Отговори
# 615
Капризче защо да са безумни? Виж какво явно и двамата имат познания за процеса на кърменето и то доста съществени. Вярно е че много по-трудно е да дърпаш и да се трудиш за млякото си.

А майка ти сигурно има предвид това, че състава на кърмата е различен според това ти какво си яла, докато сухото мляко си е с един и същи състав Simple Smile Хахаха ама като ви гледам колко сте големи, те коликите ще си ги израстете скоро без да е нужно да се "прибягва" до АМ Wink

# 616
Един бисер от нашия кум- ерген, почитател на нощния живот  Joy Joy Joy

Той: Ти кърмиш ли още?
аз: да
той: Леле, горкият, как издържа?
аз:  #Crazy Е какво му е, той само си яде и му харесва Simple Smile
той: е то е трудно, от шишето е по-лесно.

И нещо от майка ми по повод че ни се върнаха коликите: Като спреш да го кърмиш ще му минат коликите. От сухото мляко ще се оправи.

От кумът очаквам безумни реплики, защото той е виждал бебе общо взето само на снимка, но майка ми  Joy Joy Joy

И майка ми е на това мнение, не че не ме е кърмила, ама май не помни и само акъл да дава  Mr. Green

# 617
Чакайте и аз да избухна с бисери из книгата "Аз отглеждам детето" на Лоранс Перну от 1982 hahaha hahaha

Доводи за НЕкърмене:

-Кърменето не винаги е лесно, съвременните жени не са добри кърмачки.
-По - късното възстановяване на МЦ може да попречи за употребата на контрацептиви
-След съществения напредък в производството на АМ майчиното мляко вече не е с толкова явно превъзходство Crazy

Противопоказания за кърмене:
-скрити или хлътнали зърна тъй като детето не може да засуче

Първите кърмения
-Първите дни детето не бива да суче повече от 5 минути. Ако просрочи това време с пръст нарушете вакуума с гърдата и го отделете от нея #Crazy
-Ако сте започнали да храните бебето с АМ не можете 15 дни по - късно да започнете да го кърмите.

Enjoy

# 618
  • София
Това, последното, е за едно от първите места в нашите номинации

# 619
-По - късното възстановяване на МЦ може да попречи за употребата на контрацептиви

Ми да! Това е глобален проблем, как смеем да не употребяваме контрацептиви!  ooooh! Другите са си чиста проба смях, ама това е просто нагло.

# 620

Ми да! Това е глобален проблем, как смеем да не употребяваме контрацептиви!  ooooh! Другите са си чиста проба смях, ама това е просто нагло.

Ами да, за това и не гледам Стела по книги от '82  Joy Другата книга, която имам е на Д-р Спок, пак от същия период и със същите безумия.....Майка ми и свекърва ми горещо ми препоръчаха и двете книги, които сега прашасват на рафта. Тъй де! Времето им отдавна е минало. Единственото, което ми харесва е, че Перну препоръчва захранване от 3ти месец, а не от40ти ден, което за времето си пак е нещо..... ooooh!

# 621
Аз Спок си го четох, но избирателно и от любопитство, не толкова с образователна цел.  Laughing Обаче онази книга, от която бях пускала тук цитат, е скорошна, за съжаление, а бъка от отживелици. Tired

# 622
Аз Спок си го четох, но избирателно и от любопитство, не толкова с образователна цел.  Laughing Обаче онази книга, от която бях пускала тук цитат, е скорошна, за съжаление, а бъка от отживелици. Tired

Да, и аз от любопитство. Относно кърменето си купих на Гру Нюландер книгата, която по мое мнение е страхотна!

Ох, съжалявам авторите на такива книги, за които времето явно е спряло. Когато човек се захване с писането на книга и даването на съвети, нека поне да си направи труда да си обнови инфото! Иначе е смешно и несериозно,сори за офф-топика

# 623
  • София
Не авторите са за съжаление, а майките и най-вече техните бебета  Tired

# 624

-Кърменето не винаги е лесно, съвременните жени не са добри кърмачки.

Това го имаше и в книгата на д-р Михов. Там той дори казва, че по време на бременността, ако не си търкаш зърната с вълнен или друг груб плат (дори говори за зебло) след това цитирам "горещо ще съжаляваш", тъй като няма да можеш да кърмиш  #Crazy

# 625
По повод загрубяването на зърната майка ми много държеше всеки ден последните месеци от бременноста да си мажа зърната със спирт.   Mr. Green

# 626
Тъкмо щях да питам каква е целта на търкането с груб плат.  ooooh!

# 627
Там той дори казва, че по време на бременността, ако не си търкаш зърната с вълнен или друг груб плат (дори говори за зебло) след това цитирам "горещо ще съжаляваш", тъй като няма да можеш да кърмиш  #Crazy

Според мен зеблото въобще не е достатъчно - трябва с телена четка или парче калай да търкаш, с ожесточението, с което се опитваш да махнеш загорялото от фурната, за да можеш после да посрещнеш с насмешка челичените бебешки уста. Направо може силиконовите накрайници да се замнят с напръстници и проблеми няма да има.

# 628
Напръстници, но тип "Желязната дева", иначе не става.  Naughty

# 629
Имам предвид едни метални, с които старите жени избутват иглата през плата, за да не си убодат пръстите. Те са метални, но отгоре са открити, така че може млякото спокойно да тече.

Общи условия

Активация на акаунт