеца, че да не ме бие с камъни, че съм го публикувала в нета. Аз моето съобщение съм го редактирала  Joy.

# 571
  • Раковски
ми аз нямам кантове. Вратичките са боядисани изцяло. Кантове имам на талашитените мебели - демек ПДЧ...

Точно за това питам, че може да обясни грешно на хората щото твоето е боядисано, тя говори за кант и тогава минаваме на супергланц или акрил.

# 572
  • София
Богиня, страхотна идея ми даде, много ти благодаря   bouquet Ся трябва да се опитам да обясня нещата на съпружеството така, че да не подскочи от концепцията за шкафчетата над хладилника и сушилнята  Wink

# 573

И друг въпрос - има ли фенове като мен на класическия вид кухни с фурнировани МДФ-вратички, почти естествен цвят!?
Такава ще е нашата, почти е готова.
Питам за собствено успокоение, дали не съм твърде ретро сред масово предпочитаните кухни с модерна пъстра и/или лачена визия...  Blush

П.П. Като това например:
http://www.valdobg.com/files/125855906445480.jpg
[/color]
Аз харесвам такъв тип кухни, а ако имах достатъчно пари бих си направила кухня от масив. Всичко е хубаво, когато е направено добре и с вкус.

# 574
Моята е в такъв вид, по-класическа Peace.

# 575
Тъкмо получих скица на бъдещата ни кухня и при мен се получава такова разминаване с вградения хладилник  Sad  Не ми допада особено, но май не може да бъде избегнато.

Това е проекта набързо начертан:
http://prikachi.com/images/747/3709747i.jpg
http://prikachi.com/images/748/3709748j.jpg
http://prikachi.com/images/749/3709749c.jpg

Първата колона е за пералня и сушилня една върху друга, до тях ще е миялната, а после мивката. На втората стена ще са котлоните с фурна, абсорбатор над тях, един шкаф и хладилника за вграждане. Това е което можахме да измъдрим за нашето ъгълче, така че да поберем всичко. Още не сме се спрели на цветове и материал.
Какво е вашето мнение?
Таря, с теб ще сме с почти идентични кухни. При мен единственото хладилникът и пералнята и сушилнята ще са с разменени места (както ти е предложила Богиня). Иначе и ние ще сложим пералнята и сушилнята една върху друга в един голям шкаф. Вие имате ли концепция как ще закрепите сушилнята, така че да не падне? Мен това малко ме притеснява, но ще го измисля като стане готова кухнята.

# 576
CoB , сложете рафтче и сушилнята да си е в отделна кутийка. Така няма да и пречи вибрацията на пералнята. Ще ти се върже сигурно 20 лева цената на един талашитен рафт и ще си икономисаш много главоболия

# 577
Богиня, и аз обмислях този вариант, но се притеснявам вибрациите от сушилнята да не се усещат из всички шкафове. За момента обмисляме вариант да й направим собствена масичка, която да пъхнем в шкафа. И въпреки това пак се притеснявам да не падне от високо.

# 578
  • София
На отделен рафт я мисля и аз сушилнята, освен ако Беко не предлагат арматура за поставяне едно върху друго (в което силно се съмнявам). Не са чак толкова силни вибрациите на сушилнята, не мисля, че ще е проблем.

Богиня, я да е питам за мивката, тъй като се колебая за размера - 40 х 40 х 20 или 34 х 40 х 20. Значи най- едрото нещо, което ще мия ще е тавата от фурната, защото не знам дали ще ми се събере в съдомиялната. Ти имаш ли едрогабаритни съдове и как се справяш с миенето им?

# 579
Високи са ми шкафовете, защото апартамента е доста малък и ми трябва възможно повече място за съхранение, още повече, че заради уредите на долния ред ще имам само един шкаф. Горе няма да са чак до тавана, но ги поисках по-височки за да мога да си побера нещата.

На мен също ми е по-удобен плот на 90 см., а всъщност ме дразни разминаването точно на вградения хладилник - вратичката на фризера идва на височина 660 мм от пода, което не се вписва в никой плот.

И при мен беше така с фризерната част-майстора беше направил допълнително подиуче върху което качи хладилника и така се изравниха нещата, още повече че е вграден уреда. Не е проблем изобщо  Peace

# 580
(

Богиня, я да е питам за мивката, тъй като се колебая за размера - 40 х 40 х 20 или 34 х 40 х 20. Значи най- едрото нещо, което ще мия ще е тавата от фурната, защото не знам дали ще ми се събере в съдомиялната. Ти имаш ли едрогабаритни съдове и как се справяш с миенето им?
Нямам нищо, което да не се събира в миалната. Не чия изобщо на ръка и взех малка мивка само за ръцете. за тавата от фурната или ти трябва голяма мивка или нещо по-екстравагантно като решение. Примерно малка мивка и еднократни тавички - не са скъпи и вършат чудеса

# 581
Аз да се похваля, днес поръчах гранитна мивка за бъдещата кухня. Някой да има идея как се прави отвор за смесител в тези мивки?

# 582
  • София
Ми то и в 40х40 като се замисля няма да се събере тавата, а за по-голяма мивка нито има място, нито пък аз имам желание...

СоВ, с борд-корона с диаметър 35 мм се прави отвора. Откъдето си поръчала мивката би трябвало да могат да ти направят отвор или поне да те насочат къде се правят.

# 583
PINA aaaaaaaaaaaaaaa
какво стана ...къде е бялата кухня или така си се разготвила  Mr. Green че нямаш време за снимки за нас ...
чакаме   bouquet Hug

# 584
Аз да се похваля, днес поръчах гранитна мивка за бъдещата кухня. Някой да има идея как се прави отвор за смесител в тези мивки?
Ние имаме гранитна мивка. Имаше два срещуположни фабрични отвора. Единият ни е със смесител, другият - с бутон за мелница. Имаше някакви тапички, в случай, че няма да се използват... Мисля, че беше така.
Ето това намерих за илюстрация, макар нашата да е по-различна положението беше аналогично.

Това вместо запис. Живи и здрави, ни предстои доооста голям ремонт и съответно направа и на нова кухня. Ще събирам идеи Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт