Отговори
# 180
Честити месечинки на Габито и на Симонка!   bouquet
Видях пак страхотни бебчовци-наистина майските бебета са най-хубави. Mr. Green
dessince, и ние при ваксинацията бяхме с 37.4 градуса, но при нас реакцията мина след 36 часа. Стискам палци при вас да мине по-бързо и по-леко реакцията.  bouquet Praynig
Алармата писна, отивам да Идем. Laughing
П.П.*polita* newsm10.

# 181
  • София
ДД! Laughing Laughing
Габи и Симонка- честити ви 3 месеца! Peace
Рая: Сладко бебоче, но качи и някоя снимка за колажа!
Десинце:Честито завършване! Peace
Мариета:Главоболието ми мина, но Маги не спря да пищи от този цикъл гаден! #Cussing out
За матрака: Нашия е кокосов, твърд, много готин , но не се навива.
За колажа: До момента съм събрала 69 снимки! Нямам подходяши снимки( само на бебето) на някои бебета от редовно пишещите майки: Буба, Жира, Елисе,Муст,Спасиди,Катрина 85 и на 15-20 майки, които влизат рядко тук! Моля, всички, които искат да ги допълня да пуснат снимки тук или да ме уведомят къде са!Ако някой има специални предпочитания за снимка- също да ми пише или да я публикува!

# 182
jenajena Simple Smile благодарско Simple Smile ако може последната с розовата шапка че е най-прясна Simple Smile   bouquet

# 183
ДД
Честита месечинка на Габи и Мони  Heart Eyes
Хоупче, дано всичко с татето ти е наред и да се радва още много време на Филип и на още внучета  Hug.

Хохихо, бързо възстановяване на детенце. И аз мисля, че е нормално да намалее кърмата при стрес. При мен се случи в началото /още втората седмица на Рая/ и пих едно хомеопатично, което определено ми помогна. Сега от растежа ли, от що ли пак панямаля и си взех пак. Отделно пия и чая за кърмачки на Хип. Дано се справиш със ситуацията  Hug.

Само аз ли не слагам нищо в нослето за овлажняване на лигавицата? Обикновено почиствам с клечка вечер, след баня, когато сополчето се е размекнало. Дали няма да свикне лигавицата с овлажнители и после да е трудно  newsm78?

Мушенце, страхотен плувец си имате. Какъв ви е басейна? И на мен ми се иска да пробвам Раичка, че като я сложа в коритото да я къпем, направо изпличква водата от ритане. И после като я извадим-ре-е-ев. Чела съм, че бебетата „помнят“ как се плува до 6-ти месец и във водата „запушват“ носле и уста  Wink.

jenajena, ще гледам да кача във фейса снимка на Рая днес.

Айде-е-е, събудихме се. Отивам да си гукаме  Laughing

# 184
Минавам на бързо, че имам да свърша куп неща, но се надявам след обяд да пиша по-подробно по обсъжданите теми.

Буба, marietta_g, благодаря за хубавите думи за моето момченце. Hug Аз редовно гледам всички снимки и тук и във фейсбук и много се радвам на всички бебенца, толкова са сладки с неориентираните си движения още и с кривите беззъби усмивки - много са милички всички. Heart Eyes

jenajena, аз уж чета всичко, а не съм разбрала че се събират снимки за колаж. Ще се опитам да те поканя за приятел във фейса, за да вземеш снимка на Никола от там - та, ако получиш покана от Antonia Stoyanova да знаеш, че съм аз. Благодаря ти предварително!  bouquet

къщичке, честити ви 3 месеца на бял свят!   bouquet Да не забравя да честитя и на oposum4e и на майските бебоци, родени на 27 дата - живи и здрави всички!  bouquet

Хубав ден ви желая. Hug

# 185
    #2gunfire #2gunfire ОТХВЪРЛЕНО Е ПРЕДЛОЖЕНИЕТО паричното обезщетение за осигурените майки за отглеждане на малко дете да се увеличи от 240 на 270 лв. и така да се приравни с минималната заплата

НЯМА ТАКАВА СКАПАНА ДЪРЖАВА ooooh! ooooh! ooooh!

# 186
Здравейте момичета Simple Smileнабързо да се отчета и докато още спи моита хубавица,че нещо непожела да яде и заспа с рев..Стискам палци на всички да се оправят бързо...Честити месечинки на всички които съм пропуснала и на днешните също,да са живи и здрави малките сладури и да растат все така хубави и добрички   bouquet  bouquet Ние направихме наща бебонка на 29.07,тогава бяхме на сватба на едни наши приятели и от много емоции ,алкохоли и цигари,после се усамотихме в една красива баня с вана и от много прегръдки и целувки решихме да направим опит,но уж на базик и то взе че стана Simple Smile сега се радваме взаимно на нашето слънце ...Да добавя ,ние впръскваме в нослето на Стефи-ТЕТРИСАЛ-педиатърката ни го изписа,когато има секрет или хъркане ,тогава слагам и всичко се втечнява и започваме да дишаме много добре....За колажа---jenajena---ако можете да сложите и наша снимка от феиса,защото така й не се научих как се качва тук снимки,нещо се мъча и все неуспявам  newsm78 Прекрастни снимки сте показали,децата ви са страхотни...пожелавам ви лек и спокоен ден,отивам да храня диването ,че се сабуди   bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 14:54 от cveti_8203

# 187
Почерпете се за втората месечинка на Павел!

Той все още е с Т - 37,2С, да продължавам ли да давам Панадол? Държим се на ръце, иначе мрънка. Нощта изкара спокойно, спинка си, явно го унася на сън.

Набързо видях, че събирате снимки, явно е за колаж на бебенцата ни, ако е така ето снимка на Павел.

Връщам се да чета, доколкото мога.

лек ден от мен  Hug

# 188
  • Варна
Благодаря ви момичета за пожеланията   bouquet Честити месичинки на всички бебенца, родени на 27-ми - Габи, Павел, Димитър и Йоана  lovekiss Да са живи и здрави и много послушни! Ех колко бързо минава времето, вече сме на 3 месеца  Heart Eyes
Все си мислех, че като станем на 3 месеца ще се променят нещата и ще станем поне една идея по-послушни, но.... уви! Днес цял ден сме на ръце и реве като магаре и незнам какъв й е проблема  ooooh! Сега ще я мятам в количката да идем да поревем малко и навънка, да си починат комшиите поне, ако не друго  Laughing
Хубав ден на всички   bouquet

# 189

jenajena не знам как да кача снимка ь..  Tony_st има общ албум във фейсбук ли? дайте линк ако е така

# 190
  • Айтос/Бургас
Здравейте и от нас! Hug
В понеделник ни биха ваксините в двете крачета-много малко плака,но после вечерта вдигна температура,а към 3.00 беше вече 38 Shocked и дадох панадол.Вчера цял ден беше с 37.5-7,но не съм давала нищо,защото на самата ваксина пише,че парацетамола и подобни пречат на самата ваксина и на изграждането на имунитета на детето.Днес нямаме температура. Simple Smile
Резултат от консултацията-5.850(1.100 за месец),60 см-6 см. за месец!
За колажа-и аз не знам как да кача снимка тук-имам във фейса.
Да попитам за захранването-с какво се започва,че моята педи ми каза от другия месец сок да давам Shocked,аз разбира се няма да го направя!
Честити месечинки на всички,родени на днешната дата.Някой беше писал,че не го отразяват-ами мен редовно не ме отразява никой,но аз пак си пиша... BlushДори за месечинките на Калоян-пак не ме отразява никой. Sad
Ейй,туй мойто диване не ще да стои по корем.Вие някаква друга специална гимнастика или масажи правите ли?
И за бибероните щях да питам-кога сменяте дупките,т.е.кога минавате на две?Ние засега сме с една,но ползваме шишето само за вода,но после като започнат сокове ...

# 191
Ейй,туй мойто диване не ще да стои по корем.Вие някаква друга специална гимнастика или масажи правите ли?
И за бибероните щях да питам-кога сменяте дупките,т.е.кога минавате на две?Ние засега сме с една,но ползваме шишето само за вода,но после като започнат сокове ...
И Павел не иска да седи по корем, само след като бъде окъпан и го мажа по гърба и дупето. Педи каза да го държа повече по корем, било важно не само за мускулите на врата, а и за вестибуларния апарат.
Аз още карам с 1 дупка, защото понякога се цедя и му давам от шише и му е трудно да смуче от 1 дупка и така за да не се отбие.
За захранването педи каза след 4 месец - зеленчуково пюре и между храненията сок.
Масажи правя след къпане, мажа го целия с мляко:
1. Въртя с длани по гърдите в кръг.
2. След това по корема с една ръка, пак с длан по посока на часовника.
3. Крачетата и ръчичките - хващам с едната ръка, а с другата първо лек масаж, след това лека стискам, като прескачам ставите, след това леко потупване и накрая пак лек масаж.
4. Обръщам го по корем и с две ръце по гърба - едната нагоре, а другата надолу. И накрая му нащипвам дупето.
Дано да обясних разбираемо Simple Smile  Peace

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 14:12 от dessince

# 192
Хохихо радвам се, че всичко с детенце е минало успешно Hug Пожелавам и бързо възстановяване!
Хоуп дано и при твоят татко всичко да се оправи Praynig Peace Hug
Честит празник на месечинковците и най-вече на техните майки newsm51. Тези малки празници всеки месец са ми особено мили.
Ние вчера направихме на Дани ротавирусната ваксина. Баща му цял слетобед мърмореше, че това щяло да бъде най-скъпото му питие - 1мл за 125лв  Mr. Green
Такъв рев рева милчкото докато чакахме доки. Тя малко се забави, а беше голяма жега и не трябваше да му давам водичка, за да не повръща. Имаше още две бебета, които страшно се стъписаха когато нашия ревльо пусна силния глас newsm09 . Заспа точно преди да дойде доки и се събуди чак вкъщи. Тя каза, че вече много го харесва как изглежда, загладил косъма, тежи цели 5кг. Каза, че многото рев и стряскането са резултат от неразположението, което му докарва рефлукса. На следващата консултация вече ще ни изпише лекарство, което ще успокои хранопроводчето и малчо ще се чувства по-добре.
Надвечер ходихме на разходка на Св.Константин и Елена. Голямо кокорене беше край морето. И явно морския въздух му подейства добре, защото толкова много досега не беше спал.
ПП. jena jena ще ти пратя покана във ФБ, за да знаеш кои сме ние с Дани  love001

# 193
Добър ден, майчета  Hug,

Айде честито на Симона, Габи, Павел и Димитър!!! Честити ви три месеца дечица, да растете здрави и да радвате мамчетата и татковците си! Честито и на вас майчета! Mr. Green Heart Eyes newsm51

Искам да попитам за какъв колаж става дума, че нещо съм изтървала ....  newsm78

Аз тея дни оправям багажа, че в неделя заминаваме за Велинград на почивка за 5 нощувки, а после ще отседнем и около 10 дни в Пазарджик при нашите, таа ще се върнем в къщи към 15 август.  Grinning

За панадол бебе - аз и предния път и следващия ще давам превантивно по 2 мл на Едито. Даже за следващия път педито ме предупреди да му дам преди да отида в кабинета й.

Хохихо, радвам се че операцията е минала успешно. А сега пожелавам бързо възстановяване на малката и леко гледане на мама.  Hug

Да допълня за дупките на бибероните - аз водата все още я давам с една дупка, даже днес ги поднових с нови, че на три месеца се сменят. А млякото от първия месец го давам с две дупки, но ми се задавя с фризолака, с аптамила не беше така, но карай, ще внимаваме..
Днес купих и новите биберони залъгалки за след три месеца  Peace Mr. Green

За масажа, правя го всяка вечер след къпане. Правя го с мляко или на Хипп или на Нивея.
1. от раменцата
2. ръчичите като масажирам нагоре
3. гърдичките с пръсти правя кръгообразни движения
4 . коремчето, правя кръгообразни движения по часовниковата стрелка
5. крачетата, пак нагоре.
6 ходилата, отдолу, отгоре, пръстчетата също.
7 обръщам по гръб и правя масаж и там
и готово!

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 16:20 от Гери С.

# 194
bonbonkata maia и аз имам възпаление, но доки каза, че е нормално след раждане. Какво ти изписаха на теб?
И аз имам възпаление, на мен също ми казаха, че е нормално след раждане лигавицата да е зачервена, но пи пуснаха контролно и микробиология, защото имах оплаквания. Вчера излезоха резултатите и са изолирали бета-стрептококи-група Б. Чудесно просто! Сега ще трябва да пия антибиотик, но чакам първо да излезе и гърленият секрет (защото там по принцип се развивали същите бактерии). Знам, че са много упорити бактерии и квото четох в нета общо взето се наплаших. Можело и да си и безсимптомен носител. Но не разбрах точно как се прихващат. Освен това и кърменето ме притеснява как ще се съвмести с АБ. Не че кърмя особено усилено, но все пак - колкото, толкова.
Някой имал ли е такива стрептококи някога и ако да, как ги е лекувал?

П.С. Мария_I,  ти какво работиш вкъщи, че предаваш?

Общи условия

Активация на акаунт