Отговори
# 150
  • София
Здравейте.Днес бяхме на консултация но нашата доки е в отпуска и ни прегледа заместващата и.Само ни теглиха-вече сме 5 700кг(1 200кг за един месец).Ваксината(доколкото знам са 2) ще ни е бие доки като се върне от отпуска-незнам не е ли късно.Знам 1е не може да има по малко от 30 дена м/у две ваксини,но колко по късно може да се отложи незнам.Някой може ли да ми каже/

# 151
jenny_b, очаквам да споделиш повече за многократните пелени и да поръчвам и аз. Той Нико и без това е вече 7 кг, та поне ще взема по-големия размери ще се надявам да ги ползва докато го махнем памперса...

За помощта в къщи - нянам никакви оплаквания. Любимия много ми помага, вечер изцяло поема грижите за каката с хранене, къпане, преобличане. Аз само ги приспивам децата. А през уикенда основното чистене го правим двамата, така имам време и за себе си и да изведем децата на парк, или в детски кът, или просто да се разходим заедно. Peace

Честито на всички с поводи от последните дни, както и на порасналите ни бебочета!  bouquet

Много красиви дечица сте показали пак... и да не съм по-назад ще покажа и моят пораснал големанчо:

Тони Hug благодаря ти. Според лекарката стомахът и имал нужда да си почива, за да смила храната по - ефективно. Когато се смесвали стара и нова храна се нарушавали чревната флора и phна червата.

SHENY, това може да важи за бебета, които приемат АМ, но кърмата е най-лесноусвоимата и  естествената храна за тях, защото се усвоява за около 60-90 мин., според бебешкия метаболизъм. Разбира се, бебето през цялата бременност в корема на мама се е хранило на поискване и след появата му на бял свят би следвало да продължи своя собствен ритъм. От друга страна бебетата имат мънички стомахчета и не биха могли да издържат 3-4 часа с празни коремчета. Природата е велико нещо и е създала нещата така, че когато едно бебе е гладно да иска да суче, т.е. тогава то е получило сигнал от стомахчето си, че е празно и че има нужда от още храна, за да има енергия и жизненост, за да расте. В този ред на мисли не би могло в стомахчето да има “стара“ и “нова“ храна и кърменето на поискване е естествено и нормално хранене за кърмените бебета.
При кърмачето няма опасност от затлъстяване, защото бебето трупа запаси на места, където с израсването и изразходването на повече енергия лесно да се изгорят. Ето една статия, която ако прецениш би могла да обсъдиш с педиатърката си: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29212.0

# 152
хайде след 2 месеца най-после и аз да ви покажа моето бебе Давид  Simple Smile   

# 153
# 154
Здравейте, сладуранки Simple Smile

Много сладки майските бебета Simple Smile А колкото до колажа - идеята е страхотна Simple Smile Аз само имам затруднения с качване на снимки тук във форума, но започне ли се с реализацията на проекта (това ще си е истински проект и поздравления на този, който ще зарадва всички ни  Hug), ще намеря начин снимката, която ми харесва да я предоставя Simple Smile

За помощта у дома - ММ много помага - готви предимно той, чисти, мие чиниите, пуска перални, простира, сгъва дрехи, грижи се за Вики. Когато каквото се наложи винаги е на линия и не се е начумерил за нещо. И опредлено той е такъв, защото от няколко години живее далеч от майка си Simple Smile А аз като се събрахме с него да живеем заедно, макар възможността да се грижа за всичко, не позволих добре шлифовалия се господин да се разглезва и да абдикира от домашните задължения. Трябва да му е ясно, че помощта му е необходимост, ако иска да има хем добре поддържан дом, хем добре гледано дете и хем красива жена  Peace

Стискам палци на Хоуп и hohiho  Praynig Вярвам, че всичко ще бъде наред!!!

Честити месечинки на дечицата на danaq, marieta   bouquet

За телевизията - Fox life ми е любима Simple Smile Много харесвам сериалите - Адвокатите от Бостън (защо ли  Mr. Green). А на "От местопрестъплението" съм направо фенка Simple Smile Допадат ми много музикалните предавания и сега се зарибявам с "Гласът на България"

Айде аз ставам да организирам заготовката за вечерята Simple Smile Имам едни картофи да обеля и това е то Simple Smile
До скоро  Hug

П.П. Райче, Давид е голям сладурчо  Hug

# 155
ехооо здравейтеее  Hug,

ох, като съм се заплеснала в книгата на д-р Спок и чета ли чета...  Blush

Хоупче и Хохихо стискам ужасно много палчета .... Дано всичко с баща ти, Хоуп, бъде наред!!! Хохихо дано Еличка е добре след днешната операция... Каква е тази операция?  Praynig Praynig Praynig

Нелилиии, и нашия татко е същия - трябва да го помоля няколко пъти, че да направи нещо-... пример: одеве аз люлям малкия в стаята ни, чувам че свекито повтаря името на мъжа ми постоянно, той както винаги се прави на недочул... накрая отива и чувам... А бе майкооо добре ли си? Ами паднала е жената в банята, добре е, само ръката се е натъртила...

по късно пак ще пиша, че алармата се включиии

# 156
ДД
не съм писала и чела от няколко дни заради държавния изпит.
Е да се похваля вече съм дипломиран бакалавър финансист взех изпита и то с 5. Не се наложи да си използвам пищовите Simple Smile Остана ми само голямото рязане и чудене къде да ги наредя Simple Smile
Току що се връщаме от консултация на 2 месеца /без 1 ден/- 6100 гр (1100 гр за месец) и 61 см (3 см)
Биха ни и двете имунизации и му оправиха чурката, порева малко, но нали все пак е мъж и бързо му мина. Дано да няма странични ефекти.

# 157

Деси, честито за изпита!
Момичета, много са ви хубави бебетата Hug А и много са пораснали. Али явно ще е с моя ген, аз съм 1,60 висока, тежа 46 кила. А като се сетя как се запритесних по време на бременността да не е с наднормено тегло, чак ми става смешно Joy Joy Joy

# 158
Павел рева 1 час неутешимо, направо се захласна Sad Не иска и да суче, а последно е ял в 15ч. Сега придремва навън в количката, но не знам до кога. Много ми е жал за него, той не е плакал за 2 месеца толкова, колкото тази вечер. Купих Панадол Бебе, ако вдигне температура, но не може ли да му дам преди да е дигнал Т, като превантивна мярка.
Взехме и Гентамицин и за чурката.
Момичета, някоя ползва ли Стеримар и доволвни ли сте? Аз досега позлвах Риномер, но днес нямаше в аптеката и не ми се обикаляше?

# 159
Десинсе, аз ползвам МариМер, то е същото като Стеример... просто различни имена... аз съм доволна! Един път на ден, ако има проблем два или три пъти на ден впръсквам по веднъж в едната ноздра... после обаче слагам кремче Низита.
Малкият плаче от ваксините или от чурката? Тооо нали казват, че като е малък и не би трябвало да ги боли? newsm78

Наистина много хубави бебоци видях, да са ви живи и здрави!  Hug

# 160
Много много ви благодаря за позитивната енергия.Всичко мина успешно и детенце е добре и не я боли почти,което е най-важно.Еличка е с лека форма на ДЦП и в следствие на по-бързо израстване сухожилията на ахилеса не смогват да се разтегнат,та това правихме.Сега гипс 1 мес. и си имам две бебета вкъщи. Rolling Eyes

# 161
Според мен плаче от имунизациите, чурката го заболя в момента на процедурата. А сега спи 2 часа гладен и некъпан.
Гери С. какво е това кремче Низита?

# 162
Десинце, и на Филип днес му сложиха ваксините - нашата док каза да му дам превантивно детския Тайленол (ацетаминофен). За сега е спокоен,  няма Т, дано така и да продължи!  Praynig Praynig  Praynig
Иначе е висок 62 см и тежи 6400 гр.  Blush

# 163
На мен обаче ми спира кърмата.Дали може да е от стрес Thinking

# 164
Според мен плаче от имунизациите, чурката го заболя в момента на процедурата. А сега спи 2 часа гладен и некъпан.
Гери С. какво е това кремче Низита?

Милото, като се събуди тогава ще се изкъпе и ще яде...  Sunglasses

Низита е кремче, което с помощта на клечка за уши слагам много мъничко в ноздричките сутрин и вечер, то е против изсушаване на носната лигавица. Още от както сме вкъщи го ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт