Отговори
# 75
ДД!
Правде, страхотна фотосесия!
Нелили, малката Елена наистина е голяма красавица. newsm51
Нашето гардже си нямам и на идея къде е станала. При последен цикъл 11.08, след 3 години бебеправене, лекуване на няколко миомни възела, нередовен цикъл - и по два месеца съм нямала, напреднала възраст Mr. Green, то чудото взе, че стана. И аз, и ММ бяхме изненадани, но и щастливи. И така, цялата бременност с бебе и две миоми в корема, ама издържахме до края.
Лек и слънчев ден на всички.  love001

# 76
 Здравейте,мили мои!  bouquet
  Отдавна не съм се включвала,но няма как-нова къща бебета, деца, мъже Mr. Green
за бебеправенето-нямаше ток в току що придобитата ни къща ииии..... някъде средата на август Mr. Green
Дечицата на всички ви са големи сладурковци-пу пу  bouquet
Ралица си е още на кърма,вода не иска давам ама...
Спи си 6 часа нощем и се храни на 3 часа,рядко на по-малко.
Имаме същата кравичка като мама на Ванко много, й се кефи малката.Гука й даже и й се хили като ряпа Mr. Green
 Ето я моята принцеса с новия тоалет Mr. Green
http://zunki.snimka.bg/other/family.9748.24368174

# 77
Само моя мъж ли е неблагодарник и не вижда че 24 часа не спирам да се грижа за малката и за домакинската работа.
Само моя мъж ли мисли че по цял ден нищо не правя и само храня и преобличам детето.До сега не бях се спичала така , но мие много спекано .
Явно това че се опитвам сама да се справя със всичко е грешно.
Решение ли е това да предостъпя домакинската работа на свекърва си и да гледа малката през повечето време, а аз наистина да си клатя краката и да си почивам активно.
Може би тогава като ми го кажат няма да се засегна и да ми е гадно както сега .
какво да правя кое е правилно и къде греша явно съм лоша домакиня , скоро мога да чуя че съм и лоша майка ..........

# 78
Ех, нагледах се на красоти  Heart Eyes Наистина няма по-хубави от нашите сладурковци  Flutter
Трябва да се организирам и аз да кача някоя снимка на Райчуни.

И при нас бебка се случи след почти 4 години обикаляне по лекари- вторичен стерилитет /каквото и да значи това/, хистероскопия и куп изследвания, много сълзи, но и много вяра, че ще гушна второто си Чудо. А то се е случило в петък,13-ти август  Mr. Green на моренцето. На 7-ми септември имах запазен час за изследване проходимостта на тръбите, но на 1-ви видях две прекрасни чертички  Heart Eyes
Обадих се на док и просто сменихме часа за преглед. Така на 7-ми вместо да гледаме тръби, се срещнахме за пръв път с нашата Точица  Hug

Майче   Hug Що не му предложиш да се размените само за ден. В някой от почивните, например. Ако кърмиш- да те вика само тогава. Да види кое е работа и кое не  Crossing Arms

# 79
Момичета, върнахме се от кпнсултация. На почти 3 месеца сме 5,500 кг (+800 гр) и 58 см (+4 см). Много съм доволна от детето Heart EyesСложиха ни и ваксините, добре си поплака, сега спинка. Да видим как ще е до довечера. Лекарката ми се скара, че имаме по 7-8 хранения на ден. Каза, че трябва да са 5 максимум 6, нищо че е на кърма. Мамите с кърмени бебето на около 3 месеца, вие колко пъти храните? Да си сверя и аз часовника, понеже на мен 7-8 пъти не ми се струва много, тя до скоро ядеше по 10 пъти:)
Майче, аз отдавна спрях да се правя на супер жена. Мъжът ми се връща в 20 часа от работа, къпем бебето, кърмя я и докато заспи (23 часа) е в неговите ръце. Ако имам сили - чистя и подреждам, ако не - оставям за събота и неделя. Не съм готвила от 10 дни, ядем салати, мъжът ми си прави сандвичи. Ако иска готвено - купува или поръчва за вкъщи. И ние работим, нищо че си стоим в къщи. Даже тази сутрин малката се събуди в 7,15, а я бях кърмила в 6 и директно му казах да я взима в другата стая, за да поспя. После ми я донесе в 9 за кърмене. Моят съвет е да го включваш повече и в домакинската работа и в гледането на бебето. Аз казвам "На Али цял ден и беше мъчно за баща и" и мъжът ми се разтапя Heart Eyes А и варианта с размяната си го бива. Да види какво е да си с бебето цял ден.
И докато пак не съм забравила - Правда, Зу - страхотни дечица Hug

# 80
ДД и от мен  Laughing

Бонбонка.... споко.И при нас имаше такива моменти в началото,че и до днес от време на време/представяш ли си  #Cussing out / И на мен ми минаваха всички тези мисли през главата.Нищо да не правя,че поне да не ме е яд като ми го изпляска  Twisted Evil
С времето ще види,че не е така.Като му го повториш "н" на брой пъти гневно,накрая ще повярва,че не си клатиш само краката  Peace

Ей сега само докато подредя,пусна прахосмукачка навсякъде,сгъна и прибера 2 простора с дрехи,да простра един нов...и вече оплезих език в тази жега.
Къпането и храненето на бебето плюс закуската за каката въобщееее не ги броя  Laughing

А нататък готвенето и миенето на купища чинии .....   Whistling

Някой ме беше попитал дали съм доволна от Милумил и всяка вечер се сещам и на другия ден забравям да отговоря,та сега докато не съм забравила пак.....
Да,много съм доволна от млякото Милумил. Рая ака по веднъж на ден от него доста доволно  Laughing Няма колики,няма дявол/но тя по принцип няма/  Peace От Хипа се беше поспекла като че ли  Rolling Eyes
Взимам го между 22.70 и 22.90 /съответно МЕтро-Карфур/ за 800 гр голяма кутия.Стига ни за 7 дена/без да изхвърлям  мляко,просто защото тя изяжда всичко до дупка/  Peace

Нелили- чудно хубаво бебе Ели, с чудно хубава пижамка  Heart Eyes

Зу...и вие сте страхотни  Heart Eyes

Правда - невероятни дечица имаш.Наистина си приличат  Heart Eyes

МХмм...като чета вашите бебета по колко тежат и ми става едно такова притеснено,че Рая на 1м. беше 5 кг  Laughing Незнам на 3м. колко ще е  Mr. Green Пък не е дебело детето,все го гледам,нормална ми изглежда  Thinking

# 81
  • Варна
Благодаря ви момичета за милите думи  Hug
Правда, страхотна фотосесия, страхотни дечица  Heart Eyes
Нелили , малката Ели пак е със страхотен тоалет  Laughing много е сладка  Heart Eyes
Зу, много сте пораснали и колко сте красиви само  Heart Eyes
Шени, и ние сме само на кърма все още, вече се отказах тотално да следя колко пъти яде и в колко часа  Crazy По едно време като беше на около 2 месеца се хранеше точно на 3 часа, без аз да й го налагам, тя сама си беше създала такъв режим със 5, максимум 6 хранения на ден. От около месец обаче няма такова нещо, огладнява когато си иска и яде по малко и по-често. Забелязала съм че сутрин като се събуди до обяд яде много често, явно се чувства гладна от дългата нощна пауза /спи обикновено от 21ч до 6ч/. Следобяд се храни по-рядко и спи повече или играем. Но пък си наддава добре детето и не я ограничавам, когато иска да яде - давам. Не се мъча вече да я залъгвам докато минат 3-те часа, защото пощурява  Crazy Само дето не е много удобно за мен да няма никакъв режим и да не знам кога ще огладнее, но аз вече претръпнах и я храня и навън като се наложи.
Майче  Hug и аз като теб се нагърбвам с 1000 неща наведнъж и понякога се чудя защо го правя, сякаш някой ще ми даде медал за това. Моят мъж помага в домакинската работа, старае се колкото може, но докато не пипна аз не стават нещата. Скоро ме нямаше 2 седмици вкъщи и като се върнахме подреждах къщата наново  Laughing да не говорим че се убих да търся дистанционното и го открих в... хладилника!  Shocked Напълно те разбирам и всички тук знаем как преминава ежедневието ти и колко се стараеш да си идеалната майка и жена. Не се сърди на мъжа ти, а му разкажи какво правите по цял ден и го оставяй по-често сам с детето.
Майчета, качвайте повече снимки на вас и малките съкровища, така се зареждам с положителна енергия като ви гледам  Hug

# 82

Майче   Hug Що не му предложиш да се размените само за ден. В някой от почивните, например. Ако кърмиш- да те вика само тогава. Да види кое е работа и кое не  Crossing Arms

Това е една много добра идея! Че то колкото повече неща се мъчиш да направиш сама, толкова по-малко те оценяват. Така че включвай го повече да помага. И Майче никога не забравяй, че ти си най-добрата майка за твоята принцеса Hug Hug Hug

Хера, Боримечката и плешив пак е прекрасен Hug Големи смешковци са като почнат да сменят козинката. Току що снимах и моя плешо, но после ще кача снимката, че не мога да намеря кабела. Окапва му косицата на милото отстрани на темето като на някой чичко.

Ей не ми се отваря фотосесията на Правда, така похвалиха всички снимките, ама по-късно пак ще пробвам.

При нас бебко се получи буквално от първия опит, малко на майтап, но много се радвам, че така стана, че иначе кой знае кога щяхме да се престрашим. Най-смешно беше като отидохме да кажем на нашите. Два дни преди това им бяхме занесли едно ротвайлерче, да си го гледат. И радваме се всички на двора на кучето, а майка ми мърмори: "То вместо да ни направите едно внуче да си гледаме, вие куче ни донесохте", а мъжа ми: "Еми таз година куче, догодина внуче". Останаха като гръмнати. Сега баща ми все се оплаква, че кучето много ядяло, а майка: "Ааа ще си го гледаш, то ни е късмета".

# 83
  • Варна
Майче, не си лоша домакиня, още по-малко пък лоша майка Naughty. На мъжете им е много трудно да разберат какъв ангажимент е едно дете, защото му се радват само вечер, отделно че в някои случаи приемат за даденост да им е чисто и сготвено и не са наясно с времето и усилията, които се изискват за това. Решението на този проблем за мен е мъжът да се включва активно и в домакинстването, и в гледането на детето, за да е наясно за какво иде реч.

Но това зависи и от възпитанието на мъжа де, трудно ще накараш мъж, на който майка му му е слугувала цял живот, да хване парцала да чисти  Confused. Моят мъж е бил експлоатиран до дупка от свеки - помагал е още от дете в домакинстването, после пък във военноморското са го довършили с изискванията за чисти и подредени стаи и идеално изгладени униформи и нямаме подобни проблеми. Колкото и да не понасям свеки, не мога да отрека, че го е възпитала перфектно. И аз така ще възпитам момчето си, че да не ядосва един ден съпругата си Grinning /сега е моментът да завалят предложения за снахи Laughing Laughing Laughing/.

Както казва опосумче, и да се правим на супер жени, никой няма да ни даде медал, затова трябва да си извоюваме малко помощ и уважение и да се грижим приоритетно за детето и за себе си, пък за другото - ако остане време.

Шени, и аз отдавна спрях да водя сметка малкия колко пъти и през колко часа яде /доскоро си записвах в дневник всеки ден часа на последното хранене, от коя гърда първо е сукал, дали е акал и пишкал Laughing Laughing Laughing/. Валентин вече прави 6-7 часа нощна пауза, но не е намалил броя хранения, пак яде по 8-9 пъти на ден, само че по-начесто. Да си яде колкото иска, нямам сили да го залъгвам и да му налагам режими, отказах се, по-лесно ми е да вадя цица като ревне, пък дали яде колкото трябва според педи, не ме интересува. Да дойде той да му дава вода и биберон като е гладен като знае много  Twisted Evil.

# 84
Йо,

бързо да се включа по темите, преди дзверо да се е разръмжал

за калций и магнезий - моята доки ми се скара като я питах, но тя по принцип си е малко дръпната. Изчислих, че за да мога да взимам дозата калций, трябва да ям всеки ден по 2 кофички кисело мляко + 100 гр сирене. За магнезия - една камара ядки… Ми то много бе. Още не съм си купила таблетки, но ще го направя - все пак това са моите зъби и кости.

princess SHENY - нашият хубостник също се храни към 7 пъти (само на кърма). Понякога прави по-дълга пауза през нощта и стават 6, а понякога си се буди на 3ч и стават 8. Да не говорим, че сутрин, за да му запуша устата, бутам цица доста често (та бройката е губя). Според мен при такова хубаво наддаване (800 гр, златната среда) няма защо да я мъчиш малката да разрежда хапванията…

bonbonkata-maia - и моят съвет е да го оставиш таткото да гледа малката САМ от време на време. Аз така практикувам - на 1-2 седмици се виждам вечер с приятели, а той се грижи за мъника. Друго си е като му пореве 1-2 ч и трябва и да се нахранят Simple Smile
Освен това като princess SHENY често сутрин го изръчквам той да стане и да смени памперса и да си поговорят (особено, ако знам, че е нахранен и просто иска внимание, а мама - сън Simple Smile)

ПП1 "На Али цял ден и беше мъчно за баща и" - хаха, това и аз го практикувам Simple Smile Особено като ми е домъчняло и искам вече да се прибира от работа. А пък и дребният такива усмивки раздава като чуе баща си… а аз за 1-2 цял ден на клоун се правя…

ПП2 Едно време ММ все мрънкаше като го молех да ми помага с чистенето през уикенда (не че на мен ми беше много приятно). И намерихме компромисен вариант - взехме чистачка. Жената идва веднъж в седмицата и почиства много добре. През останалото време аз само се грижа да не стане хептен зле и с нетърпение чакам понеделниците Wink

"да не говорим че се убих да търся дистанционното и го открих в... хладилника!" -  Joy Joy Joy, това ме разби

# 85
И нещо сладко, което току-що една приятелка ми изпрати (малко дълго, ама...):

Разговор между две бебета

Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Невярващото бебе: Вярваш ли в живота след раждането?

Вярващото бебе: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Невярващото бебе: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

Вярващото бебе: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Невярващото бебе: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот -пъпната връв – и без друго е твърде къса.

Вярващото бебе: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Невярващото бебе: Но никой не се е върнал оттам!Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

Вярващото бебе: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането,  но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Невярващото бебе: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

Вярващото бебе: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея, без Нея не можем да съществуваме.

Невярващото бебе: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама – следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

Вярващото бебе: Не, не мога да се съглася с теб.  Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?

# 86

Сега баща ми все се оплаква, че кучето много ядяло, а майка: "Ааа ще си го гледаш, то ни е късмета".

Joy Joy Joy

Нашия тати не е при нас , справям се сама с двете хлапета. Организирана съм и не ми тежи, даже го базикам като си дойде да почваме третото, че аз с Тони не разбирам ,че имам бебе   Heart Eyes Много ми е послушничък само хапва и спинка , като е буден се занимава сам Simple Smile Когато изписаха Тони, баткото все още  ходеше на училище, гледах и бебето и баткото водех по различни мероприятия и на тренировки и т.н .
Когато тати си е при нас много помага изцяло поема грижата за Тони, че и палачинки и други екстри сутрин мята за закуски, излиза с двамата на разходка, пуска перални и простира, не мога да се оплача от милото да ми е жив и здрав .

# 87
Майчета почерпете се,защото днес станах магистър инженер.Много съм щастлива,че ученето приключи...сега започвам да уча детски песнички.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1311593398t.jpg

# 88
Момичета, имаше ли някоя от вас с матрак за кошара на Магнифлекс? Ако да, имам спешно питане:

1.Твърд ли е?

2. На руло ли беше навит като го купихте?

3. Имахте ли възможност да го видите и пипнете разгънат в някой магазин преди да го купите? (тук ми казват, че са само на руло и не могат да ми го отворят да го пипна, защото нямало после да могат да го продадат?! А аз как да го купя без да съм го разгледала и опипала?!??!!  #Crazy )

4. Потъва ли бебето като ляга на него? И изобщо спи ли бебето, за което е предназначено на този матрак, ако да, как се чувства и бихте ли ми го препоръчали?  Rolling Eyes

# 89
oposum4e - медалите свършиха - късно сме родени (едно време на пра баба ми са и дали медал за многодетна мама - през комунизъма) Simple Smile и аз отдавна не се кося Simple Smile в хладилника  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy много се смях на вашия тати ама те майсторите на хубави бебета са си замаяни Simple Smile ходи ли ви се на разходка в петък след 13 че тогава мога да изнудя татиту да ни остави в морската Simple Smile да нацелуваш усмивката Simple Smile ние сме от сериозните - кикотим се сравнително рядко  Crossing Arms

майче - по-рано го бях написала - цаката му е да изискваш иначе не става Simple Smile искай помощ че да се почувства нужен и да види че не е лесно Simple Smile пък вече за свекито не мога да давам съвети - нямам оплаквания от моята - не ни се бърка Simple Smile нито майка ми Simple Smile

Габи и при нас стана от първия опит Simple Smile Хера - какво да ти кажа един за друг са и моя последен цикъл беше на 26-ти Simple Smile

За уроките - вярвам в енергията и че бебетата усещат (предвид че малката винаги е в синхрон с мен) Simple Smile имам и светена вода и светен мед и светено масло - от време на време ръся из цялата къща Simple Smile

даная - завид завид на мен ми остава още една година за бакалавър ...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт