МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 587
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
BUBnewsm59
veset0, аз на чуждо куче не бих дала така, какво остава за дете! Ама и майката е трябвало да реагира още първия път... Струва ми се,  че на 17 трябва да има достатъчно акъл девойката, за да не прави така... да е някое дете, виж може и да сбърка!

# 286
  • Бургас
BUB, чести рожден ден - да си много здрава, усмихната и обичана.
katilias , браво за тортата, професионалист си  Wink
veset0 , ще се опитам да науча малкия да не взима нищо от чужд човек, без значение дали е мой познат или напълно случаен, както в описания от теб случай.
Женичка , освен да научиш малката да пищи като я целува свеки  Peace 
Днес имаше лекция относно кърменето, но поради това че кърмя и нямам кола, за мое съжаление я пропуснах  ooooh!
И не на последно място - благодаря на всички, които ме окуражаваха за това да кърмя и да не бързам с АМ, подкрепа сте - голяма   bouquet

# 287
"Днес имаше лекция относно кърменето, но поради това че кърмя и нямам кола, за мое съжаление я пропуснах"
Катуолк, добра причина, за да не посетиш лекцията за кърменето - всъщност най-добрата newsm10 "

# 288
Мисля че ниблера със мрежичка е по добър от този със силикона, идеята е през мрежичката микро частици да попадат в устата, през мрежата вкуса на плода или зеленчука ще се усеща по добре, за моето дете съм сигурна че силикон няма да си сложи в устата.
А за даването, вече малко съм претръпнала, вярно че Емил е вече голям, ама случвало ми се в ресторанта да го изпусна от поглед за една минута и да го намеря на маса с някой непознати. Преди година беше седнал с едни батковци на около 18 години, чудя се на момчетата как им се занимаваше, ядоха заедно една пица.
Същата година на морето беше седнал с едни бабети, те даже се погрижеха да му донесат винена чаша,  за да се чука със сокчето . Да не споменавам че живея в цигански град и нашия като малък редовно си ядеше баници от ръката на някоя циганка Embarassed Като ходим по пазара да пазаруваме плодове, редовно е с пълни джобове, понеже хората като видят че не говори  го съжаляват, няма как да проявят съжалението си и му дават кой кво има.

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 15:29 от г-жа Стихийно бедствие

# 289
Здравейте   bouquet
Оллеее колко сте изписали, ама кога успявате  Mr. Green

Аз правих бурканчета със зелен  фасул, а тиквички и моркови във фризера. Нали правим статистика кога какво е в сезон.  Mr. Green  Има и чушки, но ще има още така че ще изчакам с тях. А да ви питам, може ли да се консервира по някакъв начин пъпеш  newsm78 не съм поглеждала при пюретата дали има такова  newsm78

catwalk след като се кърмите, не мисля че имаш нужда от тази лекция  Peace

BUB Честит рожден ден! Само щастие да блести в очите ти!  newsm51

veset0 Случката е наистина много неприятна и е за съжаление много показателна за културата ни  ooooh! Макар че го правят не с лоши чувства, но никой не си помисля, че детето може да има алергия например.  Sick 

Отивам да ви изчета  Hug

# 290
veset0 Случката е наистина много неприятна и е за съжаление много показателна за културата ни  ooooh! Макар че го правят не с лоши чувства, но никой не си помисля, че детето може да има алергия например.  Sick 
Ама на 17 години и аз не съм се замисляла какво може да яде дете на година и половина. Други работи ги вълнуват децата тогава и е нормално. Но е въпрос на съобразителност преди да почерпиш някое дете да попиташ майка му дали може. Peace

# 291
Аз искам да се похваля Simple Smile , след като прочетох за ниблера, веднага се мобилизирах и вече е поръчан по и бей. Много благодаря на Г-жа Стихийно Бедствие, че ме просвети  Hug . Стори ми се, че е много полезен уред, живи и здрави ще го ползваме след поне 2 месеца. Бързайте да си вземете, да не свършат  Wink . С нетърпения го очаквам да пристигне.
За гушкането и аз исках да чуя вашите мнения, моя проблем е с жената на баща ми (родителите ми са разведени), е тая жена няма мярка понякога и се принуждавам да си тръгваме набързо, за да си ми даде детето, чак се и засяга, когато не съм и го давала ( от баща ми го разбрах), до сега си мълчах и стисках зъби, но да ви кажа по-добре да си го кажа в прав текст, пък ако иска да се сърди, неин проблем.

# 292
Буб, да си жива и здрава, много семейно щастие  newsm38 весело празнуване

# 293
Буб
 newsm59  party023  Gift  bigdance2 Tada

# 294
Мартенки, искате ли ако не на лекциите, то поне да подкрепим Международната седмица на кърменето на нейното закриване в Борисовата?
7 август, неделя, 11 ч., сцената в Борисовата градина, Бебешко кафе, тема: Закриване на Световна седмица на кърменето 2011 с Бебешко кафе на открито
На мен много ми се ходи и сигурно ще съм там Simple Smile Има време до неделя, дано е хубаво времето и ако има още желаещи, може да си разменим GSM-ите!

# 295
Благодаря за пожеланията на usmivka_, Жени, Мигейо, Женичка, Сиренце, ena4, Toshiba2, Racholina, catwalk, mama_Vessy, p. atanassova и Veset0!!!   Hug  Hug  Hug

Въпросче към мамите, които захранват: колко е грамажа, с който замествате едното обедно хранене? Аз днес дадох на Дара картоф + морков, някъде към 190-200 гр и ги изяде от раз и даже искаше още, но ми се видя многоооо и тя се размрънка, та дадох и кърма.....

# 296
Zdr momicheta!Az prodalzavam da se borq s latinicata, no za sazalenie kompa oshte ne mi e v izpravnost Sad
Nie sme dobre zasega i chakam s netarpenie da stane 7 avgust, zada navarshi malkiq 5 meseca i da zahranq.Miliqt, veche e gotov - samo mlqska i me gleda v ustata kato se hranq.Osven tova mlqkoto ochevidno mu e rqdko, osobeno sled kato bqhme na lechebnata humana, koqto e dosta po-gasta.No doki kaza da minat pone dve sedmici ot bolnichniq prestoi, taka che oshte nqkoi i drug den ni ostava.Chudq se obache s kakvo pure da zahranq i na koq firma???Vie kakvo predlagate?Znam che temata e obsazdana, no ako nqkoi moze, neka se vkluchi s info.
Osven tova imam molba kam ENA4 - MOLQ TE DAI KOORDINATITE NA DETSKIQ HOMEOPAT, KOITO POLZVATE!
Mislim da probvame malkiq s homeopatiq, prevantivno, che qvno sme podatlivi na infekcii Sad
Blagodarq ti predvaritelno!
Na ostanalite priqtna vecher.Tuk pri nas e napravo studeno, nishto che sme v uzna Balgariq.Malkiqt pochna poveche da stoi v kolichkata i sega se naslazdavam na dalgi razhodki Wink

# 297
Bub, Ванеса я захранвам от около 20 дни,ама не съм заместила 1 хранене само с пюре,а давам след това и АМ.Изяжда 125 гр. пюре и около 90 мл мляко(понякога не го изяжда) храним се на 3 и половина - 4 часа....

Хеллен, ние започнахме с Хип - тиква.Съвет имам само един ако мислиш с това да започнеш- не дажай много дълго на тиква...абе най-добре с картоф...аз съжалявам,че не дадох картофа първо,ама му се мръщеше малко...ако бях търпелива щеше по-бавно да захраня,ама щеше след това да яде повече видове пюрета...Тиквата е сладка и сега иска сладки пюрета...и задължително иска тиква вътре да има... ooooh!

# 298
Bub_, Честит рожден ден!!! Много любов и усмивки ти пожелавам   bouquet

Skrech, благодаря за информацията  Hug

Betta, много е хубаво и спокойна на Аркутино. Плажа е голям, морето кристално, идеално за почивка  Grinning

# 299
Bub, ама теб навръх рождения ти ден пак "работни" Wink  мисли те връхлитат  Wink
Три дни вече на обяд ядем по едно пюре от 190 гр и са ни точно.  
Хелън, аз започнах с Хипп малко пюре от пащърнак като тръгнах от 2-3 лъжички и увеличавах всеки ден с по толкова - 6 дни захранвах с него. След това дадох тиква по същия начин за около 4-5 дни; и после тиква+картоф смесено за 5-6 дни, защото само картоф на Хипп (а то на друга марка няма) е много гъст и неприятен за децата, освен ако не го разредиш с кърма или с АМ. Нашето бебе също харесва тиква и всичко, в което има тиква повече от другите пюрета, но това не му пречи да си изяжда и другите видове. После въведох морков и тиквичка (като включих вече и други марки т.н. био пюрета - Sunval и Babylove, в някои от които вече имаше и малко ориз. След това задържах разнообразяването за сметка на това да свикнем да изяждаме повечко количество, защото то и това се учи. Сега ни чакат броколито и спанакът.
Весето, аз най-положително те дадох за пример  Hug
Тошиба, и ние сме на Хипп Плюс пробиотици и пребиотици, което скоро го сляха с Хипп Био и вече ще се произвежда само новото смесено Хипп Комбиотик (разбира се, ще струва с 2-3 лева отгоре).

Много се ядосах днес, защото от НОИ ми е отказано майчинството до годинката на детето, т.к. някой в БГ отново не си е свършил работата - работодателите ми не са подали някакви данни навреме и сега процедурата доста ще се забави, а парите от юни месец насам - съвсем. Ако обаче се окаже, че не се вижда краят на бюрократщината, мисля да отида да си поискам служебен аванс - те да се оправят документално. Добре, че съм се запасила с памперси (нали правех едни проучвания ...)  Wink

Общи условия

Активация на акаунт