Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 31 986
  • 450
  •   1
Отговори
# 150
# 151
  • софия
А бях чула, че в Берлин няма проблем с общежитията.  newsm78
Миналата година аз до рев го бях докарала. Стискам палци на всички и успешен старт на децата. Hug

И как се оправихте после? Оказва се, че за общежитията може да се чака с години. То вече и на нас не ни остана много време.

# 152
Истината е, че в края на юни ни предложиха общежитие, което сина ми отказа, защото в стаята нямаше мивка. Той очакваше ,че ще има и други варианти.Това предложение дойде след многократни обаждания по телефона. Отказа се оказа голяма грешка, защото след това му казваха, ние ви предложихме вече,а вие отказахте, търсете си квартира.
Това също се оказа много трудно, въпреки че бяхме там на място. Има 2 варианта за търсене-или там където студенти си търсят съквартирант за свободна стая или направо чрез хазаин. Първия вариант е труден, защото си 1 курс, чужденец /българин/ , нямаш опит в такава съжителство. Ходиш на огледи и после получаваш смс-избрахме друг. Аз препоръчвам да се контактува направо с хазаите, те не подбират много-много, важното е да ги убедиш, че няма да има проблем с плащане на наема /това също не е много лесно, като разберат че си българин/.
Съвета ми е да се закачите някъде, а след това на място пак настоява за общежитие. Трябва да си доста настоятелен-нахален.
В крайна сметка намерихме много хубава квартира и хазаи, малко отдалечена, но не случихме на съквартирант. През март си подаде отново документи и от август е на общежитие. Между другото цените са от един порядък, независимо дали е квартира или общежитие.
Това е моя опит, дано имате повече късмет.

# 153
Как се свързват децата с вас по мобилен? Препоръчайте ми изгоден тарифен план - за Германия  newsm78

# 154
Как се свързват децата с вас по мобилен? Препоръчайте ми изгоден тарифен план - за Германия  newsm78
Ние говорим само по скайп. Иначе сина ми си има немска карта и разговорите от мобилния му тел. към стационарен в България са 9ct./мин. Иначе май има изгодни тарифи на виваком.

# 155
Благодаря ти! Дали може сина ти да каже нещо повече за немската карта?

# 156
Здравейте!Аз съм майка на деветокласник и имам една молба към вас... Ако някой има учебници от 7 клас по история,биология,химия и география бих искала да ги купя или поне да ги ползваме 15-20 дни. В осми клас не учихме тези предмети и съм сигурна,че синковеца е позабравил доста и тъй като сега започва да ги изучава отново,бих желала да си ги преговори. Моля,ако има майки от Варна,които биха могли да откликнат,ще им бъда много благодарна!!!

# 157
Здравейте!Аз съм майка на деветокласник и имам една молба към вас... Ако някой има учебници от 7 клас по история,биология,химия и география бих искала да ги купя или поне да ги ползваме 15-20 дни. В осми клас не учихме тези предмети и съм сигурна,че синковеца е позабравил доста и тъй като сега започва да ги изучава отново,бих желала да си ги преговори. Моля,ако има майки от Варна,които биха могли да откликнат,ще им бъда много благодарна!!!
Имам ги, и с удоволствие ще ти ги подаря,но не съм от Варна!

# 158
  • някъде из облаците
Как се свързват децата с вас по мобилен? Препоръчайте ми изгоден тарифен план - за Германия  newsm78
Ние говорим само по скайп.
Peace- да живее скайпа, виж на виваком стационарните телефони, нашия има безплатни минути в чужбина, но за Англия е само за стационарни телефони, за САЩ е към стационарни и мобилни, за Германия не знам  newsm78 дали има за мобилни, просто провери на сайта им. Вначалото дъщерята докато се устрои звънеше от време на време на домашния телефон с англ. карта от мобилния, по-евтино е. Но след като се премести в квартирата само на скайп, само при екстрени случаи си звъним.

А бях чула, че в Берлин няма проблем с общежитията.  newsm78
Миналата година аз до рев го бях докарала. Стискам палци на всички и успешен старт на децата. Hug
Peace, бая си поревах  Cry докато си намери квартира, мойта англичанка миналата година за малко да остане на улицата, а беше съвсем сама - ние не отидохме с нея.  Бяхме платили само няколко нощувки в хостел и като свършиха...ooooh!, не съм очаквала, че няма да има свободни места в нито един хотел.
Успех в търсенето на квартири  Praynig Hug

Успех на всички деца, които от днес вече са на лекции.  Hug
А на нас ни остава по-малко от 2 седмици до заминаването  Sad

# 159
Към домашния имам 250 минути с Първа група( влиза и Герммания), но само със стационарен там.
Ние сме на общежитие в Берлин и сме много щастливи #CrazyЗнам, че е много трудно с квартири и съчувствам на децата, които трябва тепърва да търсят!

# 160
Няма ли тел. в общежитието. Моето дете ще има. newsm78

# 161
Имам ги, и с удоволствие ще ти ги подаря,но не съм от Варна!

monii,от къде си? Ако не намеря майка от Варна,дали би се съгласила да ги изпратиш с куриерска служба с наложен платеж при получаването?    Embarassed  Ако нямаш възможност ще те разбера!  Simple Smile

# 162
Има стационарен телефон в общежитието?

# 163
Има стационарен телефон в общежитието?
да, в стаята

# 164
Това е голяма екстра /особено за мама/! Каква е цената на това удоволствие?

Общи условия

Активация на акаунт