Отговори
# 675
Stacked, няма смисъл да се лишаваш в този период, в който най-силно имаш нужда от сили и енергия.
И аз не съм свалила много, имам още доста за сваляне, но здравето ми и това на бебето ми са по-важни Peace

# 676
Да де, принципно е така, но явно хормоналния баланс и годинките  Mr. Green си казват думата.

Да, разбира се, аз затова казах "принципно". Оттам нататък всичко е индивидуално.  Simple Smile

# 677
  • Cyprus, Пловдив
И аз знам,че при кърмене се горят калории и в зависимост от организма,може да слабееш,а може и да напълнееш.
Това ,което ме издразни беше,че дори не знае колко е голям внука й,после,че кърменето е причина за загубата на теглото ми,умората ми,ужасния ми вид и т.н,трето,ако беше толкова загрижена,вместо да ми дава "съвети" за кърмене и захранване,можеше да предложи малко помощ  Peace
Съжалявам,за отклонението   bouquet

# 678
  • Бургас
Аз също съм жертва на неистов глад. Обаче неистов глад към сладкиши и тесто. И нищо друго не може да ги замести. Вече се отказах да слабея докато кърмя, поне да не качвам!

Онзи ден на един р.д. ме питаха: "Защо не отидеш в апартамента да си я накърмиш спокойно?" /бяхме в едно заведение/. Аз попитах:"Защо ме каните с детето на маса да черпите, пък дедето ми не може да яде на тая маса, а трябва да излезе?!" Много ме дразни като ме гледат с неудобство, че кърмя. А едно бабче от нечия рода дойде лично да ме поздрави, че кърмя без всякакви скрупули  Mr. Green

# 679
Хее, ами да не гледат, като им е неудобно, аз не виждам какво толкова има за гледане. Laughing

# 680
Миналата седмица ми се наложи да кърмя в чакалнята на зъболекарския кабинет, тъй като шефката нададе вой. Един мъж беше седнал точно срещу мен и се опули жестоко, аз обаче много нахално и недоумяващо го изгледах и явно му стана неудобно и забоде поглед в пода и така не мръдна 15 минути  Grinning в крайна сметка, ако не е свикнал да вижда да се използват гърдите по предназначение си е негов проблем, моето дете има проблем, ако не яде, когато има нужда  Grinning

# 681
От днес една реплика: "Отби се сам на третия ден." ooooh!

# 682
  • София
Мен онзи ден ме уведомиха, че ако не спра да кърмя, ще остана съвсем без коса. Тя че пада, пада; ама все си мислех, че не е точно от кърменето. Явно нищо не разбирам.   hahaha Бях също и порицана, че не давам кисело мляко с бисквитки на детето - толкова е полезно, каква майка съм аз, че да го лишавам!

А баба ми, която най-сетне проумя какво й обяснявам и спря да опява на тема "Дано имаш кърма, че знаеш ли колко жени нямат и капка!", сега пък намира детето дебело. И ми вика: "Време е да я сложиш на диета, че ще затлъстее". Аз =  Shocked Тя продължава: "Какво е това вашето ядене безконтролно; не може така; трябва да се научи детето на ред и дисциплина, не може да яде когато й се прииска, ти не й давай всеки път". Аз:  Shocked Shocked, а след това  #Cussing out #Cussing out #Cussing out...

# 683
  • София
Адинка, нормално е да ти пада косата, и аз минах такъв период от няколко месеца. После се оправи. Не е от кърменето - една приятелка, която не кърмеше, имаше същия проблем.  Peace
Това за реда ще ме сбърка, да не живеем в казарма, да му се не види, хеле пък бебетата. Все едно възрастните не ядат (предимно) когато им се яде, ами под час!!
Алексче , това изказване изби рибата!!  smile3544

# 684
  • София
Това за реда ще ме сбърка, да не живеем в казарма, да му се не види, хеле пък бебетата. Все едно възрастните не ядат (предимно) когато им се яде, ами под час!!
Това е вярно, но не и за някои от възрастните хора, които нямат никакви други занимания и ангажименти, освен да гледат часовника дали не е станало вече време за ядене. Като удари минутката, гладни - не гладни, трябва да се яде! Ред и дисциплина трябва, Макаренко е жив!

# 685
  • София

...и поиска пържоли, нали  Tired щом се е самоотбил...

# 686

...и поиска пържоли, нали  Tired щом се е самоотбил...
Joy hahaha Joy hahaha Joy

Наложи ни се престой в болница, е, такова НЕнасърчаване за кърмене не бях срещала, и то от лекари!!! УЖАС! Добре, че съм "гърмян заек" дето се казва и съм с второ дете, че щях да приключа безславно с "това залъгване" и "нехранене на детето", дето "само го залъгва и нищо не му дава"!!! И това са думи на лекар, а след тях се обърна към сестрата и каза: "Я, вземи направи АМ на бебето, че да се нахрани, да не стои гладно!!!"  И аз #Crazy #Crazy
Голям зор видях, докато най-после ме "оставиха" да си "залъгвам" бебето, пък то видите ли започна и да наддава добре!
После пък друг "проблем" - трябвало да яде не на 2 часа по 100 мл., а на 3-4 часа по 130-140мл. и това ми се каза с думите: "Като е гладен ще яде повече, не го хранете така на поискване!" А пък той като е гладен го чуваше цялото отделение hahaha Иди, че му обясни на бебето да не яде, когато е гладно ooooh! Докато се разберем, че няма значение дали на 6 или 9 хранения ще изяде 900-950гр. кърма, беше голямо обяснение, а пък на едната лекарка дето за сега нямала деца, но имала много практика с бебета #Crazy А иди обяснявай, че едно е на практика и че всяко бебе е различно!
Ох, не ми се говори за това НЕнасърчаване за кърмене, но пък ако са дистрибутори на АМ е ясно защо е така!

# 687
Тия хора са си за уволнение! Ама, момичета, може ли такова безхаберие да цари сред БГ докторите?? Не може ли нещо да се направи?
Аз съм много доволна, че докато бяхме с малкия в 3-та градска все ми казваха, че кърмата е най-добрата за бебето ми и щом се кърмим - никакво АМ Praynig

# 688
Днес бях на изложението за бебешки стоки в зала Универсиада. Там от представителя на Dr. Brown's разбрах, че техните шишета са направени така, че бебето да полага минимално усилие, защото - внимание - усилията при сукане повишават вътреочното налягане и водят до възпаления.
Аз предлагам да не кърмим повече, че не се знае какво още ще им увредим.

# 689
усилията при сукане повишават вътреочното налягане и водят до възпаления.

Възпаления на кое, на средното ухо, може би? Или на бъбреците, например, защо пък не. ooooh!
Ти как реагира на тази ценна информация?

Общи условия

Активация на акаунт