МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 528
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, ние вече сме на  четири месеца и половина - със захранването вече сме доста напед  в 12ч хапваме само пюре - много ни харесва стига да не е само картоф.

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - да задължително заспива в шезлонга докато мама и тати вечерят / и след като е опитала от червеният  домат на масата/
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - нямам, но определено повечето дрешки за момиченца в магазините са розови.
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - спим по гръп, но от два дена се върти като пумпал Simple Smile
4.Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - Да. Нещо като прасенце, но незнам защо са го направили синьо - кръстили сме го Пенчо.

# 481
  • Кукуландия
Здравейте, мами!   bouquet

Уикенда реших да пробвам малкия с едно миниатюрно парченце варен картоф. Изяде си го детето след много въртене в устата. То изяде е силна дума, но важното е, че отиде в коремчето, а не навън. И все пак ще чакам началото на октомври.

Отговора на анкетата:
1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - не бих го нарекла обичай - заспива докато се кърмим.
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - не, но т.к. повечето дрешки са ни подарени са сини или с преобладаващ син цвят.
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - напоследък все се обръща по корем, не знам доколко му е любима, защото не рядко скоро след обръщането започва да се сърди  Laughing Заспива по гръб, но по някое време се обръща пак по корем и дори така го кърмя като промърмори.
4.Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - харесва няколко (т.е. обръща им повече внимание), но няма една, която да изпъква пред другите  Mr. Green

# 482
Smile888, честита ти кръгла годишнина!!! Simple SmileМного здрава и безгрижна бъди!
VCD, лек път и дано му се отрази добре промяната на бебо! Wink
Бишкота, нямам идея дали упойката ще се отрази на кърмата, но ти пожелавам повече да не ти се случва да изпитваш подобна болка. Cry
Мама Веси, браво за хубавия уикенд. WinkА за килограмите...колко познато. #2gunfire
Katilias, честити ви 2 зъбчета!
Тези дни много трудно приспивам Ева. TiredПо 2 часа вечер -тъкмо я оставя в кошарката, след като е стояла на гърдата ми дъъълго време и  пак ревне. През деня също-дреме докато суче и после като се ококори... Crazy Не знам какво и става, сякаш нещо я притеснява-зъб ли , какво ли? newsm78 Доста се изморявам тези нощи-няма сън и това си е. Tired

# 483
  • гр.София
 Simple Smile
Здравейте,
нещо ще изперкам  Close Малчо докато спи вече втори път пищи, веднъж вече го водихме милото при една баба да му бае и утре май пак ще го заведем. Иде ми да разстрелям някой недоброжелател  #2gunfire Тия хора работа нямат ли си да зяпат в децата като невидели  #Cussing out

# 484
Тези дни много трудно приспивам Ева. TiredПо 2 часа вечер -тъкмо я оставя в кошарката, след като е стояла на гърдата ми дъъълго време и  пак ревне. През деня също-дреме докато суче и после като се ококори... Crazy Не знам какво и става, сякаш нещо я притеснява-зъб ли , какво ли? newsm78 Доста се изморявам тези нощи-няма сън и това си е. Tired
колко познато,направо не знам как ще е тази нощ  Tired

# 485
  • София
привет,

седя си тук и чета за захранването и реших да пиша и в темата, че скоро не съм писала. Припомням си малко, че съм позабравила, а вече реших да захранвам Бобо. Напоследък му давам разни хомеопатични, разтворени в лъжичка - дентокинд, дормикинд. Е, като види лъжичката, започва да се облизва и ако я докопа направо я грабва и слага в устата, та реших, че му е време. Лошото е, че другата седмица ни предстои море една седмица и знам, че е добре да изчакам, от друга страна вече нямам търпение. Купих пюрета картоф, морков и пащърнак на Хип, както и оризова безмлечна каша на лактана и сега се четириумя с кое от тях да започнем. Чудя се и дали да не дам малко АМ първо, нещо като въвеждане да направя, за да мога да го добавям в пюрето и кашата, защото не се виждам да цедя нещо.

За анкетата:
1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - да, аз обичам нещата да стават рутинно. В 8.20 си правя лактогонен чай на Хип (3л. билков + 1л. плодов), приготвям пижама, това-онова, пишкаме (аз, после той Simple Smile ), към 20.45 го къпем с таткото, после мазане, обличане и кърмене и заспива, докато го кърмя. Ако се разбуди, когато го оставям, пак кърмене, защото не става с друго.

Миналата седмица няколко сутрини на първото спане след ставане му се спеше, ане беше гладен и пищеше от гърдата, и гушкане не щеше и накрая го оставих да се реве, докато не заспи  Confused. Единият ден 20 минути, на втория ден му трябваха десетина, а на третия ден тъкмо мислех вече да го приучвам да си ляга буден и сам да си заспива и той реши, че нещо не му харесва този подход и взе пак да си заспива на гърда, не ме пуска, докато не заспи  Simple Smile.

Вечер пък започна да ми се буди много често. Преди три вечери от 9 до 12 беше ми се събудил 5 пъти! Накрая се ядосах и започнах да му давам дормикинд преди лягане и за мое най-голямо учудване вече се буди само ако наистина е гладен. Например тази вечер досега се е будил само два пъти да цока, което си е нормално според мен.

2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - от каката имаме разни зелени, оранжеви и жълти дрежки, сега за него му купувам сини и кафяви. Отива му много светли цветове, синьо, както и бледожълто, защото е много бял и нежен, като момиче е и често го бъркат.
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - зависи, като полежи по гръб и порита, му омръзва и се обръща по корем, както си реши.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - ние имаме един куп играчки - и отпреди, и сега нови му купувам непрекъснато, не знам защо. Има дрънкалки - пластмасови с мека част, има гумени, силиконови гризалки, книжки за баня - пластмасови и от плат, има само от плат и само пластмасови. Занимава се с повечето, но най-много си играе с една плюшена възглавница, също като коте - с ръцете я стиска, а с крачетата с рита  Laughing. Има една мишка на Фишър Прайс, с която много играе също - пластмасова е, с платнени крачета, пластмасова опашка и дрънчи като неваляшка. С хавлиена кърпа си играе също. Пластмасови шишета използвам да го заигравам в количката, но ги мия първо, преди да му ги дам.
Купих ми една книжка от тези за баня и как миришеше  ooooh!, обаче чета, че била от полиуретанова пяна, уж безвредна за бебета  newsm78. Все обаче ми се струва, че тези китайските гумените изпускат разни гадости.

Ходихме на ортопед миналата седмица, ОК сме си. Бяхме в Горна баня, при Стефанов, но тази идея да идем в началото на месеца, за да не плащаме ехографа не си струваше усилията - имаше страшно много хора, аз с двете деца, добре, че попаднахме на семейство пак така като нас - какичка и бебе, та бащата наглеждаше какичките, докато аз се занимавах с Бобо, а майката стоеше на опашката. Прегледът беше много кратък и забравих да питам разни неща, беше ми писнало и бързах да си ходим. Както и да е, Яна забавляваше цялата опашка с песни - на български и на немски, уж на бебетата пееше, но повече искаше да се изяви и да я хвалят  Laughing. Накрая я водих до дипламатическия клуб, защото там имаха тържество на градината и много й беше харесало. Налюшка се яко на едни люлки и се прибрахме, но си е мъка с двете за сам човек. Първо влача чанта, кошница до колата, в едната ръка, а с другата да държа за ръчичка каката, да сложа едното в столчето, другото в кошницата, после спираме да се кърмим за успокоение, другото цъка на телефона през това време  ooooh!, направо ме омаломощават.
А миналата седмица с двете вкъщи (градината е в почивка) ми дойде бая уморителна също.

А вие забелязали ли сте дали вашите деца имат предпочитание към някоя от ръчичките? Бобо май ще е левичар, гледам го, че повече от лявата страна се драскаше преди, сега лъжичката май повече с лявата я хваща.

Приключвам вече, край  Laughing.

# 486

katilias
Цитат
Любима играчка - няма, няма и да има. Аз не и тикам тези боклуци в ръцете непрекъснато.
Не че му ги тикам непрекъснато, но с какво се занимава през деня  newsm78  
mama_vessy,понеже София е много любопитна, най-често разглежда - ръцете си, краката, брат си, отделно има няколко неща, които са и страшно интересни - малко огледало, няколко малки стъклени бурканчета, пълни с боб, леща, и разни такива неща, отделно си има една книжка, която моя приятелка направи за нея - има много етикетчета, разни шумолящи страници, снимка на всеки член от семейството, много си я обича нея. И още - жирафа и една топка, която е цялата в дупки и може много лесно да се хваща. Като казах, че не и тикам в ръцете боклуци, имах впредвид, че хич не ме кефят тези измислени играчки, дето натискаш бутон и тя прави нещо. Сестра ми и изпрати една играчка от България, много е хубава, обръща се от едно животно в друго, има разни звънчета и пискалки в нея, но като видях колко струва  Shocked направо я прибрах за идното поколение.
Betta, аз съм с двете деца сама, по цял ден, откакто София навърши 1 месец (преди това мъжа ми си беше взел отпуска). И преди да се роди София все си редях едни схеми, как ще ходим до магазина, как ще трябва да си променяме графика (ходим веднъж седмично до големия град - от 8 до 16 часа) и все много страшно ми изглеждаше, но тя като че ли разбра, че просто трябва да се впише в ежедневието. Та нещата при нас са непроменени - даже сега се върнахме от океанския научноизследователски център и си мислех в автобуса, че всъщност се оказа доста по-лесно съвместяването на две деца, отколкото си мислех.
И да не забравя - при мен е вече утре, така, че Маринелка, Честит Рожден Ден. Да си жива и здрава, по-малко тревоги, и повече хубави моменти.

# 487
Marinels, Честит Рожден Ден!!!
Пожелавам ти да си много здрава, щастлива и обичана жена. С лекота преминавай през всяко препятствие и не забравяй, че това, което не ни убива, ни прави по-силни и колкото и изтъркано да звучи това е самата истина. Радвай се на всяка една усмивка на малката принцеса Анастасия и винаги се цели нависоко!!!
[/size]

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 09:00 от Sabrina1

# 488
И докато не са ме погълнали ежедневните задължения и най- важното докато Димитър спи ( до кога ли) да честитя навършените 5 месеца на

Борис на migeio78
Катрин на Shortyd
Катерина на Magica_de_Spell
Аделина на Адриана

Бъдете много здрави сладки мъничета и радвайте с усмивките си мама и тати!!!

# 489
Marinels, Честит Рожден Ден!!!
Пожелавам ти да си много здрава, щастлива и обичана жена. С лекота преминавай през всяко препятствие и не забравяй, че това, което не ни убива, ни прави по-силни и колкото и изтъркано да звучи това е самата истина. Радвай се на всяка една усмивка на малката принцеса Анастасия и винаги се цели нависоко!!!
[/size]
newsm10
Честито,Маринелче! И към допълнение аз мога да добавя и много сбъднати мечти,защото също е много важно и човек да има мечти!

Аз сега се правя на лоша... Ванеса е станала в 7 и 30 ,а снощи с нашия тати бяхме излезли,а се прибрах сама...Оставих го по мъжки малко с неговите другари у кума ни,ама той се прекали...Тая сутрин едва го накарах да се прибере в 6 сутринта и сега има "Отмащението на Ванеса"  hahaha Все ми вика "Знам,че съм баща,ама сякъш докато не е при мене да я видя немпога да го осъзная така"  та сега съм я оставила при него на леглото и тя вика ли вика  hahaha (Ванеса има СТРАШНО силен глас)
От няколко дни се чува как вика "Нененененененене" и "Дайдайдайдайдайдайдай" , та сега съм я оставила да си иска нещо си там , пък и баща и да осъзнава че е баща  newsm48   

# 490
Sabrina1,благодаря ти мила  Hug.

Честити 5 месеца и на:

Катрин на Shortyd
Катерина на Magica_de_Spell
Аделина на Адриана
   Да сте много много здравички! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ЧРД,Маринелче,бъди все така силна и добра мама!От сега нататък само хубави неща да ти се случват    newsm51

# 491
Момичета, помагайте.

От снощи съм със страхотен зъбобол и днес отидох веднага на зъбар сутринта. НО, заради алергиите ми към упойки, хирурзите не се наемат да ми извадят мъдреца без тест за алергии. Та сега съм нашарена за тестването, и утре в 14:30 ще ме отчитат пак (дано да няма реакции) и след час евентуално ще ми го извадят.

Та въпросът ми е, ще повлияе ли на кърменето поставената упойка? Може би и някоя ЛЛЛ мама да се включи.

Моля ви, стискайте ми палци, че такава болка досега не съм изпитвала. Те дори и контракциите бяха на интервал, а това е нон-стоп и все едно в мозъка ми отива болката. Взимам Ефералган, но голяма полза няма.  cry

Бишкота, искрено ти съчувствам за болката,която изпитваш!
Конкретно за въпроса ти – повечето упойки, които се ползват от стоматолозите, са съвместими с кърменето и действат локално, така че по-скоро не биха повлияли негативно на кърменето. Все пак, задължително кажи на лекаря, че кърмиш, а ако знаеш предварително каква ще бъде упойката, можем да проверим и в няколко справочника за съвместимост на тази упойка с кърмене, за да предоставиш тази информация на стоматолога си и да откриете оптималния вариант. Ако прецениш, че има нужда да се проверява и в справочниците, но ти е необходим бърз отговор, би могла да се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ – 0888 555 385.

Пожелавам скорошно оправяне!
Hug

# 492
  • София
smile888, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА!
Marinels, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ТЕБ!
ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ ПРЕДИ ВСИЧКО, ЗА ДА СЕ РАДВАТЕ ПЪЛНОЦЕННО НА МАЛКИТЕ СИ СЪКРОВИЩА, И БЕЗБРОЙ ПРЕКРАСНИ МОМЕНТИ!!!

newsm51 newsm51 newsm51

# 493
Здравейте мами, имам едно питане от колко месеца са подходящи чашите с мек накрайник , защото сега Теди яде пюрета и му давам вода ,но с лъжица, защото не иска шише с биберон. Ако някой има възможност да ми даде инфо ще съм ви благодарна!

# 494
Ей как сте ме изловили преди да съм почерпила...
Голямо ГУШШШШ  newsm51и благодаря на всички за пожеланията, а ето и почерпката... После ще се отчитам,че днес сме на консултация,а довечера се субираме у нас около 10човека и ме чака готвене,чистене,абе картинка

smile3502

Общи условия

Активация на акаунт