Отговори
# 465
БУБА не му говоря български. езика ни в къщи е английски , баща му, баба му и дядо му са от америка. знаят иврит  и понеже е роден в израел очевидно го учим и на иврит. и така е с 2 стартови езика. не знам 3ти дали е добра идея. мои познати говориха на сина си на 3 езика и проговори чак на 3 годинки( сега е в 5ти клас ) и още не говори перфектно нито един от езиците. та за това .. в БГ ще ходи най-много за ваканция. я ходи , я не.. та този език отпадна...

За мен няма значение дали изобщо ще си ходи детето в Бг или не за да се научи да говори и този език, при положение, че майка му е Българка...
Разбира се аз така ги усещам нещата, явно ти ги виждаш по друг начин!
И все пак ми е адски странно, за мен, разбира се, да говоря на английски на детето си, независимо на кой език се говори в къщи.
И да, не е проблем да се говорят три езика, детето свиква и с трите и ще се обръща на съответния език към този, който го говори  Winkсемейството на брат ми също се говорят 3 езика и дъщеря му знае перфектно и трите. Тя е на 5 в момента  Wink

Аз също говоря на английски с по-големия си син когато това го налага- в англоговоряща среда или когато му помагам с домашните, които така или иначе са на английски език.

Според мен не е хубаво така да затриваш корените на детето си..Все пак той е наполовина Българче  Confused

Аз да споделя, че покарй плуването за бебета, за което говорихте,аписах големия си син и на плуване. За бебето няма още, след 20 месеца е чак, поне тук, във Варна.
Та с плуването програмата ни става съвсем запълнена ,дано всичко това има положителен ефект върху здравето му- псиическо и физическо  Heart Eyes

# 466

Не мога да редактирам горния постинг, въпреки, че има пропуснати букви, защото съвсем се е скапал тоя форум..  #Cussing out

Исках също да допълна нещо към Рая- гледам, че казваш, че баба му, дядо му и баща му са от Америка..Но детето само тези си баба и дядо ли има? Не видях да споменаваш нищо за другите му, които почти съм убедена са от и във България...
 Rolling Eyes

# 467
Ха здравейте и от мен  Hug

Бубе, алгите, които пих много приличат на тези от линка, който Хоупи е пуснала. Ама и аз знам, че извън водна среда не виреят, та не мога да кажа дали е същото чудо  newsm78.
Иначе виж какво намерих http://indigota.com/index.php?topic=3559.0 Към края на материала има телефон на някаква жена, която явно ги отглежда. Гледам, че текстът е публикуван 2011г., така че би трябвало да е актуален телефонът.
Иначе тибетската гъба, за която споменах, може да се съхранява изсушена /т.е. да си я транспортираш до отвъд океана  Wink/ Ама доколкото разбрах има специална технология за изсушаване. Ако те интересува, ще питам за подробности и ще пиша на лични да не разводняваме тук и Херунич да ме ОбаМне  Mr. Green

А-а-а, и ние се въртим от гръб на корем, ама голямо пъшкане пада  Joy Пък като ни се получи упражнението, се чудим къде сме си скрили едната ръка  Laughing

# 468
БУБА разбирам гледната ти точка за езика. ако проявява интерес ще го науча.но не ми се ще да ми проговори на 3 години..нали многоезичните деца проговарят по-късно. пък и аз не съм националистка, това е истината.
 може би защтото баща ми е руснак и съм 50% българка, та никога национализма не ми е бил присъщ. и не съм убедена,че и той ще иска да говори български,затова ще го оставя сам да реши.
аз например нямам абсолютно никакво желание да говоря руски, въпреки,че го знам. досега не ми е притрябвал. с английски се оправям навсякъде. лесен ми е и приятен и така си говорим с Миха от преди Давид да се роди и много лесно си продължих така и с него.
за другите баба и дядо то е цял роман там...да не ви занимавам  Simple Smile  но последните 10 години не комуникираме много. не играят важна роля .

# 469
  • София
Рая и аз съм 50% рускиня по майчина линия  Hug
За езика решението си е твое, но би било хубаво да знае български , а защо не и руски  Peace Както казва Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече"  Wink .
Елфи добре дошла си ни в София  Hug , ще се търкаляме дружно, пък като отслабнем ще тичаме в Канада да преследваме братята Уинчестър  Joy Joy Joy Joy
Maria_I ето го нашия шезлонг :http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.1477

# 470
Рая, много е сладък Давид! И ние така се търкаляме. За езика, имам наблюдение над много деца от смесени бракове. Верно е че по късно проговарят, но поне научават и трите езика което е огромен плюс спореде мен. Ей така без никакво усилие. А основен и най-добре усвоен е езика който използват в училище.

Буба, гледам кефир обсъждате. Малко под диагонал четох, но кефир има във всеки магазин в америка. Много го обичаме.

# 471

Елфи добре дошла си ни в София  Hug , ще се търкаляме дружно, пък като отслабнем ще тичаме в Канада да преследваме братята Уинчестър  Joy Joy Joy Joy

Благодаря за поканата  Hug
Само,че втората част ще ни е малко трудна,защото братята Уинчестър са се оженили и двамата през 2010 г. Не ни изчаках,ей,не ни изчакаха  Crossing Arms

# 472
Tanpaxo, aз в момента съм на 90 дневната и мога да кажа, че никак зле не ми се отразява на количеството мляко. Вече правя 3-то кръгче на дните и съм съвсем ОК Simple Smile
http://www.podkrepazakarmene.com/breastfeeding-sports-and-diet-337.html
ето една хубава статия за диетите и кърменето, ако си я пропуснала Simple Smile

# 473
Елф, щом си стрелец-това обяснява всичко  Laughing аз съм лъФ  Mr. Green

За езика - мисля точно като Нелли. Да не говорим колко хора точно в Израел говорят български и имат скъпи спомени от България , а и помнят какво е направил Димитър Пешев през ВСВ. Мисля, че да познаваш своя род, култура и език няма общо с национализма. За руския - аз учех в руско училище, до 7 клас , преди френската гимназия. В последствие научих още 5 езика, но по-красив език от руския (за мен ) няма. А и как да четеш Пушкин в превод....Разбира се, всеки сам си решава за своите деца, не давам съвет, само споделям мнение.  Peace

Благодаря за поканата  Hug
Само,че втората част ще ни е малко трудна,защото братята Уинчестър са се оженили и двамата през 2010 г. Не ни изчаках,ей,не ни изчакаха  Crossing Arms
Joy Joy Joy Joy Joy

# 474
  • гр. София
Добър вечер мамчета,
Пиша рядко, но ви следя "изкъсо". Не знам дали не съм закъсняла със снимките за колажа, но пускам една и на моето "гардже" от днес в Южния парк.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 21:39 от genisi

# 475
  • при палмите и алигаторите,FL
Мразя почивните дни, едва се добирам до компа, а вие пишете ли пишете, срама нямате Sunglasses

Добър ден/нощ/

Аз набързо да кажа Тенкю на Хоупчето за линка с пояса и на Нелли за линка с термометъра, Благодая Hug

иизчезвам, Соник само смърфове иска да гледа, та до сега теглих филчета.

Утре обещавам да ви отразя подробно и поименно Mr. Green

# 476
Ми аз не знам какво да пиша тази вечер, вие всичко сте казали, но ей така да направя тълпа...
Днес се гримирах най-накрая от 2 месеца и сега търся едни палитри, които отдавна искам да си взема. Като ми се скапа фигурата, поне на фасон да го докарам.

Хоуп за Пушкин съм напълно съгласна, както и за Мопасан и Виктор Юго. Трудно се докарват нюансите в превод.

Момичета, някой ползва ли термочанта? Спряла съм се на този модел, но не съм сигурна дали е удачен. Няма размери, но като че ли е по-голяма от авентските, които са теснички.

http://family-bg.com/prX_2062.htm

другата опция е тази:

http://family-bg.com/prX_3373.htm

# 477
# 478
Привет,
искам да попитам мамите, които са давали Лактана Био относно приготвянето на млякото, тъй като мисля от утре да го пробваме. Вие спазвахте ли стриктно описанието върху кутията? Там ме притесняват две неща:
Едното е, че водата трябва да се затопли до около 50 градуса, чак тогава да се разтвори млякото и да се изчака да се охлади до температура за пиене. Иначе не се разтваря добре ли в по-ниска темпепатура? Аз досега си затоплях водата до температура за пиене и тогава слагах млякото, или даже някой път и обратното (но млякото си се разтваряше и в студена вода).
Другото е странната инструкция млякото да се разтваря в половината вода и чак тогава да се добави останалата половина. Това пък защо е?
Малко ще ми е сложно да спазвам горните две неща, защото не стига че ще трябва да чакам сто часа да се охлажда млякото преди да го дам, ами и ще трябва да се топлят и двете половини (или пък да ползвам два съда, ако я топля наведнъж).
Подозирам, че повечето вероятно не са спазвали толкова стриктно инструкцията от кутията, но все пак да питам тези, които са ползвали млякото за отзиви.

# 479
genisi, ти по принцип (през седмицата) в Южния парк ли се разхождаш или днес, защото е уикенд си била там? Щото аз всеки ден вися там...

Общи условия

Активация на акаунт