Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 040
  • 450
  •   1
Отговори
# 75
  • Талант на 2012,2013 г.
Мортиша... и всички останали родители, нека заедно да се радваме на успеха на децата си. Нали споделеното щастие е двойно? Hug Hug

И да не изпускаме темичката, а да следим как децата ни вървят по своите избрани от тях пътища... Hug Heart Eyes

# 76
nany_, много общо е това "за кандидат студенти" - трябва да имате някаква насока към кой университет ще се ориентирате, защото различните университети имат различни изисквания за знания и съответно и преподавателите - някой може добре да ви подготви за СУ, друг за УАСГ, за ТУ...
за преподавателите от МГ не знам кой дава уроци, но ще попитам синът ми - той може и да знае. А за подготовка за СУ и за ТУ мога да предложа, но не е преподавател в МГ. За УАСГ - също ще мога да дам отговор, но малко по-късно.
дай на ЛС  Peace

# 77
Мортиша, мисля си, че ако зная немски ще мога да се запозная със сайтовете на университетие, изисквания, срокове и т.н. Обичам всичко сама да си изчитам, но сега няма да е така.

# 78
  • софия
Ей мами, да се похваля. Дочакахме заветната стоматология в Берлин. Joy Ние ли сме първата лястовичка от медиците в Германия?  Praynig за още чакащите, а ние отлитаме да се записваме!
Честито на всички приети и вече заслужено да си почиваме, че май много ни стана това лято. Hug

# 79
Мортиша, мисля си, че ако зная немски ще мога да се запозная със сайтовете на университетие, изисквания, срокове и т.н. Обичам всичко сама да си изчитам, но сега няма да е така.
Хей, моето мнение е, че това, което си изброила трябва да си го свършат децата Peace.
Синът ми реши сам да си направи проучванията, връзката с университетите, избора на специалност, подготвянето на съответните документи, техният превод и легализация, намирането на общежитие, абе всичко. Отказа да ползва услугите на посредническа агенция дори. Да си призная, тази година я бях отписала Embarassed и имах слаби надежди, че ще се получат нещата, но прецених, че една загубена година е по-добър урок, в сравнение с моята нужда да го пазя от грешки, а успехът от тази негова амбиция, ще му даде самоувереност и вяра в качествата му.
Е, приет е! На 25 летим, на 29 е интервюто и записването му. Още не смея да се зарадвам, но обещавам, когато всичко вече е на 100% да се похваля подобаващо, като всяка една от вас тук Hug

# 80
  • София
Честито на всички!

Поздравления на "германчетата" за постигнатите цели! Дано повлекат крак  Wink.

Ние си чакаме най желаното потвърждение по пощата, защото в онлайн статуса вече пише, че е приет bowuu. Дано писмото не се загуби  Praynig.

# 81
Мортиша, ави, Ива, честито  Hug

Моето слънчево и синеоко бъдеще утре е на първото си интервю за работа. Позицията е много добра, в една от най-големите български компании, и е точно по специалността му от средното образование. Много е амбициран и много иска да спечели конкурса. Одобриха го за интервю, въпреки че не отговаряше на изискването за година стаж и е посочил, че е вече студент, и това много го обнадежди, защото всички други критерии покрива на 100%.
Сега е разтурил целия си гардероб и умува как да се облече, после ще говорим как да се държи, какви ще ги говори, и така нататък, и така нататък. Треска ни е треснала всички вкъщи, сигурно тази нощ няма да се ляга  Joy.
Решил е да вземе сестра си и един приятел за късмет, категорично отказа присъствието на родител, бил вече голям.
Моля ви, стиснете по един палец да успее  Praynig
Аз упорито отказвам да повярвам на всички, които се опитват да ме убедят, че за да започне там трябват яки връзки. На него не съм му и казвала за тези приказки.
Какви връзки, какви пет лева. Той е най-прекрасното момче, и могат само да мечтаят за човек като него  Naughty
Така де Crossing Arms

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 21:04 от Танцуваща с вълци

# 82
  • Пловдив
Стискам палци на амбицираното порастнало дете!!!

А от германчетата-получихте ли отговори от Мюнхен или Майнхайм..... ?

# 83
  • софия
Ива* защо да трябва да получите хартиено писмо? Ние от 5 унита, в които сме приети, само от един писмото ни дойде САМО по пощата. А от този, в който ще се записваме ни пратиха мейл с документите, които трябва да представим при записването.
si-si- нашият първи отговор беше от Мюнхен - архитектура, но ние там кандидатствахме с немската си диплома (всъщност аз не зная за какво точно питаш де  Simple Smile)
Танцуваща с вълци
 Praynig
Мортиша  - аз пък най-напред се похвалих, пък сега да видим какви ще ги свършим ... Joy

# 84
  • Пловдив
avi  si-si- нашият първи отговор беше от Мюнхен - архитектура, но ние там кандидатствахме с немската си диплома (всъщност аз не зная за какво точно питаш де  Simple Smile)

avi -Благодаря за отговора, за икономически специалности става въпрос...... от Майнхайм казаха да си чака писмото по пощата, не казаха дали е приет или не, просто решението ви е изпратено по пощата.....е не идва и неидва.........

# 85
  • София
Ива* защо да трябва да получите хартиено писмо? Ние от 5 унита, в които сме приети, само от един писмото ни дойде САМО по пощата.

Ох, и аз това се чудя- 21 век сме, а чакаме на хартиен носител ooooh!. За съжаление, няма съобщения по е-мейл, има само онлайн статус, в който срок за записване е 26 август. Дано нещо не се прецака  Praynig.

# 86
  • някъде из облаците
Стискам палци на амбицираното порастнало дете!!!

и аз  Peace

Карма - честито   bouquet

Мортиша- поздравления и лек път,
avi - страхотно и на вас лек път,
Ива, si-si -  дано да дойдат писмата на време  Praynig.

Ще чакаме новини от вас   bouquet

Хей, моето мнение е, че това, което си изброила трябва да си го свършат децата
И аз съм на същото мнение, къде са тръгнали, ако не могат да се справят с документите. За тези агенции се наслушах на негативни мнения от мои познати, които ги ползваха за Англия -детето им казва какво трябва да направят и кога да му пускат документите за общежитие, те въобще не знаели, че приема е започнал  #2gunfire
Съвет към набор-93 - не ви трябват тези агенции, децата могат да се справят. Специално за Англия - в бгхелп, във форума, има всичко свързано с кандидатстването, пък и ние ще помагаме с каквото можем  Wink

Честито на всички и успех на студентите! Мами, не забравяйте темичката и пишете от септември продължението!
Peace
Ние се върнахме от морето, може да се каже, че си видяхме детето- между работата и купоните Wink. Работи повече от 2 месеца там.  Доволна е. Каза, че щяла да се прибира към 5-6.09, защото тук нямало какво да прави, а на 13 лети за Англия  ooooh!

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 22:13 от valha

# 87
Танцуваща... стискам палци момчето ти да успее!

# 88
Танцуваща с вълци, стискаме му палци и в старата столица  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

На всички останали - успех на децата в новото им начинание!

Моето чака с нетърпение месец октомври да започва лекции  Wink

# 89
  • Талант на 2012,2013 г.
Танцуваща, пращам цялата си позитивна енергия на момчето ти.  HugЗная, че само след седмици и аз ще имам нужда от твоята подкрепа за нашето момче. Така че ако можем да си помогнем, защо не...?  PraynigИ пиши какво става... Hug

Синът ни трябва да се яви на 1 септември в университета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт