Отговори
# 585
Coco Mademoiselle, ами кажи на женицата - може и наистина до септември да кърмя.. ама до другия или по-другия септември!  Mr. Green
И на мен ми е болно за тези неща, как майка ми и свекърва ми бяха много "ЗА" кърменето, а като стане дума за дългото кърмене..виж това вече е друго нещо! Майка ми още в началото ме беше "инструктирала", че само до 6 мес. се кърми. После не било полезно.
А онзи ден бяхме у свекърите, които ме подпитват "Много е хубаво, че го кърмиш. Докога смяташ да е така?" (уж загрижено де, ама сещай се, че трябва да обмисляш вече спирането) Аз пък съвсем честно си казах "Ами колкото може по-дълго. До 2-3 годинки." Те ме изгледаха с онзи поглед , тип " smile3506 smile3516", ама нищо не казаха. Знаят, че не си мълча изобщо като ми се направи забележка (неуместна) и явно предпочетоха да запазят спокойствието на масата. hahaha  hahaha

Анито, добре си го научила мъжо!   friendship И аз моя така. И моя на въпроси (напоследък него питат, явно защото е с по-благ характер  Laughing) отговаря "До 6 мес -само на кърма. После ще продължат да се кърмят колкото може по-дълго." И той го казва категорично и уверено, и даже не му възразяват като каже така (поне доколкото съм чувала аз).

# 586
  • София
Тези защо не ги запитате как точно така внезапно се променя състава на кърмата, че да става нехранителна?  Grinning

Питах, питах - просто с времето не отговаряла на нуждите на детето. Променял се съставът й и ставала нехранителна, без никакви полезни свойства.   Naughty За какво ли тече от гърдите, един Господ знае   Thinking И не можеш ги наддума такива.

# 587
  • София
Питай ги тогава откъде конкретно знаят! Давали са проба за изследване ли, чели ли са нещо и къде?? Оффф...  Crossing Arms
На тях се дразня, Stacked , да не се засегнеш нещо Simple Smile

# 588
от доста време (да не кажа две години) чета темата..най-малкото за да съм подготвена с отговори на абсурдни реплики...

да ви кажа честно, досега не съм се сблъсквала с такива..може би защото бях в група с мами, които 90% си кърмеха децата до две годишна възраст, че и повече...

Ние сме на 2год и 9 месеца и продължаваме..досега по-скоро комичен, отколкото абсурден е бил един коментар към мен, когато споделих че особено лятото, във времето когато малкия проходи , той много обичаше видеше ли ме седнала , веднага да дойде да ми повдигне блузата и да си покаже че иска "таДзи" (тази=това ни е думата за цица).
та коментара беше: няма ли така като го кърмиш права (аз седнала всъщност, а малкият прав), да ти овиснат циците?
  Joy

тогава контрирах - а на челна стойка ли да го кърмя, за да са ми вирнати  Wink

Незнам, може би парирам такива коментари, упреци..защото имам вид на човек, който не понася лесно чуждо вмешателство  Mr. Green но е факт - че имам пълната подкрепа от страна на семейството си. Само майка ми, в редките случаи когато си е Бг изказва коментари, които не са ми много на сърце...но аз я оставям да си го каже и после естесвено и заявявам, че ще се кърмим докато малкият си иска.. Whistling

# 589
Питай ги тогава откъде конкретно знаят! Давали са проба за изследване ли, чели ли са нещо и къде?? Оффф...  Crossing Arms

Така де, и мен именно процесът ме интересува - как от хранителна става нехранителна. Как точно се променя съставът й, мътните го взели.  Mr. Green А тече сигурно по навик.  Naughty

# 590
Тези защо не ги запитате как точно така внезапно се променя състава на кърмата, че да става нехранителна?  Grinning

Питах, питах - просто с времето не отговаряла на нуждите на детето. Променял се съставът й и ставала нехранителна, без никакви полезни свойства.   Naughty За какво ли тече от гърдите, един Господ знае   Thinking И не можеш ги наддума такива.
Точно според нуждите се променя!

Аз не питам. В редките случаи когато ми се занимава, за не хранителната кърма отговарям : "Ами разбира се, че не е хранителна като в началото... защото на детето не му е нужно, то яде и още много други неща. Тук обикновено ме питат, ами за какво тогава Shocked. А отговора е ясен: - за антитела, за успокояване, за приспивателно, за болкоуспокояващо, за подпомагане на храносмилането... и тук всеки спор завършва с озадачено мълчание. Просто на много хора, не им и минава през ума, че кърменето е мнооого други неща, освен храна.  Mr. Green

Аз знам че тия неща ги знаете, пиша това за подсказване, за запушване на усти /ако ви се случи, да ви се занимава/. Peace

# 591
Сетих се за още нещо, което чух наскоро. Laughing Мъж ми говорил с една позната и тя го питала, един вид, защо мъчим детето с кърма , а не му дадем АМ. Кърмата не била толкова хранителна. А това АМ, което тя купувала било. Веднъж решила да нахрани едно гладно котенце, направила му от АМ на детето. То близнало 2-3 пъти и си тръгнало - толкова бързо се било наяло. Така тя разбрала, че храни детето си с много хранително АМ.  fight Crazy

После същата ми обясняваше, че когато скоро ми спре кърмата - все пак вече кърмя почти 5 мес, да няма да имам кърма до безкрай!  , тя ще ми каже каква марка Био АМ да си поръчам от Германия. То било истинска човешка кърма - изсушена и обогатена с още полезни съставки, та следователно - по-полезно от моята кърма..... Последваха още излияния, но вече се бях включила на режим "не слушам"  Laughing Laughing Laughing

# 592
Най-важното е че като ти го обясняват си вярват  hahaha

Аз парирам такива обяснения с изречението "ооо задължително, спре ли ми кърмата веднага ще купя"  Flutter

# 593
  • София
На мен друго ми говори това, че близнало котето два пъти и се отказало, ама всеки си вярва на това, което му се иска!!!

# 594
тя ще ми каже каква марка Био АМ да си поръчам от Германия. То било истинска човешка кърма
hahaha hahaha hahaha
Веднъж решила да нахрани едно гладно котенце, направила му от АМ на детето. То близнало 2-3 пъти и си тръгнало - толкова бързо се било наяло. Така тя разбрала, че храни детето си с много хранително АМ.
А то сигурно било толкова гадно на вкус, че и котките не го искат  Laughing
Последния бисер в моето обкръжение беше: "Аз няма да кърмя дълго, защото ме е страх да не стане цицоман"  ooooh! Shocked ooooh! Аз отговорих, че аз ще кърмя дълго защото не искам детето ми да стане "шише-ман"  Laughing

# 595
  • Mars Hotel

Така де, и мен именно процесът ме интересува - как от хранителна става нехранителна. Как точно се променя съставът й, мътните го взели.  Mr. Green А тече сигурно по навик.  Naughty

Много е просто. Кърмата има един определен запас хранителност. Колкото повече кърмиш, толкова повече хабиш от него, докато в един момент той просто се изчерпва и кърмата ти става гОла вОда, буквално.
Затова и се препоръчва кърнеме на три часа, с осем часа нощна пауза, за да стигне хранителността за повече. В най-добрия случай обаче, стига най-много до шестия месец. Това е.

# 596

Много е просто. Кърмата има един определен запас хранителност. Колкото повече кърмиш, толкова повече хабиш от него, докато в един момент той просто се изчерпва и кърмата ти става гОла вОда, буквално.
Затова и се препоръчва кърнеме на три часа, с осем часа нощна пауза, за да стигне хранителността за повече. В най-добрия случай обаче, стига най-много до шестия месец. Това е.
    Това,докато приема,че е казано на сериозно..... Rolling Eyes

Интересно,какво ли мислят експертите(Бу,Хедра,някой друг....) по въпроса?  Thinking

# 597

Ей, чак сега ми светна, наистина това обяснява всичко  Mr. Green
 Joy

# 598
hahaha моля ви, спрете за днес, че не мога да се съвзема от смях  hahaha

# 599
Све, поклон и ашколсун! Никога не би ми дошло наум, а колко е просто!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт