Отговори
# 570
Ochite naistina bavno pridobivat okonchatelnia si cviat pri kurmenite deca,no postepenno,a ne riazko.moito imashe sivi kato se rodi i do skoro biaha tumno sivkavo- kafenikavi,no opredeleno si licheshe kakvi shte budat,a imenno kafiavi.oshte mislia ne sa iasno pokafeneli.

# 571
  • Варна
Според мен кърменето и пигментацията на очите нямат никаква връзка. Няма логика просто, това е поредната бабина деветина. Моето дете на 6 месеца е все още почти изцяло на кърма /едва от няколко дни започнах да давам по 1-2 лъжички пюре/, но очите му са кафяви почти от самото начало. В началото леко сивееха, но още преди да стане на месец, вече си бяха чисто кафяви, точно като на мъжа ми /а така се надявах да са сини като моите/.

# 572
Според мен кърменето и пигментацията на очите нямат никаква връзка. Няма логика просто, това е поредната бабина деветина. Моето дете на 6 месеца е все още почти изцяло на кърма /едва от няколко дни започнах да давам по 1-2 лъжички пюре/, но очите му са кафяви почти от самото начало. В началото леко сивееха, но още преди да стане на месец, вече си бяха чисто кафяви, точно като на мъжа ми /а така се надявах да са сини като моите/.
Съгласна съм! В петък бях на една лекция за зрението на кърмачетата и там една много симпатична дама, началник офталмогично отделение в Александровска болница обясни, че пигментацията на очите е наследствена и няма общо с кърменето. Могат да се получат сини очи при деца на родители с тъмни, но със сигурност някоя баба или дядо в семейството са били с такива. Нещо интересно - цветът на очите се променял до 15г. на детето, това ми се стори интересно. Моята дъщеричка също се роди с кафеви очи, леко сивееха първия месец Simple Smile

# 573
На някои деца обаче очичките в началото са по-мътни ако мога така да се изразя и после с  течение на времето си проличава какъв цвят ще бъдат.
На моята дщеря обаче още от самото начало са ярко и ясно сини, никога не са били мъчни и няма как да потъмнеят, най-много самия нюанс на синьото да се промени, но не и генерално цвета.
Аз съм със сини, баща и със зелени очи.
А на какво се дължи това мътнеене ?

# 574
Дами, твърде много се отклонихме от темата.  Peace
Във форума има теми относно цвета на очите на новороденото.  Simple Smile

# 575
Днес по време на разходката случайно се заговорих с една мама. Simple Smile
 Тя ме пита: Ти захрани ли го вече?
 Аз: Не, ще захраня след 6-тия месец. Само се кърмим.
 Тя: Ама как така само се кърмите? Пюренца? И не му ли даваш АМ? Поне малко? Shocked
 Аз: Не, не му давам. Naughty
 Тя: И успява ли да се нахрани? Стига ли му?  smile3556
 Аз: Стига му. Laughing

На тръгване тя, все още озадачена, ми казва "Не е хубаво това дългото кърмене. И да знаеш, че ранното захранване е по-добро."  (не разбрах защо???)
Само се усмихмах, реших, че няма смисъл да споря. Нейното бебче (1 год.), си хапваше гризки. Сигурно това е по-добра храна, от тази, която аз давам на бебо... Mr. Green

# 576
Оххх ей това много мразя да дават мнения без да им е искано.

# 577
 Тя: Ама как така само се кърмите? Пюренца? И не му ли даваш АМ? Поне малко? Shocked
 Тя: И успява ли да се нахрани? Стига ли му?  smile3556

На тръгване тя, все още озадачена, ми казва "Не е хубаво това дългото кърмене. И да знаеш, че ранното захранване е по-добро."  (не разбрах защо???)
Само се усмихмах, реших, че няма смисъл да споря. Нейното бебче (1 год.), си хапваше гризки. Сигурно това е по-добра храна, от тази, която аз давам на бебо... Mr. Green

Пак, че не ти е казала: "Дай му, дай му, нищо няма да му стане" Crazy Laughing

# 578
Щерката беше в един от онези ревливи периоди и на една разходка се опитвам да я накърмя навън. Тя, обаче, се опъва назад. От съседната пейка едно бабе се провиква:

- Да не би да нямаш достатъчно кърма? (аз имах бол кърма)

Просто й се усмихнах и не ми се занимаваше с обяснения  Tired

Тя: И успява ли да се нахрани? Стига ли му?  smile3556

На тръгване тя, все още озадачена, ми казва "Не е хубаво това дългото кърмене. И да знаеш, че ранното захранване е по-добро."  (не разбрах защо???)

Оооох, такива "компетенции" най - обичам да ги режа! Ни приемам, ни предавам стане ли въпрос за съвети относно кърмене! Освен ако не е в полза на кърменето, разбира се!

П.П Най - ми е болно, че нямам подкрепата на майка ми и даже на свекърва ми в полза на дългото кърмене. Сигурно ако кажа на свекърва ми, че все още се кърмим ( не сме се виждали скоро), тя ще ме изгледа странно. Както писах по - горе, каза, че мислела, че ще кърмя до септември. Така решила жената......Майка ми заяви също, че след година кърмата не била хранителна (свекърва ми е на същото мнение, което аз съм безсилна да променя). Аз й показах една статия по темата, майка ми я прочете и все пак изръси "Абе...след годината започваш да се чувстваш като крава.....". А според мен, това чувство си е строго индивидуално! Аз имам мерак за дълго кърмене! Да видим малчо какво мисли по въпроса.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 00:51 от Coco Mademoiselle

# 579
  • Бургас
Coco Mademoiselle, разбрах те перфектно! Докато кърмата ми се регулираше и беба ядеше на 20 минути майка ми вървеше и мрънкаше, че кърмата ми била рядка, чак караше мъжа ми да ме врънка да си я огледам дали е синкава  Joy А той милия колко объркан беше в стремежа си да направи най-доброто за детето. Хем мен слуша и се успокоява, че всичко е под контрол, хем като излезе от къщи почват да го питат приятели и колеги "Плаче ли бебето? Кърми ли го? Ама тя може да няма достатъчно кърма. Или да е рядка?" И се почват Бог знае колко компетентни диалози между разбирачи, всеки от които изгледал поне едно дете и мъж ми се прибираше като попарен от изтрещели съвети. Веднъж ме караше да си изцедя кърмата в бурканче да види какъв цвят е  hahaha  А друг път се прибра с кутия АМ, за което беше жестоко наказан  hahaha но все пак реши да ми се довери след няколко страшни за него дни и да видите с какво самочувствие обяснява на "Компетентните" - "НА КЪРМА СМЕ И ДО 6 МЕСЕЦ ЩЕ Е ТАКА, А ПОСЛЕ ДО ГОДИНКАТА ОСНОВНО ЩЕ СЕ КЪРМЯТ!" Супер категоричен и не позволяващ корекция тон!  Mr. Green Пък свекито кърмила и двете си деца до година и половина, ама да ви кажа и един път кураж не ми е дала нито съвет, а се побърквах на моменти. Айде да не го превръщам на"Адрес 4000" Joy

# 580
Anito smile3501 smile3501 smile3501 Само така!

# 581
  • София
П.П Най - ми е болно, че нямам подкрепата на майка ми и даже на свекърва ми в полза на дългото кърмене. Сигурно ако кажа на свекърва ми, че все още се кърмим ( не сме се виждали скоро), тя ще ме изгледа странно. Както писах по - горе, каза, че мислела, че ще кърмя до септември. Така решила жената......Майка ми заяви също, че след година кърмата не била хранителна (свекърва ми е на същото мнение, което аз съм безсилна да променя). Аз й показах една статия по темата, майка ми я прочете и все пак изръси "Абе...след годината започваш да се чувстваш като крава.....". А според мен, това чувство си е строго индивидуално! Аз имам мерак за дълго кърмене! Да видим малчо какво мисли по въпроса.

Когато тези реплики са от бабки, ги приемам снизходително, но когато са от млади жени, с образование и с претенции за това колко добри професионалисти са /педагози и психолози/, направо  Sick #Crazy Просто ум не ми го побира. Точно вчера пак бях "назидана" с това "дълго" кърмене /до 7,5 м/ и ми беше обяснено, че кърмата е хранителна максимум до 10 - 12 м., след това кърменето било егоизъм и неспособност на майката да се откъсне от детето и да го остави да се развива самостоятелно Rolling Eyes, да не говорим, че кърмата нямала никакви хранителни качества и т.н. бла-бла-бла..... ooooh!

# 582

И тъй като това е тема за забавни реплики свързани с кърменето мога да споделя какво ми каза една приятелка, която доста успешно си кърми детенцето вече цяла година :
– Оххх чувствам се като някоя котка която си лежи и котенцето като му се прииска и да идва да се лепне за гърдата ми

Моята свекърва като ме видеше да кърмя легнала ми казваше "Мама котарана"  Joy
Много и беше странна позата (въпреки че е кърмила и двете си деца), а аз предимно нея си ползвах.

# 583

Когато тези реплики са от бабки, ги приемам снизходително, но когато са от млади жени, с образование и с претенции за това колко добри професионалисти са /педагози и психолози/, направо  Sick #Crazy Просто ум не ми го побира. Точно вчера пак бях "назидана" с това "дълго" кърмене /до 7,5 м/ и ми беше обяснено, че кърмата е хранителна максимум до 10 - 12 м., след това кърменето било егоизъм и неспособност на майката да се откъсне от детето и да го остави да се развива самостоятелно Rolling Eyes, да не говорим, че кърмата нямала никакви хранителни качества и т.н. бла-бла-бла..... ooooh!

къртиииии

# 584
Тези защо не ги запитате как точно така внезапно се променя състава на кърмата, че да става нехранителна?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт