Отговори
# 645
Добра вечер Simple Smile

Включвам се и аз късно, но докато изчета....

Благодаря за отговорите за вируса. Детето не е прихванало, мисля, че ще го опазим, просто исках да знам дали може да прихване от човек, или не става така. Иначе спазваме сега някаква хигиена на общуването с тати, а той е доста нещастен от това, но още ден поне....... че не му се е оправил съвсем стомаха.

Ей го на, Максим зяпа новините Simple Smile  (И по въпроса на Теди, отдавна си държи главата сам и му харесва по корем, то се вижда де)
http://prikachi.com/images/450/3642450G.jpg

Бубето нещо я хвана липсата?!!??!?!?!  newsm78 Тъкмо щяхме да я оферираме за някое кафенце тук квартално и тя избяга.
Сега чакаме и Марта след 15-ти и ще стане пак панаир на майски бебета Simple Smile

Исках да се включа аз по още темички, ама на, сънят надделява. Утре пак, след сутрешната разходчица.

Лека нощ майчета!

ПП - Нелили, страхотна идея за клипчето. Утре ще подбера снимки и ще пратя на ЛС. Мерсаж за ентусиазма и желанието Simple Smile

# 646
  • До морето :)
Абе вие какви приспивни песни пеете на вашите деца?
Моя репертоар е от 5-6 песни и вече ми омръзна. Пея "Зайченцето бяло", "Удома часовник трака", "Буратино", "Кимба" и "Тръгнал кос". Сега се сетих и за "Сладкопойна чучулига"
Не е за вярване, че малката се успокоява от моето пеене. Хората обикновено се разбягват във всички посоки  Rolling Eyes
ААааа, забравих да се похваля АЗ как паднах.  Mr. Green Онзи ден валя, но аз решена, че ще простирам. 5 минути се чудих къде - вътре или вънка. После спорех с ММ кой да ги простре, но тръгнах аз, защото той ги слага едно към гьотере  Mr. Green Ииии, стълбите ни са от мозайка, та взех 10-тина стъпала на водна пързалка ги взех  Mr. Green. Задникът ми беше направо черен, не син. Не можех да сядам, ама легена не го пуснах  Crazy Е, накрая ММ простря дрехите де, а аз цял ден не слязох от етажа  Grinning Та на другия ден ми направиха парапет  hahaha

# 647
Абе вие какви приспивни песни пеете на вашите деца?
Моя репертоар е от 5-6 песни и вече ми омръзна. Пея "Зайченцето бяло", "Удома часовник трака", "Буратино", "Кимба" и "Тръгнал кос". Сега се сетих и за "Сладкопойна чучулига"
И аз щях да питам това. Обаче ти си направо с репертоар, аз знам само:
"Зайченцето бяло" - не цялата и "Зеленчуци, който не яде" - само припева. През останалото време си измислям някакви безумици...оня ден, в пълно изтощение се чу да пея : "Мечоо кара колеелоо, а насреща мууу ла....но"...  ooooh! ooooh! ooooh!
П.п. Джулия, и нашите не бият на жълтоклюно патенце, а и не съм ги избирала аз , т.е. не само аз, и всъщност просто предложих едната и доставих другата Mr. Green

# 648
  • До морето :)
Hope, не се притеснявай. ММ й пее Зайченцето бяло, ама как се напило под една брезичка, как го боляло главата, майка му как го намерила и как ми се карала  Laughing Ама и той в рими ги реди. Идва ви от вътре значи  hahaha

# 649
  • Velingrad
Нелка, не и пея ще взема да и разваля слуха Joy. Купих два диска с детски песни и ги пускам. Има и книжка-песнопойка към диска та си припомних всички детски песни.

# 650
  • при палмите и алигаторите,FL
Нелли, както реши мнозинството Peace

Сега кажи каква е музиката, че ще ме гложди, или Хоупчето да си признае, Нелли май спи по това време.

Хоуп, за тая чаша дето я описваш нищо не знам, за пръв път чувам, но ще разпитам разни познати, може да са по запознати.

Елфи, седя и си мисля за твоя казус с детските градини, ами ако запишеш зетко на ясла в ОДЗ, там има и градински групи и ще можеш и зълвичка да запишеш newsm78.

Песнички , ами не знам редя ги и аз едни, каквито ми дойдат,ама съм улеснена, защото люлката ни има музика , та се приспива на пиано , като в повечето случай избирам "Фюр Елизе".

# 651
Нелли, както реши мнозинството Peace
Сега кажи каква е музиката, че ще ме гложди, или Хоупчето да си признае, Нелли май спи по това време.
smile3505
Нандииии, все забравям да те питам,ти защо не си в групата във ФБ ??? (или аз не знам, че ти си ти  Blush ) Мерси за чашата предварително  Hug

Искам да помоля за нещо - аз нямам никакви детски песнички тук и няма как да си взема такива преди нова година (евентуално). Дали има някакъв начин, да се качат някъде тези песнички, от където чужбинските мами да можем да ги изтеглим? Има песнички в ютюб, но за тях трябва нет и комп, а е по-лесно ако може да се свалят и запишат на диск. Ще е много полезно, не само на мен, предполагам. Само как да го измислим.... newsm78

И още един въпрос - може ли да се ползват вече тампони? Аз направо бих всички рекорди  днес - за един ден изхабих цяла опаковка превръзки и пак едвам удържам на положението....Аз съм със секцио, такъв цикъл не съм имала никога...  ooooh! ooooh! ooooh!

# 652
Добро утро момичета!

Нелли страхотна си  bouquet ! Как успяваш да си направиш такава организация, че да свършиш толкооова неща?

Ама вие майки на госпожици, нямате никаква пощада към нас с тези роклички smile3515. Няма да ви изброявам, за да не пропусна някоя, ама то си знаете кои сте  bouquet . Побърквам от кеф като гледам снимките.

Опосумче направо ме разби с тази прическа newsm10 . Удари ме в слабото място.

Винаги са ме дразнели мъже дет се кипрят по много време пред огледалото, ама каквото съм куку Дани точно такъв ще го направя. Ако не повръщаше толкова щях по цял ден да го преобличам, не че сега не го правя, ама колкото да не е мокър. Горкия му баща отсега е в потрес, ама той е виновен като ме излъга, че щял да направи момиченце Joy .

ПП. Малкия се побърка от кеф на "У дома часовник трака" в акомпанимент от една дрънкалка. Досега не я бяхме пели, ама наваксах като му я изпях 20 пъти. Много сладко се опитва да припява и той Heart Eyes.

# 653
Добро утро!
Песничките и ние ги редим каквито ни хрумнат hahaha и тук таме някоя истинска песничка или стихче.От кръщелницата ми знам доста,ама като забравя какво беше и си измислям Laughing
Мушенце Голям сладур!И как се е опънал Crazy Успокоява ме само това,че вашите бебчета са по-големички
Но вчера правихме няколко пъти гимнастика,и доста седя по корем.И не знам дали е съвпадение,ама спа почти 8 часа през нощта PeaceУморих го детето.
Джиджонка и мен много ме "дразнят" майките на момиченца  Crossing Arms искам и аз рокли да обличам! LaughingНаправо ми иде да започваме да работим по въпроса!Е,разбира се момченцето ми е най-скъпото нещо! Heart Eyes
И един въпрос: Онзи ден ни биха двете ваксини.Обаче после се зачервиха.Доктора каза,че може така да стане и да сложа реванол,ако се случи.Сложих,но днес още е червено Thinking Дали е нормално?На някой случило ли се е ?

# 654
  • София
Добро утро!

djidjonka не съм изобщо организирана, просто сега не излизаме по разходки. Утре ще бием на Елена ваксините и съм ги изолирала и двамата. Алекс по цял ден си играе или гледа филмчета, а Ели ми е все в ръцете та сме пред лаптопа. Така докато седя или пиша тук (като сега) с една ръка или гледам филми, но вече нямам нищо за гледане  Wink та реших да сваля програма за правене на клипчета . Вчера си инсталирах и фотошопа, че тук го нямах . Общо взето си намирам развлечения  Laughing .

Хоупи ето ти детски песнички :http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=409
Ако не можеш  да ги изтеглиш ми пиши да помагам  Hug

Ето и руски , ако някой проявява интерес : http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=410

Джиджонка и мен много ме "дразнят" майките на момиченца  Crossing Arms искам и аз рокли да обличам! LaughingНаправо ми иде да започваме да работим по въпроса!Е,разбира се момченцето ми е най-скъпото нещо! Heart Eyes

Е споко де, за вторите ще стискаме палци да са момичета  Laughing Hug
Теди наблюдавай го да не се разширява червеното петно и да не се подува  Peace

# 655
Добро утро
Tedy къпали ли сте го малкия същия ден,на нас ни казаха да пропуснем банята след ваксините.

# 656
  • София
 ДД! Laughing Laughing
Най- сетне и аз да намеря 10 минутки да напиша нещо спокойно тук! PeaceМъжът ми замина, а децата са на разходка с баба си, та съм сама с бебка!
  Гледам, че на някои мами им се обличат роклички- а питате ли ме мен какво чакане беше 10 години, докато дойде моментът  Mr. Green А рискът беше голям да забелвам пак пишони, но аз нито за миг не се усъмних, че Господ ще ме дари с прекрасно отроче от женски пол! Hug
  Мушенце-ако може дай тел. на лични, че във Варна няма да имам нет май!Ако иска и друга варненска мама може да ми даде! Аз ще съм отседнала някъде близо до детските забавления в морската градина-дали ще може да си направим срещичка там, че не мога да намеря друго място?
Хоупче, Нели: За детските песнички аз пея освен изброените още:'' Рачо капитана'', "Една чудесна песничка'',''Нови панталонки'',''Червената шапчица'',''Чело коте'',''Дъга''.
  И накрая да ви разкажа и аз как се пребих жестоко:Реших на дърти години да се уча да карам тротинетка, но с дълга пола и както си карам, като ми се оплетоха краката- направих едно хубаво салто и пльос на асфалта, а отзад ММ бута количката и 2- те момчета- гледат умно и не знаят какво да направят #Crazy Наоколо хора- гледат ме и се чудят да се смеят ли или да плачат Embarassed Та сега съм с рана на коляното и синка на ръката- абе леко се рзаминах ,можеше и да си счупя нещо, ама пусти мерак за тротинетка, че такива нямаше като бях дете!

# 657
  • Варна
Добро утро от мен!

Днес Валентин ужасно ме изненада, снощи заспа в 10 и спа до 9 сутринта днес непробудно  Shocked. Той по принцип си спи до 9-10, но в 6 задължително се буди да хапне, а днес пропусна и аз нали съм поспалана, се събудих чак в 7 и сърце не ми даде да го будя. Явно детето ще е поспаливо като мен, браво на синчето, добре се грижи за съня на мама.

И понеже гърдите ми бяха на камък, ги изцедих, нали се оплаквах, че нищо не изцеждам, но и отдавна не бях пробвала, а днес изцедих 150 мл за няколко минути. Та за първи път замразих кърма и мисля да я използвам събота или неделя като оставя малкия на татко му и отида на плаж за 2-3 часа Sunglasses.

За песнички, ето в този сайт има песни, заедно с текстове към тях: http://detskipesni.net/ Аз най-често пея "Зайченцето бяло", "Оранжева песен", за патето Яки, "Две калинки". А най-много се кефи на моите измишльотини, тип "Малък Вальо-портокальо дето има дупе сладко като дупето на татко" и каквато глупост ми хрумне и се римува  Joy. Много му е весело, човек би си помислил, че разбира текста Laughing.

Нямах идея, че след ваксина се пропуска баня, каква е причината? Ние малкия го изкъпахме след първата ваксина.

# 658
Привет:)
Теди - на нас ни казаха да направим превръзка със спирт и вода, но равни части ли бяха не съм много сигурна. И наче и ние не къпем след ваксина, но не знам защо - другият път ако не забравя ще попитам педиатъра.
Ние най - уважаваме "Синеока теменужке", действа успокояващо в 90% от случаите. Иначе и аз измислям много песни Simple Smile
Моята мадама я чакам всеки момент да се събуди:)
Хайде усмихнат ден:)

# 659
Цитат
Нямах идея, че след ваксина се пропуска баня, каква е причината? Ние малкия го изкъпахме след първата ваксина.
Когато лекарката сложи предишната ваксина сама я питах за къпането и каза,че няма проблем.
Но при последните-2 ваксини(дето се слагат наведнъж) ми каза да пропуснем къпането.
При нас не е кой знае какъв проблем,малката я къпем през ден,смятам,че е по-добрия варянт за бебешката кожа,но всеки с мнението си  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт