Отговори
# 645
Много хубав текст!

# 646
Уж беше темата за репликите свързани с кърменето newsm78

# 647
За протокола и без да се заяждам. Имам 2 книги на Д-р Спок, едната е стара, от свекърва ми, за отглеждането на детето. Другата е нова и е за бременността, даже не е писана от него, а от  лекари от компанията, която е основал. И да, това са ми мненията, пише уклончиво. Ако някой не споделя мнението ми, това си е изцяло негов проблем. Споделям впечатления и това е.

# 648
  • София
трябват ми такива материали на италиански да му се не види.немога да ги преведа на мъжа ми така адекватно,както са написани.ако прочете само една такава статия смятам,че ще замлъкне веднъж завинаги по въпроса с дългото кърмене.в момента е подвластен на всякакви външни убеждения,а ми се ще да е не 100,а 1000% на моя акъл.

Маритка, защо не му подбереш статии от италианския сайт на Ла Лече Лига, има много материали:

http://www.lllitalia.org/

(Изивнявам се за спама, няма повече, просто да дам идея на жената)

# 649
  • София
В последното издание на книгата на Спок пише, че АМ е станало толкова популярно, тъй като се е прокламирало за "научния начин" да храниш бебето си, макар че в момента е ясно, че майчината кърма е най-ценното за бебето. Такова е било времето.

От друга страна моите прабаби са родени в началото на миналия век и със сигурност знам, че са учели снахите си да дават брашнена каша на децата или прясно мляко с бисквити още от втория месец, защото според тях децата, т.е. майка ми и нейните братовчеди, не са наддавали достатъчно само от кърма. Предполагам, че и те така са си гледали децата, за да дават такива съвети /които са били следвани със сигурност/.

# 650
  • Бургас
stimuliraneto na gardite mi pri4ini ne samo kontrakcii, ami napravo i rodilni napani v 5 mesec. 4uvstvoto be6e vse edno postoqnno mi se hodi do wc. Sprqh vednaga 6tom gi usetih i po nikakav povod ne sam stimulirala otnovo. Bebka zahapa ot 1 pat bez problem, blagodarenie na adekvatnite saveti na momi4eto do men i vapreki 4e rodih sekcio i tq 3 dni e bila na AM i voda, koi znae sas zahar ili bez ta ne jelae da vidi biberon pod nikakav predtekst.

# 651
..........
От друга страна моите прабаби са родени в началото на миналия век и със сигурност знам, че са учели снахите си да дават брашнена каша на децата или прясно мляко с бисквити още от втория месец.........
    За моите баби и прабаби знам,че бяха изпаднали в ужас,когато моята майка е започнала да ми дава сокчета от 40-я ден.  Peace Според тях е трябвало да се изчака до първото зъбче или поне до навършването на 6 месеца.  Rolling Eyes

# 652
  • В горичката, до рекичката
Да се върна на загрубяването на зърната. Моя комшийка, която е на 75+ ми каза, че не могла да кърми, защото зърната й били много нежни, т.к. била израсла в града. Селянките, които се обличали с груби дрехи кърмели лесно, т.к. зърната им се тъкали в дрехите и загрубявали.

# 653
Да се върна на загрубяването на зърната. Моя комшийка, която е на 75+ ми каза, че не могла да кърми, защото зърната й били много нежни, т.к. била израсла в града. Селянките, които се обличали с груби дрехи кърмели лесно, т.к. зърната им се тъкали в дрехите и загрубявали.

Точно това го пише в книгата на този д-р Михов. За мен това е едно от най-абсурдните неща.

# 654
  • София
..........
От друга страна моите прабаби са родени в началото на миналия век и със сигурност знам, че са учели снахите си да дават брашнена каша на децата или прясно мляко с бисквити още от втория месец.........
    За моите баби и прабаби знам,че бяха изпаднали в ужас,когато моята майка е започнала да ми дава сокчета от 40-я ден.  Peace Според тях е трябвало да се изчака до първото зъбче или поне до навършването на 6 месеца.  Rolling Eyes

Явно е имало различни школи както и сега  Peace.

# 655
Случка от миналата седмица. Познато семейство с бебе на 4 месеца. Разхождаме се в парка и си говорим за хранене на бебоците. Тя не го кърми, но се цеди и дава от шише още от началото, защото имаше проблеми със засукването и като почна веднъж със шишето и така си остана досега. Казва ми, че е започнала да дохранва. Аз я питам защо и отговора направо ме втрещи. Бебето наддавало над кило, после третия месец около 700-800 гр., но спряло да ака всеки ден. Направило пауза от 4 дни. Педиатърката и казала да не се притеснява, но мъжът и я накарал да дохранва, защото кърмата и явно не му стигала. Леле като го подхванах мъжа, луд го направих. Но предполагам, че продължават да дохранват за съжаление. А момичето ми вика "Аз толкова много кърма имам и я хвърлям". Полудях.

# 656
Леле като го подхванах мъжа, луд го направих. Но предполагам, че продължават да дохранват за съжаление. А момичето ми вика "Аз толкова много кърма имам и я хвърлям". Полудях.

Смятате ли, че е редно да се месите в тези отношения и имате ли въобще граници като го правите? Вместо да полудяваш си кърми твоето дете, а другите имат родители, които да решат как го отглеждат.

# 657
Янечек е права . Аз също не давам и не искам разни непожелани съвети .
Моя работа е докога ще кърмя моето дете , но не е моя работа докога другите ще кърмят техните деца . Simple Smile
Така , сега нека спрем със спора и да се насочим в правилната посока на темата - за най-абсурдна реплика , свързана с кърменето . Wink

# 658
Поста ми беше именно за абсурдната реплика, че си хвърля кърмата.  И извън темата да кажа, че въпросната двойка желае нашите съвети.

# 659
Марита, една хубава статия на италиански и от мен. Но да го накараш любимия да я изчете цялата и да му отбележиш важните неща  Naughty Не пропускай и текстя под снимката с биберона  Wink

http://www.sconfini.eu/Medicina/allattamento-al-seno-i-benefici- … er-la-salute.html

Общи условия

Активация на акаунт