Кухните - 38 тема

• 95 291
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ragazza, нашата излезе 7000, МДФ вратички с ПДЧ корпус, но е значително по-голяма.

Купихме мивката от ТЕКА - не сатенената, а гладката. Сууупер е.  Grinning

# 646
  • София
Да, точно това ме притесни..реално кухнята не е голяма и не разбирам откъде идва оскъпяването.
За справка - за вариант изцяло в пдч разликата при едните беше 300лв по-малко, при другите - 500-600  newsm78
Можеш ли да пуснеш линк на тази мивка?  Mr. Green

# 647
  • София
Ето:
http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000309&ca … D0%B2%D0%BA%D0%B8

Нормално е разликата да е около 500 лева. При нас за детската беше толкова.

# 648
  • София
Здравейте, опитвам се да направя проект на бъдещата си кухня и имам няколко въпроса, ще съм ви благодарна , ако ме ориентирате!  Hug
Кухнята ми е доста малка . Трябва да я разположа на "Г" , като в ъгъла има и комин, който не мога да съборя. Размерите , в които трябва да се вместя са 165/190 . Искам да запазя голяма част от сегашните си уреди - свободностоящи хладилник, пералня и миялна (и двете със широчина 60 см) . Към настоящият момент хладилника не стои в това пространство , желанието ми е да го вместя за да освободя място за маса и 4 стола. Питанията ми са:

*мога ли да поставя печка за вграждане над миялната/пералнята , няма ли да дойде много високо ? (сегашната ми фурна е свободностояща и ми е трудно да преценя , висока съм 165 см, ако това има значение)
 *има ли изискване относно фурната и хладилника т.е. да не стоят един до друг заради топлината и?
 * може ли да се премести водата от една стена на другата при условие, че има комин, който трябва да се заобиколи ? През пода (става дума за панелно жилище) ?
 *могат ли сегашните уреди да бъдат "вградени"/скрити зад вратичка така ,че да се получи някаква по добра визия на кухнята ?
 *какво е изискването за разстоянието относно тръбите свързващи водата и мръсния канал за миялна и пералня ? Обмислям вариант да изкарам пералнята на тераса, която не желая да усвоявам.Не мие по сърце, по принцип, защото ще ме вкара в допълнителен  ремонт на терасата.

Отново се получи много дълго, прощавайте!   bouquet

# 649
  • Раковски
 Все ще се измисли нещо за да се качи уреда върху миялната/пералнята, въпроса е дали ще ви хареса. Ако все пак се получи фурната ще започне някъде от 90 см и стига до 150 което много високо.
 Ако фурна и хладилника си пречеха по някакъв начин това отдавна щеше да е проблем, вградените фурни са с добра изолация и ако нагряваха много първо ще си иде шкафа. Ако се сложат обикновена печка до хладилника няма да е много добре защото хладилника все ще напръскан от готвенето и до такава фурна винаги има малко фуги до плота и там падат разни неща и рудно се почистват.
 Миялна и пералня могат да се вградят (обикновени), но с няколко условия.
 Тръби за мръсна и чиста вода не се монтират зад уред ако ще са част от кухнята, инак ако е на терасата пералнята всеки водопроводчик ще ти свърши нужната работа.

# 650
  • София
Поръчах този смесител, но си стои в кутията не е монтиран още, но много исках да е с удължител

Миме, аз също съм се спряла на този / или подобен / модел, но още не съм го поръчала. Ще съм ти благодарна, ако вече си го монтирала и го ползваш да споделиш впечатления. И още - има ли различия в цоловете при монтирането към нашите изводи - нали  английските уреди имат разлика във волтажа с нашите и трябва преходник, дали е така и с ВиК системите? Ще очаквам с интерес отговора ти и ти желая усмихнат ден Simple Smile))

# 651
А защо не опиташ да вдигнеш пералнята над миялната, по принцип има готови поставки за поставяне на сушилня върху пералня, за същото нещо ти говоря.
Миялната отдолу, пералнята отгоре с плоскост по средата. Няма да е високо за да слагаш прането, нито за включване.
Така остават 60 см за хладилника на мястото на пералнята.

По въпроса за вграждането на фурната - може да стане, но ще нагрява отдолу и не е препоръчително. Височината ще е добре според мен. Уреди, които НЕ са за вграждане не могат да се вмъкнат в шкафове, не за друго, а защото плотовете стандартните са 60см. дълбочина и уреда стърчи с 1-2 см, така вратички не могат да се сложат. Вариант е плотът ти да е дърво/камък/ нестандартен плот някакъв.

Виж на тази снимка колко дълбок е плота, сигурно е 70-80см., но това естествено не е в България  Wink

Хладилник до печка може да се сложи, с 1-2см. разстояние, само според Фън Шуи не е хубаво  Wink
Чистата вода няма проблем откъде и как ще дойде към миялна или пералня, и с гъвкав маркуч да е, пак не пречи. Мръсната трябва да тръгва от уреда на определена височина, то си има ниво - 30-40 см. примерно, оттам без значение какъв е наклона, това не е мръсен канал на тоалетна, тъй че няма изискване някакво. Желателно е да не е съвсем хоризонтално повече от метър щото ще се задържат мазноти, както и хептен отвесно да не е по същата причина.

# 652
А защо не опиташ да вдигнеш пералнята над миялната, по принцип има готови поставки
В магазините за техника ли ги има, че и при мен ще са едно над друго.
Застопоряват ли се на стената с нещо или няма нужда?
И от вибрацииите на пералнята няма ли да и стане нещо на сушилнята?

# 653
А защо не опиташ да вдигнеш пералнята над миялната, по принцип има готови поставки за поставяне на сушилня върху пералня, за същото нещо ти говоря.
Миялната отдолу, пералнята отгоре с плоскост по средата. Няма да е високо за да слагаш прането, нито за включване.
Така остават 60 см за хладилника на мястото на пералнята.

По въпроса за вграждането на фурната - може да стане, но ще нагрява отдолу и не е препоръчително. Височината ще е добре според мен. Уреди, които НЕ са за вграждане не могат да се вмъкнат в шкафове, не за друго, а защото плотовете стандартните са 60см. дълбочина и уреда стърчи с 1-2 см, така вратички не могат да се сложат. Вариант е плотът ти да е дърво/камък/ нестандартен плот някакъв.

Виж на тази снимка колко дълбок е плота, сигурно е 70-80см., но това естествено не е в България  Wink

Хладилник до печка може да се сложи, с 1-2см. разстояние, само според Фън Шуи не е хубаво  Wink
Чистата вода няма проблем откъде и как ще дойде към миялна или пералня, и с гъвкав маркуч да е, пак не пречи. Мръсната трябва да тръгва от уреда на определена височина, то си има ниво - 30-40 см. примерно, оттам без значение какъв е наклона, това не е мръсен канал на тоалетна, тъй че няма изискване някакво. Желателно е да не е съвсем хоризонтално повече от метър щото ще се задържат мазноти, както и хептен отвесно да не е по същата причина.

Къде ги продават тези поставки?

# 654
...
Къде ги продават тези поставки?

Продават ги там, където продават е уредите.
За различните марки продават различни поставки/свързващи елементи/.
Пералнята и сушилнята/или миялната/ трябва да са от една марка т.е. трябва да бъдат съвместими по размер.

# 655
  • Раковски
Пералня отгоре не е добра идея, при центруфугиране ако долния уред не е стъпил здраво не само пералнята, но и сушилнята ще се тресат а като са на по-високо ще думкат в страниците на шкафа.

# 656
Пералня отгоре не е добра идея, при центруфугиране ако долния уред не е стъпил здраво не само пералнята, но и сушилнята ще се тресат а като са на по-високо ще думкат в страниците на шкафа.

Виждала съм у приятелка монтирано. Поставката "обира вибрациите", а и шкафа разбира се е предвиден на определено разстояние за да не се получава думкането. А и долния уред е добре стъпил  Peace Просто трябва добре да се монтират.
Но съм виждала пералня отгоре сушилня и е в мокро помещение. Не е в кухня, не е затворено отпред, отстрани има стенички от плочки на по 5 см разстояние.
Значи доколкото видях не е застопорена на стената поставката, само стъпва върху пералнята.
И май едновременно не се пускат двата уреда  Thinking
Мисля си, че ако се захване за стената някакво плотче, или има страници + плот, който покрива миялната, пък вече върху плота стъпи пералнята, единия уред няма да пречи на другия по никой начин. Ама още 5-6 см. по - високо ще е  Thinking

# 657
  • София
И тук,в Бг има кухненски плотове на дълбочина 90 см,но избора не е много голям Peace

# 658
  • София
Много ви благодаря за отговорите и предложенията!

Освен за височината на фурната за топлината не бях се замисляла.. Blush Все се надявах, че мога да демонтирам по някакъв начин покрива на миялната за да слезе с няколко см. надолу и да монтирам фурна.  Cry
За сушилня на втори етаж съм чувала, но тя не центруфугира .. Пералнята ми е хубава , сравнително нова и не бих я сменила за нищо на света (понеже е все по трудно се намират такива с механичен програматор) и не се тресе много мощно, но все пак тежи и вибрира. По принцип няма да ми е проблем зареждането и на такава височина, но дали ще издържат плоскостите/шкафа.  Аз мислех миялна на втори етаж в един момент, докато не измерих предполагаемата височина и дълбочина.. Confused
За големината на плотовете не знаех.. явно или трябва да е камък или да се откажа от заграждането.ilianka, може ли линк към тези плоскости, макар че като се замисля,те пък ще са ми големи.

Колкото повече чертая/намесвам толкова повече се отчайвам, че това няма как да се случи. А за симетрия - и дума не може да става, получава се много не функционално. Изглеж  да,че трябва да откажа от къта за хранене. Съпругът ми държи на него , макар да подозирам,че ще продължаваме да се храним в хола пред телевизора.  Crazy Апартамента е на последен етаж, кухнята е западно изложение.Лятото не се диша, особено ако готвя, зимата е супер студено, понеже не се отоплява. Чудя се дали ще го ползваме въобще.
Проблемът е,че хладилника , там където е в момента (единственото възможно място) много ме дразни. Tired

# 659
Поръчах този смесител, но си стои в кутията не е монтиран още, но много исках да е с удължител

Миме, аз също съм се спряла на този / или подобен / модел, но още не съм го поръчала. Ще съм ти благодарна, ако вече си го монтирала и го ползваш да споделиш впечатления. И още - има ли различия в цоловете при монтирането към нашите изводи - нали  английските уреди имат разлика във волтажа с нашите и трябва преходник, дали е така и с ВиК системите? Ще очаквам с интерес отговора ти и ти желая усмихнат ден Simple Smile))
Момичета, и аз точно такъв смесител искам да си купя. Ако може да ме ориентирате за цена, марка и от къде да го поръчам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт