МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 517
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Привет, момичета!  Hug

Пак се почнаха горещините и сега сме вътре, малко на хладинка.....

Охххх добре че е този форум и в случая по-конкретно Стихийно бедствие и Мигейо  Hug , та и аз днес "хванах последния влак" и използвах намалението в ДМ!  Peace
Сиренце, благодаря ти и на теб за уточнението!   bouquet

Днес бяхме на детски рожден ден и Дара се държа супер! Wink Беше й интересно как се духат свещичките и не отклони поглед от тортата  Joy Определено си гледа какво има на масата и как хората ядат. Баща й като я гушне и тя само следи какво прави с вилицата или лъжицата  hahaha
Та според мен детето си е повече от готово за захранването  Peace Сиренце, би ли споделила в какъв ред си въвела зеленчуците, че аз само мисля мисля и ме е страх да не объркам нещо. Ние сме опитали от картофа, моркова, тиквата и пащърнака. (ако искаш и на лични Wink )

Относно прането на играчките - онази, плюшената, си я изпрах в пералнята и й няма нищо, но за музикалните такива - не знам....  Thinking

# 466
  • Варна
Bub, racholina  днес намерих това:

http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

Понеже Аслан от няколко дни също е доста крив преди заспиване, и както беше научен да заспива сам, така сега не признава нищо освен гушкане и люшкане... Това поне обяснява до някъде защо е тази промяна и най-важното, че има край  Laughing

Ние втори ден ядем тиква (срам ме е да си призная, че не мога да намеря пюре от картофи, а сама не искам да му правя пюренце, без да съм сигурна за произхода на картофите). Услажда му се, днес даже сам искаше да си ближе лъжичката  baby_neutral

Утре вечер тръгваме за Турция, стискайте палци да пътуваме що-годе нормално с бебо.  Praynig

# 467
Hug VSD, доста верни неща има в тази статия!  Peace Абе то е ясно - трябва да сме търпеливи, ама аз както не съъъъммммм  ooooh!
П.П. VSD, лек път ти пожелавам!  Peace

# 468
  • гр.София
 Hug
Здравейте на всички, от доста време не съм се вясвала в темичката  Embarassed но сега ви поизчетох  Simple Smile

Малчо от известно време (някъде втора седмица) спи по корем, заспива настрани, после се обръща сам по корем и така си остава.
Вече прави така чаканите от мен нощни паузи, като хапне към 20,00-20,30 спи до 06,00-07,00 хапва в просъница около 90гр. мляко и продължава да спи до към 08,30-09,00.  Grinning

На 11 сме на консултация.

Този патисон може ли да го нарежа на кубчета за фризера  newsm78 или трябва да затварям в бурканчета  newsm78

Цитат
Утре вечер тръгваме за Турция, стискайте палци да пътуваме що-годе нормално с бебо.  Praynig
VSD Лек път ви желая  Grinning

Да ви кажа, че пащърнака направо си го плюеше  Laughing Това е направо кофти пюре  Laughing

Бедствие Честит рожден ден! Много любов и сбъднати мечти!  nbirthday / сори за късната честитка  Embarassed нещо напоследък все така правя  ooooh!/

Честито и от мен  smile3525 newsm59  party023 newsm38 Здраве, щастие, късмет и много усмивки от мен!

# 469
Писах, писах, всичко се изтри.
Та накратко - Честит Рожден Ден на г-жа Стихийно бедствие, макар и със закъснение.
София вече има два зъба - вчера избиха наведнъж. Както и седи на гъза си - задържа се без проблем по минута-две. Все седнала иска да седи, набира се сама и така, аз все я бутам назад, ама тя не - ще сяда.
За кърменето - не си слагам граници и нямам планове, колкото - толкова. Надявам се да спре от само себе си преди детето да навърши 2.
За захранването - на гола кърма сме, и още няколко седмици ще отложа, докато започне седмия месец- цял живот ще яде след това.
За анкетата - сменям памперс, слагам пижамка и в леглото. Лягам до нея, кърмя я и тя след минути е заспала (разбира се, изчаквам да е много изморена). Оставям я и отивам на "среща" с мъжа ми в хола  Laughing
Любима играчка - няма, няма и да има. Аз не и тикам тези боклуци в ръцете непрекъснато. Има един жираф, който е от естествена гума (простете, но това пише на кутията), него го гризе от време на време.
За играчките - тя ближе пода, аз ще се притеснявам, дали са чисти. Те си седят в нас, не ги нося никъде на друго място, плюшени играчки не и давам, жирафа го мия с вода.
Другите въпроси не помня.
Това е от мен.

# 470
Bub, racholina  днес намерих това:

http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

Понеже Аслан от няколко дни също е доста крив преди заспиване, и както беше научен да заспива сам, така сега не признава нищо освен гушкане и люшкане... Това поне обяснява до някъде защо е тази промяна и най-важното, че има край  Laughing

Ние втори ден ядем тиква (срам ме е да си призная, че не мога да намеря пюре от картофи, а сама не искам да му правя пюренце, без да съм сигурна за произхода на картофите). Услажда му се, днес даже сам искаше да си ближе лъжичката  baby_neutral

VSD, благодаря за статията, сега ще я погледна! Май и преди съм попадала на нея!
Аз още незахранвам, но съм заглеждала по рафтовете пюренцата и чист картоф не съм виждала.Все са с нещо!
Лек път ви желая и много приятни емоции!

# 471
Здравейте:)
Ние сме на село и оня ден реших да му сварим един домашен картоф на Виктор. Много сладък и вкусен, но такива физиономии правеше на oтвращение и буташе всичко навън, явно още не е готов. Пробвах няколко пъти с върха на лъжичката да му дам, но нищо не хапна. Rolling Eyes

mistela, и ние на 11 сме на консултация.

VSD, лек път!

Бедствие, да си жива и здрава и всичко най-най  bouquet
За патисон - за първи път чувам.

Приятен ден с много разходки;)

# 472
Здравейтее  Hug
Не съм се мяркала от 2 дни,но в събота бяхме на сватба,а в неделя реанимирахме  Mr. Green
За патисона  и аз за първи път чувам,не съм го и виждала.....
Аз да ви се "похваля"...Ванеса си има нова любима "играчка"-пакета с мокрите кърпички...Абе няма НИЩО по-интересно от него,а взема ли и го не си представяте за какъв рев става въпрос...за млякото си не реве така  Mr. Green  Само с тия кърпи има спокойствие...Избягвах да и ги давам,че ръбовете им много бучкат,та ме е страх да не си бръкне в окото,ама няма начин...

# 473
Аз да ви се "похваля"...Ванеса си има нова любима "играчка"-пакета с мокрите кърпички...Абе няма НИЩО по-интересно от него,а взема ли и го не си представяте за какъв рев става въпрос...за млякото си не реве така  Mr. Green  Само с тия кърпи има спокойствие...Избягвах да и ги давам,че ръбовете им много бучкат,та ме е страх да не си бръкне в окото,ама няма начин...
и при нас тези кърпички са много актуални в момента  Mr. Green голямо забавление пада Shocked

sirence, ниблерът съм го поръчала в петък, до 2 седмици трябва да пристигне, което означава към 20-21-ви

вчера в Борисовата закрихме световната седмица, посветена на кърменето на Бебешкото кафе. Супер си изкарахме  Party Чакам с нетърпение следващата среща

# 474
Момичета, почерпете се за мое здраве. Днес навършвам цееели 30 години  Mr. Green

Със закъснение искам да поздравя Bub, Женичка и г-жа Стихийно бедствие. Да сте живи и здрави, обичани и усмихнати!  Hug

Ето и малко отговори:
1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - Къпане, кърмене, заспива на гърда и внимааатлено го пренасям в легълцето. С повечко късмет продължава да спи  Wink
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - Мммне
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - За спане - на една страна. Когато е буден предпочита някой да го държи изправен и да си "стъпва" на краката.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - От самото начало една пееща и светеща звездичка. Иначе сега много се вълнува от всякакви шишета и пликчета.

С почистването на играчките определено не се престаравам  Blush Тези, които позволяват ги пера с препарат под чешмата. Музикалните - още не съм изпробвала как ще им се отрази  Thinking

# 475
smile888, благодаря ти! Честит рожден ден и на теб! Бъди здрава, щастлива и обичана!  Hug  bdbaloni

Абе мнооого лъвове сме в тази тема, а и още имаааа  yes

# 476
Привет   bouquet и кафе  Hug

Ние в неделя бяхме в Осеновлашкия манастир "Седемте престола". Предложих на мъжа ми да отидем на закриването на седмицата на кърменето, но той така измъчено ме изгледа  Joy . И аз не повторих  Laughing затова му предложих да сме извън София. Беше супер. След това в една ферма по нагоре, но очаквах повече, че много ми я похвалиха. Не че беше лошо напротив. Направили са си нещо като мини зоопарк и за по малките деца е доста интересно. Има люлка, полянка и една рекичка тече точно покрай имота и е много прохладно. Виктор много добре се държа по време на път, през по голямата част спа.  Hug  А на мен ми стана лошо   ooooh! А като се видях на снимките  #Crazy ужас  ooooh! ще трябва да направя нещо по въпроса с тези кила  ooooh!  Ето и снимки от манастира без мен:  Mr. Green

sirence Така е, но има деца дето са да кажем по неспокойни и не искат да стоят сами и да си играят. Такава беше каката  ooooh! не признаваше друго освен носене на ръце, а за да заспи се носехме по 2 часа  Tired на края на 5-тия месец вече не си чувствах нито ръцете, нито кръста нито краката. За това предприех тази тактика дето я описах  Peace Имаше мрънкане разбира се, но това с носенето не можеше да продължава  ooooh! бях тотално скапана  Crazy

Както е описала Бедствие за готвенето и аз така правя, а след това и пасирах/ за каката де/ когато беше по малка.  Peace

VSD, лек път!  Peace

katilias  Браво, Честито ви за зъбките   Hug  
Цитат
Любима играчка - няма, няма и да има. Аз не и тикам тези боклуци в ръцете непрекъснато.
Не че му ги тикам непрекъснато, но с какво се занимава през деня  newsm78  

smile888 Честит рожден ден! Много обич и радост в очите!  happy bd

За почистването на играчките Аз не се престаравам - пера, мия, така или иначе всичко е в устата му. А напоследък като го оставя на земята върху одеялото, припълзява до края и започва да ближе пода  #Crazy  Sick  гледам да не го оставям, ама той е толкова бърз  ooooh! и вече на на няколко пъти го прави. Не мога да изляза от стаята  Whistling

Хайде лек и хубав ден!

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 16:08 от mama_vessy

# 477
Здравейте мами,отдавна не ми остава време да се добера до компютара и днес реших да ви изчета и ето изпуснали сме срещата с другите бебоци,много се ядосах!
За РОЖДЕННИЦИТЕ-да са живи и здрави на патерица,но от сърце!.За заспиването-къпане,хранене и в леглото със или без биберон зависи от ситуацията,но задължително излизам от стаята и я оставям сама да си заспива и така е от доста време.Разбира се ,че има дни в които си помрънква и я помилвам малко за да се успокои ,но като цяло е това.
Любима играчка мисля ,че няма то и нямаме толкова много,но понякога си дрънка и повече гризе една дрънкалка.
Любим цвят дрехи нямаме-обличам всичко на Петя-дори сини дрешки имаме(не страдам от предрасъдаци)и не ми е неприятно ако ме попитат момченце ли е бебето,просто понякога не се разбира пола на бебето от пръв поглед.
Захранването върви добре-детето има предпочитания към различните видове зеленчуци-едни яде с охота други изобщо не иска.Любимо и е пюрето от пъщарнак,а картоф и сварих и разредих с мляко от нейното и направо и се повдигна и го плюеше после-веднага го спрях и не съм давала повече.Много дълго стана,но така е като не съм писала отдавна.
Хубава седмица на всички! newsm10

# 478
Привет, момичета!  И честито на Smile888    party006
А Стихията като си трае и не казва, че е била рожденичка .... Simple Smile Е, хайде, и за нея един сърдечен поздрав  smile3510

Значи, Лилироуз - като дойдат ниблерите (как само звучи - все едно нашествие някакво Wink  )- веднага разпределителна среща в който парк кажете - Заимов, Борисовата, Южния, Света Троица ... Аз съм мобилна - градският транспорт е целодневен Wink А днес в не пиков час дори и на маршрутка се качих с количката   1stroller

Пащърнак, тиква, картоф, морков, тиквичка, броколи, карфиол, спанак - този ни е на нас редът засега, Буб   Hug Ама то ти можеш друго да си решиш, според Дара.

Катилиас, честито едновременно двузъбие   bouquet

Мама Веси, браво за манастирския излет Simple Smile
Мами, за чистенето - и аз не се престаравам, обаче съм изправена пред следния парадокс: никак не обичам чистенето, ама много пък обичам чистотата - ха сега де !  newsm78
Е, няма начин -  трябва малко с напън,  и да я постигам тая чистота

# 479
Момичета, помагайте.

От снощи съм със страхотен зъбобол и днес отидох веднага на зъбар сутринта. НО, заради алергиите ми към упойки, хирурзите не се наемат да ми извадят мъдреца без тест за алергии. Та сега съм нашарена за тестването, и утре в 14:30 ще ме отчитат пак (дано да няма реакции) и след час евентуално ще ми го извадят.

Та въпросът ми е, ще повлияе ли на кърменето поставената упойка? Може би и някоя ЛЛЛ мама да се включи.

Моля ви, стискайте ми палци, че такава болка досега не съм изпитвала. Те дори и контракциите бяха на интервал, а това е нон-стоп и все едно в мозъка ми отива болката. Взимам Ефералган, но голяма полза няма.  cry

Общи условия

Активация на акаунт