МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 515
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
 Добро утро!
Да се наредя веднага след вкусната почерпка newsm10
Маринелсче, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  bouquet Бъди здрава и усмихната, и вечно обичана мама, и обожавана жена! Hug Много усмивки и весело настроение ти желая на празника!

# 496
Маринелкаааааа, искам я тази торта, ама не виртуална !!!   Hug  party006

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!
НИЕ С МАРИО ЖЕЛАЕМ ЗДРАВЕ И  КЪСМЕТ НА ТЕБ И СЕМЕЙСТВОТО ТИ, И ОЩЕ МНОГО СМЕЛИ НОВИ НАЧИНАНИЯ, ДОВЕДЕНИ ДО УСПЕШЕН ФИНАЛ !!!

# 497
най-обичам, когато във форума има торта  Mr. Green

Маринелка, Честит рожден ден и тук, миличка. Да си жива и здрава, много щастлива и все така усмихната. Много да те радва цялото ти семейство и оттук нататък само хубави моменти.

честити месечинки на
Катрин на Shortyd, Катерина на Magica_de_Spell, Аделина на Адриана и най вече на моя приятел Борис на migeio newsm32

# 498
Маринелка, честит рожден ден и от мен!  bdbaloni
Бъди много щастлива, много усмихната, все така борбена и преди всичко ти желая много здраве за теб и цялото ти семейство!  baloni

Честити 5 месеца на Борис на migeio78, Катрин на Shortyd, Катерина на Magica_de_Spell и Аделина на Адриана! Да са много здрави, щастливи и усмихнати бебчета!

# 499
Маринелка, честит рожден ден и от мен. Всичко хубаво ти желая. Аз всеки ден ви чета, но рядко се решавам да пиша.
Вчера ни поставиха третия прием на ваксините. Малката пак ми вдигна температура и й дадох панадол. Започнах да й давам и туя, въпреки че според личната не помага, но пък и не прече, така че ,ще пробвам. Купих дентокинд, защото мисля, че я мъчат зъби, но не съм сигурна дали скоро ще пробият. Как разбирате кога се дава дентокинд ? Притеснява ме да не би прекалено отрано да го давам.

# 500
 newsm59 Маринелс, бъди все така смела и все по-безгрижна!

# 501
  • Пловдив
Здравейте, мами  Hug

Маринелс, честит рожден ден!!!! Много щастлива бъди и дано бързо отминат здравословните проблеми около Анастасия  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря на всички за отговорите за приспиването. Да ви кажа, настройвам се психически, че си е такъв характерът на детето и няма как да се промени. Период е и с времето ще мине  Simple Smile Със сигурност няма да го оставям да плаче и са се "самоуспокоява". Против съм такива дресировки. Вътрешното ми усещане е такова, а и лекцията, която беше пуснала Лилинчо и безброй статии го потвърждават  Simple Smile Ще впрягам колкото мога таткото и бабата да помагат.
Иначе, Мама Веси, през деня опитвам малко по малко да прилагам твоята тактика и да залъгвам да се занимава сам. Благодаря ти.
Мисля си, че като почне да седи и да пълзи вече няма да иска да е все на ръце. По-интересно ще му е да обикаля насам-натам и да открива света.

Сиренце, Мама Веси много точно ти е обяснила какво съм имала предвид. В случая говорим за чисто физическа умора от постоянното друсане и разнасяне. Децата са различни, явно при твоето действа друг подход  Hug А иначе едва ли има нормален родител, който да не харесва да си гушка детето Wink

Една молба към Скреч и другите мами, които ще практикувате захранване, водено от бебето. Извинявам се, че не запомних кой как ще захранва  BlushМомичета, споделяйте тук какво давате на децата - консистенция, размер на парченцата и т.н. Иска ми се да го пробвам в комбинация с класическото, знам, че има цяла тема в подфорума за кърменето, но май няма да успея да прочета всичко.

# 502
Commelina ако решиш да практикуваш беби лед съветвам те да прочетеш всичко много обстойно и чак тогава да вземеш решение, да не бързаш и да си сигурна в това което правиш.
Аз въпреки че изчетох всичко уж знаех много и пак два дена бях на тръни.
Понеже правих за нас печени тиквички на фурна, дадох на Крум една, мислех че най много ще я посмуче и в  уста а още повече в стомаха няма много да стигне. Ами дадох му я в ръка, той я хвана, поднесе крайчето към устата, смукна едно хубаво и я глътна като патица Shocked цялата без да я дъвче, без да се плюнчи.
Два дена чаках дали ще му има нещо, вчера я изходи, интересното че почти всичко стомаха успя да преработи, изхвърли само по припечените парченца. Реших с целите парчета да изчакам, пюре не ми се дава още да му го набутвам в устата. Най вероятно ще дам нещо в ниблера ама се съмнявам да успее да засмуче нещо ако е зеленчук. Ще пробвам в подходящ момент.

# 503
Комелина, напълно те разбирам и съм нямала теб предвид - всъщност - не съм имала предвид никоя конкретна мама от форума - просто са ми се насложили някои впечатления от различни кеста, и оттам ми беше мнението  Hug

Моля, дайте идеи -  какво да го правя пресен зелен боб, домашен, та да го дам на Марио да опита, или не е много подходящ? (ние вече с повечето зеленчуци сме запознати)

Бета, това за водещата ръка и мен ме вълнува отдавна - и ние може да сме левичарчета, ама още не е ясно ...

И да ви кажа, че сега, като вече спрях да кърмя, вчера ходих на профилактичен преглед на мамолог, гледаха ме и с ехограф - слава Богу, наред е всичко. Нали се подсещаме за разни важни неща тук, та затова ви го споделям.

# 504
Честит рожден ден!  Маринела Много щастие и любов!  bdbaloni

Честити 5 месеца на всички празнуващи бебенца Hug  

katilias И Виктор е много любопитен, но не смея да му давам стъклени неща че всичко хвърля и блъска, не те ли е страх че ще ги счупи  newsm78 Иначе и аз съм правила такива играчки на Димана но в пластмасови шишенца Peace И копчета различни и шиех на парче плат  Laughing да има какво да гризе, както и други такива изобретения, много се занимавах. Сега малко по мързеливо го давам май, ще трябва да се стегна  Laughing

Напоследък Виктор много пищи с кеф  Crazy като утразвук е  ooooh! вечер ме боли главата от това   Tired

Бедствие Обикновено не се давят като глътнат нещо по голямо  ooooh! Но знам че си си изкарала акъла.  Hug

Бишкота бързо оправяне и дано не е много болезнено.  Hug

veset0  
Цитат
та сега съм я оставила да си иска нещо си там , пък и баща и да осъзнава че е баща    
  Joy  Joy  Joy

sirence Сваряваш го и го пасираш и го даваш  Peace може да го смесиш и с друг зеленчук  Peace

# 505
  • Бургас
Маринелс, честит рожден ден - бъди здрава и весел празник   bigdance2 newsm59  ura Tada

Присъединявам се към питането на Commelina за бейби лед захранването - всяка информация ще ни е от полза. Ето това, че коремчето на Крум е преработило храната н е е ли в разрез с това, което се пише, че до 6 месеца храната не се усвоява от организма - в смисъл, че както си влиза, така си и излиза без да се преработи.
На мен не ми се пасира, като се има предвид колко малко количество е нужно за началото, не може ли само да намачкам зеленчука мнооого хубаво ???

# 506
Маринелсnewsm59
Желая ви здраве, щастие и късмет на теб и малката принцеса!

# 507
  • Стара Загора
smile888,честит рожден ден на патерици Hug  bouquet!Здраве,щастие и много усмивки ти желая newsm59
Маринелка,честит рожден ден и на теб Hug  bouquet!Пожелавам ти всички проблеми да останат в миналото,много здраве и щастливи мигове със семейството nbirthday

# 508
Maринелке,честит рожден ден!Пожелавам ти щастлив и изпълнен с красиви моменти от сега нататък живот,много да те радва малката Анастасия и бъди все така борбенна и за в бъдеше![color=darkviolet][/color] newsm59.
Честити 5 месечинки на Борис на migeio78, Катрин на Shortyd, Катерина на Magica_de_Spell и Аделина на Адриана ,да ви радват много и пълнят дните ви с щастие!

# 509
  • Sofia
Здравейте, имам въпрос към мамите които изцеждат кърма и хранят от шише. Колко хранения имате на ден и по колко мл. Намаля ми кърмата и се цедя през 2 часа и давам от шише и се чудя по колко.
Имаме 6 хранения по 150 мл. за 5 мес. бебе. Но се чудя дали не е много. Проблема е, че толкова и харесва да яде от шише и никога не отказва, независимо какво количество съм и сложила и затова не мога да преценя. Вода давам само ако се разхълца, не сме започнали със захранването.
Ако някой даде съвет за увеличаване на кърмата също ще съм благодарна. Храня я 3 пъти от гърда и се цедя още 8 пъти за да събера количеството за другите 3 хранения. Ям овесени ядки, жито с орехи, пия лактогонен чай и бира, пия бирена мая на таблетки. Понеже цикъла ми се върна и кърмата ми намаля точно около овулацията пия и калции + магнезии. Това от повече от седмица - ефект никакъв. За 3-4 път ми намалява кърмата, досега се оправях за 2-3 дни, но сега не Sad
Моля за съвети Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт