Отговори
# 600
Много е просто. Кърмата има един определен запас хранителност. Колкото повече кърмиш, толкова повече хабиш от него, докато в един момент той просто се изчерпва и кърмата ти става гОла вОда, буквално.
Затова и се препоръчва кърнеме на три часа, с осем часа нощна пауза, за да стигне хранителността за повече. В най-добрия случай обаче, стига най-много до шестия месец. Това е.
Това сериозно ли някой "ум" го е родил  #Crazy Grinning

# 601
Не, разбира се, Светлица иронизира.  Mr. Green

# 602
Разбрах, че иронизира  Wink Помислих, че цитира някого конкретно  Mr. Green

# 603
хахаха смехории:)

а вчера у нас дойде нашата комшийка (редовна посетителка и съветничка.на 75 години-италианка),която много ме подкрепяше за кърменето до едната годинка,а след това точно като я навърши детето комшийката обърна моментално страницата и взе д аме укорява,че кърмя.поради баналните причини,които и вие знаете.тук е същата хава като в бг.не си мислете,че само там са такива смешки:) та говорихме си ние по други теми и аз сама я подхванах.нали м ие болен стомаха и тя цъкА с език тука как да съм се лекувала трябвало,а аз и казах @и още си кърмя...за това трябва да бъда здрава,за да кърмя поне до 2-3 гдини@и тая просто се ококори в лицето ми,а мъжа ми гледам седи до нас и се смее.това с мъжа м ие интересното в случая.и той като повечето мъже предполагам се чудеше човека добре ли е или зле това дълго кърмене.и той слушА всякакви съвети от колеги и разни-безобразни.хем ме подкрепя в кърменето,но хем ми е споменавал да отбивам.ама щом вчера така с еизхили значи на него поне м уе светнало,че с мене неможе да се бори и ще бъде,както аз реша хахахаха
после аз казах на комшийката д ане ме гледа като чак такова полезно изкопаемо,защото познавам жени,които кърмят и 4 годиншни деца (само във форума всъщност) и мож еи аз да съм от тях.училището ни е точно срещу нас през една малка уличка,та и казах още,че ако се наложи ще наминавам и през него да го кърмя в паузите......тя накрая схвана хумора де,та се посмяхме дружно:)
обаче ме попита каква националност са тези жени,които кърмят толкова дълго,"негърки ли?"Simple Smileаз не и казах какви са,защото м ие писнало да ме слагат на едно място с негрите (демек недоразвитите страни) и циганите......обаче това вече е за друга тема хахаахх

# 604
  • Пловдив
и аз да се включа...
Мъжът много си ме подкрепя по принцип за кърменето, но имаше един период, в който под чужда намеса (майки, свекърви и прочие), се беше поддал...
Първо ме съветваше вода да съм давала през нощта, за да не се будел малкия... Остана една вечер и той на вода (вместо вечерята  newsm48 ) и от тогава си мълчеше относно нощните кърмения...
После пък започна да ми дава акъли да отбивам, защото така щял да спре да се буди малкия newsm78 (явно пак някой му беше пълнил главата с глупости)... Направих му една груба равносметка на това колко пари ще отиват за АМ на месец (и така до 3 годишна възраст) и да видиш колко бързо промени тактиката hahaha
На поредното "съветване" от майка му, че трябва вече да отбивам, той контрира, че ще кърмя, 'щото събираме за море smile3532

# 605
  • София
А, сетих се и още нещо от същия ПЕДАГОГ-ПСИХОЛОГ:

Цитат
Майките, които кърмят децата си след 1 годинка, ги правят зависими.

Та по тоя повод - гледам, че тука доста такива са се събрали - ще ги призова:

Майки, престанете да дрогирате децата си с кърма и да ги правите зависими!

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 20:19 от Stacked

# 606
После пък започна да ми дава акъли да отбивам, защото така щял да спре да се буди малкия newsm78 (явно пак някой му беше пълнил главата с глупости)...

Това е вярно - моето спря да се буди чак след като го отбих. Все едно му направих магия за сън. На година и половина беше.

# 607
  • Пловдив
абе според мен си е до дете... ooooh!
имам позната, кърмила до 2 години и кусур (дай Боже и аз да докарам до там), на която детето не се будило изобщо през нощта; както и такава, кърмила 10 дни, след което "внезапно и спряла кърмата", но на която детето  в момента е на 4 и продължава да се буди по 3-4 пъти на нощ, за водичка newsm78

Stacked, явно моята баба се е консултирала с въпросния... Разправяше ми ги по едно време (някъде около 6тия месец на дребното), че кърмата ставала като наркотик Laughing Laughing Laughing Даже тук ми казаха, да очаквам НСБОБ да ме изненадат някоя вечер hahaha

# 608
  • София
Не помня къде го обсъждахме, но и според мен си е до дете. Имам две познати с некърмени деца колкото моето, които си се будят нощем. Едното спря (мисля) вече, но другото продължава, а не е и от глад, да речем, тя спря да му дава АМ нощем, но... пак се буди.
Вчера имаше малко коментари от хомеопатката, при която бяхме, за "юнака, що бозал 3 години", и че "нощното хранене" не е полезно. Ми не е, съгласна съм, ама аз не го възприемам като хранене.  Grinning

# 609
После пък започна да ми дава акъли да отбивам, защото така щял да спре да се буди малкия newsm78 (явно пак някой му беше пълнил главата с глупости)...

Това е вярно - моето спря да се буди чак след като го отбих. Все едно му направих магия за сън. На година и половина беше.
моето не спря до 3 ....голямото де , малкото още се буди , така че не е сигурна тази "рецепта" Wink
Сега кърменето ми е "магия за сън "...иначе ще да е рев  и носене  вече пробвах ooooh!

# 610
как така до 3  Shocked Ще полудея  newsm45 И нашето не е от глад аз давам чайче по - скоро да млъкне, ама вече ми идва направо нанагорно. Според мен при Янечек просто са съвпаднали нещата.

# 611
  • Mars Hotel
как така до 3  Shocked Ще полудея  newsm45

Хехе, при нас е същото. Буди се по няколко пъти, а не я кърмя вече от 7 месеца. Търпение!

# 612
Първото ми дете е кърмено 9 седмици, второто още цока - и каката, и бебето спят през нощта - малкия се буди ако му е много топло или расте зъбче, иначе не. Притеснявах се за количеството кърма, защото не суче нощем, но май нямам основание за притеснение. Май наистина си е до детето. Докато беше основно на кърма се будеше и нощем.  Peace

# 613
  • Варна
Въпроса с буденето мисля, че и преди го обсъждахме и тогава споменах - моето дете е само на кърма /от 2 седмици вече и на по 1-2 лъжички пюре/ и още като беше на месец и половина, сам спря да се буди нощем, а преди това се будеше само веднъж. Така че това си е до дете. За сметка на това обаче през деня суче доста начесто, през 1-2 часа, едва напоследък започна малко да увеличава паузите.

# 614
Един бисер от нашия кум- ерген, почитател на нощния живот  Joy Joy Joy

Той: Ти кърмиш ли още?
аз: да
той: Леле, горкият, как издържа?
аз:  #Crazy Е какво му е, той само си яде и му харесва Simple Smile
той: е то е трудно, от шишето е по-лесно.

И нещо от майка ми по повод че ни се върнаха коликите: Като спреш да го кърмиш ще му минат коликите. От сухото мляко ще се оправи.

От кумът очаквам безумни реплики, защото той е виждал бебе общо взето само на снимка, но майка ми  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт