Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 17

• 91 105
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Е синът ти сигурно го е чул или прочел някъде за тази питагорова таблица. Аз пък хич не и обърнах внимание - мисля, че ще го обърква тази подредба. Ще му я предложа да видим - може пък да я хареса повече от класическата. Харесах една шаренка - може би ще му е по лесна за ориентиране като е цветна. http://xn--e1agi.com/wp-content/uploads/2010/04/tablicaumnojenie.jpg

Ама вие не стигнахте ли до нея - мишов клас до умножение с 6 стигнаха.

# 631
Катина,
ще покажа на сина ми и твоята таблица. Той казва, че е добре запознат с принципа на работа с Питагоровата таблица и смята, че ще е подходяща за нашето момче. Може да има и някакво друго нейно представяне. Аз ти пуснах това, на което аз попаднах. Ако изникне нещо ново, ще те информирам. В класа на нашето дете още не са започнали с умножението.

# 632
  • София и там където не се пуши
Мога  ви изпратя една система за заучаване на смятането, която я ползуват ресурсните учители. Катина направо ти я пускам на теб. Май не съм ти я пускала.

# 633
Момичета
със закъснение искам да ви честитя настъпването на 2012 година. Нека тя бъде за вас , семействата ви близките приятелите ви здрава, спокойна и балгополучна, нека децата ви радват с постигнати успехи, може да са дори само малки крачици но напред все напред. Мисля че никоя от нас не е уплашена от настъпването на "края на света" -  ние вече сме го преживявали когато децата ни са били диагностирани, но все пак сме намерили сили да се изправим и продължим напред в името на децата, ще преминем и през този "измислен "край на света за да видим децата си пораснали , а защо не и в определен аспект самостоятелни.
Бъдете усмихнати, бъдете позтивни, бъдете себе си.
 Hug

# 634
  • Пловдив
  Re_ge благодаря за пожеланията, желая много здраве и успехи на дечицата ни,както и на нас и семействата ни.
  Катина, миналата година и аз имах същият проблем и точно ти ми даде съвет за едни бобчета да ги редим в редички и колонки. В началото и аз си мислех, че Васко няма да я научи, но сега я знае доста добре.Закачих едно табло на стената да си го гледа.Освен това той много обичаше да си я преписва.Пишеше си я в тетрадка, на едната страница таблицата за умножение с дадено число, а на другата, съответната таблица за деление.
  Един ден го гледам, че отново много вдъхновено я преписва и го питам
    - Васко, защо пак я пишеш тази таблица?
    - Ще я дам на дядо.
    - За какво му е на дядо ти?
    - Ами да я научи.
    - Че той си я знае.
    - Ами тогава, защо все ме пита? Grinning
Не се притеснявай, постепенно технически ще я запамети, но  ще трябва да мине време, за да може да я прилага на практика.Скоро редихме пъзел 9Х7 елемента и си мислех, че Васко ще съобрази да умножи 7 по 9, за да ми каже колко са елементите, но той почна да си ги брои подред, някъде на 5 ред се сети, че може да прибавя девятки и почна да смята 45+9=54, 54+9=63.
   Трябва време, в трети клас целият първи срок успоредно с новите задачи, преговарят и таблицата.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 08:05 от The Game

# 635
.............
  Един ден го гледам, че отново много вдъхновено я преписва и го питам
    - Васко, защо пак я пишеш тази таблица?
    - Ще я дам на дядо.
    - За какво му е на дядо ти?
    - Ами да я научи.
    - Че той си я знае.
    - Ами тогава, защо все ме пита? Grinning...........
      Laughing Laughing Laughing Hug

# 636
Голям умник е този Васко.   bouquet Май, че е аспи. Дай Боже, и нашите момченца и момиченца на неговата възраст да ни зарадват с такива реплики!
Мами,
Изпращам ви един линк със стихчета от българската класика http://biblioteka.biberonbg.com/klasika/bookcontents.php?pag Да си ги припомним ние, пък да опитаме и дечицата ни да ги харесат и научат някои от тях!

# 637
  • Пловдив
 Катина , в 15 тема на 40 страница има един много хубав твой пост за таблицата за умножение с препратки.

# 638
  • София
Мдааааааа, сетих се какво съм писала и получих много съвети и на лични.  Проблема е следния - просто очаквах да наизусти таблицата като Рейнман. Оказа се че сме от другия тип аутисти без феноменална памет - за добро или лошо  Rolling Eyes

Оказа се, че изостава по английски, пак защото разчитах на феноменална зрителна памет и пропусках изобщо да проверявам какви домашни пише по този предмет.

Проблемите са в моя телевизор - трябва си учене и четене и преписване. Тази питагорова таблица се оказа интересна - провери я с калкулатора дали е правилна и си я чете и разглежда.

От снощи каката е подготвила 7 листа с тестове по английски - за всеки ден по един. Докато тя е на училище - той ще решава теста, а вечерта тя ще го провери и пише оценка и преподаде пропуските от теста. Събота и неделя - дупе да му е яко - така каза  Mr. Green Разчитам изцяло на нея - по този предмет.
За математиката решава задачи от допълнителни два сборника + тези които успея да му намеря от нета  или измисля. Не че много се е преуморил де - мързи си го, ама го подлъгвам и манипулирам колкото мога  Mr. Green

Много ви благодаря на всички  Hug

# 639
Катина, Game и останалите майки с деца от 1 до 3 клас. Две от тези игри са измислени от майки, търсещи начини да подпомогнат децата си с таблиците. И трите са интересни и полезни.

Игри с цифри и числа  abc-bg.be/viktorina.html

Умножи лесно bglog.net/nachobrazovanie/42838

Забавна математика (деление) bglog.net/nachobrazovanie/25886

Можете освен това да погледнете “обучително куфарче” цифри. Продава се в детските магазини. Днес синът ми го видял в ресурсния кабинет, а детето го харесало много. Излезе и го купи. Дано стимулира интереса му към смятането. Успех на всички..

# 640
    Констанца, потърсих в нета "обучително куфарче", но никъде не го открих в интернет магазините. Може ли повече подробности за наименованието и производителя на играта.
    Между другото търся да изтегля новите образователни игри на Viksys - "Разговорка" и "Ръкописка".

# 641
# 642
сладко пате,
има много сайтове. Ето ти един он лайн www.game.store.bg/p46473/obrazovatelno-kufarche-s-cifri.html

# 643
     Благодаря, момичета!!!  Hug   bouquet

# 644
Мами,
ето още една игра. Казва се "образователна игра научи таблицата за умножение". Изпишете го, тъй като не успях да намеря точен линк. Представлява една маймуна, на която краката се слагат върху числата, които трябва да се умножат, а ръцете й под формата на кръг показват резултата. Тя е за по-малки деца, но може да има полза и за второкласниците, особено в началото. Забавна и не скъпа е (около 10 лева). Синът ми я купи от обикновена книжарница.

Общи условия

Активация на акаунт