МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 502
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
И аз бях писала във Фейсбук с въпросче как точно помагат тези кехлибарени герданчета. Още повече, че видях на вратлето на едно бебче Simple Smile А няма ли опасност детето да го скъса,да лапне мънистата и да се задави!? Ако помага и е безопасно, бих взела, че вече ми се изчерпаха другите възможности Confused

# 556
  • Пловдив
Commelina вие още ли се преспивате с друсане и разнасяне или това е само в кризисни моменти?
Аха, постоянно си е. Някой път се лъже и заспива на гърда, но то е все тая, защото и кърменето ни е почти само разхождайки се  Mr. Green Обикновено го дебна, като се събуди веднага да го кърмя, докато е спокоен и сънлив, та тогава се кърмим легнали.
И в количка не иска да седи, бутам си я празна, като заспи в мен да го сложа да поспи. Или се разхождаме със слинга.
А нощният сън е по режима, който Ена4 е описала  hahaha Много е весело  Crazy

Мама Веси ме беше питала какво имам против бибероните. Не знам и аз , да ти кажа. Просто като четях като бременна за кърменето и залъгалките, нещо се настроих против тях. Надъхах се колко са вредни и как няма да даваме на нашето дете и още ме държи явно  hahaha А и като не ги иска детето, защо да го уча тепърва  newsm78 После да се чудим как да го отучваме.

Одеве гледах тук в близкия Хиполенд 15 лв са прословутите ниблери.

Бетта, по колко го даваш този Дормикинд?

# 557
Коммелинка, хубаво е, че ти е весело все още, на мен нощем ми се реве вече. Tired

# 558
  • София
Момичета,

Да се отчета. Днес бяхме на консултация. Вече сме 7200 гр (+1000 гр.) и 63,5 (+ 1,5 см.).
Вече 2 път отлагаме ваксините. До преди няколко дена Виктор беше с хрема и затова.
Говорихме и за захранването. Разбрахме се да изчакаме до септември, тогава Виктор ще е на 5 месеца и половина някъде. Детето си яде 5 пъти по 150 мл., стигат му и си е доволен. Като му подавам лъжичка, отваря устата (давах му вит. С и Са глюконат), но пък има други признаци, които все още не са на лице, плюс това, че си му стига млякото, а и септември ще сяда вече по-стабилно.
Засега добре си пасваме с педиатърката, доволна съм.

От утре слънцето се завръща  Nature Sunny

# 559
Здравейте момичета.
Не съм влизала тия дни, защото ми се случи нещо ужасно, което искам да споделя с вас Rolling Eyes Разбрах, че мъжа ми ми изневерявал. Просто Тя ми изпрати смс да ме уведоми. Като премазана съм, хич не съм го очаквала от него, но...
В резултат на това ми секна кърмата и тая нощ се цедих 3 пъти, пих чаеве и почнах да хапвам по малко насила,че от три дни не съм яла, корема ми се е свил. Снощи за първи път отворих кутията с АМ и милото ми детенце хич не искаше да цокне от шишето, направо в чудо се видях. Иска само да суче, нищо не му пуска, не иска от шише и накрая с 300 зора изпи 100мл АМ в 19ч. и заспа. Два пъти през нощта се събуди да цока, но нищо не му пускаше и сутринта чак в 9:30 изпи изцедените 50мл кърма от нощта и 40мл АМ. Гледам да съм спокойна да не мисля в това, но явно вътрешно не мога да се преборя със себе си. Днес сме само на кърма, дано всичко се нормализира, дечицата са ми най-важни! Съжалявам, ако съм ви натоварила.
Днес бяхме на ваксини и консултация. Вече сме 8500гр. (+800гр) и 71.5см ( +2см). Педи каза да почвам да захранвам и мисля тия дни да се пробваме с морков, после картоф и морков и така.
Лека вечер на всички Hug

# 560
  • Бургас
matza83 , прегръщам те  Hug

# 561
matza83, горе главата!  spoko
Не си заслужава да се ядосваш! Както сама казваш - децата са най-важни!

# 562
Matza83 имаш и от мен едно голямо  Hug гуш. Няма да те питам за подробности, не ми е и работа, но що за нагла е тази жена да ти прати и смс даже  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Пожелавам ти бързо да се освестиш както се казва, защото както ти самата си написала ДЕЧИЦАТА СА МИ НАЙ- ВАЖНИ
С ТЕБ СМЕ!!!

# 563

Мама Веси ме беше питала какво имам против бибероните. Не знам и аз , да ти кажа. Просто като четях като бременна за кърменето и залъгалките, нещо се настроих против тях. Надъхах се колко са вредни и как няма да даваме на нашето дете и още ме държи явно  hahaha А и като не ги иска детето, защо да го уча тепърва  newsm78 После да се чудим как да го отучваме.

Сигурно не е лесно да го откажеш, но такава работа върши сега, че откакто го захапа преди две седмици съм най-щастливият човек на света. Преди, докато дръпна гърдата и ококорваше очи, и така безброй пъти, докато заспи накрая. Сега като видя, че спи и нищо не цока, бутам набързо биберона в устата и продължава да спи. По някое време го изплюва и това е.  Peace

# 564
Маца, аз имам теория по този въпрос: Не се тормозя за такива неща,защото обичам себе си - с ревността Убиваме само нас си и децата си,а мжете ще го направят дори и да ги следим постоянно. На мен ми се случи в 1 през нощта една "к..ва" да прати смс на мъжа ми,той обаче спеше и не го чу. Аз дори не го отворих, за да видя какво пише.Видях че е тя защото на екрана пишеше от кой е, а на сутринта се направих че не го чула и аз.
Знам, че е адски трудно,но трябва да преодолееш себе, на мен ми отне доста време, но се справих и ти можеш, още повече че имаш такава силна женска подкрепа от нас,

ГУШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШ  Hug

# 565
здравейте мами  Stop

редовно си ви 4ета ноооооо просто рядко имам време да се включа по темите. Понеже скоро коментирахте косопада (с който и аз се здобих ) да споделя с вас какво използвах аз и наистина има ефект  http://apteka.framar.bg/30010377/%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BD% … D0%BF%D0%B0%D0%B4   ето този шампоан в комбинация с ампули за косопад на същата марка. Голяма промяна много съм доволна.

Ние съсщо започнахме захранването и да ви кажа доста добре ни се получава. Вече опитахме картоф, морков, броколи, тиква (в тази последователност) и няколко пюрета микс зеленчуци. Все още обаче не заместваме хранене с пюре а продължаваме да си се кърмим   Wink и надявам се да си продължим така. Следващия месец мисля да въведа и каша в следобедните хранения ноооооо ще видим.

Да се включа и аз в анкетата
определено се опитваме с баща му да му изградим някакъв ритуал преди лягане но понякога не ни се получава.....общо взето: къпане кърмене и е заспал докато си хапва.
позата в която спи: на страни или по корем
цветовете в които го обличам: различно, имаме си от всички и нямам предпочитания към някои цвят. Е естествено не му слагам розово  Grinning
любими играчки не но има такива на които повече се радва. например една квакаща жаба като я види и умира от кеф

маи малко дълго стана  Rolling Eyes
лека и спокойна вечер от нас  Hug

# 566
И аз бях писала във Фейсбук с въпросче как точно помагат тези кехлибарени герданчета. Още повече, че видях на вратлето на едно бебче Simple Smile А няма ли опасност детето да го скъса,да лапне мънистата и да се задави!? Ако помага и е безопасно, бих взела, че вече ми се изчерпаха другите възможности Confused

Не съм аз мамата, която е писала във фейса, но имаме такова герданче
Приятелка ми го донесе от Германия и го сложи на Алекс
Каза че успокоявало бебчетата
Герданчето е от чист кехлибар, направено е много добре /за да не се скъса/, а закопчалката  е направена от две малки магнитчета за да се отвори ако се опъне по вратлето
Герданчето е в кутийка със сертификат
Не знам дали му помага за нещо, но на мен ми харесва и затова го носим

# 567
Да се включим във въпросчетата

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - Игра, баня, хапваме и обикновено заспива в мен, но пък цяла вечер се будим на един час рядко прави паузи от два часа вечер.... вече нямам сили от това не доспиване. Тази вечер май искат и бъбреци да ме хващат... Sad
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - По-принцип аз лично харесвам синьо, но имаме и други цветове
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - Всякак се въртим, но за сън когато е в леглото си или при мен на една страна или по гръб, странното е че в количката заспива по корем
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - Много се радва на едно плюшено сърце което казва "Обичам те толкова много"

Лека вечер и сладко спящи бебчовци

# 568
Маца, мила, не знам какво да кажа. Sad Никога не съм намирала изневярата за нещо нормално и, ако ми се случи подобно нещо, не бих искала да разбирам, защото това изцяло ще промени отношенията ни като семейство. В този смисъл е била ужасно нагла въпросната жена. #2gunfire А и мъжете са такива животни! fight Ако щете ме смятайте за консервативна, но аз никога не съм изневерявала! Naughty
И понеже нищо успокоително не ти казах Confusedда знаеш, че имаш моралната ми подкрепа и съчувствие. Мисли за най-скъпото си нещо  и приеми, че за съжаление тези неща се случват твърде често. Tired

# 569
  • Пловдив
Matza, прегръщам те  Hug Не знам какво да ти кажа, и аз ще се чувствам като теб, ако се случи нещо такова. Изобщо не мога да приема изневярата и сигурно няма да знам къде се намирам, ако се случи  Sad Още повече с 2 малки деца. Мога дълго да ги нареждам и двамата, но няма смисъл  Rolling Eyes

Коммелинка, хубаво е, че ти е весело все още, на мен нощем ми се реве вече. Tired
През нощта и на мен ми се реве, като трябва да го разнасям. Но поне през деня като съм сама мога той като заспи да си взема малко въздух. И се опитвам да се настройвам философски, че е период и ще мине. А ти трябва да обръщаш внимание на баткото и за него да се грижиш  Hug

4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - Много се радва на едно плюшено сърце което казва "Обичам те толкова много"
Ха, и ние имаме същото  Mr. Green И също толкова много го радва, направо се разтапя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт