Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 001
  • 450
  •   1
Отговори
# 120
  • някъде из облаците
Момичета, от мен малка почерпка

и още за настроението  

Днес моето малко-голямо момиче има рожден ден Heart Eyes .  

Мина, питала си за здравните - внасят се за юли и август, за септември - ако започва от октомври.  Алекс преди Коледа ще си вземе бележка от университета, че е студентка и  като си дойде, преведена я занасяте в НАП. И така всяка година.
За ЕЗК, ами аз четох за Англия, че ако курса е повече от 6м. , то всеки университет си им предлага медицинско обслужване. Миналата година на голямата ама никой не и я търси, не сме я подновявали. Днес обаче отидох и пуснах за малката  hahaha май страх- лозе пази.
Ако още нещо те интересува, ще се радвам да помогна с каквото мога.  Hug

Ironic, Иве, avi, si-si- - успех   Hug

# 121
  • софия

ЕЕЕЕЕЕЕЕ разгеле. Като си помисля колко нерви ни струваше ваденето и.

За статистиката - Берлин, стоматология.
А колко ни мотаха там с бюрокрации - почти колкото и тук #2gunfire

# 122
  • София
Такаааааа - добавям към списъка  Wink

valha - Манчестър
cool_witch  - тя да си каже потайницата  Wink
Мина - Бат
avi - Берлин, стоматология.
Бо_ - ТУ, София

valha

Да ти е живо и здраво щерчето!!! Да е КЪСМЕТЛИЙКА И ПАРАЛИЙКА!!!!

# 123
valha, честит рожден ден на малката ти госпожица!   bouquet

Мина, добре дошла  Hug

Ironic, късмет   fingerscrossed

За статистиката - моето гардже ще учи туризъм във ВТУ

# 124
valha  да ти е жива  и здрава рожденничката!  bouquet Hug

Много късмет и пожелаваме на английска земя!

Сега набързо да кажа,че платих здравните осиг. на дъщерята за юли и август само,за септември може и да не се наложи да плащам,защото тя започва около 19-ти септ. В данъчното ми казаха като се върне да си носи документ от уни-та,че е студентка там,превеждаме я само в някоя агенция за преводи без легализация(струвало около 20 лв за превода) и я носим в данъчното.
valha e писала точно за същото.
За декларация 7 ми казаха,че вече са отпаднали всякакви глоби и дори може и да не я подаваме,но ако искаме така и така сме там,да я подадем,подаде я дъщерята за вс. случай,че вече и аз не съм сигурна в това,което ми казват дали е истина или не.

И аз за статистиката- дъщеря ми  ще учи в Ковънтри.Заминава на 12-ти септ.

# 125
  • София
valha, честит рожден ден на дъщеря ти!  smile3525
Пожелавам й здраве и много успешни студентски години!
Момичета, благодаря за съпричастието! Hug

# 126
valha, честит празник, да ти е живо и здраво момичето и много да те радва, и успехът винаги да го съпътства   bouquet

# 127
h_o_p_e, моя син носи документ от университета направо на бълг. език. Става дума за Германия, но не пречи да проверите и при вас дали няма такава възможност, с цел спестяване на пари за превод.

# 128
Би ли обяснила как става това?

# 129
Да, разпечатва си сам документа, в който пише, че е записан за студент през летен семестър напр., след това го носи в администрацията на университета и там в момента му дават същея документ на бълг. език. Дори не се налага да чака, каза че става за 3 мин. После аз го нося в НАП и там нанясят данните в системата. Това упражнение го правим всеки семестър. В документа пише, продължителността на зимния и летния семестър в дати.

# 130
  • София
Да, разпечатва си сам документа, в който пише, че е записан за студент през летен семестър напр., след това го носи в администрацията на университета и там в момента му дават същея документ на бълг. език. Дори не се налага да чака, каза че става за 3 мин. После аз го нося в НАП и там нанясят данните в системата. Това упражнение го правим всеки семестър. В документа пише, продължителността на зимния и летния семестър в дати.

Аз пак не разбрах  Embarassed, как така чужд университет издава документ на български? За кой университет става дума  Embarassed?

# 131

Аз пак не разбрах  Embarassed, как така чужд университет издава документ на български? За кой университет става дума  Embarassed?
KIT Карлсруе
И аз бях доста учудена, но е факт. Явно политика на университета, а и все пак сме държава от ЕС

# 132
  • София

Аз пак не разбрах  Embarassed, как така чужд университет издава документ на български? За кой университет става дума  Embarassed?

KIT Карлсруе
И аз бях доста учудена, но е факт. Явно политика на университета, а и все пак сме държава от ЕС

Хм, благодаря! Ще го имаме предвид   bouquet.

# 133
  • някъде из облаците
Благодаря ви момичета     bouquet  Hug
Ние занесохме само веднъж писмо от унито до НАП, по Коледа. Не сме носили за втория семестър  Thinking, а гледам здравните са и платени, явно писмото от унито е за цялата учебна година. Сега за Коледа пак ще носим. Ще кажа на щерката да пита дали може на български да и го дадат, макар да ме съмнява  newsm78 че ще го направят.

# 134
h_o_p_e, моя син носи документ от университета направо на бълг. език. Става дума за Германия, но не пречи да проверите и при вас дали няма такава възможност, с цел спестяване на пари за превод.

Благодаря за идеята  bouquet,стига да е възможно за Англия,ще пробваме,ако стане,ще е добре,ако не-ще преведем в агенция.

Общи условия

Активация на акаунт