МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 510
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
lilincho, мерси за лекцията

Illianaaa, чудесни новини от ортопеда

mama_vessy, Виктор е страхотен!
Ние сме така при всяка смяна на пампата. Вече не се издържа, постоянно иска да е по тумбак. И аз как да го преобуя?!

За нощното хранене - ние май сме от малкото кърмачета, които не се будят нощем (двоумях се дали да го споделя, че  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil)

Днес ми беше пурвият урок по кормуване. Може и да излезе шофьор от мен:)

Освен това съм се заела да си завършвам дипломната работа за магистратурата, защото съм я позарязала от доста време.

Май човек при недостиг на време се организира по-добре и се занимава с повече неща.

успех с newsm01

ох, и аз още си влача незавършената магистратура. Решила съм вече на есен сериозно да пиша.

sirence, много хубаво си се сетила да провериш и тук в магазина за ниблера. Но уви... Засега сме 7 желаещите (Bub, Anelisa, Migeio, Sirence, iliqna_, redreny2000 и аз). дали няма още двама желаещи. В петък най-късно ги поръчвам

newsm49

# 361
  • Кукуландия
От нашето, да. Няма спокойствие вече. Не може да пълзи като хората, но все пак успява по негов си начин да обикаля леглото (спалнята ни е 180х210)  Crazy

Малчо се стряска от мотори и подобните им. Също така ако много близо покрай него мине кола - не може да проследи бързото движение. Също така от кашлянето на баща му... то аз се стряскам камоли малчо.  Crossing Arms

lilyrose, и при нас слагането на нов памперс е приключение  Mr. Green

На всичкото отгоре ме следи. Аз си мисля, че си играе под активната гимнастика, а той ме гледа и чака да се обърна, за да се усмихне. Изпробвах го поне 20 пъти днес  Laughing

# 362
Illianaaa, много се радвам за добрите новини! Браво!  Peace

Uinen, леле това с падането - направо тръпки ме побиват! Мен все ме е страх, когато преобличам Дара или й сменям памперса, да не падне, защото напоследък е толкова шавлива, че не мога да опиша. Постянно се върти...иска да се обръща, абе направоооо страшно шило е. Постоянно рита с крачета в количката...на шезлонга също и се люля, ама направо понякога с големи засилки!  Joy Много е смешна!

Сиренце, честито второ зъбче на Марио!  Peace Ние още нямаме и не мога да видя дали се мъчи нещо да пробие, но пръстите са й все в устата и иска да си чеше венците, така че ще очакваме и ние  Wink

catwalk, аз правя на Дара домашно пюре от картоф, като го сварявам. Не го правя на пара, защото според мен ще е по-сух  newsm78 След като се сварят добре, ги смачквам с водата, в която са вряли, тъй като не мога да изстискам кърма толкова голямо количество. Слагам, но малко....просто не мога да изцедя толкова  Sad За момента нямам други домашни зеленчуци и смесвам домашния картоф с еднокомпонентни пюрета на Хипп и Бейбилав каквито има.....

За това колко дълго ще кърмя  Thinking - не знам....още в самото начало си бях решила, че ще е докато навърши 6 месеца, но сега не знам как да бъде. Ще видя как ще е и този месец, защото при нас кърменето не е от най-лесните...Даже бих казала, че нито бременността, нито раждането са ми били толкова проблемни и трудни, колкото кърменето....  ooooh! Винаги съм си мислела, че слагаш бебока на гърдата и това е....Е да, при някои и повечето сигурно е така, но не и при нас....за съжаление...

Хайде лека и спокойна нощ!  smile3524

# 363
Здравейте, извинявам се, че нямам възможност да чета много назад.

Мама Веси, от замразен пъпеш става много вкусен сладолед, особено като го смесиш със замразен банан. Ммммм! Ако искаш замрази си някакво количество, и да не го дадеш на Виктор, вие ще му се зарадвате.

Илияна, много се радвам, че всичко е наред с крачетата на детенцето.

Редрени, ти ми събра очите! Успех с шофьорския курс.

Весето, дай й една празна лъжица да държи и докладвай какъв е бил резултатът.

Нашият снощи ме гледа, гледа как ям, пък взе да се пресяга да си вземе от чинията ми. За мое изумление взе чинията и се опита да си я набута в устата. Баща му се смили над него и му даде една картофена трошица. Та, захранен е вече педагогически човекът, нищо, че трохата му се размаза по бузите.  Laughing

Сутринта си изкарах акъла, защото вчера го ваксинираха. Хем, знам, че го мъчат зъби и сме с по-слаб имунитет  и пак дадох да го боцнат. На сутринта и двамата с брат му бяха с температура, пък баткото и сополки проточи, но слава Богу се размина. Дано не се повтаря! Praynig След една дозичка панадолче, бебчо свали температурката и беше весел и жизнен цял ден.

Тая вечер за пръв път от много време насам си заспа самичък без люшкане и кърмене. Може би аз му преча да си заспива само детето, трябва да организирам нещата по-добре.

Уинен, не можеш ли да го слагаш на пода или в негово легло, залепено за вашето?

Ена4, децата, които са на поискване и се отбиват естествено израстват гърдата на около 3 и нещо, 4 годинки без насилване. Наистина кърменето е еднакво трудно и за майката и за бебето да се прекрати. Толкова ни обогатява! Въпреки всичко си натежава с порасването на детето. Вярвам, че естествено ще си дойде подходящият за вас момент.

Уинен, и аз така първо ще кърмя, после пюрето. Или ще го контролирам да не преяжда с пюре, а да си оставя място за кърмица.

Кетуок и аз ще си правя сама храната. Даже кашите са ми домашни. Меля на блендера ориз, елда, просо... и варя. После мисля да готвя за цялото семейство на пара и като отделя за дребния да овкусявам нашето.

И нас ни мъчат зъби. Баткото на 5 месеца и 1 седмица му се показа първия зъб и аз като го видях, вече си отдъхнах, че мога да захранвам - има с какво да яде детето. Wink В действителност щях да чакам още месец, но баща му ме сръга, че вече е готово детето и да не чета по книги, ми по него да се ориентирам...

Чета тук разкази за раждане с дула и мисля, че за третото искам такова раждане: http://missby.wordpress.com/2011/07/18/birth-ellen/#comment-7690
http://www.bgduli.com/

Буб, можеш да си свариш на пара и пак да ползваш водичката, в нея има вещества от картофчето, не е бистра, като бульонче е. И не е много по-сух, не си го предствяй като печен картоф.

# 364
  • София

lilyrose, благодаря

Редрени, ти ми събра очите! Успех с шофьорския курс.
mama Barba, благодаря! Ама защо така, тук има момичета, които са се нагърбили с къде къде повече неща:)

Спокойна вечер на всички!

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 23:24 от redreny2000

# 365
Добро утро, момичета и бебчета!

Хе-хей, честита 1/2 годинка на Димитър на zina_ ,  честити  5 месеца на Божидара на sunflower и на Габриела на natali05225!

Лъки, как си?
Bub, пускам ти една статия за варенето Химия на варенето.
Catwalk, на баткото повечето пюрета си приготвях сама - сварявах зеленчуците или на пара или в тенджерата под налягане, след това ги намачквах с вилица и добавях малко кърма. Мисля и сега да действам така  Hug

Пускам една анкета да раздвижа темичката:
1. Имате ли обичай на приспиване вечер?
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета?
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)?
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници?

Хубав слънчев и усмихнат ден! Отивам да храня народа и после беж на разходка Wink

# 366
Чета ви и за съжаление или не ние нямаме зъб ки и с нищо, моя малък Мишок не показва, че е готов за захранване (Слава Бог, аз си падам малко мързел и не знам как ще се справя с приготвяне на буренца), само че ние си имаме друг проблем. Казах ви, че съм малко мързелива и все гледам по полезния начин да мина, та сега малкия заспива само с биберон в устата. Смятам лека по лека да го откажа от него, защото още преди да родя си бях казала, че такива биберони няма да ползваме, но в самото начало той сучеше дълго, и за да предпазя зърната му го давах да смуче него. Леко по леко той не го търсеше вече и заспиваше на цицка, но и това не ме устройваше, та с него си го приспивах, мислех че ще е временно, но вече няколко дена се мача да го оставя сам да си заспи и не става. Аз съм си виновна и сега не знам как ще е навесно да го отуча, защото стана навик голям. Все още сме на 4 месеца и 6 дена и ще се постарая до 6- тия да се отучи напълно (така ми се иска, но само един господ знае).
Ако вие сте имали подобен или същия проблем как се справихте? Моля дайте идеи Simple Smile

# 367
  • София
p.atanassova, като чета сега какво пишеш за залъгалката и се замислих, че напоследък почти не влиза в действие при нас. Дали е само период или не не знам. Може и като се засили раздразнението на венците, пак да влезе в действие, кой знае. Но мисълта ми е, че децата наистина си показват сами какво им е нужно, не трябва ние да си поставяме някакви срокове за това или онова. Мисля, че е най добре да се отпуснем, да се вслушваме в децата си и да им се наслаждаваме.

По върпосите на Marys

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? Ние минахме през доста етапа: 1-во се гушкахме и така заспиваше; после имаше един кратък период, през който се заглеждаше в едно кученце и така заспиваше сам, после започнахме да се приспиваме със залъгалка и люлеене на леглото, от една седмица някъде се унася, докато яде млякото и като го сложа в леглото се позавърта малко и пак заспива сам.
Та според мен ние нямаме някакъв създаден обичай още, бебо сам си решава, а аз изпълнявам. По едно време се опитах да му чета и така да го приспивам, но той тогава искаше залъгалка и люшкане

2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? Не, предпочитам даже да са по-разнообразни и много се кефя, като успея да го облека с нещо различно от обичайното синьо
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? Не знам защо, ама нашето бебче не се обръща по корем. Според мен може, но не иска Thinking
Любима точно не знам, но сс сигурност си ги познава и като ги види, веднага им се усмихва

Аз оставям мъжете да се гледат вкъщи и отивам да се поглезя на фризьор Laughing

Слънчев ден на всички Hug

# 368
p.atanassova, при нас заспиването ставаше с биба, без значение дали съм до него или си шетам някъде наоколо. Сега  обаче, откакто го мъчат зъбки, заспива с биба и на ръце! Ако не го люшкам и не пея-просто не става! Пробвахме с мъжа ми да сменим малко ролите, но - не! Иска си в мен! Надявам се да е период, защото е много мъчително само да го разнасям, а и това не е само вечер. През деня, ако не сме някъде на разходка с количката, ритуалът е същият! Sad

# 369
Мами, аз много се радвам на тези от вас, които (ще) си приготвят сами пюретата, и от сега си замразяват или консервират екологични зеленчуци или плодове  Hug Просто това не е за мен - трескавият съвременен живот ме е превърнал в тотален консуматор на готова продукция ...

За бибата (колко са уникални всички  бебета!) при нас е такъв случаят: до петия месец малчо изобщо не я използваше, но наскоро я въведох, именно за да си създадем ритуал на приспиване (преди това се заиграваше и си заспиваше сам): (1. Имате ли обичай на приспиване вечер?) Взимам го на ръце и полу-лягам, облегната на възглавница, винаги на едно и също място - моята част от спалнята, слагам му бибата, той нещо си помърморва и заспива след май-много 7-8 минути. Този ритуал не е само за вечер, когато често и сам си заспива, а преди всичко за дневните дремки. Наблюдавам го и обикновено като направи два часа бодърстване, винаги му се доспива и аз му помагам по описания начин. Навън си заспива сам от возенето в количката, без биба.

2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - любим не, но и аз обичам да избягам от тривиалното момчешко синьо - толкова, че чак червена количка взехме Wink

3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)?
Спи най-често на една страна, играе всякакси - и търкаляйки се най-често напоследък; в количката от когато беше на три месеца и половина е все в полулегнало положение - не търпи легналото, ако е буден.

Една мекичка книга от плат; образователния фотоапарат на Фишер Прайс; пеещо плюшено мече (класическо такова, 'дето му се изтегля една халкичка на връвчица, за да свири).  

# 370

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? Много често си сменя обичаите нашата госпожица. ooooh! В момента заспива или в количката, ако е в движение, или в кошарата с люлеене, или на гърда/ако е много изморена даже и не суче, само я захапва и заспива/. Вместо биба ползва лигавник-смуче си го и се унася, мрънкайки недоволно. Laughing
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? Май розов, защото от баткото имаме доста цветове, само не и розов, та с кеф и купувам типично момичешки дрешки. Wink
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? По гръб.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? Чак най-любима няма, но има такива, с които предпочита да се занимава и такива, които, не знам защо -не харесва.

# 371
Marys, чакаме и вашите отговори на твоята анкета, че сте ми много интересни с близнаците  как са нещата Hug

# 372
1. Имате ли обичай на приспиване вечер?  - Люшкам я в кошарката и тя си заспива
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - Не,имаме всякакви цветове дрешки,като определено розовото преобладава,но пък повечето неща са ни подаръци и не сме ги избирали ние
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - Спи по гръб.Когато е будна по-голямата част от времето прекарва пак по гръб,но много обича да е и по корем...върти си се,тъй че както и кефне на нея:)
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - Много си играе с една плюшена крава,която дрънка...определено предпочита плюшени играчки

# 373
Привет отново!
Разходихме се, прибрахме се, наиграхме се, хапнаха  добре и сега блажено спят и двамата, пък аз надничам в темата и хапвам.
Marys, чакаме и вашите отговори на твоята анкета, че сте ми много интересни с близнаците  как са нещата Hug
1. Имате ли обичай на приспиване вечер? – едиствено вечер има кой да ми помага и не се изцеждам успоредно, докато те се хапват и ги храним, държейки шишетата им (иначе са подпрени на възглавница и пелена). След това се гушваме за минутка, оттам в кошарите, по биба и пелена на човече, загасяме лампата и навън от стаята. Телевизорът работи, а вратата е отворена, не им пазим тишина. След  10-15 минути са заспали обикновено. Така сме от 2-3 седмици.  BlushПреди това се приспивахме в кошарата люляйки се, ако не се получи там - в шезлонга. Tired
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? –  чак любим не бих казала, но се усещам, че обличам Стефо в синьо, а Петьо в кафяво и зелено (очите им са такива).
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)?   - по гръб и двамата, като Петьо от седмица си хваща  двата крака с ръце и се клатушка ту наляво, ту надясно.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? – едно шарено меко сърце с много висулки по него и лъвчето с топката на активната гимнастика.

# 374
И аз да отговоря на анкетата Wink

1 Имате ли обичай на проспиване вечер?
Както вече казах ние заспиваме с биберон в уста, но преди това се къпеме, преобличаме, храним и тогава целувка за лека нощ и право в креватчето. До няколко минути е заспал.
2 Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета?
Предпочитам да е в синьо и бяло, той самия е с много бяла кожа, руса косичка и сини очички.
3 Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем...)?
Понякога си лежи по гръб, друг път прекарва повече време по корем, а когато спи се обръща и на ляво и дясно, много шава и не се задържа в една поза дълго
4 Има ли вече предпочитана играчка вашите мъници?
Не бих казала, че има предпочитание, все още не мога да преценя

Общи условия

Активация на акаунт